J. K. Rowling: Harry Potter
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
If I promise not to kill you, can I have a hug?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ben
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Liliom
- Nem elérhető
Fúúúúúúú. Látni AKAROM. Még ha nem is hiszek az eredetiségében, akkor is. De izgi, már az amúgy is pattanásig feszült ideghúrjaimat elkezde pengetni ez a hír és nem kellemes.
...
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Aki gondolja, átküldhetem (msn vagy mail), de nagy reményeket ne fűzzön hozzá, bár épp ma mondta osztálytársam, hogy tegnap elolvasott 310 oldalt belőle, véres a szeme és alig várja, hogy folytassa, mert annyira izgalmas, mintha tényleg a folytatása lenne.
Hát, én nem tudom, nem figyeltem a történetet annyira, engem az az összesen egy-két oldalnyi beleolvasás nem kötött le annyira, de vannak momentumok, amik stimmelnek benne. (Pl a pletyka szerint elterjedt utolsó - sebhely, RAB ésszerű megmagyarázása, meg ilyesmik.)
Vélemények? Idézhetek is
"Well, I'm back."
- Ilweran
- Nem elérhető
(Viszont az amcsi borítóterv pont az ellenkezőjét mutatja... )
Ha Harry nem hal meg, játszi könnyedséggel folytatható a sorozat, új gonoszok bármikor felbukkanhatnak, míg ha a kis kiválasztott meghal, nehezebb ügy lenne. Azért egy új kis főhőst befuttatni nagyobb munka...
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- +Earendil+
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Ha Voldemort meghal ,akkor már épeszűen nem lehetne folytatni a sztorit ,az már csak nagyon nagyon erőltetett,és eleve bukásra ítélt dolog lenne...
A szekálást meg nagyon könnyen ki lehet bírni...például úgy,hogy nemhagyja magát szekálni!
A Fanfiction meg nem számít,had írjanak csak Potterről a srácok.
Továbbra is tartom,hogy szerintem ostoba vég lenne ha Potter meghalna!
Méghozzá azért,mert itt elképzelhetetlen egy olyan felemelő,boldog megoldás,mint amilyen A Gyu-ban,vagy a Narniában...Úgy értem,hogyha Potter meghal akkor az csak is szomorú lehet itt nincs Narnia,és nincs Valinor mint az említett két könyvben.-Márpedig a Potternek boldog vége kell hogy legyen!Ergó:életben kell (ene) maradnia!
Én a pletykák ellenére bízom Potter túlélési képességeiben... !
Az Útnak vége nincs soha,
Ha egyszer az ajtón kifut;
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- +Earendil+
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Newra írta: Valamelyik nap a kezembe vettem egy újságot és mit látok?
Állítólag valaki kiszivárogtatta a 7. rész végét.
Azt írták azzal lesz vége, hogy Harry nem hal meg, hanem elveszti a varázserejét, így ha kedve tartja bármikor folytathatja az írónő ott, ahol abbahagyta.
Hát én nagyon csalódott lennék, ha tényleg így lenne vége! Remélem ez megint csak egy vacak bulvárhír volt, hogy minél többet írjanak róla!
Sziasztok!
Szerintem az ostoba dolog lenne az írónőtől,ha Potter meghalna a végén...,ugyanis a könyv Voldemort halálával is "folytathatatlanná" válik és ezzel tökéletesen elérné a célját Rowling (márminthogy ne kelljen több HP-t írnia).Én még csak most olvastam el a 6 könyvet,és nagyon jónak találtam őket.Nem örülnék ha Potter meghalna (annál inkább Piton,Bellatrix,és Voldemort halálának)! :crap:
Az Útnak vége nincs soha,
Ha egyszer az ajtón kifut;
- Kar_sa
- Nem elérhető
Az Abszol út c. fejezet (5.) elejefelé van, akkor, amikor Hagrid érkezése utáni napon felébrednek, azelőtt egy kevéssel, hogy indulnának... Hagrid épp újságot olvas...
Kārātārānen a áirâë...
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Kar_sa
- Nem elérhető
amúgy a
HP&TPS írta: - Van olyan, hogy Mágiaügyi Minisztérium? - csúszott ki a kérdés Harry száján.
- Persze, hogy van - bólintott Hagrid. - Persze Dumbledore-t akarták kinevezni miniszternek, de ő a világért se hagyná ott Roxfortot. Így aztán az öreg Cornelius Badarus lett a miniszter. Nincs még egy olyan kontár, mint ő. Persze minden reggel baglyokkal bombázza Dumbledore-t, folyton tanácsot kér tőle.
Kārātārānen a áirâë...
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Bundungus helyett és Mundungusra emlékszem, viszont ő egészen más karakter a könyvekben, Lumpschluck meg legfeljebb a német nyelvterületen lehet Emlékezetem szerint az magyarul másképp volt...Kar'sa írta: Igen ám, de a fudge karamellán kívül jelent még egykét dolgot... Amik "Caramel"-re eléggé jellemzőek... Amúgy a Bölcsek Köve fordításában "Caramel" még Bundungus volt... (bár nemtom, lehet közben javították ezt, de az én kiadásomban ez van)...
Háát... nemtom... én jobban szeretem az angol neveket... a Lumpschluck, vagy mi is elég fura... meg a Snape meg a Piton is... na de mindegy... Szerencsére elég keveset fordított le TTB
[size=9:25scimy4](jó speciel könnyen járatom a szám, ha angolul olvasom, úgyhogy ezennel befogtam.)[/size]
update: megnéztem a belinkelt szótárban a jelentést, hát nem mondom, elég találó!
"Well, I'm back."
- Kar_sa
- Nem elérhető
Snuffles írta:
Kár, én nagyon szeretem az alliteráló neveket, és szerintem a mi magyar HP-neveink szinte jobbak, mint az eredetiek, ötletesek. Amikor angol eredetiben elkezdtem olvasni az ötödiket, megdöbbentem, hogy Caramel eredeti neve Cornelius Fudge (vagy akárhogy is van a karamell angolul), és egyik sem rímel a másikra, bezzeg a megszokott magyar fordítás mennyivel jobb.Sil írta: Snape meg olaszul is Piton, csak ott megmaradt az eredeti keresztneve.
Érdekes dolgok ezek.
OFF egyébként én vulkánoknak biztos, hogy igazi nevet adnék, mitologikusat vagy emberi nevet ON
Igen ám, de a fudge karamellán kívül jelent még egykét dolgot... Amik "Caramel"-re eléggé jellemzőek... Amúgy a Bölcsek Köve fordításában "Caramel" még Bundungus volt... (bár nemtom, lehet közben javították ezt, de az én kiadásomban ez van)...
Háát... nemtom... én jobban szeretem az angol neveket... a Lumpschluck, vagy mi is elég fura... meg a Snape meg a Piton is... na de mindegy... Szerencsére elég keveset fordított le TTB
[size=9:39l3e6mg](jó speciel könnyen járatom a szám, ha angolul olvasom, úgyhogy ezennel befogtam.)[/size]
Kārātārānen a áirâë...
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Kár, én nagyon szeretem az alliteráló neveket, és szerintem a mi magyar HP-neveink szinte jobbak, mint az eredetiek, ötletesek. Amikor angol eredetiben elkezdtem olvasni az ötödiket, megdöbbentem, hogy Caramel eredeti neve Cornelius Fudge (vagy akárhogy is van a karamell angolul), és egyik sem rímel a másikra, bezzeg a megszokott magyar fordítás mennyivel jobb.Sil írta: Snape meg olaszul is Piton, csak ott megmaradt az eredeti keresztneve.
Érdekes dolgok ezek.
OFF egyébként én vulkánoknak biztos, hogy igazi nevet adnék, mitologikusat vagy emberi nevet ON
"Well, I'm back."
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
A Wikipedia szerint a vulkán nevét angolra "Peak of the Furnace"-nek lehetne fordítani [size=9:34sq4udv](a kohó csúcsa?)[/size]. Snape meg olaszul is Piton, csak ott megmaradt az eredeti keresztneve.Snuffles írta: a francia szótárban egyik szót sem találtam meg... a pitont eddig csak magyarul halottam, más nyelveken nem is hasonlít.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Ez rendben is van, de kíváncsi vagyok, hogy mit jelent a vulkán nevében ez a szó! Kétlem, hogy a kígyóra utalna....Sil írta:
Na igen, csak szegény Piton eredetileg Snape...Sirgon Esgalnor írta: Tudtátok, hogy Piton egy vulkán nevében is szerepel?: Piton de la Fournaise
Egy hete tart Réunion heves vulkánkitörése
- Sil
- Nem elérhető
Na igen, csak szegény Piton eredetileg Snape...Sirgon Esgalnor írta: Tudtátok, hogy Piton egy vulkán nevében is szerepel?: Piton de la Fournaise
Tears unnumbered
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
Nóli i linantea írta:
Sil írta:
David Yates, a rendező.Cerebrum írta: Az első oldal 9. képén az ki lehet Harry mellett? :confused2:
Pedig tisztára olyan, mint egy jelenet a filmből.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Engem inkább az zavar, hogy a könyv szerint neki hiába vágja le folyton a haját Petunia néni, másnap reggelre visszanő loboncosra.
Szóval nem értem, miért nyírták meg ennyire.
Viszont idősebbik Malfoy nagyon ott van.
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
elég hülyén venné ki magát, ha hirtelen megjelenne egy másik színész a régi megszokott helyett, teljesen más hanggal, játékkal és más karakterrel. ilyen csak a barátokköztben van. nagyon remélem, hogy ezek csak pletykák voltak, mert két filmet még igazán ki lehet bírni, ha eddig ötöt le bírtak forgatni velük.Galadriel14 írta: oppá! most akkor végig ők fogják játszani? olyanokat hallottam még régebben, hogy nem.. ezek szerint lemaradtam? 8O
nyüssz?
"Well, I'm back."
- Altaris
- Nem elérhető
Snuffles írta:
ha nem is ezt nézem, de ő az egyik legjobb a gyerekszínészek közül. már legalábbis ahogy én nézem szerintem nem fog meghalni a színészi karriere a HP-filmek után, csak nehéz lesz 7 egyforma világú film után egy újabban elfogadniMinerva írta: De a Neville(t játszó színész) hogy kikupálódott már... már nem olyan zsíros, mint az elején. :evil3:
oppá! most akkor végig ők fogják játszani? olyanokat hallottam még régebben, hogy nem.. ezek szerint lemaradtam? 8O
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
ha nem is ezt nézem, de ő az egyik legjobb a gyerekszínészek közül. már legalábbis ahogy én nézem szerintem nem fog meghalni a színészi karriere a HP-filmek után, csak nehéz lesz 7 egyforma világú film után egy újabban elfogadniMinerva írta: De a Neville(t játszó színész) hogy kikupálódott már... már nem olyan zsíros, mint az elején. :evil3:
"Well, I'm back."
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Ben
- Nem elérhető
Pff, na ez magas labda... Idézném Felát pár topikkal arrábbról: "Öööö csak vicc volt, OK?" Egyébként is csak némi utalás volt a "megöllek albus" c. opuszra, másrészt meg ha már a témánál vagyunk, nekem Hermione annyira nem jön be. (Mondjuk nem is láttam csak asszem a második filmig, és utoljára a negyedik könyvet olvastam, ergo nem vagyok vmi releváns a dologban... )Sil írta: Hát Ben, az ember azt hinné pedig, hogy neked a lányok jönnek be, de te tudod...
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Sil
- Nem elérhető
Ahogy mondod...Rabyn írta: Hanem Piton miatt:DDD Meg Lucius miatt:D
Hát Ben, az ember azt hinné pedig, hogy neked a lányok jönnek be, de te tudod...Ben írta: Meg ALBUS miatt. meg kell h értsed. DD (Sry a nagyon csúnya OFFért )
/OFF
Tears unnumbered
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Vannak kihagyhatatlan dolgok a HP univerzumból Például Darth Voldie. Egyébként a csúcsos állú, pengeajkú Daniel Radcliffe is jó a filmben, elvégre ha ő nem lenne, nem tudnánk kit szembeállítani a nagy sötét hőseinkkel. Pláne egy Piton proffalIlweran írta: Csatlakozom!
Bár elsősorban mégiscsak Voldemort miatt...
Hiába, engem már végleg rabul ejtett a sötét oldal...
"Well, I'm back."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.