J. K. Rowling: Harry Potter

Több
17 éve 6 hónapja #324851 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Nóli i linantea írta: Nagy valószínűséggel lesznek nagyobb problémáid mintsem ezen hisztizz majd.

Nem, most komolyan... a tüsi haj Tonksnál alapvető. Szóval... gah... plzzz :x

Nekem is furcsa ily hosszan... :roll:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #324822 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nóli i linantea írta: Nagy valószínűséggel lesznek nagyobb problémáid mintsem ezen hisztizz majd.

Nem, most komolyan... a tüsi haj Tonksnál alapvető. Szóval... gah... plzzz :x

Kārātārānen a áirâë...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #324813 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Dreamer_KF írta:

Kar'sa írta:

Dreamer_KF írta: Tonks viszont egy istennő :)

csak izé... hol a *tüsi* rózsaszín haja? :(

Khmm-khmm, ha jól tudom, úgy változtatja, ahogy akarja :)

Igen, de én kicsapom a hisztit, ha a filmben egyszer se lesz tüsi haja...

Nagy valószínűséggel lesznek nagyobb problémáid mintsem ezen hisztizz majd.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 6 hónapja #324809 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Dreamer_KF írta:

Kar'sa írta:

Azt hiszem ez téged minősít ;) :tongue:

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 6 hónapja #324792 Írta: Kar_sa

Dreamer_KF írta:

Kar'sa írta:

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 6 hónapja #324788 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 6 hónapja #324787 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Kit érdekel!?
Ő egy istennő! :D

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 6 hónapja #324786 Írta: Kar_sa

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 6 hónapja #324783 Írta: Dreamer_KF
Tonks viszont egy istennő :)

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 6 hónapja #324770 Írta: Kar_sa

Sil írta: (Grrr, azért igazán nem kéne ennyire hanyagolniuk Snape-et...)

Lehet szerződésük van, hogy nem promotálják Alan Rickmannel a filmet... Van ilyen...

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 6 hónapja #324759 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Új poszterek:
www.hpana-media.com/Movies/OotP/Posters.html
www.moviezine.se/posters/hp5_large.jpg
Új képek:
community.livejournal.com/ootpmo ... 39407.html
community.livejournal.com/ootpmo ... 39970.html
pics.livejournal.com/ebonyserpen ... y/0000qxhq
(Grrr, azért igazán nem kéne ennyire hanyagolniuk Snape-et...)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 6 hónapja #324758 Írta: Kar_sa

Maedhros írta: Egyáltalán minek cserélték le Williamst? És ha már le kellett, miért nem mondjuk Morriconéra?

(Bár most elképzelem, ahogy Hermione leszáll a Roxfort expresszről, és fülbemászó áriázás kíséri, Voldemortot meg lehetőleg valami nyugtalanító elektronikus gitár...)

Jó kérdés, bár Morricone valóban kissé merész ötlet...
Williams meg pont pályája csúcsán távozott... lehet jobb is, a POA zenéjét nehéz felülmúlni :)

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 6 hónapja #324714 Írta: Maedhros
Maedhros válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Egyáltalán minek cserélték le Williamst? És ha már le kellett, miért nem mondjuk Morriconéra?

(Bár most elképzelem, ahogy Hermione leszáll a Roxfort expresszről, és fülbemászó áriázás kíséri, Voldemortot meg lehetőleg valami nyugtalanító elektronikus gitár...)

I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?

Több
17 éve 6 hónapja #324704 Írta: Kar_sa

Isilrohir írta: UI: remélem, Patrick Doyle majd újra alkalmazza a Williamsi zene-elemeket, és témákat...

Valószínűtlen, mivel az ötödik film zenéjét Nicholas Hooper írta/írja.

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 6 hónapja #324687 Írta: Isilrohir
Isilrohir válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Véleményem: a filmek is furcsák... sokáig nem tudtam megérteni, mi a különbség közöttük, mert az első kettő után a 3, és 4 már nagyon különbözött. 1: a rendező, zeneszerző is más. Hiányolom John Williams zenéit a többiből... Patrick Doyle is kiváló, de itt már más a témája a muzsikának. 2: a színészek is nőnek. 3: a változás: Chris Colombus az első részben gyönyörűen ábrázolja, mit érez Harry... A muglik világából, a mindennapokból a csodák világába csöppen bele... Minden mesés... Még akkor a varázslók is sokkal vidámabbak, színesebbek. Az évek múltán, a 2-ben már Harry ráébred a borzalomra, amit Voldemort hozott a világra, minden kezd szomorkás lenni... A további filmeken a varázslók már nem olyan vidámak, nem úgy öltözködnek, mint korábban. Voldemort kiszívja a boldogságot, és fenyegetettség kerül mindenki szívébe. Ezért visszahúzódóbbak, védekezőbbek, bizalmatlanabbak lesznek. Nos, ezt a folyamatot a filmek jól ábrázolják... Mi sem nehezebb, mint Alfonso Cuarón dolga, aki vállalta a folytatást a 2 után... A filmek komolyodnak. A varázslók világa már nem is olyan csodás, meseszerű. 4: a Roxfort más helyszínű... :? :x és Dumbledore is más, persze ez érthető... de a roxforti változás igencsak zavaró... Nos, most már értek mindent!
UI: remélem, Patrick Doyle majd újra alkalmazza a Williamsi zene-elemeket, és témákat...

Több
17 éve 6 hónapja #324344 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ilweran írta:

Cerebrum írta: Tényleg, 1:28-nál (közvetlenül azután, hogy látjuk a kentaurokat szaladni), az kinek/minek a lába lehet? Gróp csak a 6. részben szerepel először, nem? Vagy rosszul emlékszem?

Gróp az ötödikben szerepel először, ekkor meséli el Hagrid Harrynek, hogy milyen küldetésen voltak Madam Maxime-mal, és hogy találtak rá a kisöccsére. :) És Gróp az, ajki szétkergeti a Harryékre támadó kenraurokat, asszem... :?: :idea:

Á, tényleg. Akkor mégsem tolták el. :)

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 6 hónapja #324316 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta: Tényleg, 1:28-nál (közvetlenül azután, hogy látjuk a kentaurokat szaladni), az kinek/minek a lába lehet? Gróp csak a 6. részben szerepel először, nem? Vagy rosszul emlékszem?

Gróp az ötödikben szerepel először, ekkor meséli el Hagrid Harrynek, hogy milyen küldetésen voltak Madam Maxime-mal, és hogy találtak rá a kisöccsére. :) És Gróp az, ajki szétkergeti a Harryékre támadó kenraurokat, asszem... :?: :idea:

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
17 éve 6 hónapja #324311 Írta: Cerebrum

Snuffles írta:

Minerva írta:

Cerebrum írta: ...Harry elég ugrik, és úgy kapja be az átkot?

Jaj ne, ez olyan közhelyes már... :P

én nem találtam meg :P

Érdemes képkockánként nézni. :wink:

Tényleg, 1:28-nál (közvetlenül azután, hogy látjuk a kentaurokat szaladni), az kinek/minek a lába lehet? Gróp csak a 6. részben szerepel először, nem? Vagy rosszul emlékszem?

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
17 éve 6 hónapja #324259 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Liliom írta: Olyan mint valami közepes western hős.... vagy nem is.... talán inkább Chuck.....

Ajjaj, akkor jó lesz vigyázni vele... :mrgreen: (ld. Chuck Norris-viccek :P )

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
17 éve 6 hónapja #324256 Írta: Liliom
Liliom válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Na és az csak nekem tűnt fel, hogy Gary Oldman bajuszos?!
Hát hol volt a jóképű, újracivilizálódott, fésült, tiszta Siriusnak bajusza?
Olyan mint valami közepes western hős.... vagy nem is.... talán inkább Chuck.....

...

Több
17 éve 6 hónapja #324222 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Minerva írta:

én nem találtam meg :P de a filmek mindig ilyenek. apró részleteken múlik, mennyire rontják el.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 6 hónapja #324221 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
17 éve 6 hónapja #324206 Írta: Cerebrum
Amúgy figyeltétek a trailerben, hogy Sirius a filmen úgy fog meghalni, hogy Harry elég ugrik, és úgy kapja be az átkot? (kb. 1:49-nél a quicktime-os verzióban)

Több
17 éve 6 hónapja #324133 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nekem így sincs vele semmi bajom, bár az 5ös trailerben tényleg kissé Agent Smith....

Több
17 éve 6 hónapja #323943 Írta: Cerebrum

Dreamer_KF írta: Márpedig Ralph tud úgy játszani, hogy magad alá piszkíts!
Most láttam a Vörös Sárkányt, és..

Imádom!

Nekem is pont az a film jutott eszembe. Szvsz maszk nélkül, rendes orral, kevés fehér sminkkel (a sápadtsághoz) és nagyon-nagyon halvány vörös kontaktlencsével (ami szinte alig látszik, de az emberben azért mégis tudatosul, hogy vörös színű) sokkal jobb Voldemort lett volna.

Több
17 éve 6 hónapja #323924 Írta: Kar_sa

Nóli i linantea írta: asszem lemaradtam valamiről. Honnan lehet tudni hogy 150 éves?

Jo mondta valamikor egy interjúban

Kārātārānen a áirâë...

Több
17 éve 6 hónapja #323912 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta: Kar'sa: A varázslók lassabban öregednek, ezt is mondta Rowling valamikor egy interjúban, ilyen alapon azt is kérdezhetnénk Dumbledore hogy bír 150 évesen így ugrándozni. (és hogy lehetett 100 évesen barna a haja, Voldemort gyerekkorában... )
Azokról a nagyon öreg varázslókról akiknél RBF-et tettek a Roxfortosok, nem is beszélve.

asszem lemaradtam valamiről. Honnan lehet tudni hogy 150 éves?

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
17 éve 6 hónapja #323910 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ilweran írta:

Kar'sa írta:

Alyr Arkhon írta: Sil: hálás köszönet a végre látható méretű előzetsekért.

Cerebrum: Hát a háttérszöveg alapján valószínű.

Kar'sa: A varázslók lassabban öregednek, ezt is mondta Rowling valamikor egy interjúban, ilyen alapon azt is kérdezhetnénk Dumbledore hogy bír 150 évesen így ugrándozni. (és hogy lehetett 100 évesen barna a haja, Voldemort gyerekkorában... )
Azokról a nagyon öreg varázslókról akiknél RBF-et tettek a Roxfortosok, nem is beszélve.

tooom, ezzel tökre tisztában vagyok, de akkor is... olyan... rémes... valahogy az első filmben sokkal hihetőbbre sikerült nekem... ez totál ilyen gumiálarc. (az elsőben a szinkron is más volt...)

Az a baj, hogy könyvben tökre jól működik ez az eltorzított külsejű gonosz, mert hát azt képzelsz oda, amit akarsz, és amitől félsz. De filmen tényleg röhejes. Szerintem sokkal jobb lett volna, ha meghagyják a színész arcát, és rábízzák, hogy játsszon úgy, hogy besz*rjunk a moziban. Azt hiszem, a tehetség megvan hozzá, csak a producereknek kellett volna bátrabbnak lenni. :? [size=9:ktisj5ug]Persze az ember mindig mást akar, mint ami van... Ha így csinálták volna, mindenki azon nyavalyogna, hogy "nem is olyan, mint a könyvbeeen..." :x [/size]
Asszem pont a producer mondja az egyik werkfilmben, hogy a piros szemet pont ezért hagyták ki. Könyvben tök hatásos, de ha a filmen nem hagyják meg a színész szemeit, totál hiteltelenné válna az egész.

Pedig szerintem a piros szem emelt volna a dolgon. Nekem az nemtetszik, hogy nem eléggé csontvázszerű az arca.

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 6 hónapja #323905 Írta: Dreamer_KF
Márpedig Ralph tud úgy játszani, hogy magad alá piszkíts!
Most láttam a Vörös Sárkányt, és..

Imádom!

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 6 hónapja #323899 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kar'sa írta:

Alyr Arkhon írta: Sil: hálás köszönet a végre látható méretű előzetsekért.

Cerebrum: Hát a háttérszöveg alapján valószínű.

Kar'sa: A varázslók lassabban öregednek, ezt is mondta Rowling valamikor egy interjúban, ilyen alapon azt is kérdezhetnénk Dumbledore hogy bír 150 évesen így ugrándozni. (és hogy lehetett 100 évesen barna a haja, Voldemort gyerekkorában... )

tooom, ezzel tökre tisztában vagyok, de akkor is... olyan... rémes... valahogy az első filmben sokkal hihetőbbre sikerült nekem... ez totál ilyen gumiálarc. (az elsőben a szinkron is más volt...)

Az a baj, hogy könyvben tökre jól működik ez az eltorzított külsejű gonosz, mert hát azt képzelsz oda, amit akarsz, és amitől félsz. De filmen tényleg röhejes. Szerintem sokkal jobb lett volna, ha meghagyják a színész arcát, és rábízzák, hogy játsszon úgy, hogy besz*rjunk a moziban. Azt hiszem, a tehetség megvan hozzá, csak a producereknek kellett volna bátrabbnak lenni. :? [size=9:1vb6xvkn]Persze az ember mindig mást akar, mint ami van... Ha így csinálták volna, mindenki azon nyavalyogna, hogy "nem is olyan, mint a könyvbeeen..." :x [/size]
Asszem pont a producer mondja az egyik werkfilmben, hogy a piros szemet pont ezért hagyták ki. Könyvben tök hatásos, de ha a filmen nem hagyják meg a színész szemeit, totál hiteltelenné válna az egész.

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.245 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére