- Köszönetek: 0
George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
- Grondir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Raia Aiwart
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Nagyon várom a filmet, megnéztem az előzeteseket is...és volna egy dolog...
miért válogatták úgy a szereplőket hogy Bran jobban lánynak nézzen ki mint Arya?
Mármint, én nem emlékszem rá hogy a gyerekek jellemzésénél lett volna ilyen utalás a kinézetre (mert oké hogy jellemben Arya fiús de akkor is...nekem furcsa)
Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Elkészült két fejezettel. Az egyik Havas Joné, a másik valamelyik Greyjoyé.
És emellett megjegyzi, hogy a napok milyen gyorsan mennek és a munka milyen lassan halad. Reméljük a még hátralévő három fejezet nem fél évig íródik...
Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Felagund
- Nem elérhető
WINTER IS COMING BITCHEZ!
:shock:
Emitten meg nagyon jó minőségű képek az eddigi videókból, némi aláírással
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Előtte egy 15 perces dokumentumfilm lesz a Trónok harcáról.
comment.blog.hu/2010/12/01/fonto ... atbuziknak
- Adanedhel
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
Adanedhel írta: Lehet volt már ez a kérdés, de miért A Tűz és Jég Dala a cím, amikor angolul, sőt még a könyvön belül is A Jég és Tűz Dala?
Valószínűleg egyszerűen azért, mert magyarul (szerintem) így jobban hangzik.
(Mint ahogy angolul meg a fordított szórend hangzik jobban - szintén szerintem)
- 3.Aragorn
- Nem elérhető
Adanedhel írta: Lehet volt már ez a kérdés, de miért A Tűz és Jég Dala a cím, amikor angolul, sőt még a könyvön belül is A Jég és Tűz Dala?
Jó kérdés, és ennek kapcsán én is mindig eltévesztem.
Sil: Hmm. Jó lesz. Sean Bean-hez nagyon illik Eddard Stark alakja, bár amikor olvastam, nem így képzeltem el.
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Encsi írta: A minap facebookon volt valami postja a Song of Ice and Fire oldalnak, miszerint már csak x (=két kezemen meg tudom számolni érték, de nem emlékszem rá) fejezet hiányzik a Dance with Dragonsból, de ha megszakadok se találom meg újra. Nyík. (Najó, megszakadhatnék, de fél egykor valahogy nincs hozzá affinitásom)
Jó lesz az egy kéznek is.
Öt fejezet van hátra. Itt folyamatosan frissítették a híreket de elvileg most abbahagyják, de ott van a két októberi hír, az egyik szerint maga Martin is megerősítette, hogy ennyit kell még megírnia.
Amúgy, amióta haza ért, egyszer jelezte, hogy közben Westerosra is visszatér, egyszer pedig ezt írta (november 20-án): Meanwhile, in Westeros, I am wrestling with krakens.
- Adanedhel
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Jaja, pl. Maedhros a fél kezét odaadná, ha újra kettő lenne neki!Felagund írta: Két kéz az még elég sok...
- Felagund
- Nem elérhető
Encsi írta: A minap facebookon volt valami postja a Song of Ice and Fire oldalnak, miszerint már csak x (=két kezemen meg tudom számolni érték, de nem emlékszem rá) fejezet hiányzik a Dance with Dragonsból, de ha megszakadok se találom meg újra. Nyík. (Najó, megszakadhatnék, de fél egykor valahogy nincs hozzá affinitásom)
Két kéz az még elég sok...
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Rabyn
- Nem elérhető
Felagund írta: Nagyon úgy néz ki, hogy megvan mindannyiunk kedvence, az öreg Frey
Ő lesz...
(de komolyan )
/update: megerősítve GRRM által
Abszolúte tökéletes:)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Felagund
- Nem elérhető
Ő lesz...
(de komolyan )
/update: megerősítve GRRM által
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Aztán jöhet a fedél nélküli verzióJuraviel.Ihuan.Bedvin írta: Kiadták a Varjak lakomáját is puhafedeles változatban.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Felagund
- Nem elérhető
Nagyméretű (és egész jó minőségű) screencapek a trailerből , kis kommentárokkal
Pár apró személyes megjegyzés:
Amellett, hogy az összességében vett hangulat nagyon ott van, engem kissé lelombozott egy-egy dolog...
Robert király gáz! Oké, hogy mára elhízott, meg minden, de valaha egy hatalmas harcos volt, dagadó izmokkal, két méter közeli termettel. Mark Addy ehhez képest úgy néz ki, mint egy köpcös falusi mészáros... És a ruhája... Nem kifejezetten királyi, és akkor finoman fogalmaztam...
Remélem az a páncél, amire azt írták, hogy a Királyi Testőrségé, az nem az... Nagyon remélem, mert nagy csalódás lenne. Mint valami random fantasy vért... A szamuráj-beütés meg annyira nekem nem annyira jön be (ezt több helyen is lehet látni)
Ser Loras: az egy hagyma a fején, basszus!!! (Ser Davosnak futja ilyen drága vértre???)
Michelle Fairley nem annyira szörnyű, mint az első képek alapján sejtettem, de azért nem mondanám ideális Catelynnek továbbra sem...
Ser Gregor úgy néz ki, mint a Fekete Lovag a Gyalog-galoppból
Jon Snow 30 éves??? :shock: Mert legalább annyinak néz ki...
Egyebekben el vagyok ragadtatva
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Katt ide
Eszméletlen fantasztikusan néz ki a megvalósítás. :shock:
Szer.: Plusz egy kép Daenerysről.
[center:p3w5zoxw] [/center:p3w5zoxw]
Csinos.
- Felagund
- Nem elérhető
- Dru
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Aeglos írta:
Flowehs: (SPOILER)Nekem valami úgy rémlik, mintha Ashara és Arthur Dayne barna bőrűként lettek volna emlegetve... Jon pedig eléggé fehér, és szürke szeme van, ami egy negrid szülő gyerekénél lehetetlen.
Szerintem a Jég és Tűz dalában nem úgy vannak kitalálva ezek a történeti fordulatok, hogy ne lehessen rájönni, mint a Harry Potterben, hanem azért hogy találd ki Te magad és érezd a drámát amögött, hogy a szereplők ezt az igazságot még csak nem is sejtik. [/spoiler:uwl0m6x5]
Továbbá Wylla (vagy vki) mesélt a Jonnál 5 évvel fiatalabb Edricnek Jonról. De miért? Ha Wylla Jon szoptatós dajkája volt, gyorsan lepasszolta, lévén még csecsemőként érkezett J Deresbe, szoptatósdajkával együtt (aki nem Wylla volt), szóval miért emlegette volna, főleg, mint saját fiát? Sejthetően Wyllának közben is született gyereke, vagy gyermekei, lévén akkor is volt teje, mikor Jont szoptatta, meg akkor is, mikor Edricet, szóval vélelmezem, lett volna jobb beszédtémája is Jonnál.
Persze simán lehet, hogy végül az R+J rajongóknak lesz igaza, s mindez félrevezetés.[/spoiler:uwl0m6x5]
- Felagund
- Nem elérhető
A fő hír, hogy lehet (hangsúlyozom, LEHET), hogy már 2011 márciusában vetítésre kerül az első rész!!!
Továbbá: Ser Loras és a Lovagló Hegy lovagolni tanul
Ez itten meg egy fan-made soundtrack
Amúgy meg: tanuljunk dothrakiul!
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Gábor Kovács a Facebookon írta: Van helyszín!
Kismarosra fogunk menni.
Közben épült ott jópár faház, van tábortűznek is hely, és erdőt járni is lehet majd.
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Aeglos
- Nem elérhető
Cueddo írta: A helyen nincs folyó víz és villany. A vízről gondoskodni fogunk, a villanyt pedig gyertyával és lámpással pótoljuk.
Azért ne már... Mégis hogy gondoskodunk róla? Üvegekben visszük föl? Kik? Mivel?
Az ilyen hely tökokés arra, amikor kirándulsz és éjszaka csak meg akarsz szállni valahol, de alkalmatlan arra, hogy ott legyél két napig, lájvozz, ahol 30 ember fog sminkelni meg maszkolni, hajat festeni, meg még nemtudom és ezt valamikor le is akarja majd mosni.
Szóval remélem, hogy megváltoztatjátok a helyszínt. Legyen megint Pusztamaróton, ahol a Tolkien Live is volt. Az miért nem jó?
És bocs, hogy ezt így a Martin topicba...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.