George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Több
13 éve 9 hónapja #394839 Írta: Dreamer_KF

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Én örülök, hogy nem lesz több kötet. Nem szeretem, ha rétestészta nagyságúra nyújtják, Martin kezdettől fogva egy történetet akar elmesélni, még ha nagyobbá nőtte is ki magát, mint tervezte.

Jó ez így, szerintem. A jó történeteknek van eleje, közepe, vége.

Ráadásul amilyen lassan ír Martin, meg idős is már, jobb, ha nem tizenakárhány kötet.

Egyetértünk. Lásd Robert Jordan és a Wheel of Time esetét, aki a tizenixedik kötetnél elhunyt. PONT az utolsó rész megírása előtt. Reméljük Martin papa kitart sokáig.

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 9 hónapja #394838 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Nem szeretem, ha rétestészta nagyságúra nyújtják, Martin kezdettől fogva egy történetet akar elmesélni, még ha nagyobbá nőtte is ki magát, mint tervezte.

Hú, de ismerős ez! :lol:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 9 hónapja #394836 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Dreamer_KF írta: Sőt, ezek szerint Martin papa úgy tervezi, hogy a "A Dance with Dragons után két könyv lesz még, és vége :(

(munkacímek: The Winds of Winter és A Dream of Spring)

NAGYON remélem, hogy Daenerys végre rendet rak Westeroson és szétdózerol mindenkit..

Már elég régóta lehet tudni, hogy hét kötetes lesz, a Tél szeleiből már kész van kb. száz oldal. A Tavasz álmáról még nem tudni semmit, de olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy húsz évvel később fog játszódni.

Én is remélem, hogy szétdózerol mindenkit, de azért...

Uff!

Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.

Több
13 éve 9 hónapja #394834 Írta: Dreamer_KF

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta:

Felagund írta: Juraviel: attól tartok ezt Martin is tudja, és pont ezért richtig nem lesz szempontkarakter egyik se :P

Elárulok egy titkot , a Sárkányok táncában Melisandre POV karakter lesz. :)

Úgyhogy lehet reménykedni Kisujjban is. :)

Sőt, ezek szerint Martin papa úgy tervezi, hogy a "A Dance with Dragons után két könyv lesz még, és vége :(

(munkacímek: The Winds of Winter és A Dream of Spring)

NAGYON remélem, hogy Daenerys végre rendet rak Westeroson és szétdózerol mindenkit..

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
13 éve 9 hónapja #394831 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Felagund írta: Juraviel: attól tartok ezt Martin is tudja, és pont ezért richtig nem lesz szempontkarakter egyik se :P

Elárulok egy titkot , a Sárkányok táncában Melisandre POV karakter lesz. :)

Úgyhogy lehet reménykedni Kisujjban is. :)

Több
13 éve 9 hónapja #394829 Írta: Elendur Parmandil

Felagund írta: Amúgy Aidan Gillennek ennél többet is megbocsátanék... ZSE-NI-Á-LIS, ahogy hozza a karaktert!!! :o 8-)

Egyetértek, mindenképpen ő lesz a sorozat egyik legjobb alakja. :)

Csak én túl maximalista vagyok az adaptációkkal kapcsolatban... :roll:

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Több
13 éve 9 hónapja #394825 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Elendur Parmandil írta: Character Portraits: Petyr "Littlefinger" Baelish

Hol az a szakáll??? :evil:

Ott van az, csak nem olyan látványos.

Amúgy Aidan Gillennek ennél többet is megbocsátanék... ZSE-NI-Á-LIS, ahogy hozza a karaktert!!! :o 8-)

Juraviel: attól tartok ezt Martin is tudja, és pont ezért richtig nem lesz szempontkarakter egyik se :P

Our knees do not bend easily

Több
13 éve 9 hónapja #394817 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Elendur Parmandil írta: Character Portraits: Petyr "Littlefinger" Baelish

Hol az a szakáll??? :evil:

A tettei miatt elvileg nem kellene kedvelnem, de az egyik legkirályabb karakter. Kiismerhetetlen, "patkány", igazi keverőgép. :D Azért engem is meglepett a Varjakban.

Remélem egyszer kapunk POV-ot vele. :D Melisandré mellett az ő fejébe szeretnék még belelátni. :D

Több
13 éve 9 hónapja #394811 Írta: Elendur Parmandil

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Több
13 éve 9 hónapja #394787 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Mondjuk tény, hogy elég sok trailer van, de összességében érthető, mert így legalább a naiv néző is szépen lassan megismeri a számtalan karaktert és legalább nagyjából tudja hova rakni őket... :)

Több
13 éve 9 hónapja #394783 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Sötét Úr írta: Néha az már az érzésem, hogy a film nem is jelenik meg, csak egy gyűjtögetős játék az egész: ha minden trailert összegyűjtesz és megfelelően sorba állítasz, és kihagyod az ismétlődéseket, összerakhatod magadnak a filmet.

Majd leforgatjuk magunknak. Franco Nero lesz Ned Stark. :twisted: :mrgreen:

Több
13 éve 9 hónapja #394782 Írta: Sötét Úr
Néha az már az érzésem, hogy a film nem is jelenik meg, csak egy gyűjtögetős játék az egész: ha minden trailert összegyűjtesz és megfelelően sorba állítasz, és kihagyod az ismétlődéseket, összerakhatod magadnak a filmet.

Több
13 éve 9 hónapja #394781 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Elendur Parmandil írta: Újabb trailer! (Minek, most komolyan. Inkább adnák le az első epizódot.)

Game of Thrones "Power"

Megelőztél. :D

A vége felé van egy-két új jelenet, de alapvetően régiekből vágták össze.

A Királyvár , Deres ( 1 , 2 ) és a Fal látképe

:)

Több
13 éve 9 hónapja #394773 Írta: Elendur Parmandil
Újabb trailer! (Minek, most komolyan. Inkább adnák le az első epizódot.)

Game of Thrones "Power"

Több
13 éve 9 hónapja #394659 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
Kijött a negyedik rejtvény a Maester's Pathoz, és ímhol a videója:

Ser Jorah és Daenerys

A könyvben pedig így hangzott ez:

Katt

Több
13 éve 9 hónapja #394605 Írta: Felagund

Cerebrum írta: Ja, azt meg magyarázza el nekem valaki, hogy imdb-n hogyhogy már 9,3-on áll a sorozat, mikor még ki sem jött, és ugye alapból ilyenkor még annak kéne odabiggyesztve lennie, hogy "voting begins after release"??? :roll:

Lehet, hogy a tesztvetítések alanyai pontozták így fel (ami amúgy nagyon helyes :D )

Több
13 éve 9 hónapja #394601 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Ja, azt meg magyarázza el nekem valaki, hogy imdb-n hogyhogy már 9,3-on áll a sorozat, mikor még ki sem jött, és ugye alapból ilyenkor még annak kéne odabiggyesztve lennie, hogy "voting begins after release"??? :roll:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
13 éve 9 hónapja #394597 Írta: Felagund
Kicsit más téma:

A már tavalyról ismert Suvudu Cage Match -en most Jon Snow-ra lehet szavazni (aki már két körön túlvan :) )

Több
13 éve 9 hónapja #394583 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Cerebrum írta: ...[...]...

Ezt is teljesen megértem, a Junkien is olvastam hasonló véleményt. Viszont én hiába vagyok közelebb a harminchoz :D , mégis szinte "gyermeki" lelkesedéssel várok az egészet. :D

És ki lenne Martin :D Áldott Baelor? :mrgreen: :twisted:

Szerkesztés:

Felagunddal egyetértve, a Királyi Testőrség páncélja nekem is remek lenne. Felvenném, az utcán is biztosan megnéznének páran. :D

Szerkesztés 2.:

Hagy idézzek a comment:com-os sixx véleményeiből, mert látta az első két részt a sajtópremieren.

Emberek, a Trónok harcától lefossátok a bokátokat. (Oké, oké, kicsit vuláris, de... :D )

straphe: Tényleg láttad az első 2 epizódot? Mikor? Hogy? Miért? :D

sixx:sajtópremier, múlt hét. a rajongók maximálisan elégedettek lehetnek, tessék megrendelni az HBO-t, most megéri.

Több
13 éve 9 hónapja #394581 Írta: Felagund
Amennyire én tudom nem, ellenben az egyik (ha jól emlékszem a hetedik) rész forgatókönyvét ő írta...

Több
13 éve 9 hónapja #394563 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Osztom itt megfele a jóságokat, és egy darab komment sem. :D

Hát, én pölö már rendesen várom a sorozatot, viszont már kezd csömöröm lenni ettől a sok trailertől, meg tv spottól, meg az ilyen-olyan így készült meg úgy készült werkfilmtől. Lassan már össze lehetne vágni belőlük a teljes sorozatot. :) Meg hát aztán eleve én úgyis tudom mikor mi fog történni (ahogyan mindenki más is, aki olvasta a könyvet), legalább akkor már a látvány legyen meglepetés. ;) Ennek folyományaként aztán én már alapból ignorálok minden a sorozattal kapcsolatos ilyen jellegű bejegyzést itt is, meg a sorozatos, filmes blogokon, fórumokon is.

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy Martinnak vajh lesz-e benne cameója, ezt lehet tudni? (Ha az én könyvemet vinnék filmre, én biztos ragaszkodnék hozzá. :) )

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
13 éve 9 hónapja #394540 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
JELMEZ!!!!
Nyíí, kellene :P

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
13 éve 9 hónapja #394523 Írta: Felagund
Jár valaki mostanság New Yorkban? :D

(hazahozhatná nekem mondjuk a Kingsguard-páncélt... :P )

Több
13 éve 9 hónapja #394487 Írta: Sötét Úr
Eszedbe ne jusson abbahagyni! :)

Több
13 éve 9 hónapja #394458 Írta: Gandalf

Több
13 éve 9 hónapja #394456 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Felagund írta: Avagy olvassuk szorgosan a winter-is-coming.net-et ;)

A lustákra és a WiC.net-et nemismerőkre' is gondolni kell. ;) De ha túl sokat linkelek abbahagyom és nem lelkesedem tovább. :) :D

Több
13 éve 9 hónapja #394452 Írta: Felagund
Avagy olvassuk szorgosan a winter-is-coming.net-et ;)

Több
13 éve 9 hónapja #394451 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
Na, kaptok egy még nagyobb -nagyon nagy :) - adag jóságot. :)

A főbb szereplők portré videói, most is vannak bennük új jelenetek. :) Még a tegnap linkelt videóknál is sokkal több. :) Igazi gyöngyszemek. :)

Ami még fontosabb, hogy a szereplők elmondják, hogy mit gondolnak a saját karakterükről. Hosszan, ezekből eddig csak részleteket láthattunk, olyan 20%-nyit.

Ismét totál le vagyok hidalva. :O Beindult a gépezet, a rajongóknak igazi ínyencfalatokat csorgatnak. :O :)

S belegondolva, hogy mit fog Martin velük művelni...vagyis már művelt, de akik nem ismerik, még nem tudják...

és megkaptam a választ, lesz dothraki nyelv. :)

Stark Portrait: Robb Stark

Stark Portraits: Jon Snow

Stark Portraits: Sansa Stark

Stark Portraits: Bran Stark

Stark Portraits: Arya Stark

Stark Portraits: Catelyn Stark

Stark Portraits: Ned Stark

Targaryen Portraits: Viserys Targaryen

Targaryen Portrait: Daenerys Targaryen

Targaryen Portrait: Khal Drogo

Baratheon Portrait: King Robert Baratheon

Lannister Portrait: Tyrion Lannister

Lannister Portrait: Queen Cersei

Lannister Portrait: Jaime Lannister

A legutóbb linkelt Feature-k bővített változata:

Game of Thrones: House Targaryen. Extended Version.

Extended Houses Lannister AND Baratheon feature

Helyszínek, alkotók, kellékesek:

Game of Thrones: On Location

Game of Thrones Craft: Set, Costumes, Hair, and Makeup

Game of Thrones Craft: Stunt Coordination

Game of Thrones Craft: Weapons

Egyelőre ennyi. Kitesz egy egész werkfilmet. :)

Több
13 éve 9 hónapja #394414 Írta: Metaflora

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Osztom itt megfele a jóságokat, és egy darab komment sem. :D

Mindenki elfoglalja magát a sok érdekes dologgal, amit megosztasz, és elfelejt visszanézni :P

Több
13 éve 9 hónapja #394413 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Sötét Úr írta:

<!-- komment -->

;)

:D :P

Ha már így aktívan ;) kommentál, ténylegesen végignézhetné a sok videjót. És azokra is reagálhatna.

Meg a többiek is. :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.596 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére