- Köszönetek: 0
George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Szerintem is csak felhasználja a vasembereket (igen ügyesen, azt meg kell hagyni). Ő is "világuralomra" tör, mint a többiek... A Varjúszemű manipulatív és ravasz, nehéz lesz vele kibabrálni.
Victarion
Való igaz, hogy őt csak személyes sértettsége sarkalja a bosszúra, de mivel ő sem a politikus fajtából való, Danynek szerintem könnyű lesz a maga oldalára állítania őt. A levesbe köpés viszont megtörténhet, ha a Vasflotta átáll - pont Victarion bosszúszomja miatt. Ha ő megoldja, hogy a legénység neki vagy Danynek engedelmeskedjen, akkor Euron elveszti a legnagyobb vízi erejét.
Asha
Örök kedvenc. Azután a belépő után a Királyok csatájában... Ő a legjózanabb a Greyjoyok közül, és előbb-utóbb átáll a (maradék) Starkokhoz, vagy Danyhez.
Thoros és Melisandre
Egyszer minden kiderül... :geek:
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Felagund írta:
Az alábbiakhoz annyitMartint egyszer valami közönségtalálkozón megkérdezték, hogy hogy akarja befejezni a történetet, és ő valami olyat válaszolt, hogy képzeljünk el egy hatalmas mezőt, ami tele van sírokkal, és fölötte a hideg téli szél süvít.
Vagy valami ilyesmi, nem tudom pontosan, mert csak egyszer olvastam valahol, és azóta nem találom...
Aztán lehet, hogy csak viccelt [/spoiler:4dt19ev8]
Alyr: mihez értenek legjobban a Greyjoyok?
A Tél szeleiben szerintem néhányan meg fognak halni a főbb szereplők közül. S ha igaz az a híresztelés, hogy a Tavasz álma húsz évvel később fog játszódni, akkor vajon mi vár a szereplőkre?[/spoiler:4dt19ev8]
Varjúszemű Euron és Victarion
Euron rengeteg helyen járt és arról is csak nagyon homályosan tudunk valamit, csak azt, amit nagy hangzatosan a királyválasztáson elmondott. Azonban arról semmit, hogy kinek a szolgálatába állt Keleten. Szerintem már rég nem a vasemberek "érdekeit" nézi, hanem csak felhasználja őket is egy olyan játékban, aminek a mozgató "urait"/"csoportjait" nem látjuk. S meg kell jegyezni, hogy ezt nem is volt nehéz elérni: csak hódításra és fosztogatásra kellett hívni őket.
Szinte biztos vagyok benne, hogy nem tiszták a szándékait.
Yi Tiről és Asshairól csak mende-mondák keringenek, azonban, és ez főleg az utóbbira igaz, nagyon úgy tűnik, hogy azok egyáltalán nem pozitívak.
Victariont pedig csak a személyes sértettsége és a bosszú fűti a felesége miatt... Nem hiszem, hogy nagyon beletudna köpni Euron bármilyen levesébe., ravaszabb tűnik ő annál.
Ha már keverés és köpködés, inkább Asha lehet az, aki Euron dolgát megnehezítheti. A királyválasztáson szerintem ő mondta el azt a beszédet, aki a legreálisabban látja a dolgokat, és van egy olyan érzésem, hogy Starkok és Észak segítségére lesz majd, ha kitör a vihar.
Melisandre és Thoros
Thoros szerintem egy "jószándékú" ember, szemben Melisandréval. Alyr Arkhonnak szerintem jó a meglátása, honnan tudjuk, hogy valóban vörös pap? Még Asshaiban is állhatnak egymással szemben álló csoportok. És Melisandre nőstényördögségét valahogy az is alátámasztja, amit a furcsa "pap" mondott Aryának a világban ébredező erőkről a Varjakban.
És ebből kifolyólag -úgy hiszem Arya Jaqenékhez futott be- engem egyre kíváncsibbá tett, kik lehetne Jaqenék (Artáncoltatók , Arcnélküliek).
Nem baj, hamarosan kiderül, mi van a fejében, és egy kis fátylat fellebbent róla.
Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
A jóslatokat szerintem szándékosan értelmezi rosszul, hogy befolyásolja Stannist. Ez szerintem olyan, mint az üstökös: mindenki úgy értelmezi a megjelenését, ahogy akarja.
Igaz, hogy mondjuk Melisandre-t és Thorost összehasonlítva mindenképpen Thoros a normálisabb, Melisandre viszont hihetetlenül fanatikus (vagy legalábbis annak mutatkozik). Másrészt viszont az egész vallás Asshaiból, a keletről jön, tehát némi mágia szerintem belefér.
Victarionnak Danyt kéne elvinnie Euronhoz. Eközben övé a Vasflotta, félig-meddig még mindig hűséges legénységgel, úgyhogy bármi is legyen Euron terve, egy szép flottányi hosszúhajó és három sárkány még mindig változtatni tud rajta.
A Varjúszemű meg pont úgy kavarja a szőrt, mint Petyr vagy Illyrio. Majd meglátjuk.
A kürthöz: persze hogy nem tartja vissza őket a halál, de még mindig ferde szemmel tekintenek Euronra meg a bandájára.
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Egyszer a Legendák 2 gyűjteményben még a Trónok harca előtt (a lefordított nevek tehát furák) és egyszer egy nagyon szép képregényben (amiben ráadásul némileg Ted Nasmith keze is benne volt) és immár a könyvsorozathoz passzoló fordításban.
A Sworn Sword még nem jelent meg magyarul.
A vörös papok és Dany...
Honnan tudjuk, hogy Melisandre vörös pap? Elmondott egy csomó jóslatot, amit félreértelmezett (a Tűz Urának kiválasztottja lángoló karddal, és így tovább és így tovább) szándékosan vagy véletlenül, de a mágiája alapvetően közelebb van a maegikéhez, mint illene...
Másrészt simán elégette a Hét szobrát, amit a Targaryenek állítottak Sárkánykőn...
Victarion nem tud beleköpni Euron levesébe, ha nem tudja mi Euron terve... Én sokat várok a Varjúszeműtől...
A kürt megfúvása: Ezek vasemberek, egy másodpercig sem tartja vissza őket a halál, főleg ha az másé.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Pótolnom kell a hiányosságaimat. A Hedge Knight-könyveket nem adták ki magyarul, ugye?Alyr Arkhon írta: Amúgy ha emlékeztek pl a Kóbor Lovagból, elég sok Targaryenen nem látszik a Targaryen vonás, főleg ha a másik szülő nem családtag volt.
Szerintem a vörös papok támogatni fogják Danyt, végülis ő a tűz! (Plusz a sárkányok, de kit érdekel pár repülő gyík? )Alyr Arkhon írta: Nekem amúgy Melisandre fúrja az oldalam, főleg a DWD-ből feltett Jon-os rész miatt, nameg erős a gyanúm, hogy (ha nem teljesen hülye) a másik oldalnak dolgozik.
Szerintem Victarion simán beleköp Euron levesébe, és megpróbálja jól összezavarni a dolgokat... Ki tudja, végülis Greyjoyok! A kürt megfújása pedig kissé necces. A legutolsó emberkének is szénné égett a tüdeje, nem?Alyr Arkhon írta: Varjúszem Euron is érdekel, hogy vajon mit fog tenni Danyvel? Mert az oké, hogy a Vasflotta elhozza az egész bagázsukat Westerosra (gondolom, más kérdés, hogy önszántából vagy sem) és előbb-utóbb meg fogja próbálni elvenni a sárkányokat a kürttel (ez már legalább a második mágikus kürt a sztoriban, hm...) de mit fog velük kezdeni?
Joanna és Tywin unokatestvérek voltak. Joannának Stafford Lannister a testvére, Ser Daven pedig az unokaöccse.Felagund írta: Amúgy most utánanéztem Joanna Lannisternek, és megdöbbentően keveset lehet tudni róla (pl a családnevét sem, ami nagy ritkaság egy Nagy Ház ladyje esetében...), de azt feltétlenül, hogy Tywinnal a házasságuk kifejezetten boldog volt. Ezek után nem tartom túl valószínűnek, hogy akármilyen Targaryen fattyakat akart volna szülni akárkitől is...
Az alapján, hogy állítólag mennyire boldogok voltak együtt, én sem gondolnám, hogy Joanna mással viszonyt kezdett volna.
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Vagy valami ilyesmi, nem tudom pontosan, mert csak egyszer olvastam valahol, és azóta nem találom...
Aztán lehet, hogy csak viccelt [/spoiler:2cvh68bh]
Alyr: mihez értenek legjobban a Greyjoyok?
Our knees do not bend easily
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Viserys simán erőszakos volt, Rhaegar meg mániás depressziós.
Amúgy ha emlékeztek pl a Kóbor Lovagból, elég sok Targaryenen nem látszik a Targaryen vonás, főleg ha a másik szülő nem családtag volt.
HA NEM OLVASTAD AZ ÖSSZESET NE OLVASS TOVÁBB
A maegikhez:
Nos, lehetséges, hogy Martin végül egy apokalipszis-sztorit ír meg, és mindenki jól meghal a végén, hiszen a királynő is terméketlen, de az is lehet, hogy még Dany is menthető...
Elvégre sárkányok nélkül nincs mágia, Targaryenek nélkül nincs sárkány...
Nekem amúgy Melisandre fúrja az oldalam, főleg a DWD-ből feltett Jon-os rész miatt, nameg erős a gyanúm, hogy (ha nem teljesen hülye) a másik oldalnak dolgozik.
Varjúszem Euron is érdekel, hogy vajon mit fog tenni Danyvel? Mert az oké, hogy a Vasflotta elhozza az egész bagázsukat Westerosra (gondolom, más kérdés, hogy önszántából vagy sem) és előbb-utóbb meg fogja próbálni elvenni a sárkányokat a kürttel (ez már legalább a második mágikus kürt a sztoriban, hm...) de mit fog velük kezdeni?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Felagund
- Nem elérhető
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Minek ezt spoilerbe? Le vam írva a Trónok harca függelékében. Ezüst-, platina-, ritkábban aranyszínű haj, lila árnyalataiban pompázó szem. A valyriai eredetű házaknál (Velaryon, Dayne) még látszanak ezek a vonások.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Mondjad már el spójlerbe' ezeket a vonásokat.
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A Lannisterek általában tiszta elmék, de Cersei és Joff "meglehetősen" elborult elme.
Bár, én nem örülnék ha Targaryenek lennének. És Dany látomásban nem utalt rájuk semmi, vagy tévednék?[/spoiler:12gcl28f]
Felagund írta: Gandalf: és ezt meg pláne hogy?
(értem én, hogy Martintól az embernek beindul a plotolhatnékja, de azért legyen már egy határ... )
Jonról elég sokszor és elég világosan le van írva, hogy ironikusmód talán ő a "legstarkabb" az összes gyerek közül, a Targaryen vonások meg...hogymondjam...látványosak...
Mondjad már el spójlerbe' ezeket a vonásokat.
Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
- Ery
- Nem elérhető
Felagund írta: Szerintem itt a kedves néni csak arra gondolt, hogy Jaime egy ostoba fogdmeg, Tyrionnak meg van esze is, bármennyire is próbálja ezt Tywin letagadni maga előtt...
(Jaime álma most nincs előttem, richtig akkor kellett lelépnem az országból, mikor elkezdhettem volna a Varjakat... )
Önmagában tényleg nem lenne érdekes, de azzal, hogy fejezet végén van és összekapcsolva Jaime álmával, már bizony elgondolkodtató. Így ebben az összefüggésben a valonqar teljesen új értemet nyerne.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Egyetértek Felagunddal. Tywin amúgyis megmondta Tyrionnak, hogy az istenek büntetésének tekinti, és csak azért ismeri el és tűri meg a családban, mert nincs bizonyítéka Tyrion esetleges törvénytelen származásáról. Apa és fia közt így is sok a hasonlóság.Felagund írta:
Ery írta: Igen. Jaime álmára, meg a nagynénjének a megjegyzésére: "de Tyrion Tywin fia nem te. Ezt egyszer megmondtam az apád arcába is, és él évig nem szólt hozzám. A férfiak olyan elképesztően bolondok! Még az a fajta is, akiből ezer évben egy ha születik."
Szerintem itt a kedves néni csak arra gondolt, hogy Jaime egy ostoba fogdmeg, Tyrionnak meg van esze is, bármennyire is próbálja ezt Tywin letagadni maga előtt...
(Jaime álma most nincs előttem, richtig akkor kellett lelépnem az országból, mikor elkezdhettem volna... )
Jaime és Cersei, noha apu tulajdonságaiból keveset örököltek (bár Jaime már edződik), egészen biztos, hogy Lannisterek. Targaryenek után másfelé kell kutatni.
- Felagund
- Nem elérhető
Ery írta: Igen. Jaime álmára, meg a nagynénjének a megjegyzésére: "de Tyrion Tywin fia nem te. Ezt egyszer megmondtam az apád arcába is, és él évig nem szólt hozzám. A férfiak olyan elképesztően bolondok! Még az a fajta is, akiből ezer évben egy ha születik."
Szerintem itt a kedves néni csak arra gondolt, hogy Jaime egy ostoba fogdmeg, Tyrionnak meg van esze is, bármennyire is próbálja ezt Tywin letagadni maga előtt...
(Jaime álma most nincs előttem, richtig akkor kellett lelépnem az országból, mikor elkezdhettem volna a Varjakat... )
- Ery
- Nem elérhető
Καναπή!
- Felagund
- Nem elérhető
(értem én, hogy Martintól az embernek beindul a plotolhatnékja, de azért legyen már egy határ... )
Jonról elég sokszor és elég világosan le van írva, hogy ironikusmód talán ő a "legstarkabb" az összes gyerek közül, a Targaryen vonások meg...hogymondjam...látványosak...
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Igaz, de akkor is Lannisterek. Hogy kinek a gyerekei...Gandalf írta:
Hát, az apjuk ravaszságát egyikük sem örökölte, csak Tyrion.Elendur Parmandil írta: Jaime és Cersei is nagyon az apjukra ütnek, illetve külsejükben is a többi Lannisterre hasonlítanak.
SpoilerSzerintem a törpe lehet az egyetlen vér szerinti utóda Tywinnak...[/spoiler:bkzdohss]
- Gandalf
- Nem elérhető
Hát, az apjuk ravaszságát egyikük sem örökölte, csak Tyrion.Elendur Parmandil írta: Jaime és Cersei is nagyon az apjukra ütnek, illetve külsejükben is a többi Lannisterre hasonlítanak.
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Mi? Targaryen, Stark, vagy...?Felagund írta: Elendur: ami azt illeti, Jonon se látszik...
- Felagund
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta:
Jaime nagyon pörög a Kardok vihara - Varjak lakomája alatt... Másik nagy jelenet az, amikor közli Lorasszal, hogy ha nem engedelmeskedik, olyan helyre illeszti a kardját, amit még Renlynek sem sikerült megtalálnia.Felagund írta: (amúgy örök kedvencem az a jelenet, mikor Jaime átveszi a Királyi Testőrséget, és először tart állománygyűlést, ahol mindenkit egyesével leb@sz, mint a pengős malacot (frázis (c) icke :D ), hogy hogy a jó életbe ölhették meg a királyt az őrségük alatt :mrgreen: )
Jaja!
Ery: ezt most így konkrétan hogy?
Elendur: ami azt illeti, Jonon se látszik...
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Jaime álmára gondolsz? Nekem más nagyon nem jut az eszembe, de szerintem ha Targaryenek lennének, az ugyanúgy látszana rajtuk, mint Robert fattyain a Baratheon-vér. Jaime és Cersei is nagyon az apjukra ütnek, illetve külsejükben is a többi Lannisterre hasonlítanak.Ery írta: Kérdés persze, hogy Dany valóban az utolsó Targaryen.
Havas Jon nagy eséllyel szintén az, de egy idő óta motoszkál a fejemben olyan gondolat, hogy Cersei és Jaime is az lehet... legalábbis a Varjak lakomája végén van ilyesféle sejtetés.
- Ery
- Nem elérhető
Havas Jon nagy eséllyel szintén az, de egy idő óta motoszkál a fejemben olyan gondolat, hogy Cersei és Jaime is az lehet... legalábbis a Varjak lakomája végén van ilyesféle sejtetés.
Καναπή!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Jaime nagyon pörög a Kardok vihara - Varjak lakomája alatt... Másik nagy jelenet az, amikor közli Lorasszal, hogy ha nem engedelmeskedik, olyan helyre illeszti a kardját, amit még Renlynek sem sikerült megtalálnia.Felagund írta: (amúgy örök kedvencem az a jelenet, mikor Jaime átveszi a Királyi Testőrséget, és először tart állománygyűlést, ahol mindenkit egyesével leb@sz, mint a pengős malacot (frázis (c) icke :D ), hogy hogy a jó életbe ölhették meg a királyt az őrségük alatt :mrgreen: )
- Felagund
- Nem elérhető
Dreamer_KF írta: Ó, Jamie a kezdetek óta szimpatikus. A pökhendi, egomán állat, aki tudja, hogy ő egyszerűen.. JOBB mindenkinél. És a rohadéknak még igaza is van! Lehet nem imádni?
Aztán persze az események fodrában ő lesz a "kiélt" noir hős
Ser Loras amúgy a maga módján ugyanez (a noir részt leszámítva )
(amúgy örök kedvencem az a jelenet, mikor Jaime átveszi a Királyi Testőrséget, és először tart állománygyűlést, ahol mindenkit egyesével leb@sz, mint a pengős malacot (frázis (c) icke :D ), hogy hogy a jó életbe ölhették meg a királyt az őrségük alatt :mrgreen: )
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Mindannyian szeretjük a maegiket, ügye...Felagund írta:
Kis kiegészítés Danyhez...Tegyük hozzá, hogy Danyvel mindenképp kihal a Targaryen nemzetség, lévén ugye meddő lett...[/spoiler:2r9otnf2]
- Felagund
- Nem elérhető
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Sajna nincs hevesen bólogató smiley, pedig most nagyon kéne ide.Felagund írta: Igazságot Oberyn Martellnek!
Nekem ő volt az a karakter, aki a legpozitívabb képet mutatta, ahhoz képest, hogy milyen veszett volt a híre mielőtt ténylegesen megjelent. Egy tök normális (habár tényleg kissé excentrikus ) figura, a maga teljesen érthető és emberi motivációival (Martinbánál ugye ez már megszokott ).
A Heggyel vívott párviadala meg szerintem a kúlok kúlja, a látványos jelenetekben amúgy is bővelkedő Kardok Viharának szerintem az egyik csúcspontja...
Kisujj meg annyira tenyérbemászóan pofátlan ámde zseniális spíler, hogy nem lehet nem szeretni, minden jogos utálat mellett
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Én is, de akkor már csak viccből is megcsinálom.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: @Elendur Parmandil, rob73
Csak így egyben, már unom a kvótot szerkeszteni.
Tökéletesen egyetértek. Rhaegarról Lyanna elrablásán kívül semmi negatívról nem tudunk, Aerys-szerű őrültségről végképp nem.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Elendurral értek egyet Danyvel kapcsolatban. Tényleg hasonlít Rhaegarra, akiről egyre inkább egy pozitív kép rajzolódik ki a visszaemlékezésekből. Sőt, már talán mondtam, hogy Rhaegarral Westeros sokkal jobban járt volna.
Sajnos én is... Azt hiszem, a Kardok viharában Danynek volt egy álma (miután Jorah megcsókolta), amiben Jorah arca valami fiatalabb férfiévá alakul át. Ez, gondolom, Jon lesz.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Egyre inkább elfogadom azt az elméletet, hogy A Tűz és Jég dala (vagy Jég és Tűz dala, kinek hogy tetszik) tulajdonképpen Danyről és Jonról szól majd.
Naná, ezt nem is tagadtam!Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Viszont van igazsága rob73nak is. Petyr nagyon jól tudja játszani a hatalmasok játszmáját, erre Ned is felfigyelt, hogy araszolt szépen felfelé, hogy lavírozott mindig úgy, hogy jól jöjjön ki.
De még mennyire.Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Igazából csak Joffot utáltam annyira, hogy örültem a kiírása módjának. Oké, a Hegynek is kijárt.
- Felagund
- Nem elérhető
Nekem ő volt az a karakter, aki a legpozitívabb képet mutatta, ahhoz képest, hogy milyen veszett volt a híre mielőtt ténylegesen megjelent. Egy tök normális (habár tényleg kissé excentrikus ) figura, a maga teljesen érthető és emberi motivációival (Martinbánál ugye ez már megszokott ).
A Heggyel vívott párviadala meg szerintem a kúlok kúlja, a látványos jelenetekben amúgy is bővelkedő Kardok Viharának szerintem az egyik csúcspontja...
Kisujj meg annyira tenyérbemászóan pofátlan ámde zseniális spíler, hogy nem lehet nem szeretni, minden jogos utálat mellett
(és Lady Arryn mellett ne feledkezzünk meg _Lord_ Arryn meggyilkolásáról sem )
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.