- Köszönetek: 0
George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Elendur Parmandil írta: Életkorokhoz kapcsolódóan: valahol olvastam, hogy Martin azért fiatalította ennyire a szereplőket, mert nem tudta rendesen megítélni, milyen korú gyerek hogyan viselkedik stb. (Ez persze lehet, hogy egyáltalán nem igaz, de érdekesnek találtam.
Szerintem inkább az a "szempont érvényesül, hogy a középkorban (és előtte az ókorban, meg utána még az újkorban is) nem volt modern, demokratikus értelemben vett korhatár. A lányokat igen korán férjhez adták, eljegyezték, főleg ha "termékenységnek" jelét adták.
Szóval nem kell itt kamillázni, tátott szájjal nézni, hogy tizennégy éves és gyereke van. Mindennemű faji/aktuálpolitikai/ felhangok nélkül, de a honi kisebbség ékes példája annak, hogy igen fiatalon is leányanyák lehetnek.
Nos, ennek tükrében szemléljük ezt szerintem, ne a mi modern, "felvilágosult" (ismét felhangok nélkül) nézőpontunkból.
Martin nagyon is hiteles ebből a szempontból (is) *. Elég csak arra a lányra gondolunk, akibe fülig szerelmes Robertbe, és még Ned is megjegyzi, hogy milyen fiatal...
* Több helyütt olvastam, hogy Martin totális háborúja inkább az újkor csatáit idézi, meg esetleg az ókorét, nem pedig a középkori nemes házak "kifinomultabb" és "kisebb" összecsapásait.
Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nekem nagyon számít, hogy mennyire hasonlít a könyvben leírthoz, de persze egy jó alakítás elfeledteti a külsőt.Alyr Arkhon írta: A színészek arca számomra továbbra is másodlagos. Kérdés, hogy hogy hozzák majd a karaktert.
Ez olyan, mint az "Utolsó léghajlító"... A srác, Zuko elvileg pont olyan sérüléseket szenvedett (csak kisebb területen), mint Sandor; a filmben ebből semmit nem lehetett látni. A Véreb arcának olyannak kéne lennie, mint a Dark Knightban Harveyé, az félelmetesen ocsmány.Alyr Arkhon írta: Az egyetlen aki nagyon nem tetszik, az a Véreb. Ennek rondának, ijesztőnek kellene lennie, nem egy szimpatikus szakállas fickónak esztétikus ragyákkal...
Szerintem Emilia Clarke volt az egyik legjobb választás a színészek közül. A trailerekben/egyebekben szerintem elég hitelesen mutatja, milyen Dany a Trónok harcában. Amúgy meg ha tényleg összeszedtek volna egy 13 éves lányt, és az ágyjeleneteket ki is húzzák; a terhesség még mindig csöppet sokkoló...Alyr Arkhon írta: (mondjuk ha már... Nekem Danyvel van a legtöbb bajom, ez a csaj még félhomályban sem 13 éves, még csak nem is úgy van sminkelve. Persze oké, értem én hogy akkor ugrottak az ágyjelenetek, de legalább törekedhettek volna rá...)
Életkorokhoz kapcsolódóan: valahol olvastam, hogy Martin azért fiatalította ennyire a szereplőket, mert nem tudta rendesen megítélni, milyen korú gyerek hogyan viselkedik stb. (Ez persze lehet, hogy egyáltalán nem igaz, de érdekesnek találtam.)
Sisakokhoz (picit off): a LotR-filmek tündesisakjai (a gondorit nem tudom) viszont praktikusabbak, nem?
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Hát nagyon ajánlom, hogy a szemem kiugorjon a majdani hölgyeményektől...Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Remélem a Királyok csatájában kompenzálnak ezért egy überdögös Ashával, Melisandréval és Margaeryvel. És később meg a Martell-lányokkal.
Az még oké, de helyesnek kéne lennie, nem? Allen olyan kis csúf.Felagund írta: Theonra egy rossz szót se, szerintem zseniálisan tenyérbemászó
Tenyérbemászónak tenyérbemászó.
Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Az egyetlen aki nagyon nem tetszik, az a Véreb. Ennek rondának, ijesztőnek kellene lennie, nem egy szimpatikus szakállas fickónak esztétikus ragyákkal...
(mondjuk ha már... Nekem Danyvel van a legtöbb bajom, ez a csaj még félhomályban sem 13 éves, még csak nem is úgy van sminkelve. Persze oké, értem én hogy akkor ugrottak az ágyjelenetek, de legalább törekedhettek volna rá...)
A sisakok: Na igen, ez fájóbb pont, mert megint elkövették azt a hibát, (amit amúgy a Gyűrűk Ura filmek vértjeinek tervezésénél), hogy a kúlságfaktort helyezték az ésszerűség elé.
Ezek a sisakok, ha tényleg fémből voltak akkor nagyok, nehezek, könnyű szemből az elálló oldalrész alá szúrni, ráadásul szvsz piszok nagyot kondul ha megcsapják...
Az ilyen nagy, egész fejet takaró sisakok vagy egészen a fejhez idomultak hogy kevesebb legyen a holtsúly és a kilógó rész, vagy a vállra támaszkodtak, hogy benn foroghasson a lovag feje. Itt egyik se érvényesül...
(jaigen: Az úgy tűnik, számukra mintául szolgáló szamurájsisak _nem_ vasból van! )
(és a jobbszélső lovas tényleg ferde. Nem csak a sisakja, konkrétan majd' leesik a lóról)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Felagund írta: Theonra egy rossz szót se, szerintem zseniálisan tenyérbemászó
Remélem a Királyok csatájában kompenzálnak ezért egy überdögös Ashával, Melisandréval és Margaeryvel. És később meg a Martell-lányokkal.
Elendur Parmandil írta:
Királyok csatája, 239.oVarys egyáltalán nem hasonlított szokásos önmagára. Szegecses sisakja alatt sebhelyes, sötét borostával borított arc látszott, felül cserzett bőrmellényre húzott sodronyinget viselt, övén pedig tőr és rövid kard lógott.
- Mit tegyek? - kérdezte a fáklyás, egy bőrköpenyes, vastag ember. A lábai a nehéz csizmák ellenére is hangtalanul suhantak a padlón. Sisakja alatt kerek, sebhelyes arc és sötét borosta látszott, mellén sodronying, övében pedig tőr és rövid kard. Arya számára valahogy furcsán ismerősnek tűnt.
Trónok harca, 378.o
Vajon miért volt Arya számára ismerős?
Végig olvastam én is újra az egészet (mármint a GoT-ban azt a részt), és mint, lentebb mondtam, az első Tyrion fejezetben kiderül, hogy Varys küldte őt Illyriohoz:
" Above him loomed a grotesque fat man with a forked yellow beard, holding a wooden mallet and an iron chisel. His bedrobe was large enough to serve as a tourney pavilion, but its loosely knotted belt had come undone, exposing a huge white belly and a pair of heavy breasts that sagged like sacks of suet covered with coarse yellow hair. He reminded Tyrion of a dead sea cow that had once washed up in the caverns under Casterly Rock.
The fat man looked down and smiled. "A drunken dwarf," he said, in the Common Tongue of Westeros.
"A rotting sea cow." Tyrion's mouth was full of blood. He spat it at the fat man's feet. They were in a long dim cellar with barrel-vaulted ceilings, its stone walls spotted with nitre. Casks of wine and ale surrounded them, more than enough drink to see a thirsty dwarf safely through the night. Or through a life.
"You are insolent. I like that in a dwarf." When the fat man laughed, his flesh bounced so vigorously that Tyrion was afraid he might fall and crush him. "Are you hungry, my little friend? Weary?"
"Thirsty." Tyrion struggled to his knees. "And filthy."
The fat man sniffed. "A bath first, just so. Then food and a soft bed, yes? My servants shall see to it." His host put the mallet and chisel aside. [i]"My house is yours. Any friend of my friend across the water is a friend to Illyrio Mopatis, yes."[/i]
And any friend of Varys the Spider is someone I will trust just as far as I can throw him.
Szóval ez eléggé alátámasztja azt, hogy ki is az a két személy...
Szerkesztés:
Elendur Parmandil írta: Amúgy újabb video: Game of Thrones: Costumes
Pyp és Grenn nagyon tetszenek! Viszont itt Tyrion teszi helyre Jont, nem Donal Noye.
3:14. Arya. Szeretem.
5:15. Robertet is.
Tényleg nagyszerűen alakítanak. Vááárom már...
Amikor Arya leoltja Sansát, mikor az Joffról áradozik egy "Seven Hells"-el, ááá, imádjuk.
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Királyok csatája, 239.oVarys egyáltalán nem hasonlított szokásos önmagára. Szegecses sisakja alatt sebhelyes, sötét borostával borított arc látszott, felül cserzett bőrmellényre húzott sodronyinget viselt, övén pedig tőr és rövid kard lógott.
- Mit tegyek? - kérdezte a fáklyás, egy bőrköpenyes, vastag ember. A lábai a nehéz csizmák ellenére is hangtalanul suhantak a padlón. Sisakja alatt kerek, sebhelyes arc és sötét borosta látszott, mellén sodronying, övében pedig tőr és rövid kard. Arya számára valahogy furcsán ismerősnek tűnt.
Trónok harca, 378.o
Vajon miért volt Arya számára ismerős?
- rob73
- Látogató
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
A jobb szélen lovaglón eszméletlenül ferdén áll a sisak.Grondir írta: A Királyi Testőrség lovagjain meg vagy a sisak van ferdén, vagy a fejük deformált. Ha ránagyítok nagyon látszik.
Renlyvel én egyáltalán nem vagyok megelégedve - ahogy Joffreyval és Lorassal sem. Mind rondák! Nekik kéne a legtökéletesebb/istenibb/de megborzolnám a szakállát!-pasiknak lenniük, oszt úgy néznek ki, mint egy álmából felvert hobbit egy átbulizott éjszaka után ...Grondir írta: Renlynek nagyon nem kék, hanem barna szeme van. És nem ártott volna neki kicsit kevesebb szakáll, és hosszabb haj.
Theon ról akkor más szó se essék.
- Felagund
- Nem elérhető
Renly szerintem casting failure (és nem vagyok vele egyedül... )
Ser Barristan például viszont kifejezetten nagyon tetszik!
Amúgy a fórumokon azt mondják, hogy lehet, hogy a sötét testszőrzet anyai (dorne-i) örökség Danyéken...
- Grondir
- Nem elérhető
A Királyi Testőrség lovagjain meg vagy a sisak van ferdén, vagy a fejük deformált. Ha ránagyítok nagyon látszik.
Viserysen meg elég rendesen látszik a fekete borosta.
Renlynek nagyon nem kék, hanem barna szeme van. És nem ártott volna neki kicsit kevesebb szakáll, és hosszabb haj.
A többiek nagyjából elmennek, bár többet egész máshogy képzeltem el.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Nekem meg Drogo.Felagund írta: Amúgy jelenleg ez a kép a desktop hátterem
Amúgy újabb video: Game of Thrones: Costumes
Pyp és Grenn nagyon tetszenek! Viszont itt Tyrion teszi helyre Jont, nem Donal Noye.
3:14. Arya. Szeretem.
5:15. Robertet is.
Tényleg nagyszerűen alakítanak. Vááárom már...
- Felagund
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta:
A másik. Csak nekem jutnak az eszembe 1. a Királyi Testőrség sisakjáról a szamurájok 2. a Lannisterek sisakjáról a Helm-szurdokból az uruk-haiok? o.O
Nekem a Lannister-katonákról jutnak eszembe a szamurájok valamiért...
Amúgy jelenleg ez a kép a desktop hátterem
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Makulátlanok ! Az a tüske... :shock:Felagund írta: Amúgy: Elég jó (Hi-res) képek , dögivel
A másik. Csak nekem jutnak az eszembe 1. a Királyi Testőrség sisakjáról a szamurájok 2. a Lannisterek sisakjáról a Helm-szurdokból az uruk-haiok? o.O
A Hétről (ami Egy, ugye ): szerintem Hódító Aegon azért ragaszkodott annyira a fősepton általi koronázáshoz, mert Westeros háromnegyede a Hetet követte (mínusz Észak...), Targaryenünknek meg volt annyi esze, hogy tudja, ha valami valyriai vudut imádott volna, a westerosiak még kevésbé fogadnák el.
Úristen! Qyburn tényleg befejezte a zombiját (Varjak lakomája, 768.o, semmi kedvem begépelni ).
Mi lesz a neve? Félig Fejnélküli Greg?
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Felagund
- Nem elérhető
- Grondir
- Nem elérhető
De ki az a harmadik képen?
Lacho calad! Drego morn!
- Felagund
- Nem elérhető
Amúgy: Elég jó (Hi-res) képek , dögivel
(Az ominózus Cersei-Qyburn jelenet meg a másik nagy kedvencem, ha megvan valakinek. Mindig a Gyalog Galoppra emlékeztet:
- De hát a nyúl odabent van, ti meg idekint!
- Valóban, királyom, erről az apróságról megfeledkeztem...
)
- Grondir
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Qyburn: Számomra egyértelmű, hogy valami élőholt-vérgólem akármit gyárt, kérdés, hogy mikorra készül el vele és akkor ez mit fog érni...
Már elkészült vele. Felajánlja Cerseinek, mikor elfogják, de ő azt mondja, az ügyében csak a Királyi Testőrség egy lovagja állhat ki, ezért hívja haza Jaimet.
Alyr Arkhon írta: Felagund írta:
Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Hét az egyetlen olyan isten(család), akinek igazából a világon semmi hatalma nincs, úgy is mondhatnánk gonoszul, hogy hamis istenek
Lehet, bár akkor miért alakult volna ki a hitük? Ez sem westerosi hit, a Targaryenek is a Hét hívei voltak, talán már Valyriában...
A Targeryenek - ezt írja a könyv valahol - nem hittek igazán egy istenben sem, legalábbis Valyriában, mert magukat is valami istenféléknek tekintették. Az megint más kérdés, hogy tényleg ők hozták be...
Lacho calad! Drego morn!
- Felagund
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Felagund írta: Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Hét az egyetlen olyan isten(család), akinek igazából a világon semmi hatalma nincs, úgy is mondhatnánk gonoszul, hogy hamis istenek
Lehet, bár akkor miért alakult volna ki a hitük? Ez sem westerosi hit, a Targaryenek is a Hét hívei voltak, talán már Valyriában...
Egyébként van a Varjakban néhány rész amikor gyanakodni kezdtem, hogy talán mégsem csak kitaláltak... (Cersei elfogatása környékén)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Felagund
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Én bízom a Hét életre kelésében (legalábbis hatalmuk visszatérésében) és pillanatnyilag ők Királyvár urai...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Felagund
- Nem elérhető
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Felagund írta: ...[...]...A mostani Maester's Path jelenet meg nekem magasan a legjobban tetszett, nem véletlen, hogy alapvetően brit színészeket válogattak a sorozathoz, zseniális volt, ilyet az amcsik nem tudnak (tisztelet a kevés kivételnek) ...[...]...
Mark Addy remekül formálja meg Robertet és javarészt egyetértek a megállapításoddal. Épp ezért lett remek a Róma is, szemben a kismillió amerikai Antonius/Caesar/Kleopátra kétrészes TV-feldolgozásokkal. Pl. soha annyira eltalált Antoniust nem láthattunk képernyőn.
Vasárnap az HBO külföldön, hétfőn pedig itthon 23:10-kor lead egy negyed órás részt prológus címmel.
Egyétek, vigyétek, nézzétek!
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
Na, akkor nem vagyok teljesen sügér (ha már halak... pisztráng! )!Felagund írta: Vö Bran egyik első "zöld"álmával, amiben egy hatalmas harcost lát, kőpáncélban (ha jól emlékszem), és akinek a sisakrostélya alatt csak vér van (Ser Gregor feje ugyebár épp Dorne felé tart, ha minden igaz... )
A mostani Maester's Path jelenet meg nekem magasan a legjobban tetszett, nem véletlen, hogy alapvetően brit színészeket válogattak a sorozathoz, zseniális volt, ilyet az amcsik nem tudnak (tisztelet a kevés kivételnek)
Qyburn FTW
Igen, nagyon jó lesz a sorozat (legalábbis Legend of the Seekernél biztosan jobb... ), bár Ned olyan furcsán vidám... Az egész könyv alatt az volt a benyomásom róla (mindenféle rosszindulat nélkül), hogy a keringési rendszerében nagy mennyiségű jég található meg. Olyan visszafogott, nem túl életvidám (ilyen boldog események mellett nem is volt rá sok oka...), Robert és Ned jelleme elég erős kontrasztot alkot.
Ami a legjobb: Richard Madden akcentusa!
Bocs, elsőre úgy jött le, hogy Brienne valamilyen álmáról beszélsz...Grondir írta: Kardok vihara 170-171. oldal. Mikor Jaime Acéllábú kíséretében tart Királyvár felé, Brienne pedig a Kecskét "szórakoztatja". Mielőtt Jaime visszaindul érte.
Az említett alapján viszont nem nagyon, melyikük halna meg előbb/később... Szerintem az csak Jaime jellembeli átalakulásának kezdetet, kísértik az általa elárult emberek.
- Grondir
- Nem elérhető
Elendur Parmandil írta: Brienne: milyen álom?
Kardok vihara 170-171. oldal. Mikor Jaime Acéllábú kíséretében tart Királyvár felé, Brienne pedig a Kecskét "szórakoztatja". Mielőtt Jaime visszaindul érte.
Ezekkel az előzetesekkel mind a - könyvhöz, mind a filmhez - csak az a bajom, hogy nem értek angolul.
Esetleg, ha valaki ráér kicsit összefoglalhatná őket magyarul.
Lacho calad! Drego morn!
- Felagund
- Nem elérhető
A mostani Maester's Path jelenet meg nekem magasan a legjobban tetszett, nem véletlen, hogy alapvetően brit színészeket válogattak a sorozathoz, zseniális volt, ilyet az amcsik nem tudnak (tisztelet a kevés kivételnek)
Qyburn FTW
- Elendur Parmandil
- Nem elérhető
QyburnGrondir írta: Szerintetek Qyburn min dolgozik a Vörös Torony alatt?
Brienne szerintem nem halt meg végleg, ugyanis Jaime álma alapján a Királyölő hal meg előbb, ha jól emlékszem. És abban sem vagyok biztos, hogy ő öli-e meg majd Jaimet.
Tegnap olvasgattam a Varjak lakomáját, és annál a résznél, ahol Cersei Qyburnnel beszélget egy Tommennek találandó új testőrre. "Ami hiányzik benne a lovagiasság terén, azt tízszeresen pótolja az odaadásával. Megvédi a fiadat, megöli az ellenségeidet, megőrzi a titkaidat, és élő ember nem állhat meg előtte." (Qyburn) Majd: "Leadtam a rendelésedet. A páncélkovács őrültnek tart. Váltig állítja, hogy egyetlen ember sem képes ilyen súly alatt mozogni és harcolni." (Cersei)
Tudjuk, hogy Qyburn-t azért fosztották meg a láncától, mert a kísérleteit élő embereken végezte (gondolom, most ezt folytatja a sötétcellákban). Ugyanakkor van az az érzésem, hogy ért a sötét mágiához, és éppen valami szuperharcost foltoz össze Gregor maradványaiból...
Brienne: milyen álom?
- Juraviel.Ihuan.Bedvin
- Nem elérhető
Robert és Ned kilovaglása utáni beszélgetésük
A könyvben pedig ez a jelenet az:
- Az istenekre! - káromkodott nevetve. - Nagyszerű érzés elszakadni és vágtatni, ahogy az egy férfihoz illik! Szavamra, Ned, ez a vánszorgás képes az őrületbe kergetni - Robert Baratheon sohasem
volt egy türelmes ember. - Az az átkozott kerekes ház, ahogy nyikorog, meg nyöszörög és minden kis huppanót úgy mászik meg az úton, mintha egy hegy volna... Esküszöm, ha annak a nyomorult tákolmánynak még egyszer eltörik a tengelye, elégettetem és Cersei gyalogolhat!
Ned felnevetett.
- Örömmel meggyújtom neked a fáklyát.
- Jó ember vagy! - csapott a király a vállára. - Kedvem lenne mindent itthagyni és tovább vágtatni.
Ned elmosolyodott.
- Elhiszem, hogy komolyan gondolod.
- Komolyan is gondolom - felelte a király. - Mit szólnál hozzá, Ned? Csak te meg én, két kóbor lovag a királyi úton, karddal az oldalunkon, isten tudja, mi vár ránk, s talán egy paraszt leánya vagy egy kocsmai szajha melegíti majd ágyunkat ma éjjel.
- Bár megtehetnénk - sóhajtott Ned. - De kötelességeink vannak, uram... kötelességeink a királyság, a gyermekeink felé. Nekem kötelességeim asszonyom, s neked a királyné felé. Már nem az a két ifjú vagyunk...
- Te soha nem is voltál az az ifjú - morogta Robert. - Annál nagyobb kár. Mégis, akkor, egyetlenegyszer... mi is volt a neve annak az egyszerű lánynak? Becca? Nem, ő az enyémek egyike volt, az égre, fekete haj és azok a hatalmas, édes szemek, az ember legszívesebben belefulladna.
A tiéd... Aleena volt? Nem. Egyszer elmondtad. Merryl? Tudod, kire gondolok, a fattyad anyja!
- A neve Wylla volt - válaszolt Ned hűvös udvariassággal. - És inkább nem beszélnék róla.
- Igen. Wylla - a király elvigyorodott. - Ritka nőszemély lehetett, ha képes volt Lord Eddard Starkkal elfeledtetni a becsületét, még ha csak egy órára is. Soha nem mondtad, hogy nézett ki...
Ned szája dühösen összeszorult.
- Nem is fogom. Hagyd el, Robert, a szeretetre kérlek, amit állításod szerint érzel irántam! Megszégyenítettem magamat és megszégyenítettem Catelynt is az istenek és az emberek színe előtt.
- Az istenek kegyesek, hiszen alig ismerted Catelynt.
- Feleségül vettem őt. A gyermekemet várta.
- Túl szigorú vagy magaddal, Ned. Mindig is az voltál. A fenébe is, egyetlen nő sem akarná Áldott Baelort az ágyába! - A térdére csapott. - Nos, ha ilyen komolyan veszed, nem foglak faggatni róla, de bizony mondom neked, néha olyan szúrós vagy, hogy a sündisznót kellene címeredül választanod![/spoiler:2x3l8062]
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.