Star Wars
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Alapjaban veve az Episode II jobban tetszett mint az Episode I, de azert ez se az igazi. Nekem nem jott be tulzottan.
Azok a karakterek akik tetszettek: Jango Fett, a klonozok, Padme, Obi-wan es Dooku. A tobbi fobb szereplo egyaltalan nem jott be nekem, kulonosen a Jedi tanacs.
A Jediket en bolcs, megfontolt, nagyhatalmu vezetoknek kepzelem. Ez a filmben egyaltalan nem jott ki. Szinte az osszes Yoda-s jelenet siralmas lett ("ezen el meditalok"; a kis jedik oktatasa - ez volt a legrosszab talan, szinte fajt; a fenyszabjas pattogas).
A bolcsessegbol, es megfontoltsagbol semmi nem mutatkozott meg a filmben. Tul konnyu a Sith dolga, en arra szamitottam a jedik ennel kemenyebb ellenfelek lesznek.
Amugy pedig logikailag megalapozatlannak talaltam az egeszet. Marmint, hogy a sith-eknek minden igy bejon.
Mi van ha az elejen sikeres a merenylet es meghal Padme?
Mi van ha Obi-wan nem bukkan ra a klonozok bolygojara?
Mi van ha nem jut el Dooku rejtekhelyehez?
Mi van ha megolik Dookut?
Ezek a dolgok a film alapjan mind hajszalon multak, es ha barmelyik is nem jon be, akkor a sith-ek terve osszeomlik.
Darth Maul: X-Wing-et szed ki Yoda a mocsarbol Nem mindegy am! Egy Y-Wing majd 1.5-szer akkora Azt meg lehet Yoda mester se tudna felemelni! Bar mintha olyasmit mondana: "nem a meret a lenyeg"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mmm. Lost a planet, Master Obi-Wan has. How embarrassing. How embarrassing.
(Most először végre eredetiben is élvezhettem ízes tájszólását... illetve jellegzetes szórendjét... "Around the survivors a perimeter create." )
Az "elrontásával" kapcsolatban Darth Maullal értek egyet...
[size=9:21m50f2d](csak halkan: X-szárnyú volt az, nem Y... nem mintha Yodának nem lett volna édesmindegy... )[/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Yavanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Brisa írta: [Amúgy én azt hittem, hogy Dooku jó...
Szerintem nem is igazán tévedtél! Dooku látta, hogy mivé lett a köztársaság és megpróbált lépni valamit az ügyben. A szándék nem volt rossz. De hát ugye a gonosz felhasználta őt céljai eléréséhez...
Ugyan azt az embert az egyik szemszögből hívhatjuk szabadságharcosnak, a másikból, meg szeparatistának!
Ezt már máshol is leírtam, de megint kikívánkozik: IMÁDTAM YODÁT!!! Csúcsaranyos volt, amikor harcolt! Arról meg nem is beszélve, amikor a harc végeztével 'fogta' a botocskáját és tovatotyogott!
"Aure entuluva!"
- Lord Maul
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Áfonya írta: Padme Naberrie: Amidala/Padme a változatoság kedvéért fennáló 3. neve.
Tar-Ancalime: a mostohatesó dolog a filmben is benne van, és egyperces ledöbbenés után (hogy: "Mii, hogy lehet, a mostohatesója, mikor a fickó van vagy 25, Ani meg tíz éve ment el??), rájössz, hogy Owen Cliegg Lars előző házasságából származik. Azt már ne is keverjük bele a dologba, hogy volt olyan felfogás is, miszerint Owen Obi-Wan tesója - ami eléggé valószínűtlen lett volna.
Brisa: a filmben Bail Organa a Shakespeare-re hajazó gallért viselő bácsi volt, aki olyan búbánatos képpel nézte az erkélyről, ahogy Palpi örül a fejének a klónhadsereg láttán.
Afonya drága, Te azért ennél jobban tudsz angolul, a Jedi könyvben a "brother" csak testvérre utalhat? "My brother Owen", lehet Owen "cimbiről" beszélt, nem Owen tesóról, sőt, szerintem már a Jedi idején se gondolta senki komolyan, hogy Owen Obi tesója lenne...
We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!
- Lord Maul
- Nem elérhető
Brisa írta: Egetértek Yodával kapcsolatosan. És te még nem is láttad azt a kardozós jelenetet... Nem mintha a 'kardozós jelenet' megfelelő kifejezés lenne rá. Én inkább ezt a címet adnám: Yoda pattogása. Egyszerűen siramas volt a ez a jelenet. Már sokszor leírtam: fájó pontom ez. Szerintem Yodát minden téren nagyon elrontották.
Yoda milyen téren lett elrontva? Mondjuk a legtöbb embernek pont ez tetszik... Egyrészt nem tudom mire gondolsz, de CGI tökéletes, filmtörténelmi animáció, sokkal jobb, mint a bábú. A "pattogása" nagyon jól meg van oldva, a méretből adódó különbségek miatt ez az egyetlen lehetséges harcmodor. Pl. Kokó vs. Tyson párosításban az előbbi valami ilyesmivel próbálkozna!
Yoda csak a legvégső szükség hatására kezd el hadvezérkedni, pattogni, szerintem ez elég jól átjön a filmből, fel is van vezetve. Tudtuk milyen hatalmas Jedi, az Y-Winget is hogy kiszedte a mocsárból, hadd legyen már ő a legjobb harcos, ha a szükség megköveteli... és Yodának a figuráját így sokkal tragikusabbá tették, mindenesetre jobb, mintha a Coruscanton ült és meditált volna, utána meg elhúz a Dagobah-ra...
We will drive the machinery of war with the sword and the spear and the iron fist of the orcs!
- Áfonya
- Nem elérhető
Sil írta: Áfonya hozzászólásában láthatod, mi történik, ha pl. nem zárod be a macskakörmöt.
Jéé, tényleg. Nem értettem miért csinálta ezt. Most veszem észre.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Látod, már egymásba ágyazott idézetet is csináltál.Tar-Ancalime írta: Sikerült?sikerült! És ha csak egy kis részét akarom idézni?csak simán törlöm a többit?
Igen, csak simán kitörlöd. Vigyázz, a szögleteszárójelben levőket ne töröld. Áfonya hozzászólásában láthatod, mi történik, ha pl. nem zárod be a macskakörmöt.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
Na jóéjszakát,az Erő legyen veletek!már csak 1 nap és hétvége,yeaaah!
"A képzelet fontosabb,mint a tudás."
Albert Einstein
- Áfonya
- Nem elérhető
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
Sikerült?sikerült! És ha csak egy kis részét akarom idézni?csak simán törlöm a többit?Sil írta:
Idézni úgy lehet, hogy abban a hozzászólásban, amit idézni akarsz, megnyomod az idézet gombot. Ekkor automatikusan berakja a szöveget az új hozzászólásodba.Tar-Ancalime írta: Emberek hogy a halálba' lehet idézni?Nekem miért nem sikerül?
Ha megfigyeled, elé berak szögleteszárójelben egy quote="név"-tagot, mögé pedig egy /quote-t. Ezeket ne töröld, de a segítségükkel (ha beírod ezeket, és odamásolod a megfelelő szöveget) több hozzászólást is tudsz egyszerre idézni. A névnek macskakörömben kell lennie. Név nélkül, simán quote-val is működik, ekkor csak azt fogja kiírni, hogy idézet, azt nem, hogy kitől.
Az idézet gomb mellett a saját hozzászólásaidban találsz egy szerkeszt gombot is, ennek segítségével pedig a saját hozzászólásodat korrigálhatod, ha valamit elírtál.
Albert Einstein
- Brisa
- Nem elérhető
- Brisa
- Nem elérhető
Tar-Ancalime írta: Emberek hogy a halálba' lehet idézni?Nekem miért nem sikerül?
A bejegyzések jobb sarkában van egy "Idézet" link. Csak arra kell rákattintani.
Áfi: Én tudtam, csak azt nem tudtam, hogy ti is tudjátok.
(Hogy én milyen lassan írok. Mire bepötyögöm a választ, ti már rég letárgyaltátok. )
Brisa
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Idézni úgy lehet, hogy abban a hozzászólásban, amit idézni akarsz, megnyomod az idézet gombot. Ekkor automatikusan berakja a szöveget az új hozzászólásodba.Tar-Ancalime írta: Emberek hogy a halálba' lehet idézni?Nekem miért nem sikerül?
Ha megfigyeled, elé berak szögleteszárójelben egy quote="név"-tagot, mögé pedig egy /quote-t. Ezeket ne töröld, de a segítségükkel (ha beírod ezeket, és odamásolod a megfelelő szöveget) több hozzászólást is tudsz egyszerre idézni. A névnek macskakörömben kell lennie. Név nélkül, simán quote-val is működik, ekkor csak azt fogja kiírni, hogy idézet, azt nem, hogy kitől.
Az idézet gomb mellett a saját hozzászólásaidban találsz egy szerkeszt gombot is, ennek segítségével pedig a saját hozzászólásodat korrigálhatod, ha valamit elírtál.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
Albert Einstein
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
Albert Einstein
- Áfonya
- Nem elérhető
Tar-Ancalime: a mostohatesó dolog a filmben is benne van, és egyperces ledöbbenés után (hogy: "Mii, hogy lehet, a mostohatesója, mikor a fickó van vagy 25, Ani meg tíz éve ment el??), rájössz, hogy Owen Cliegg Lars előző házasságából származik. Azt már ne is keverjük bele a dologba, hogy volt olyan felfogás is, miszerint Owen Obi-Wan tesója - ami eléggé valószínűtlen lett volna.
Brisa: a filmben Bail Organa a Shakespeare-re hajazó gallért viselő bácsi volt, aki olyan búbánatos képpel nézte az erkélyről, ahogy Palpi örül a fejének a klónhadsereg láttán.
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Dez
- Nem elérhető
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- Brisa
- Nem elérhető
Tar-Ancalime írta: [Brisa írta:Thripiora én is kíváncsi leszek a következő részben. Szerintem törlik a memóriáját és Padmé meg Leia mellett fog maradni Alderaan-on. Artu is. Lukera a Lars család és Ben vigyázz majd.
Ja,kb ez lesz,most olvasom az Új reményt(alias 4.rész):Luke Owen bácsihoz és Beru nénihez kerül vissza a Tatooinra,Leiát pedig nevelőszülőkre bízzák,nevezetesen Organa szenátorra és az Alderaanra kerül(amit aztán Tarkinék szétlőnek).Kérdés akkor,hogy Pade Nabberrievel mi lesz és hogy Owen Lars egyáltalán kicsoda-mivel Luke nagybátyjaként szerepel de akkor Anakinnak hirtelen születik egy tesója vagy mi?
Nem! Anakin anyja férjhez megy, és a férfinek már van egy fia, aki Anakinnel egy idős és történetesen Owen-nek hívják. Tehát csak mostohatestvérek és nem féltesók!
És Luke nem vissza kerül Tatooinra, hiszen valószínűleg nem ott fog megszületni, hanem az ikreket szétszakítva Padmé Aldreraan-ra megy Leiával (ahol Amidala halála után Organa szenátor neveli fel a kislányt), míg Obi-wan Tatooinra viszi a bébi Luke-ot.
Pade Nabberrievel - ez meg kicsoda?
Tudjátok, hogy melyik fazon volt a filmben Organa szenátor?
Yodával kapcsolatosan volt még egy röhejes rész. Amikor kiderült, hogy már készül a Köztársaság számára a klónhadsereg, és Windu-val neki áll kitalálni, hogy ki adhatta le a rendelést és mi célból. Erre Yoda: "Ezen el kell meditálnom" - vagy vmi ilyesmi. Iszonyú rosszul jött ki ez mondat...
Amúgy én azt hittem, hogy Dooku jó...
Brisa
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
Albert Einstein
- Áfonya
- Nem elérhető
Tar-Ancalime írta: Kérdés akkor,hogy Pade Nabberrievel mi lesz?
Padme 99%-os valószínűséggel elhalálozik az EPIII-ban. Az 1%-ot Lucas isteni szikrákból származó ötleteinek tartom fenn.
és hogy Owen Lars egyáltalán kicsoda-mivel Luke nagybátyjaként szerepel de akkor Anakinnak hirtelen születik egy tesója vagy mi
Ezt látom már Dez megválaszolta.
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Dez
- Nem elérhető
- Áfonya
- Nem elérhető
Yoda is még mindig rulz! Jól tette, hogy megmutatta a népnek, ki is itt a Mester valójában!
Dooku: azért az kissé meglepett, ahogy hirtelen bejelentette, hogy Qui-Gon az ő tanítványa volt... nem sántít ez valahol? Dooku csak úgy hipp-hopp előkerült a semmiből? Azért Qui-Gonnak legalább említés szintjén beszélnie kellett volna róla Obi-Wannak, de ahhoz képest Obi elég meglepett fejet vágott... (Ez van, amikor újabb karakterek háttérsztoriját kell kiizzadni. )
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
Ja,kb ez lesz,most olvasom az Új reményt(alias 4.rész):Luke Owen bácsihoz és Beru nénihez kerül vissza a Tatooinra,Leiát pedig nevelőszülőkre bízzák,nevezetesen Organa szenátorra és az Alderaanra kerül(amit aztán Tarkinék szétlőnek).Kérdés akkor,hogy Pade Nabberrievel mi lesz és hogy Owen Lars egyáltalán kicsoda-mivel Luke nagybátyjaként szerepel de akkor Anakinnak hirtelen születik egy tesója vagy mi?
Albert Einstein
- Dez
- Nem elérhető
- boreger
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
A másik amit elfelejtettem megemlíteni: az a tábornok-féle furaszerzet Dooku gróf mellett! Hogy milyen egy nyelven beszélt... ááállati!
- Elanor
- Nem elérhető
I feel complete when I feel sick inside
- boreger
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
A többi dologban csak Estel-t tudnám ismételni, úgyhogy nem teszem inkább.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Az első részt sem?
Ahol Artu javítja meg a Naboo-ról menekülők hajóján a pajzs energiaellátását?
Vagy ahol Anakin megmutatja Padménak a "még meztelen" Thripiót?
Ezek után az lett volna a furcsa, ha a 2. részből kimaradnak...
Yoda pedig a film túlnyomó részében nem kardozik, hanem "nyugodt és szemlélődő..." De megértem, hogy a film vége felé a történtek hatására kizökken a szemlélődéséből, és - kizárólag egykori padawanja, Dokuu gróf kihívására - a fénykardját is meglobogtatja a nézőknek No és ahogy bánik vele! Elég szépen demonstrálja, mihez tud egy Jedi Mester kezdeni a lézerkarddal... az meg szerintem külön jó poén, hogy miután lenyugszik, szépen magához ragadja az Erő segítségével a botját (Az öregek támaszát, ahogy Gandalf nevezi a Két Toronyban ), és eltipeg a helyszínről...
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Brisa
- Nem elérhető
Tar-Ancalime írta: Nem láttam még a 2.részt,de nekem úgy tűnik,egyes részleteknél kínosan ügyelnek arra,hogy passzoljon a későbbi sztorihoz és ez azért egy kicsit zavaró.Ugyanakkor meg vannak nagyobb hibák is.Nem értem pl,hogy Artut és 33pot mért kell már most belerakni?????
És ahogy Yoda kardozik?Nehezen tudom elképzelni,de baromi illúzióromboló lehet,hiszen Yoda nem ilyen!!!Ő az Erő nyugodt,szemlélődő böly oldalát testesíti meg,akkor meg miért kell neki kardoznia???! :
Egetértek Yodával kapcsolatosan. És te még nem is láttad azt a kardozós jelenetet... Nem mintha a 'kardozós jelenet' megfelelő kifejezés lenne rá. Én inkább ezt a címet adnám: Yoda pattogása. Egyszerűen siramas volt a ez a jelenet. Már sokszor leírtam: fájó pontom ez. Szerintem Yodát minden téren nagyon elrontották.
Thripiora én is kíváncsi leszek a következő részben. Szerintem törlik a memóriáját és Padmé meg Leia mellett fog maradni Alderaan-on. Artu is. Lukera a Lars család és Ben vigyázz majd.
Brisa
- Tar-Ancalime
- Nem elérhető
És ahogy Yoda kardozik?Nehezen tudom elképzelni,de baromi illúzióromboló lehet,hiszen Yoda nem ilyen!!!Ő az Erő nyugodt,szemlélődő böly oldalát testesíti meg,akkor meg miért kell neki kardoznia???! :
Albert Einstein
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.