Versek
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kis csecsemő, oly elhagyatott a konténerben…
Nem hatotta meg a gonoszt sírása.
Szomorú Isten ítélte életre;
Majd tulajdon anyja kegyetlen halálra.
2005-04-29
Kéréseim 5. (az eltávozottakhoz)
Letudva véltem tartozásom feléd;
Ugye? Felelj, égbe szökött barátom!
Megadatott neked a végtisztesség,
ezt igazolják koszorús virágok!
De nem… mily kevés egy csokor, ha késő,
gyászkönnyeimmel sem hozhatlak vissza,
nem adhatok már, ha letelt az idő…
Elkéstem vele… így lelkem sem tiszta.
„Még szerethettél volna” – súg az önvád:
Igen, igen! Helyrehozhattam volna!
Tudom, hogy így van, hallod? Ne tagadd hát!
Most csak fáj… enyhülést hoz tán a holnap.
[…]
Jó Uram! A megbocsátás a tiéd,
de tőled nem kaphatok feloldozást;
Adj hát nekem olyan hosszú életet,
hogy szeretetem megtapasztalhassák.
2005-04-29
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Narmo
- Nem elérhető
Alison West írta: Narmo: Látom Te nagyon értesz már ahhoz, hogy megmondd, hogy kinek mi okoz rossz érzést. De persze ez nem baj, valahol biztos nagyon lehet majd hasznosítani ezt a képességet.
Háát..igen Elemezzük az emberek viselkedési formáit. És persze az ebből adódó érzéseket. Hasznosítani bárhol lehet. Pl. ha valaki furán viselkedik, nem kell elmondania hogy mit érez, tudom
OFFnak Vége!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ADIM a Des
- Nem elérhető
Na tessék, már el is kezdtem! Én szóltam!
"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
- Alison West
- Nem elérhető
fqqdk írta: OFF Jaja, mint kultúrklikkes, teljesen egyetértek. /OFF
OFF: Hmm, mint részben kultúrklikkes, nem értek egyet.
Andoron: Ne törődj vele. Nem miattuk kell verset írnod, nem az számít, hogy mások mit mondanak rá, hanem az, hogy Neked mit jelent. Más véleményével nem kell foglalkozni, az csak vau.
Narmo: Látom Te nagyon értesz már ahhoz, hogy megmondd, hogy kinek mi okoz rossz érzést. De persze ez nem baj, valahol biztos nagyon lehet majd hasznosítani ezt a képességet.
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Andoron! Fő a kitartás, meg -Shaman szerint_- a husszú nyelv... :tongue: :tongue: :tongue:
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Jacopo Belbo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Celeb: asszem a MEK e tekintetben eléggé irreleváns forrás.
"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"
- fqqdk
- Nem elérhető
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Narmo
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta:
ADIM a Des írta: A mákony olyan, mint a kukoricamorzsológép baloldali leffentyűjének piros ledekkel kivilágított, érintésvédelemmel ellátott vákuumbizgentyűje, csak egészen más. Egyesek szerint hasonlít a tárkonyra, mégis egyel kevesebb betűvel írják.
Eszed tokja, DDD
a mákony: ópium:)))
Köszi Narmo s Celeb!
Legalább ezzel is okosabbak lettünk
Andoron: Kritizáljak? Ha nagyon szeretnééééd Amúgy érthető. Ez a "levegőneknézés-szindróma". Hamar túléled
- **Shaman**
- Nem elérhető
Naná, hogy most mostam fel.
Naná!
Pénisz.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Andoron
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- **Shaman**
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
Andoron írta: Elnézést, ha témán kívül írok:
Szofi, szeretném megkérdezni, hogy engem szándékosan hagysz-e ki a beírásaidból, mivel mindnekihez írsz valamit, véleményt, de nem először fordul elő, hogy nekem nem. Végülis rám nem tartozik, ha nem akarsz, csak olyan kivülállónak érzem igy magam.
Kedves Andoron, az a helyzet, hogy mi itt személyesen is ismerjük egymást, és bocsánatos bűnnek számít ( remélem ) ha az ember a barátait "kritizálja" elsősorban, és a bő termésből az ő verseikre figyel fel és olvassa el.
Ugye nem haragszol? Mindenki így kezdi
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
ADIM a Des írta: A mákony olyan, mint a kukoricamorzsológép baloldali leffentyűjének piros ledekkel kivilágított, érintésvédelemmel ellátott vákuumbizgentyűje, csak egészen más. Egyesek szerint hasonlít a tárkonyra, mégis egyel kevesebb betűvel írják.
Eszed tokja, DDD
a mákony: ópium:)))
Köszi Narmo s Celeb!
- Celeb__
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Alcar: Csernobil nagyon tecc, de az a szerelmes izé annyira nem. Vhogy nem jön ki a ritmus, bár lehet, hogy ezt csak én nem látom (szerény képességeimet figyelembe véve nem is lenne meglepő)
Dodiee: húúú, ez a névtelen nagyon tetszik, csak könyörgök ne a nyár elmúlásáról! Hiszen még itt sincs és a végén megsértődik és el se jön
"sosem voltunk senkik...mindenhonnan jöttünk"
- **Shaman**
- Nem elérhető
Sárika és Gyurika szaporodnak.
Imre és Judit szaporodnak.
Dávid és Zita szaporodnak.
Gézáék ma csak pettingelnek.
Ám a szomszéd is szaporodik.
Ketymety van mindenütt.
Alszik mindenki, csak a milliók tornásznak.
Fince is szaporodik Sírgiannávall.
Mindenki nagyon szapora.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- ADIM a Des
- Nem elérhető
"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"
- Narmo
- Nem elérhető
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Szerelem?
Találgatnék a szerelemről:
Összeálmodott kártyavár,
ami az idővel ledől
És véget is ér talán.
Vagy elmúlásra ítélt
mosolykorszaka életemnek?
Csak a csalódás nem kímél,
ha vége lesz mindeneknek.
Vagy boldog-múlékony
áldás? Hát ragadd meg erősen…
Mert ez, a szerelem-mákony
a kábító öröm életedben.
2005-04-27/29
Csernobil
Letális dózist rejt a szarkofág.
Torz nappalok, mutáns éjszakák:
Vér s könnyek kötöttek szürke betonná.
Leöntött, vakító fényjáték:
Sikolyba fullasztott tűzárnyék.
Tiltott mementó őrzi az emlékét.
Az élet törékeny arrafelé:
Kétfejű hangyák roppantják ketté
alaktalanná deformált gerincét.
2005-04-28
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Én meg még nem kezdtem neki. Nem igazán szeretem a hosszú sorokat
[size=9:2f4pef1v](szóval egy kis trükköt alkalmazok: 6 szótagos sorokat írok, aztán a végén egybeírok 2-t 2-t )[/size]
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Andoron
- Nem elérhető
Timona írta:
Szerintem azért lettél kihagyva a véleményalkotásból, mert Te nem a feladott feladatra írtál versetAndoron írta: Szofi, szeretném megkérdezni, hogy engem szándékosan hagysz-e ki a beírásaidból, mivel mindnekihez írsz valamit, véleményt, de nem először fordul elő, hogy nekem nem. Végülis rám nem tartozik, ha nem akarsz, csak olyan kivülállónak érzem igy magam.
Oh, a rejtély megoldódott
Köszi, akkor valaki törölné azt a beírásomat?
"Hiszek benned
Benned itt bent
Magamban"
Andoron honlapja
- Mírrand / Verinen Enkeli
- Nem elérhető
Hiányérzet bökdösi reggel a hátam
Mégsem az a baj, mit ma kihánytam
Csend tép lábam, mint éhes farkas
Kusshad a kertben az a *** kakas!
"Alarms will ring for eternity
The waves will break every chain on me"
- **Shaman**
- Nem elérhető
Vezérem! -Önmagam. A sorsom az utolsó dobbanás.
Én irányítom , én alakítom, és én rendezgetem…
Láttam amint szélvihar jön északról, s már sarjadzott a föld.
Te Aki a Gangeszban fürdesz, s imákat mormolsz Isteneidnek.
Igen Téged szólítalak! Mert a rózsafüzér magányosan hever a lépcsőn.
A gazdája, nincs többé.
S füst szállna a mennyekbe, ha tudná merre az út.
Csak a lány játszik hathúros szitárján, élete filmjét pengeti.
Némaságban, csak néz előre, mint aki az utat ismeri.
De Ő is sír, minthogy sírtok Ti is.
Én, aki egy senki vagyok, a senkiknél is alább való, annyiszor kérdeztelek.
De Te nem feleltél soha! Miért?
Miért vagytok némák Istenek? Nem értitek az emberi jaj kiáltást?
Vagy talán nincs fületek, nincs szátok, s nincs nyelvetek?
Én szóltam Nektek számtalanszor, de Ti nem feleltetek.
Miért van az hogy amikor befordulok az ismerős utcába, Te nem jössz szembe velem?
Ugyanazokkal a léptekkel haladom otthonom felé, de a pillantásom már nem ugyanaz.
Mert Téged autóba tettek, s hevederekkel az ágyhoz feszítettek.
Még egy pillanatra visszanéztél, és láttad kezed munkáját, az életed gyümölcsét.
Megművelt földeden, síró szeretteid aggódó tekintetét.
De Te Kedves, görcsösen szorítottad a hevedereket, s szemeidet könnyek ülték meg.
A földút rázósabb volt, mint azelőtt bármikor, s minden fordulat égő tűzként hatott a szívedre.
Elfordult a kocsi, fénye bevilágította az éjszakát.
Ez volt az utca, hol annyi terhet cipelve, oly sokszor jött Veled szemben, szerető unokád.
Még mindig árnyékot ad a vén diófa, mit Te ültettél, s a csillagok most is ragyognak.
De Neked, megszűnt a kert, nincs többé utca, föld, szorítás, aggódás, szeretet, unoka, élet…
Ma én is befordultam ebbe az utcába, mint szinte minden nap.
A piacon voltam, nagy szatyrokkal a kezemben érkeztem haza.
Hogy beszéltem e, azóta az Istenekkel? - Nem tudtam.
A Gangesz partján elporladt a rózsafüzér, s újjak kerültek oda.
Ma egy szitáros lányt temetnek. Fiatal volt, afféle Tündék rokona.
Csöndes a Gangesz, alszik a Tisza, magot hint az élet…
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Timona
- Nem elérhető
Szerintem azért lettél kihagyva a véleményalkotásból, mert Te nem a feladott feladatra írtál versetAndoron írta: Szofi, szeretném megkérdezni, hogy engem szándékosan hagysz-e ki a beírásaidból, mivel mindnekihez írsz valamit, véleményt, de nem először fordul elő, hogy nekem nem. Végülis rám nem tartozik, ha nem akarsz, csak olyan kivülállónak érzem igy magam.
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Andoron
- Nem elérhető
Szofi, szeretném megkérdezni, hogy engem szándékosan hagysz-e ki a beírásaidból, mivel mindnekihez írsz valamit, véleményt, de nem először fordul elő, hogy nekem nem. Végülis rám nem tartozik, ha nem akarsz, csak olyan kivülállónak érzem igy magam.
"Hiszek benned
Benned itt bent
Magamban"
Andoron honlapja
- Elryn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Felhőkastélyt épít, űz világgá a szél
Virágzó fák alatt miről suttog, mesél?
"Tűnt utakat jártam, magas egeken át
Megcsodáltam bizony világ sok csodáját:
Róka-fiat, bújt mint bokor alatt virág,
Kakast, elefántot, búböcét és sárkányt"
Mit láttál még Dalos, távoli partokon?
Szomjazom a meséd, legyen húrod a toll!
"Láttam birodalmat fejtetején állni,
Láttam vért és könnyet, folyót megáradni,
Ezer szépet és jót halni és születni,
Ifjú sólyom-lelket magasan repülni"
Mesélj megint nekem örök vándor, te szél
Szemem, kezem lankad, hamar elér a tél
"Éneklek, vén barát, altatódalt neked
Kísérjen az úton, hogy a tengert megleld
Ahol a part elfogy, nyugalmat találsz ott
Gránittömbön álljon: ember, aki látott"
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Shaman írta: Dodiee: Hát én nem vagyok egy nagy verselemző, mert nem értek az irodalomhoz sem, de ez nagyon jó lett. De nem másoltad?
de:D a word-ből ide;)
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- **Shaman**
- Nem elérhető
Úgy ennék meggyet, dinnyét meg epret.
De ha a rózsám nem vesz, akkor én biztosan nem fogok.
Meg fésülném a hajamat is, ha volna.
De nem tudom mert már 40 éve nincs.
Olvasnék is szépen, hosszú apró sorokat,
De annak idején nem kaptam szabad padot.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Még hideg, még barátságtalan,
De már a nyárról mesél.
Dallama suttogó-szeszélyes, szinte hangtalan.
Illatába már a nyár súlyosabb,
Érett, forró illata vegyül.
Idén ki penget majd gitárhúrokat,
Ki lesz az, ki a csendnek ellenszegül?
Ez a nyár más lesz, érzem.
Csontjaimba vág a változás szele.
Menni kell. Hajt a vérem,
Mert elszalad a nyár, s mi repülünk vele.
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Szofi írta: Üdv, csoport!
Patiszon: az én Őrzőm is őrszem, de annál több is vmivel. Vminek- talán az anyagnak és a természetfelettinek- a határán áll, és vsz magát az élet leglényegét őrzi. Az Április pedig szvsz teljesen jó cím szvsz
Április, helyzetjelentés
szorgalmamnak mindjárt vége,
vizsgáimnak kezdete jő-
esők után köpönyegem
ágyam alól kerül elő
Következő kör: próbáljuk meg a kétütemű 12-est! Tizenkét szótagos sor, a közepén sormetszettel. Pl. : "Szeretnék szántani, hat ökröt hajtani,/ Ha a rózsám jönne az ekét tartani." Ha valaki talál jobb példát, írja be nyugodtan. (Ha megint rossz példát írtam, azt is tessék jelezni.) Sorszám, rímképlet szabadon választható. Téma: utazás. Szokás szerint átvitt értelem is lehetséges -egy vonatúttól az életútig bármi le7.
Értem. Rendben van.
Oké, akkor a címe: Április
A Te áprilisod is jó! Tetszik, hogy nem (csak) a természet (tavasz) felől közelíted meg
A 12-essel meg elbajlódom majd vhogy...
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.