Versek

Több
19 éve 9 hónapja #240293 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: Versek

FONTOS! Úgy néz ki, Rabyn révén le7, h ki le7ne adatni a kötetet , tehát MINDENKI LEGYEN SZÍVES JÖVŐ SZERDÁIG 5-10 LEGJOBB VERSÉT AZ UTÓBBI 1 ÉVBŐL KIVÁLOGATNI ÉS ELKÜLDENI NEKEM!

Mi van, ha nem tudom eldönteni, melyik a legjobb illetve azt, hogy van-e egyátalán olyan, ami érdemes egy ilyen megtiszteletetésre??? :? :roll:

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #240288 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Versek
Azt gondolom, van igazság abban, amit a művészetről vallasz. :itscool: Ez viszont eredetét tekintve egy fórum kreatív szekciója, nem pedig művészeti tárlat. Az pedig 'csak' ráadás, hogy - nem is olyan ritkán - kifejezetten művészi értékű alkotások is megjelennek itt. ;) Szerintem.

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 9 hónapja #240286 Írta: Kripli
Kripli válaszolt a következő témában: Versek
Jöjjön a fegyvernyugvás egy, zárok egy újabb levélrészlettel egy időre (Artemisznak írtam):
Úgy érzem, mind, aki részt vett ebben, több lett valamivel. Nem vonok vissza semmit, de érlelnem kell, hogy másképp mondhassam el, tisztábban, hogy megértsétek.
De a művészet nem lehet öncélú. Az kéne hogy a feladata legyen, hogy megtanítson valamire, hogy megmutassa a fényt, az utat, amin járva jobbak leszünk egy kicsit. De nem csak a szerző, mindenki, aki olvassa. Remek példa szerintem a kénsavas vers.
A Si Halleia! igaza ez. Legyünk Si Halleia. Legyünk tisztábbak. Nem volna jó?

hehe

Több
19 éve 9 hónapja #240279 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Versek
Örülök, hogy Kripli válaszolt, örülök, hogy ADIM hozzászólt (végülis a neki írott levélből volt az idézet) és örülök, hogy - legalábbis úgy tűnik - létrejött a kommunikáció a két "oldal" között. Féltem, hogy egymás mellett elbeszélés lesz a vége.
A valós kritikáról: nem most merült fel először a dolog, volt róla szó többször itt a szomszédban (Humor topic) is, viszont két probléma merül fel:
- Ha ismerjük az írót valamennyire - esetleg csak hozzászólásai alapján - ezakaratlanul is közrejátszik a versről írt véleményben, túlságosan pozitív vagy negatív kicsengésű lehet a dolog, függően az író iránt érzett személyes érzelmeinktől - amiknek általában semmi köze a vershez.
- A reális kritika nagyon, de nagyon könnyen átcsaphat egyszerű szidalmazásba, éppenúgy derékba törhet egy "pályát" egy rosszul megfogalmazott negatív kritika, mint ahogy semmi értelme folyamatosan tömjénezni azt aki rosszul ír, de nem akarják megbántani.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #240261 Írta: Well-of-Souls
Well-of-Souls válaszolt a következő témában: Versek
Cue, Dodiee: öhm szóval :oops: Köszönöm, komolyan :) És ismét csak :oops:
[size=9:1ucdbutb](Egyébként a dologban Jaco öcsémnek kell igazat adnom: az az izé eredetileg cím nélkül futott, aztán (Yngwie J. Malmsteen alapos közreműködésével :lol: ) Magnum Opus lett belőle, de néhol én is összekvertem a szavakat, szóval ma már meg nem tudnám mondani, mi is a címe :lol: ) [/size]

Ja igen, és még egy dolog. Szofi írta, h tegyem ki ezt ide: szóval a kötetbe szánt versekkel kapcsolatban kérek szépen mindenkit, h nekem is küldjétek át az anyagokat, a zsolt@mpipsykl.mpg.de E-mail címre. Előre is hálásan köszönöm :)
Szép napot mindenkinek:
Well

Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre

Több
19 éve 9 hónapja #240248 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Versek
Ha nem leszel…

Ha nem leszel,
minden szavam csöndnek áldozom,
hiába zenélnek húrjaid.

Ha nem leszel,
nem kérem hűsítő italod,
kínzó szomjam bizton elapad.

Ha nem leszel,
én nem írok rímes verseket,
tintád megszárad tollamon.

Ha nem leszel,
vérvörös rúzsom is megfakul,
halotti maszkomat mázolod.

Ha nem leszel,
puha takaróm már nem lehetsz,
szűk koporsóm sima oldalán…

Amolyan válaszvers Alcar Ha nem leszek... c. versére :)

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
19 éve 9 hónapja - 19 éve 9 hónapja #240246 Írta: Zarándok(Mist)
Zarándok(Mist) válaszolt a következő témában: Versek
Kripli jó, hogy jöttél és felráztad egy kicsit a topicot. szó hullámlovaglás on :P

Mau Rauser írta: Erda: Hmm… tecc, bár témára annyira nem fogott meg. A sok pici, töredezett sor egy kissé mintha ellentétben állna a viszonylag szabályos ritmussal. Vsz megkönnyítené az olvasást, ritmusérzetet, ha hosszabb sorokban rendeznéd a versed. A tovább-halált rím egy kicsit erőltetettnek hat, mert sem a két szó magánhangzói nincsenek összhangban, sem az utolsó szótag záró mássalhangzói, és így gyengébb rímhatást keltenek, mint a többi versszak rímei. [/color]

hümmhümm. szerintem itt közrejátszik az is, hogy az utolsó sor jóval hosszabb, mint a megelőzők, így egy picit disszonáns, ha a rímeket nem nézzük, akkor is. vsz jobb lenne mondjuk "megtörve várok kegyes halált", vagy valami hasonló;)) egyébként tecc, néhol kicsit Weöres-szösszenet hangulatú...

Macs, a sorvég tényleg hűű. the cat's new life? :) szerintem sokkalsokkal jobb, mint az elmúlt pár hónap legtöbbje, dehát erről már beszéltünk is anno. :) )

én vagyok kockazoid, vayg Alcar verse tényleg némi Nem akarok egyedül menni-hatást szedett fel megíródás közben? :)

kérdés:Kripli, milyen igazságérzet, sorközi utalás vagy bármi alapján mondod valamire, hogy igaz, vagy hogy őszinte? az őszintét még csakcsak értem, bár ahhoz elég jó onlájn ember-figyelőnek kén lenni. viszont az igaz, az itt a kicsit-Hamvas Bélás-nagybetűs Igaz, vagy csak szimplán nem hazugság?

egyéb. volt nekem anno egy Est-ikon című szutymákom. ( <!-- l --><a class="postlink-local" href="tolkien.hu/forum/viewtopic.php?p=231100&highlight=#231100">viewtopic.php?p=231100&highlight=#231100 ) múltkor Efkúapámmal kicsit átgyúrtuk hexameterré. szerintem szörnyű :D [size=9:1a0i15in](sőt, szerinte is...)[/size]

Est-ikon (átirat)
Fényszennyelt a sötét-temető és álmodik ébren
éntelen ember, lassul a hajsza-magány. Takarótlan,
nyílt szemmel te maradsz, kereső, mert távoli, nem jön,
kéjjel várat a perc és csíp a neon, retinád küzd;
lásd fény-karikáknak a tánca sajátod is egyben.
Árad a szürke, a sárga, a tested, az árnyad a fényben,
kocka-magányod járod a várost, bár pici porszem
vagy te csupán és emberek arcát szennyezed éppen.

a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try

Több
19 éve 9 hónapja #240234 Írta: Jacopo Belbo
Jacopo Belbo válaszolt a következő témában: Versek
A vitát semmiképp nem törlöm, mivel szerintem is hasznos. :)
Én a művészetet, Mauhoz hasonlóan, meglehetősen öncélúnak tartom, ugyanakkor szerintem nem mindegy, mit is választunk az öncélúság "céljának". :)
OFF:
Kripli: Agliét én is üdvözlöm, meg azt üzenem neki, hogy a következő kör az enyém, és hogy ne kérjen márkás piákat a Piladéban... :D
ON:
Dodie BT: az Opus Magnum / Magnum Opus eredetileg cím nélkül került be a topicba, legalábbis emlékeim, nomeg a VTA szerint. Én a magam részéről inkább az utóbbi címmel szoktam élni, mivel van egy hasonló elnevezésű Yngwie J. Malmsteen lemez is; bár nem tudom, mennyi köze van hozzá. :D

"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"

Több
19 éve 9 hónapja #240227 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Versek
Most én vagyok hülye(megesik...), vagy Well anno azt a verset Magnum Opus címen tette fel? Nekem úgy van lementve... Amúgy iszonyat jó kis vers, egyszer meg is próbáltam elemezni, de az már gimiben se ment valami jól... Egyszerűen a hangulat, a forma, a téma, pár sor kivételével minden tökéletes. Számomra, és ez a legfontosabb, amit Kriplihez hozzáfűznék:) Nekem Ez tetszik, neked az, valaki másnak valami egész más:) És nem mindenki tud kritizálni(VCsF-esek: Nem lehetene erre valamit kitalálni? valami kis "kurzust" indítani, hogy az emberek megtanulják, mire kell figyelni, ha kritizálnak??).
ADIM: Mi van Stohl Bucival? :S ezt nem értettem:DDD

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
19 éve 9 hónapja #240215 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Versek

Well: úgy néz ki, az Opus magnum-oddal fogok színiiskolai felvételire menni ;) ma reggel azt álmodtam, hogy azt szavalom, pedig eredetileg nem volt benne a listában (5 vers kötelező) - asszem, beleteszem :)

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 9 hónapja #240207 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Versek
Kedves Látogatók!

Egy topic élete nem csak jobb-rosszabb versek özönéből áll. Ez egy közösség, aminek élete van. A vitákban mindenki kinyilvánítja véleményét és ez elősegíti egymás megértését. Jacó, kérlek, ne töröld. Hasznos és példaértékű.

Kripli, köszönöm, hogy alkalmat adtál mindannak elmondására, ami elmondatott. A provokáláshoz az ember általában kétségbeesésében folyamodik. Ne add fel, érezd magad itthon.

Mau, mély tisztelet az adekvát megfogalmazásért és a korrektségért! A sorvég engem minden eddiginél jobban szíven talált: köszönöm.

Alcar, köszönöm a részletes hsz-t. A kifejezéskeresés mellett nem véletlen, hogy azért szeretünk, aki vagy.

Gandalf, jó, hogy figyelemmel kiséred a hsz-okat :wink: (Idrilt üdvözlöm!)

ADIM, mostantól kezdelek becsülni. Kár, hogy nem ismerlek eléggé. Felszines lévén sajna könnyen fennakadok a mókamikis felszíni képen, amit mutatsz- holott le7, h az csak a túlélés érdekében felvett maszk. Az enyém, úgy látszik, túl átlátszó (Élet-félelem). A nyilvános leleplezés azért...khm...kissé rosszul esett :twisted:

Dingir, bülbülszavú, köszönet és meghajlás- mind az építő kritikáért, mind az őszinte hozzászólásokért.

A Démonok sorrendben:Irígység,Lustaság,Hiúság,Gyűlölet&Félelem.
Köszönet a találgatóknak: Timnek, ADIMnak, Dingirnek és Idhrennek. Timet és Dingirt 75%-os találata felhatalmazza, hogy újranevezzék a IV.-et :wink:

Idhren, észre vettem, hogy van egy új, de sajnos nem tudtam eléggé elmélyedni a verseidben/nem fogtak meg/nem ütöttek eléggé szíven ahhoz, h véleményt alkossak róluk. Viszont ez a legutóbbi halálos szvsz a leggyengébb a feltettek közül- általa lemér7ő, mennyit fejlődtél azóta!

FONTOS! Úgy néz ki, Rabyn révén le7, h ki le7ne adatni a kötetet, tehát MINDENKI LEGYEN SZÍVES JÖVŐ SZERDÁIG 5-10 LEGJOBB VERSÉT AZ UTÓBBI 1 ÉVBŐL KIVÁLOGATNI ÉS ELKÜLDENI NEKEM!

Több
19 éve 9 hónapja #240204 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Versek
Rendicsek. Részemről valóban sokat tanultam a vitából, s örülök neki, hogy így alakult.
Mai termés: szívből jött, de hirtelen. Aki úgy érzi, szóljon hozzá, én nem vagyok sértődős, ha a hibákra felhívjátok a figyelmet. Akinek csak szimplán tetszik netán, örülni fogok, hogy szereztem neki egy kellemes percet:)
Nosza...

Ha nem leszek...

Acélhúrként akarok újjászületni
hogy finom ujjaiddal pengetve
zenghessem szerelmet dicsérő
csodás szavaidat

Hűs italként akarok világra jönni
hogy tűzforró napsütésben adjak
neked frissítő enyhülést
kínzó szomjad ellen

Aranytollként szeretnék majd élni veled
hogy sötétkék tintába merítve
vezethessem kezedet gyönyörű
versek írására

Vérvörös rúzsként akarok lenni veled
hogy vékony rétegként csókoljalak
lágyan s még egyszer érezhessem
ajkad édességét

Puha takaróvá szőjenek selyemből
hogy elfáradt esték homályában
szeretkezhessünk újra akár
szerelmünk hajnalán

2005-01-26

Több
19 éve 9 hónapja #240192 Írta: Mau Rauser
Mau Rauser válaszolt a következő témában: Versek
Kripli: I see. Több dologban is egyetértek veled, főként ami a tömjénezést illeti. Nem jó, ha csupán tartalmatlan közhellyé silányítjuk a dícséretet és mélyen hallgatunk a hibákról, és egy idő után az író sem fogja komolyan venni ezeket.

Öncélúság? Szerintem a művészet (ha megelőlegzitek nekem ezt a szót) eredendően öncélú. Úgy értem, egy versnek nem kell mindenáron mélyről jövő, személyes dolognak lennie, hiszen a játék, az önfeledtség, a kísérletezés vágya mindenkiben ott él, és a verselő sem mentes ettől (jól is néznénk ki, ha úgy volna). Vsz az a leheletfinom (és messzemenően szubjektív és egyénfüggő) határvonal, ami a kedélyes versfaragást vagy formába öntött szenvedést elválasztja a költészettől, szerintem valahol akkor jelenik meg, amikor az olvasóban keltett hatás legalább annyira mély &#8211; vagy még erőteljesebb, akár érzelmi-gondolati, akár esztétikai szempontból &#8211;, mint amilyet az író a saját verséhez társít. Szóval ha a mű képes annyira megérinteni a befogadót, mint amennyire az író érzelmileg kötődik hozzá, akkor az adott befogadó szempontjából művészetnek tarthatjuk.

A másságról pedig annyi, hogy e topik lakosságának jelentős része személyesen ismeri &#8211; és többé-kevésbé kedveli is &#8211; egymást, ezért ha valaki mást ad topikban, mint élőben, az általában elég hamar kiderül. Ezért az egészséges egymásrahatás megjelenik, de ez inkább stilisztikusan nyilvánul meg (a tudattalanul-hasonló-stílben-témáról-írok, mint valaki más, mert tisztelem és sokat olvasom a verseit-esetre gondolok). Arra inkább tapasztaltam példát, hogy valakiről kialakult egy kép; mind emberi, mind verselői vonatkozásban, és amikor ettől gyökeresen eltérően kezdett írni és világszemlélni, akkor sokan megdöbbenve néztek rá :) De ezek csak elég felszíni és átmeneti dolgok, szerintem már most elég sok irányzat és egyéni stílus van jelen ahhoz, hogy beláthassuk, semmi jele annak, hogy újabb egyéni arculatokat ne fogadnánk el.

What is true and what is truth? [size=9:2pnmvbnn](ebbe most inkább nem kötök bele)[/size] Vsz inkább a verset kritizáljuk mán itt a topikban, ne az embert magát .[erre van másutt éppen elég hely, keret, pl. privát üzenet :) ] &#8230;vsz a mű sosem egyenlő a szerzőjével, hanem egyszerűen szöveg. Lehet, hogy több, lehet, hogy kevesebb annál, amit az író érez vagy gondol, de ennek a nyelv adta kommunikációs közeg tökéletlensége folytán szükségszerűen így kell lennie. És nem az író szándéka számít, hanem az olvasóban keltett hatás, hiszen az előbbit a legritkább esetben ismerjük, illetve érezhetjük át. (nem flame, vélemény, semmi pánik;))

Dingir: most, hogy mondod egy kissé tényleg furcsán hat. Akkor, ott nem törődtem vele, valsz majd keresek helyette jobbat. Amúgy mit jelent az előző versed címe?

Erda: Hmm&#8230; tecc, bár témára annyira nem fogott meg. A sok pici, töredezett sor egy kissé mintha ellentétben állna a viszonylag szabályos ritmussal. Vsz megkönnyítené az olvasást, ritmusérzetet, ha hosszabb sorokban rendeznéd a versed. A tovább-halált rím egy kicsit erőltetettnek hat, mert sem a két szó magánhangzói nincsenek összhangban, sem az utolsó szótag záró mássalhangzói, és így gyengébb rímhatást keltenek, mint a többi versszak rímei.

Idhren: Nem tudom, nekem a Szárnyak egy kicsit egyszerű&#8230; úgy értem, a rövid sorokba tördelt írás elég feszült hatást kelt azzal, hogy az olvasó csak egészen kis egységenként tudja befogadni, viszont vsz a versedhez tartalmilag nem sokat ad hozzá, azon felül, hogy nehezebben befogadhatóvá és túltagolttá teszi. A széttörés önmagában nem tesz többé egy verset, csak ha az hangulati okokból inokolt. Négy sorban vsz kifejezőbb lenne.

Üdv:
-- Mau

Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)

Több
19 éve 9 hónapja #240190 Írta: Idhren/Ryelnya
Idhren/Ryelnya válaszolt a következő témában: Versek
Szvsz mindig át kell esni egy vitán... én már túléltem egyet a Humor topicban, de ezt hagyjuk , mert OFF... Ebből azt akartam kihoznni, hogy szvsz nem kéne kitörölni a vitát. Tanuljunk belőle. Minden vita erre való.

Dingir: Köszi. Én nem érzem magam nagy költőnek (bár az osztályomban annak számítanak, de én inkább csendben meghúzódom), és csak néha írok olyan verset, amire még én magam is büszke vagyok.

Túrtam egy kicsit a "dokumentumaimat", ezt találtam:

Halál

talán
gondoltál
halált
már
talán
majd tán
rád talál
már
a halál
tán

[size=9:3msitwuz](Persze mit jövök én itt a halállal, még nemtom milyen érzés meghalni... :P )[/size]

it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini

Több
19 éve 9 hónapja #240173 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Versek
Nem akarom, hogy kitöröljétek a vitát. Rendkívül tanulságos. Maradjon!

Több
19 éve 9 hónapja #240168 Írta: ADIM a Des
ADIM a Des válaszolt a következő témában: Versek
Kripli, minden tiszteletem a tied, hogy volt kedved, időd és energiád végigolvasni az agyszüleményeinket! Van abban is okosság, amit mondassz, bár szerintem csak kevesen írnak azért, hogy "le ne maradjanak" vagy mert "már rég írtak valamit". Mindenkit érnek hatások, amit igyekszünk szavakkal leírhatókká formálni több-kevesebb sikerrel. De amik itt "elhangzanak" szerintem belülről fakadnak, még ha néha erőlködésnek is tűnnek. Én decemberben azért "tűntem el" innen egy időre, mert amik történtek velem nem írásra késztettek...
Ha legközelebb ekkora horderejű, mindenkire kiható bejelentést teszel, akkor azt tedd egyértelműbben, és kevesebben veszik támadásnak...

Ami pedig ezen beszélgetések radírozását illeti.... szerintem mégiscsak jobb lenne bent hagyni, hiszen ehhez hasonló eset sosemlehettudni alapon bármikor előfordulhat, és akkor megkíméljük magunkat egy ilyen dömpingtől. Egyszer én is visszanéztem egy témában a nézőpontkülönbözeti véleménynyilvánításokat, amire asszem Mau hívta fel a figyelmem, merre is keressem annakidején...
Ha valaki pedig nem erre kíváncsi, akkor továbbpörgeti az oldalakat...

Erda, ez szépen kibuggyant belőled.
Végre kezdenek szállingózni a versek, akár a hópihék...

ADIM a Des

Ariadnénak magyaráztam a kiutat, de elvesztette a fonalat...

"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"

Több
19 éve 9 hónapja #240164 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Versek
:verseket akarok, túl sok a szöveg:

egy külsős véleményét hallották

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
19 éve 9 hónapja #240160 Írta: Well-of-Souls
Well-of-Souls válaszolt a következő témában: Versek
Nem biztos, hogy én vagyok a megfelelő ember erre (nem írok se rendes kritikákat, se tisztességes verseket, ráadásul élőben alig egy-két embert ismerek innen - sajnos...), de azt azért elmondanám, hogy szerintem itt eddig is "egymás tanításáról" volt szó. A dolog pozitív értelmében. Én személy szerint hihetetlenül sokat kaptam ettől a közösségtől - annak ellenére, hogy momentán nagyjából 800 kilométeres fizikai távolságban vagyunk egymástól. Félreértés ne essék, nem vagyok se művész, se szakavatott verselő, csak egy kóróagyú biológus, de az itt kapott segítséggel/támogatással a valóság egy számomra eddig szinte teljesen ismeretlen területe nyílt meg - amiért nem lehetek elég hálás az ittenieknek. És talán pont ez a lényeg, nem?
Ami pedig Artemiszt illeti, speciel ő azok közé tartozik, akiket személyesen is ismerek, és - noha gyakran naponta msn-ezünk - egyáltalán nem érzem, hogy rászolgált volna erre a kritikára, pláne így nyilvános kipécézés keretében nem.
Ennyi voltam, elnézést.
Well

Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre

Több
19 éve 9 hónapja #240153 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Versek
nem akarok beleszólni, de ez picit olyannak hat, mintha egy egész közösséget meg akarnál gyökeresen változtatni a saját véleményedre.. nem? :roll: Ez rossz.. itt mindenki más és ez így van. És igenis ezt lassan be kéne fejezni, mert nincs mit beszélni.. legalábbis én nem vagyok hajlandó megváltozni! Ilyen vagyok, ha nem tetszik, hagyd ki a hsz-eimet.. Sajnálom, hogy így gondolod.. :(

Erda: sztem az első kettő az úgy jó, viszont a harmadik talán az én szememben picit bukdácsol.. :wink:

Több
19 éve 9 hónapja - 19 éve 9 hónapja #240152 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Versek
Üdv!
Dingir: köszönöm szépen, hogy így megmondtad a véleményed. :) Nem számítottam rá, hogy valaha valaki kritikát is fog rá írni. :D Na, szóval üdv itt megint! :wink: A Si saleiia! észvesztő lett! asszem kinyomtatom, és elmerengek rajta...
Niph: Az első jobb lett. Szép kerek, de ha nem haragszol végig egy óriási tévedés. :wink:

na, és itt van egy vers (whahahaaaaaaaaaa :evil2: )Az az igazság szánni való, de hát ez van. [size=9:2lsc1w0t](ha szabad ilyet csinálnom, felhívnám a figyelmeteket arra, hogy gondolkodtam versírás közben (figyeltem ám.... :wink: ) és ennek köszönhetően mindenhol jó a szótagszám :mrgreen: )[/size]

Álom
a felhő
álom
a nyár,
szétszakad
itt bent
annyira fáj.

Hosszú
a halál
hosszú
a tél,
rád nézek
aztán
jöhet az éj.

Hihúnyt
a szikra
nincsen
tovább,
megtörve
várom
a kegyes halált.

(uccsó sor önkényesen át lett írva, bár így nem jön ki a szótagszám, de azért sokkal jobban hangzik, mint a "már a halált". :wink: Sorry ezért, és ha gondoljátok le lehet ordítani a fejem, hogy a másik jobb volt. :) )

'Is there anybody out there?'

Több
19 éve 9 hónapja #240151 Írta: Kripli
Kripli válaszolt a következő témában: Versek
Szervusztok!
CSODÁLATOSAK VAGYTOK! Tehát Bennetek is megvan a csoda...
Dingir, Alcar, Foq...(sajnos még nem tudom a neved) és még jópáran szívemből szóltak. First: Pontosítanék. Nem azzal van a gond, amit csináltok, (ebbe nem teszem most bele magam, hisz nem voltam itt az előző egy évben) hanem az, ahogy csináljátok! Végigolvastam az előző egy év nagyrészét, és észrevettem pár dolgot, aminek tényleg nincs létjogosultsága. (Sajnos lusta voltam idézeteket gyűjteni, hogy alátámasszam a következőket, de ígérem eztán ez másképp lesz!)
1.) A tömjén. Dingirnek remek, őszinte kritikái jelentek meg, de nem volt ez mindig így. Sokáig, (amennyire én látom nagyon sokáig) Nem akadt túl sok használható kritika. Rengeteg "De jó vagy te is, de jó vagyok én is, olyan jó, hogy kölcsönösen jófejnek tartjuk egymást!" típusú vélemény jelent meg versekről. Aki pedig -és itt Shamanhoz csatlakoznék, aki talán nem a legszebb szavakkal, de szerintem kimondta már ezt- nem hajlandó eggyütt bájmosolyogni a farkasokkal, azt vagy nem vettétek élőszámba, vagy lehúztátok.
2.)Az öncélúság. Dingir írt erről is. (úgy látszik, sok dologban egyetértek veled, Dingir!) Olyan versek tömege van fenn, ami nem szívből jön, nem igaz, csak azért született, hogy megmutassa, hogy szerzője mennyire mókás, humoros, s hogy mennyire ügyesen forgatja a szavakat. Ez minek?
3.)Másnak lenni. Sok esetben nem érzem azt, hogy önmagatok maradnátok, átfolytok egy topicban-ilyennek-kell-lenni-hogy-szeressenek viselkedési formába. Szerintem ennek nincs igazi értelme, ettől nem titeket fognak szeretni, csak a maszkjaitokat.
EZT kéne lerombolni. Mint már mondtam, csodásak vagytok, bennetek is ott van az igazság fénye, és ezt agy nap alatt mindenki bebizonyította. Miért nem maradhattok ilyenek? Artemiszről annyit, hogy Véletlenül tudom, hogy igaz, amit írtam, ha nem is annyira erősen, mint gondolom. Minden megszólalásából érezni. Talán jobban ismerlek titeket, mint gondolnátok. Ami van, az tudható. Szeretnék kijelenteni valamit: a nagy port felkavart megszólalásomba magamat is beleértettem, mint azt már hangsúlyozták is előttem. Köszönöm a priviket! Nem akarok gyűlöletet szítani, csak vegyétek észre magatokat! Dobjuk el azt, amit nem az igazság és a szeretet szül! Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat. Nehéz, tudom, nekem sem megy rendesen, de Bízzatok bennem, bár nem szolgáltam rá. És hogy elkerüljem az élcelődést: nem akarok prédikálni, vannak olyan dolgok, amiket én tudok, és érzek, vannak olyan dolgok, amiket ti. Mindenkinek másrétű a tudása, mindenki máshonnan merít. Tanítsuk egymást! Ez jobb út, mint az amit eddig jártatok. A szellem örök!
U.I.: Nem akarom felhívni magamra a figyelmet, nem azért írtam.
Jacopo: Üdvözöl a Aglié! :wink:

hehe

Több
19 éve 9 hónapja #240129 Írta: Dingir
Dingir válaszolt a következő témában: Versek
Nahryien: Látom, hangulatod, lelked, mit sem változott... Azt hiszem, épp elég kört futottunk már, hogy megpróbáljalak meggyőzni: lépj ki saját sötétségedből, kétségbeesésedből. A vers jó. Szépen írsz. De abban a pillanatban, hogy szándékosan fogva tartod magad a szomorúságban, igaztalanná válnak soraid. Ez már rég nem Te vagy. Ismerd föl, és cselekedj!
Mau: Tetszik. (A foucault-inga leginkább. Sajnos még nem sikerült elolvassam a regényt. A Tegnap szigete olyan "hosszú móka" volt, hogy egy időre telítődtem Eco-val. :wink: ) De ez a "hajló vonat" kicsit fura. Erőltetett. Hmm...?
Dameron: Szerintem egyáltalán nem baj, hogy nem saját verset hoztál, nem szükségszerű - I think. Az a lényeg, hogy valamiféle értéket képviseljen az, ami ide bekerül. A szerző - jelen esetben azt hiszem - mindegy.
Idhren: Nekem ő is nagyon tetszik! Az a különleges benned, hogy nem akarsz mindenáron többnek látszani, mint ami vagy. MÉG van benned alázat. Nem pózolsz, nem szenvelegsz fölöslegesen, s így pont azt tudod elmondani, amit szeretnél, ami Te vagy. Nekem TÉNYLEG nagyon tetszenek!!

És akkor most kedves, tisztelt MINDENKI:
Először is köszönöm a kedves szavakat.
Másodszor szeretném én is elmondani a véleményem - ha megengeditek.
Kripli hozzászólása tényleg nem volt túl szép. Bízom benne, hogy nem egészen úgy gondolta, ahogy leírta, s remélem, hogy hamarosan "megvédi" magát vagyis: pontosít.
A vita szükségességéről annyit: örültem, hogy elolvashattam ezeket a hozzászólásokat, így jobban kiderült számomra, ki mit is gondol erről a topicről, s céljáról. S megértek mindenkit-ha egyet nem is értek.
A véleményem: szinte totálisan mindegy, hogy milyen a ritmus, rímképlet, hogy valaki posztmodern szabadverset ír, egymásra halmozott képekben mondja el érzéseit, kockába zárja, avagy tömör négysorosba. S mindegy az is, hogy ezt technikailag jól avagy rosszul teszi. Ha Költő akar lenni, csiszolja a technikát. De igyekezzünk inkább IGAZ emberek lenni. Az egyedüli dolog, ami engem zavar, a sok pózolás, színjáték, ami a versek egy (nagy... :( ) részében jelen van. Osszuk meg a gondolatainkat, de akkor azok TÉNYLEG a saját gondolataink legyenek. A MI lelkünk. Ne tuningoljuk föl az érzéseinket, csak hogy drámaibb legyen a hatás. Mert hiába, ha "nagyot" alkotunk, ha közben nem lesz "IGAZ". Legyünk őszinték, a világgal s önmagunkkal szemben is. S ha alkotunk, abban legyen alázat a művészettel szemben. Ne higgyük azt, hogy MI tesszük. Hogy MI alkotunk. Őrizzük meg a tisztaságot, ami bennünk van, s ne hazudozzunk folyton.
Ha valamit szeretnék megváltoztatni a topicban, s az emeberek egy részében, akik ide írnak, az ez.
(És még csak annyi: Én magam azért nem írok mostanság túl sokat, mert nem érzem azt, hogy a szavak, melyen elhagyják testem, "igaz"ak lennének. Ha pedig nem lesz teljes mértékig őszinte az, amit leírok, inkább meg se teszem...)

Több
19 éve 9 hónapja #240127 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: Versek
H2SO4

Emlékszel még arra a szép napos délutánra?
-Mert akkor a színek is élesebbek voltak.
Emlékszel mikor először elérted a buszon, a jelző gombot?
Nyújtózkodtál, s újaddal épp hogy sikerült elérni.
S arra emlékszel, mikor a strandon sorba áltál a pálcikás jégkrémért?
S ropogva tört szét szádban a jeges csoki darab.
Emlékszel még az első iskolatáskára, a tompa végű ceruzákra, az illatos radírra?
Mily öröm, és béke volt.
Emlékszel a napos húsvétokra, az áradó kölni illatra, a festett tojásokra?
S köszönt nekünk akkor, a függönyön beszűrődő ezernyi fénysugár.
Emlékszel még arra, a sok szép téli éjszakára? S kint a lámpa fényében nézted, ahogy esik a hó.
Hittél a mikulásban, és anyukádat szinte pityeregve kérdezted,
hogy szép tisztára pucoltad e a kifényesített csizmádat.
S arra emlékszel, mikor örömmel siettél haza, kis ajándékkal a kezedben.
S lépteid, aprók és gyorsak voltak. Anyák napja volt.
Hát emlékszel-e hogy minek örültél mostanában, igaz tiszta szívvel, mint egy gyermek?

/ Jól berugtunk tegnap, emlékszel ? :D :D :D / - hát a mai világ más egy picit ...

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
19 éve 9 hónapja #240121 Írta: Timona
Timona válaszolt a következő témában: Versek

Foq e-Riyanoq írta: Kripli, szerintem csak szervezés kérdése a dolog, de mi szívesen segítünk Neked ebben, hogy eljöjj egy jó kis VCsF-re.

...

ADIM a Des írta: Mellesleg, amikor valakihez szóltok, kicsit figyeljetek rá, nézzétek meg a profilját (Foq e-Riyanoq ezt neked is a figyelmedbe ajánlom) nem véletlen mondom ám!

ADIM, fq szerintem ezt tette és ezért válaszolt úgy, ahogy... :roll: Felkinálom a hátsómat, nyugodtan billents fenéken :D

Jacopo törölj majd. :wink:

"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos

Több
19 éve 9 hónapja #240112 Írta: ADIM a Des
ADIM a Des válaszolt a következő témában: Versek
Gyerekek, öröm látni a káoszt, ami itt van! Kripli kezdte, aztán Ickének visszaszólt Alcar, és ez így ment tovább... Nem látjátok, hogy a sok hozzászólással is csak a káoszt gazdagítjátok? Emellett pedig, ha egy másik oldalról nézzük az egészet, jókat röhöghetünk magunkon. Mi, akik itt vagyunk, és régóta együtt vagyunk (bár én csak 1 éve), ismerjük annyira egymást (még ha egyébként felületesen is), hogy TUDJUK, ki mit gondol erről a thémáról, ezért sem kell mindenkinek egyből a teljes mellszélességgel reagálni (előfordult már hasonló, nem?). Szerintem azok is hasonlóképpen gondolják, akik nem szóltak hozzá, hogy ne duzzasszák feleslegesen ezt az áradatot, mert nem akarják, hogy az felerősödve elsöpörön minket és többet romboljon, mint gondolnánk.
Itt egyedül az volt igazán bántó, ami a semmiből Artemiszt érte, és becsületét megvédendő kiállok érte párbajozni, ha kell! Legfeljebb elbukom, fordult már elő hasonló, de legalább megpróbáltam...
Mellesleg, amikor valakihez szóltok, kicsit figyeljetek rá, nézzétek meg a profilját (Foq e-Riyanoq ezt neked is a figyelmedbe ajánlom) nem véletlen mondom ám!

És hogy visszatérjek a kezdetekhez, én is idézek Kriplinek írt levelemből:
""Ami pedig a topicot illeti, miért kellene lerombolni???
Ez kicsit olyan, mint egy pszichológus szobája... Mindenki kinyögi VALAMILYEN FORMÁBAN, hogy mi baja van, milyen a hangulata, mi az ami bosszantja, vagy milyen a világnézete, és ettől vagy megnyugszik, vagy nem. Kifejezésmódja vagy tetszik a többieknek, vagy nem. Ez van.
A rombolás persze sokkal könnyebb, mint építeni, vagy újjáépíteni. Ha tényleg zavar, amit itt olvasol, akkor vagy ne foglalkozz vele, és akkor nem bosszantod fel sem magad, sem másokat, vagy csiszolj rajtuk! Mutasd meg nekik, mire gondoltál! A fiataloknak mindig szükségük van útmutatásra, figyelemre, segítségre, és a társaság jórésze 20 éves +- 3-4-5 év....
Mit is vársz tőlük? Legyenek Ady, vagy Petőfi? Ezek a tinik csak most csiszolódnak! De becsülöm bennük a kitartást, a próbálkozást, az önkifejezést és a bátorságot, hogy esetlenségüket fel merik vállalni, a többiek pedig elfogadják, befogadják őket, hiszen senki sem tökéletes.""

És most gondoljatok Stohl Bucira (wouáááá), és ezennel ezt az ügyet LEZÁROM! :-)
(bár nem vagyok itt csak éppaligvalaki)

Aki a következő hozzászólásában nem valami kreálmányát teszi be, az dörzsölje meg a fenekét, mert gondolatban popsinpöccentem a bakkkancsommal (csak előbb megkeresem), világos!?
Káosz RULZ!

ADIM a Des

Ha meg akarod érteni a demokráciát, tölts kevesebb időt Platónnal a könyvtárban és több időt az emberekkel a buszon!

"Segíts magammal tisztának és keménynek lenni, mint a gyémánt s másokkal oly hasznosnak és szerénynek mint a szén!"

Több
19 éve 9 hónapja #240084 Írta: fqqdk
fqqdk válaszolt a következő témában: Versek
Szerintem ebben a topikban még annak is létjogosultsága lenne, ha a "művészetfraktál" iterációs lépéseinek algoritmusát adnánk meg, mondjuk egy c - vagy éppen CUCC++ - nyelvű programban. Artemisz alázása pedig egyenesen kötelező, nekem is kedvelt szórakozásom. :D

Kérlek, Jacopo Kolléga ezt a bejegyzést is töröld 72 órán belül.
Kripli, szerintem csak szervezés kérdése a dolog, de mi szívesen segítünk Neked ebben, hogy eljöjj egy jó kis VCsF-re.

code a rat the monster on doom in it

Több
19 éve 9 hónapja #240082 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Versek
Üdvözletem!

Még a végén én leszek a hibás, amiért verseket szeretnék itt látni... :lol: :twisted:
Alcar: próbáld felfedezni a szavaim mögött meghúzódó finom iróniát, nem túl nehéz :wink: :)
Na jó, OFF OFF, tessék csak vitázgatni, kell-e ez a topic. Aztán ha lesz vers is, szóljatok :D
[size=9:206m8bg0]Jacopo, a Tarja szent nevére kérlek, töröld ki ezt az egészet Kripli első beszólásától kezdve... Sírnivalóan fölösleges.[/size]

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
19 éve 9 hónapja #240081 Írta: Jacopo Belbo
Jacopo Belbo válaszolt a következő témában: Versek
icke: Szofival egyszer még tavaly év eleje felé beraktuk a moderálási irányelveinket, amiket persze a közösség hozzájárulása nélkül, teljesen elitista alapokon írtunk meg. :D :D :D Na, szóval szerintem a verseken kívül az elméleti viták is megférnek itt, jóllehet, alighanem túl nagy vevőközönség nem lesz rá :)

Én a magam részéről itt lezárom a vitát, ha valaki akar még valamit, priviben írja meg, kérem. :)

"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"

Több
19 éve 9 hónapja #240080 Írta: Alcarcalimo
Alcarcalimo válaszolt a következő témában: Versek
icke: ne ferdíts, légyszíves. senki sem anyázott. S senki se üvöltötte le a másik fejét.

Jacopo, ezt majd töröld, légyszíves.

Több
19 éve 9 hónapja #240079 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Versek
Üdvözletem!

Véleménynyilvánítás volt és kórusban leüvöltés, ha pontosak akarunk lenni :twisted: :lol: :wink:
Gondolhatjátok, hogy nem a vita tényével magával van bajom - ismertek azért valamennyire :twisted: -, sokkal inkább a helyszínnel. Itt a közönség verseket szeretne olvasni, nem hosszas eszmefuttatásokat arról, kinek az anyját, és miért. Erre ott van a Gondolatok, jelenleg, de látom már, hogy Ankalimon záros határidőn belül kénytelen lesz megnyitni a Flame-et :lol:
Jacopo: például a jó öreg "X" gombbal :P :twisted:
A kritika újbóli megjelenését én is csupán kitörő örömmel tudom üdvözölni; itt az alkalom, nép, vita helyett lássuk a verseket, legyen mit rágcsálnia Dingirnek! :)

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.965 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére