Novellák

Több
21 éve 1 hónapja #141358 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
Juraviel.Ihuan.Bedvin válaszolt a következő témában: Novellák
Aiya Középfölde Gyemekei!

Örömömre sokan próbálkoznak regény,vers illetve novellaírással.Én is próbálkozom egy saját világ megalkotásával,és meg kell mondjam,nagyon nehéz feladat.A népek kultúráját,történelmét és mitológiáját megírni szinte lehetetllen,de a trilógiám története lassan körvonalazódik.

A történet három barát viszontagságos útját mutatja,akik magányosan élnek elvonulva a megváltozott világtól. Nyugalmas,zárkozott életük egy pillanat alatt felborul,mert kezükbe kerül egy kristály,ami őrzi az Idők hajnalán uralkodó Szélkirály és kedvese, Enethvirien, a tündehercegnő birodalmának emlékét,melyet elpusztított a Lángok Istene...
Körülbelül ennyi a kiinduló történet,és még nem teljesen biztos,hogy egyáltalán elkészül.

A többieknek sok sikert az íráshoz!

Óvjanak mindenkit az Őszi alkony csillagai!
Namarië!

Juraviel

Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hónapja #137404 Írta: Gyémánt_Hajnal
Gyémánt_Hajnal válaszolt a következő témában: Novellák
A történetemet, amiről még néhány héttel ezelött írtam, végre felkerült a Tolkien oldalra, a Kreatív Szekcióba. Sok munkám van benne, és a feltöltés okozott néhány gondot, de remélem élvezni fogjátok.

"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna

Alattam a Föld is sírva beomolna."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 3 hónapja #135292 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Novellák

Mimóna írta: Sziasztok!
Mindenki nagyon jó!:D
Nekem is van saját világom, de a történet még egyelőre csak a fejemben és a papíron (elég bonyolult, mert az összes kornak és népnek kitalálom a történetét...), de hamarosan lesz saját életrajzom is...

:twisted: Ehhez csak ennyit tudok beszólni, de az enyémből ne csórizzál semmit :wink: Na, jó ez csak vicc.... Vagy mégsem :wink:

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 3 hónapja #135288 Írta: Mimóna
Mimóna válaszolt a következő témában: Novellák
Sziasztok!
Mindenki nagyon jó!:D
Nekem is van saját világom, de a történet még egyelőre csak a fejemben és a papíron (elég bonyolult, mert az összes kornak és népnek kitalálom a történetét...), de hamarosan lesz saját életrajzom is...

OFF: Area:köszi!!!!

"Légy önmagad, úgyis elég hülye vagy!" - holland közmondás

Több
21 éve 3 hónapja #134200 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Novellák
Feltöltöttem egy új novellát, nem Tolkienes :)

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
21 éve 3 hónapja #134061 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Novellák

Nimashilin írta: Kincső: nagyon jó stílusban írtad, de én kicsit hiányoltam belőle a sztorit. Vagyis sztori volt, csak kicsit leíróan, szárazon fogalmaztad meg.

Igen, én is éreztem, hogy valahogy túl tömör... :roll: De kb. egy nap alatt írtam, mert előtte egyszerűen nem volt rá időm. :roll: [size=9:114g6p53](Egyébként mint Telcontartól megtudtam a táborban, 3. lettem vele! :wink: )[/size]

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
21 éve 3 hónapja #132890 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Novellák
Aki most akarja átszerkeszteni az írását, és a műve mellett nem találja meg a 'Szerkeszt' gombot, az írjon Svinnek ( svindler@maffia.hu vagy privi), hogy hogy mit akar szerkeszteni, és átállítja, amit át kell.

Ki írta az Út a Rohírokhoz c. írást? Ugyanis az illető elfelejtette a nevét megadni. Ha ott találja a 'Szerkeszt' gombot, akkor pótolja a nevét, ha nem lsd. fent...

Brisa

Több
21 éve 3 hónapja #132762 Írta: Brisa
Drágáim, amint láthatjátok, elindult végre az új TolkienHU. A linkek között találtok egy Kreatív Szekció nevezetű gombot is. Ha ráklikkeltek, majd a felső linkek között kiválasztjátok a "Keresés"-t vagy az "Új írás"-t, láthatjátok, hogy a Novellák kategórián belül 3 alcsoport van. Ezek:
Kószák Könyve
Nem tolkienes novellák
Novellák Középföldéről.

Amint láthatjátok, igyekeztünk minden igényt kielégíteni.

A feltöltés menete:

1. Belépsz a főoldalon bal oldalt. (A felhasználónév és a jelszó ugyanaz, mint itt a fórumon.)
2. Kreatív Szekció :arrow: 'Új írás'
3. Cím: A nickneved és a műved címe.
4. Leírás: Ide pár megjegyzés, hogy mit kell tudni a művedről. (TEHÁT NEM IDE KELL BEMÁSOLNI AZ ÍRÁSODAT!!!)
5. Jobb oldalt válaszd ki a kategóriát!
6. 'Mentés' gomb.
7. Hozzászólás: Ide bemásolod a művedet. Ha kép is tartozik hozzá (illetve csak képet akarsz betenni), akkor az előugró ablaknál fel tudod tölteni a .jpg fájl-t, amelyet oda illeszt be, ahol a kurzor van.
8. Az írásodat formázni is tudod, a fórumban megismert módon, valamint meg is tudod nézni, mielőtt elmenti.
9. 'Mentés' gomb.
10. Nem kerül ki az írásod automatikusan az oldalra. Várnotok kell, amíg engedélyezem. Előfordulhat, hogy elbaltázzátok a dolgot, de ne essetek pánikba. Csináljátok meg újra, a rosszat meg kitörlöm.

Az eddig megírt írásokat feltöltöttem már a kószás honlapról. Azonban arra kérek minden írót, hogy nézze meg a művét, hogy nem-e rontottam el valamit. Ha igen, kérlek javítsátok ki ('Szerkeszt' gomb.).

Brisa

Több
21 éve 3 hónapja - 21 éve 3 hónapja #132694 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: Novellák
Van egy újabb irományocskám.
Ide kattintva megtaláljátok az oldalt, ahol a Novellák linkre kattanva megtaláljátok a műveimet. Ezek közül leginkább most az Érzés címűről kéne nyilatkoznotok.
Ne kíméljetek a kritikákkal! :D

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
21 éve 3 hónapja #132589 Írta: Nimashilin
Nimashilin válaszolt a következő témában: Novellák
Csillaglány: ez nagyszerű! Egy ÉLMÉNY, egy összegzés, mai világunk összefoglalása. És nagyon szépen írtad meg! Csak így tovább.
Kincső: nagyon jó stílusban írtad, de én kicsit hiányoltam belőle a sztorit. Vagyis sztori volt, csak kicsit leíróan, szárazon fogalmaztad meg.

My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.

Több
21 éve 3 hónapja #132396 Írta: Brisa
Az új TolkienHU-n képet is lehet beszúrni az írásokhoz (méghozzá szöveg közbe is, kb. 3-4 db-t). Úgyhogy készülhetnek az illusztrációk is. :wink:

Brisa

Több
21 éve 3 hónapja #132321 Írta: Nimashilin
Betettem az Ailoleo-novellámat. Legjobb Barátnőm róla kapta a fórumos nevét. Szeretném, ha elolvasná. :? :D Az utolsó bekezdés neki szól, de szeretném, ha mindenki megfogadná, aki csak olvassa. :wink:
Majd bepótolom a mulasztásaimat. :wink:

Több
21 éve 3 hónapja #132105 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Novellák
Felraktam a pályázatra írt történetemet. :idea:
Várom a véleményeket, kritikákat! :roll: :wink:
Ja, és tudja valaki az eredményeket? :idea: Nem hiszem, hogy díjazott lennék, de azért érdekelne. Ma volt az eredményhirdetés, ha igaz... :roll:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
21 éve 4 hónapja #131542 Írta: Laurelin
Laurelin válaszolt a következő témában: Novellák
Nincs semmi baj, még én sem tudtam rendesen :wink:

Lemostam a festéket arcomról
most látszik csak, nem mosolygok,
a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 4 hónapja #131418 Írta: Fircorwen
Fircorwen válaszolt a következő témában: Novellák

Laurelin írta: Fircorwen: Kérlek , ha novellát akarsz írni, a Kószák Könyvébe írd, amennyiben köze van Tolkienhez. Ha nem, akkor csináld azt, amit a többiek hasonló esetben. Adj meg egy linket, ahonnan le lehet tölteni az egyéb fantasy jellegű novellákat. Köszönöm.

OK! Bocs, többet nem fordul elő! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ne haragudjatok!

"Voltam,mert lettem,
untam, hát mentem..."

Több
21 éve 4 hónapja #131417 Írta: Gollam
Gollam válaszolt a következő témában: Novellák
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék, hogy meghirdettem egy pályázatot, és gondoltam itt is szólok:
Grímával kapcsolatos, novellát kell beadni!!!

Beadási határidő : 2003. augusztus 11.
Választható témák : :arrow: Gríma egész élete
:arrow: Gríma élete, ha nem halt volna meg
Díjátadás időpontja : 2003. augusztus 16.
Díjátadás helye: megbeszélés alapján... szerintem a Margitsziget lenne a legjobb....
Egy ember mindkét témában nevezhet!
A kész műveket a gollam@mailbox.hu -ra küldjétek! A téma legyen Gríma pályázat!!

Várom a műveket!!!

"...bármi is történjék, hiszen az ember élete túl apró ahhoz, hogy haragot, vagy gyűlöletet neveljen a lelke mélyén!"

Több
21 éve 4 hónapja #131403 Írta: Brisa
Thaur, azt kell megérteni, hogy ez egy GyU-fórum, és csak másodsorban "Novellák". Azonban természetesen igazad van. A KK-ra fel lehet tenni a nem GyU-s írásaitokat is. Annyi az össz kérés, hogy a cím elé tegyétek ki ezt: (NT) /mint a (KK)/.

És akkor már a Tolkienes írások elé pedig tegyetek egy (T)-t.

Brisa

Több
21 éve 4 hónapja #131401 Írta: Laurelin
Én úgy tudom, hogy a novelláknak kötödniük kell Tolkien mester világához. Nos lehet hogy elég annyi kötődés, hogy fantasy témájuak,
Nem tudom, megkérdezem Brisát.

a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 4 hónapja #131398 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: Novellák
Szijasztok!

ha nem tetszik, nyugodtan kitörölhető 8O de asszem ezt muszáj beírnom, már bocs....
Ezek szerint ide nem lehet nem-Tolkien tmájú írást betenni? 8O 8O :roll:
(mert tudtommal a novellák topiccímbe nem tartozik bele, hogy csak Középfölde legyen a téma) elvégre a versekbe se csak a Tolkien-témájúak kerülnek bele.
másrészt sokan szívesen megosztanák más témájú történeteiket (pl én is), de 1. nem nagyon tudok weblapot szerkeszteni, 2. másra nem bízom 3. nem találtam megfelelőt 4 egy weblapon nincs sok oan felhasználó aki érdemi kritikát írna
Ha nem lehet ideírni novellát, akkor miért nyitották meg?
személy szerint én nagyon örültem, hogy van egy topic ahová beírhatom nem Tolkien-es szövegeimet, ezek szerint nem

Thaur

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
21 éve 4 hónapja #131391 Írta: Laurelin
Fircorwen: Kérlek , ha novellát akarsz írni, a Kószák Könyvébe írd, amennyiben köze van Tolkienhez. Ha nem, akkor csináld azt, amit a többiek hasonló esetben. Adj meg egy linket, ahonnan le lehet tölteni az egyéb fantasy jellegű novellákat. Köszönöm.

a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 4 hónapja #131387 Írta: Fircorwen

Brisa írta: Firco: Ez most hogy jön ide? 8O

Sehogy...

"Voltam,mert lettem,
untam, hát mentem..."

Több
21 éve 4 hónapja #131385 Írta: Brisa
Firco: Ez most hogy jön ide? 8O

Brisa

Több
21 éve 4 hónapja #131291 Írta: Fircorwen
Zaknafein, a Do'Urden Ház fegyvermestere nyugtalanul járkált a szobájában. Már hetek óta nem jött álom a szemére.
Malice Do'Urden, a Ház nagyasszonyanyája alig egy hónapja szülte meg második lányát, aki egyben az ő gyermeke is volt. De ez a drow-k világában mit sem számított. Zak hím volt: vagyis senki. Tudta, hogy mi vár a leányára, Viernára. Papnő lesz belőle, aki az átkozott Llothot szolgálja majd és minden szeretetet kiölnek majd a szívéből a Pókkirálynő tanításai.
És Zak ezt nem tudta megakadályozni.
A fegyvermester gyűlölte a drow-k életét, gyűlölte Llothot és mindazt , amit a gonosz istennő nevében cselekszik a népe: háborúkat és az értelmetlen gyilkolást és azt, hogy a nagyasszonyanyák nincsenek tekintettel senkire és semmire, csak az érdekli őket, hogy mivel járhatnának a Pókkirálynő kedvében.
Zak más volt. Biztos volt benne, hogy lányából is jó ember válna, ha nem mérgeznék meg a lelkét.
Még nem látta a kislányt, mert a kápolnában tartották, ahová hímnek tilos volt belépni. De látni akarta őt, a gyermekét, mégha ezért meg is ölik. Ennél az életnél a halál is jobb.
Fogta a szablyáit és elindult a kápolna felé.
- Meg kell tennem! - motyogta magában.
Szerencséje volt: sem Malice Anya, sem az idősebb lány, Briza nem tartózkodott a szentély környékén. Bent, a fal mellet meglátta Vierna bölcsőjét, és odalépett hozzá. A kislány ébren volt és csodálkozó szemeket meresztett Zaknafienra. A drow felemelte egyik szablyáját és felkészült arra, hogy megmentse a kicsi lelkét.
- Lányom, - suttogta - jobb lesz így neked is, és nekem is.
Búcsúzóul megsimogatta a gyermek arcát, mire az rámosolygott. Zak kezéből kiesett a fegyver, válla megroskadt és a sírás kerülgette. Képtelen volt megtenni, képtelen volt megölni a kislányát, pedig tudta, hogy ezzel elveszik.
Ebben a pillanatban egy korbács hat kígyófeje mart a húsába. A fájdalomtól a földre esett. Mikor felnézett, Malice-t és Brizát látta maga előtt. A legidősebb Do'urden lány ismét csapásra emelte a korbácsát, de a nagyasszonyanya megállította és odalépett Zakhoz.
Arca eltorzult a dühtől, szemei szikrákat szórtak:
- Mit csinálsz te itt? - sziszegte vészjóslóan.
- Teszem a dolgomat. - monta szárazon Zak. - Nem hagyom, hogy elrontsátok őt.
Malice pofon vágta.
- Takarodj! - üvöltötte. - És meg ne lássalak mégegyszer Vierna közelében. Eddig elnéztem az ostoba érzelgősséged, mert szükségem van rád, nem engedhetem meg magamnak, hogy Menzoberrenzan legjobb fegyvermesterét elveszítsem. De figyelmeztetlek Zaknafien: ez volt az utolsó húzásod!
Ennél még a halál is jobb, gondolta Zak, de volt annyi esze, hogy ne mondja ki.
Nem tehetett más, visszament a szobájába.
Ott leroskadt az ágyára és a vállát rázta a zokogás. A lányának vége.
Síratta Viernát, mert így kell majd élnie, és síratta önmagát, amiért képtelen volt megszabadulni ebből a pokolból.
Mikor végre abbahagyta, arra gondolt, hogy talán egyszer lesz valaki, lehet hogy épp az ő véréből,aki veghez viszi mindazt, amihez ő túl gyáva volt. Aki képes lesz magamögött hagyni Menzoberranzant, és valahol boldog lesz...

"Voltam,mert lettem,
untam, hát mentem..."

Több
21 éve 4 hónapja #130930 Írta: Laurelin
Olosta olvastam a novelláidat. Nekem jobban tetszettek azok, amiket nem a saját világodról írtál, de az sem volt rossz. A másik kettő mégis jobban lenyűgözött. Nagyon jól le tudod írni, mi játszódik le az emberekben.
Sesy a tiédet is olvastam. Hú nem semmi. Nagyon kreatív vagy.
Legolas: Az a hülye szerintem sem kellet volna bele. Különben jó. Próbálkozz még.

a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 4 hónapja #130737 Írta: Rándzsa
Rándzsa válaszolt a következő témában: Novellák
Sesy: Najjon jó! Ha tudod Folytasd!
:wink: 8)
Lego: JÓ :wink:

Nima: HUH! :roll: :wink:

Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.

Több
21 éve 4 hónapja #130611 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Novellák
Üdv :wink:

Nekem is van egy regénynek-készülő művem, egy saját világról, kicsit Szil.-es stílusú :roll: Itt letölthető :roll:

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 4 hónapja #130579 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Novellák
Brisa: kíváncsi lennék a véleményedre. :wink:
Máskor meg mindig az a baj, hogy tőmondatokat írok... :roll:

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 4 hónapja #130525 Írta: Hattori Hanzo
Hattori Hanzo válaszolt a következő témában: Novellák

Nimashilin írta: Lego: nem rossz sztem, csak egy kérdésem lenne: miért? Tolkien ugyanezt írta, csak másképp. Úgy értem, szinte semmi új infó nincs benne, semmi új megközelítés. Amúgy nincs vele baj, mert a stílusod jó. /bár az a hülye kimaradhatott volna... :roll: /

Nem annyira rossz 8) ? Hát, elvileg Morgothról akartam írni, de ez sült ki belőle. Végül írtam egy másikat a pályázatra... A hülye szerintem nem ronda szó, bár nem illik a szövegbe. Kijavítottam :lol:

<a href=http://www.informatikaerettsegi.hu>informatika érettségi

Több
21 éve 4 hónapja #130480 Írta: Nimashilin
Lego: nem rossz sztem, csak egy kérdésem lenne: miért? Tolkien ugyanezt írta, csak másképp. Úgy értem, szinte semmi új infó nincs benne, semmi új megközelítés. Amúgy nincs vele baj, mert a stílusod jó. /bár az a hülye kimaradhatott volna... :roll: /
Dodiee: nagyon aranyos! Végre valaki ír az "utáni" időkről is! És milyen röviden ki tudtad fejezni!

Több
21 éve 4 hónapja #130473 Írta: Nimashilin
Kincső: úúúpppsz! Ez fel se tűnt. Tényleg kihagyhattam volna a bevezetőt. :oops: :D
Laurelin: én meg azt hittem, hogy vmi kis silány titkocska lesz, erre... Nagyon tetszik! Csodaszép! Ugye neveztél vele a pályázaton? A nyelvezet, az egész! Még mindig érezni az anya naivságát. És a szeretetet. Mintha rajongó írta volna. :) Na és a végén a lány jegyzete... :cry:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.577 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére