- Köszönetek: 1
Színművek
Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)
Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs |
|
30 | 30% |
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten |
|
20 | 20% |
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr |
|
16 | 16% |
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk |
|
17 | 17% |
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e |
|
8 | 8% |
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom |
|
9 | 9% |
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa ) | |||
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak |
- Tünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Én lettem a Fan Fiction rovat szekesztője a Tolkien.hu-n.
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a közérdekű közleményeket (próbákat, előadásokat) illetve az alkotásokat (rajzokat, zenét, verset, novellát, bármilyen kreatívot) a rovatomba is töltsétek fel. Nagyon örülnénk neki, hisz itt is keresgélnek a látogatók és a galéria eléggé üres még.
A következő kérésem az lenne, hogy a még meg nem alakult csoportok alakuljanak meg mielőbb, mert így az oldaluk üres marad.
A kevésbé aktív csoportokat pedig szeretném aktivitásra buzdítani, itt a tavasz, mindenki tele van energiával, ébredjetek fel Ti is téli álmotokból
Nagyon várom, hogy munkát adjatok nekem , mindenkinek sikeres alkotást kívánok
Remzymama/Tünde
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Léli
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Most sajnos nem hoztam magammal a papírt, de akire emléxem, azt kiírom.
Ami biztos: Idrill és Maeglin szerepei még bizonytalanok... Maeglin elvileg most pénteken eldől (Peredhil, icke, Ery utoljára fog meghallgatni titeket), Idrill részéről pedig Narb és gillz... 2 hét múlva pénteken ráértek? Ketten kell hogy megnézzünk titeket egyszerre, mert enélkül nem lehet dönteni...
Akikre emléxem:
Tour: Cue
Glorfindel: Leguán
Szárnysegéd: Gandalf
Yavanna: Artemisz (Bár Ery még nem látott, de tekinthető 96%-osnak)
Polgárok: Kincső és Hanna biztos, Eldamyn és Rabyn még bizonytalan a harmadik posztra
Tanácsnok: Lamy
Turgon: Felagund
Gratulálok mindenkinek! Aki pedig nem kapott most szerepet, az ne csüggedjen, mert nem azt jelenti, hogy rossz volna, hanem azt, hogy ezekre az adott szerepekre a többieket alkalmasabbnak láttuk.
Továbbá!
Szükségünk volna még egy férfi szereplőre, valamint ork (kb. 2-3) és őr (1-2) önkéntesekre. Az őrnek van kb. 3 mondata...
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gillz
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: Hé és engem miért tetszett kihagyni? Különbenis nem drámisták, hanem FőnixFiókák vagyunk
[size=9:3pq2z3p3](Egyébiránt mi csak MAX. 2-3-an leszünk, szal sztem csapódunk hozzátok )[/size]
mi meg szvsz 7en, szal lehetmh mnem hozzánk csapódtok, mer sokan vagyunk de kituggya.
Fornostosok: Narb, te most már ráérsz, nem? Mert akkor átnézhetnétek a szobalányos jeleneteket...
need more brainz. yourz. now.
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
[size=9:3n0fnlgd](Egyébiránt mi csak MAX. 2-3-an leszünk, szal sztem csapódunk hozzátok )[/size]
>> mea culpa, én pedig tuti beírtalak, de lehet, hogy szerkesztgetés közben benyomódott az insert...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Cueddo
- Nem elérhető
KÖRKÉRDÉS!
akartok-e jönni Ösküre vasárnap, látni SOK-SOK-SOK impróelőadást? végre valami színházit. szeretném, ha mindenki, aki velünk játszik, látna Színházat. hogy tudjátok, hol kezdődik az a történet, amit mi is művelünk. hogy miről is szól a színjátszás.
arról szól a nap, hogy hajnalban lemegyünk (teljesen ingyenes az egész, csak a diákvonatjegy odavissza 800 pénz), beéneklük, bemozgunk, kapunk próza-szövegdarabokat, és színházat kell csinálni belőle. délután mutatja be a hat csapat: FőnixFiókák (köztük Kincső, Ring), 0., 1. (köztük gillz, én), 2. (köztük Nim), 3., végzettek (köztük Beleg).
ha lejöttök nézőnek, még annyira korán sem kell kelni:
www.elvira.hu/elvira.dll/uf?ed=06.04.20&...sz=0&u=45&x=102&y=50
8.55 Déli> 10.53, fehérvári átszállással
12.15 Déli > 14.10, szintén -"-
szeretettel várunk mindenkit! este jövünk haza, fél kilenckor leszünk a Déliben. szívből ajánlom mindenkinek, akit érdekel, hogy kell a semmiből színházat csinálni (amit mi is teszünk ).
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Ery
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
Fornost: szerdán másik próbára kell mennem fél hattól, esetleg vagytok-e oly vállalkozó szelleműek, hogy próbáltok nélkülem? Átpróbálhatjátok azokat, amiket eddig vettünk, vagy esetleg a maradék kétszemélyeseket megnézhetitek.
Ha van, aki elvállalja a lebonyolítását, annak hálás leszek
Ery? Vagy épp Alyr?
- Kincső
- Nem elérhető
Van valakinek kedve május 1-én 20:00 kezdettel a Szkéné Színház Parasztopera c. előadását megnézni? Azt hiszem olyan 800-1000 Ft körül van a jegy. Én láttam 2 éve nyáron szabadtéren, érdemes megnézni! Akinek igen, jelezze priviben/e-mailben/telefonon (mégmindig 06/30 520 6447), és próbálok jegyet szerezni.
Továbbá kedden, azaz április 25-én az Almássy téri Szabadidőközpont Kávézójában a Főnix Színházi Műhely Karinthy: Hogy kell bánni a férfiakkal? c. darabját adja elő, jegyek a helyszínen válthatók 800 Ft-os áron. Gyertek el, mert mióta mondom már, hogy nagyon érdemes!
- Cueddo
- Nem elérhető
FIGYELEM!
színkörön már mondtam, de közzéteszem itt is: július elejére kaptunk előadáslehetőséget a zöldmacskában, már csak a dátumot kell konkretizálni.
ez azt jelenti, hogy mostantól indul a céltudatos próbaidőszak. a pénteki alkalmakat úgy fogjuk megtartani, ahogy az szerepel a honlapon, tehát 4-től 6-ig színkör, 6-tól 8-ig jelenetpróbák. aki tehát anno azt mondta, hogy vállalja a jelenetkészítést, arra mostantól vonatkozik a próbarend:
havonta egyetlenegy hiányzás lehet csak, minimum két nappal - tehát szerda estig - előre bejelentve. (kivéve lábtörés, negyvenfokos láz, stb.)
csak úgy tudunk együtt dolgozni, és adni a közönségnek, ha megtiszteljük egymást azzal, hogy pontosak vagyunk és megtanuljuk a szöveget. köszönöm, hogy az utóbbi alkalmakon remekül tudtunk dolgozni.
SZÍNKÖRÖSÖK: jövő hétre mindenki tudja hibátlanul
a Tóth Árpád: Láng-ot
egy Vidor Miklós-féle nyelvgyötrőt
a Galagonyát
ezt a hármat kérem, ezekkel fogunk gyakorolni mostanában. nem tudom, volt-e most, de jövő héten biztos meglesz a kiadós beszédtechnika, amit már ígérgetek egy ideje
a zöldmacskában két dolgot adunk elő:
1. Jelenetek Középföldéről
+ ÚJ >> 2. Darvasi László: Sen-jün, a kertrejtőző - a novellát elvileg szétküldtem már mindenkinek, akinek tudom az emilcímét - olvassátok el! jövő héten megnézzük együtt, kiosztjuk a szerepeket és elkezdünk gondolkodni rajta.
JELENETEK
Morwenék: jövő héten végignézzük egyben az egészet, sokszor. addig is gyakoroljátok az intenzitást (érzelem erőssége!) - sosem elég, tudjátok Morwen: 1. képben indulat-őrület fokozatos kiengedése, önmagát igazolja; 2. képben parancsolni akar Nienornak <--> félti is. melyik mondatot miért mondja? mit akar elérni vele? (mi a szándéka?) ezt gondold végig. Mablung: felelősség a 16 emberért > ezért józannak kell maradnia, még akkor is, amikor Morwen már rég magából kikelve üvöltözik vele. Nienor: több erőt bele, amikor vitatkozol Morwennel, lehetsz nyugodtan szemtelen is!
[size=9:q55cqzhw]lassan lezárjuk a próbát veletek, és lépünk tovább a többi jelenetre.[/size]
TOVÁBBI MENETREND:
Peredhil: írok neked szövegjavaslatot vázlatosan, de te is írj! ha úgy érzed, nem jó, az nem baj. majd összecsiszoljuk. csak legyen valami. jövő héten sorra kerülsz, biztos.
Ery - Lamy: ezt is próbáljuk jövőhéten.
Ratz & Ring: nektek is kéne szöveg, majd agyalok rajta, de ti is töprengjetek! 2 hét múlva próbáljuk (máj5).
aztán jövök én, utolsóként, június tizenvalahány, azaz főnixvizsga után teljes gőzzel.
gillz: elsősorban mostmár neked kéne rendezni (végülis te vagy a rendező ), és a jeleneten való gondolkodást segíteni Peredhilnek és Ratzéknak. én elindítottam a dolgot, mostmár kell egy friss elme, mert egyelőre nincs több ötletem.
(Dylan Thomas)
- Lamy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Kincső
- Nem elérhető
Ellenben fél4 előtt nemnagyon tudok odaérni, max egy picivel, úgyhogy kérem tisztelettel pár perc válogatódást engedélyezni még bármikor 4 előtt, egyébként Nienorozom
- Léli
- Nem elérhető
Cueddo írta:
Ery: kérlek, tegyük 3-ra a pénteki válogatást, mert f4-től Eldamynnal és Kincsővel Morwenezünk. kérekszépen szövegkönyvet. köszönöm!
Nekem jó a 3. Megoldható, hogy akkor elkezdünk válogatni, a többit meg majd megbeszélem akkor Eryvel, ha odaért.
Tehát!
Pénteken 3-tól lesz válogatás, ahol szeretnénk véglegesíteni a szereplőket. Kéretik mindenkit, akinek még akár egy hajszálnyit is kétséges a szerepe, jöjjön el, hogy dönthessünk.
Köszönöm
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- gillz
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: Azt hiszem attól, hogy mi Morwenezünk, nyugodtan válogathatnak/-tok, elférünk Feltéve, hogy a polgárválogatást gyorsan lezavarjátok
Gillz: még ma szeretnék infót arról, hogy kell-e holnap menekült nő, mert Artemisz dolgozik délután, tehát nekem kéne mennem... [size=9:3pqi8714]de nem ragaszkodom hozzá [/size]
ha ma még elég az info, akkor nem kell jönnöd ha véletlenül mégi itt vagy, akkor megnézhetem veled a dolgot, mert nem árt, de az se baj, ha nem érsz rá.
- Cueddo
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Gillz: még ma szeretnék infót arról, hogy kell-e holnap menekült nő, mert Artemisz dolgozik délután, tehát nekem kéne mennem... [size=9:2t9eqoqm]de nem ragaszkodom hozzá [/size]
- Ery
- Nem elérhető
De Léli elviekben ráér, így ő kezdhetné előbb. A mostaninak viszont pont az lenne a lényege, hogy közösen jussunk dűlőre.
Nehéz ügy. Megoldjuk.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Cueddo
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
Ringbearer írta: Cue, én ma nem megyek.
Gillz, holnap próba Ajtósi 4?
4!. Nézünk Caltasos jelenetet, meg a barahir-nainna-szolgálólány jelenetet. mondjuk. ha ugye jönnek a szereplők szöveget tessék megtanulni.
Bocsi, utólag szerkesztettem az időpontot, mert hamarabb (fél6) el kell mennem, ergo aki ott lesz, azt nyúzom. aki szeretné a jelenetét próbálni, az jöjjön időben
- Ringbearer
- Nem elérhető
Gillz, holnap próba Ajtósi 4?
"Be the change you want to see." Gandhi
- Ery
- Nem elérhető
Pénteken 15:30-tól szeretnénk véglegesíteni a szereposztást. Ez főleg Idril és Maeglin szerepéért indulókra vonatkozik!
(Az aspiránsok kérhetik a szövegkönyv legújabb példányát a szokott módon. + címmel, hogy hová küldjem)
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Cueddo
- Nem elérhető
egy kis beszédgyakorlat a neveléselmélet-könyvemből
Bábosik István írta: a közvetett követelés arra szolgál, hogy a nevelési követelményeket a közvélemény követelményeivé, a közvéleményt pedig ezen követelmények közvetítőjévé alakítsa át.
(Dylan Thomas)
- Lamy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Kincső
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
KEDDI SYNITHOS-talit tegyük át fél órával későbbre, 15.00 -ra. tanítok előtte, és nemigen érnék oda.
nagyon bízom benne, hogy meg tudjuk tartani. figyelgetem majd az időjárásjelentést. (darazsak és dongók kíméljenek... )
(Dylan Thomas)
- Kincső
- Nem elérhető
pénteken el kell jöjjek kb. 6-kor, mert 7-re színházba megyek.
>> akkor viszont megint előre kéne hozni a Morwenes jelenet 2. részét fél négyre, hogy ne boruljon az egész színifoglalkozás. Az 1. képet rendesen, 6 után vesszük majd.
- Ery
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
köszönöm mindenkinek, aki eljött, és jelenlétével emelte a nap fényét átoszka:
most kicsit kevesebb volt a munka, de hát szünet van
Morwenék jelenetét begépeltem, és vacsora mellett rövidesen elkezdem meghúzni és picit átírogatni. most, hogy tüzetesen végigolvastam, még tisztábban átlátom az érzéseket benne: remek jelenet lesz, ha jól megcsináljátok!
jövő pénteken, 21-én lesz egy kiadós beszédtechnika-rész, és mindenkit szeretnék hallani egyenként, és pucolgatni fogunk szép beszédet, mert olyat már hónapok óta nem csináltunk. Tóth Árpád: Láng-ot MINDENKI tanulja meg ápr21-re, hibátlanul. mentség mostmár nincs. kegyetlen leszek.
Tóth Árpád: Láng
Eldobtam egy gyufát, s legott
hetyke lobogásba fogott.
Lábhegyre állt a kis nyulánk
hegyes sipkájú sárga láng;
vígat nyújtózott, furcsa törpe,
izgett-mozgott, előre, körbe;
lengett, táncolt, a zöldbe mart,
nyilván pompás tűzvészt akart:
piros csodát, izzó leget,
égő erdőt, kigyúlt eget;
de gőggel álltak fenn a fák,
és mosolygott minden virág,
nem rezzent senki fel a vészre,
a száraz fű sem vette észre,
s a lázas törpe láng lehűlt,
elfáradt, és a földre ült,
lobbant még egy-kettőt szegény,
s meghalt a moha szőnyegén.
Nem látta senki más, csak én.
21-én, PÉNTEKEN 16.00-18.00-ig fog tartani a beszéd+színészmesterség, aztán szünet, aztán 18.00-19.45-ig jelenetpróbák. Eldamyn, Patiszon, Kincső, tőletek megakadás nélkül kérem a szöveget, legelejétől a legvégéig, 1-2. képet, és gondoljátok át azt is, amit eddig foglalkoztunk vele: tudjátok, gondolatokat szétválasztani, hol vannak fordulatok, miért mondom? mit akarok elérni? tételesen, mondatról mondatra gondoljátok át. elküldöm emilben a meghúzott szöveget, Eldamynnak viszem kedden kinyomtatva.
ápr18, KEDD - 14.30 -kor találkozunk a Margitszigeti bejárónál, a 26-os Margit-hídi megállójában. 17.15-ig tart a Synithos Extra számítsatok egy mozgásos-lazítós-testtudatfejlesztős délutánra, pár mesterségbeli gyakorlattal fűszerezve
Lamyn, Ratzkhán, Peredhilen, Eldamynon és rajtam kívül még jön valaki?
Ring?
gillz?
Kincső?
Ery?
többiek?
(Dylan Thomas)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Cueddo
- Nem elérhető
(Dylan Thomas)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.