Színművek

Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs
30 30%
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten
20 20%
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr
16 16%
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk
17 17%
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e
8 8%
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom
9 9%
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
18 éve 9 hónapja #286742 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Színművek
Fornost: akkor ma nem lesz próba. Jövő héten viszont igen, és az ADSen, színpadon. Addigra szeretnék már alapos szövegismeretet.

Cueddo:
Arra gondolsz, h ezt a jelenetet csináljuk meg mégegyszer? :D

Ezt szvsz a jelenetekkel is megcsinálhatjuk, akár a prózai szövegeset, akár a verseset. Tehát aki nem tud/akr konkrétan jelenetet írni, az elmondja, leírja a történetét a jelenetnek, és azt dolgozzuk ki.

Most Synithoson verselünk valszeg. Mmintúgy, ahogy a farsangon :D utána meg szeretnék újabb jelenetcsírát megnézni.

need more brainz. yourz. now.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 9 hónapja #286738 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Színművek
Sajna ma nem tudok Frornost próbára menni. Ez me reggel derült ki és "roppant boldog" vagyok miatta :rmad2:

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 9 hónapja #286724 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

gillz: van egy ötletem, egyelőre csak formai. szerintem érdemes lenne továbbmenni ezen a vonalon. például úgy, hogy a karaktereket sokkal jobban megformáljuk, kipucoljuk a gondolati hátteret - aztán, ahogy Bicskei is tette - elvesszük a szöveg nagy részét. pl. olyan árnyalatnyi dolgokat, hogy a tudományos előadás és a színházi előadás hangvétele miben különbözik a sima beszédtől? és az egyik emberé a másiktól? ezeket lehetett volna tisztábban megcsinálni, persze nem egy este alatt :) szóval, mindent egybevéve, szerintem szépen dolgoztunk ;)

ezt a műfajt megtartva úgy mennék tovább, ahogy Öskün csináltak (akik ott voltak :P ) jelenetet, hogy választunk egy prózai bekezdést, amiről nem tudjuk, honnan való (max. az, aki hozza, de ő nem mondja el), és abból csinálunk hasonló színházat. ezzel ellennénk mondjuk egy hónapig. hozok szöveget, és teszünk egy próbát pénteken. (célszerű úgy, hogy itt is előremegírt-darálószöveget adunk az emberek szájába, aztán lefaragjuk egy-két irtózatosan töltött szóra.)

ez kitűnő alkalom a mesterségbeli tudás fejlesztésére.

és kérek mindenkit, tanuljátok meg Tóth Árpád: Láng c. versét - jövő péntekre (márc10). egyáltalán nem hosszú, és sokmindent lehet rajta gyakorolni. fgelteszem a honlapra is. ha szeretnétek fejlődni, ilyen apróságokat tegyetek meg. továbbra is mondom, akik rendesen beszédgyakorlatoztak ősszel, azokról virít! ha semmi mást nem is tudtok, Vidorokat se, legalább ezt tudjátok.

Tóth Árpád: Láng

Eldobtam egy gyufát, s legott
hetyke lobogásba fogott.
Lábhegyre állt a kis nyulánk
hegyes sipkájú sárga láng;
vígat nyújtózott, furcsa törpe,
izgett-mozgott, előre, körbe;
lengett, táncolt, a zöldbe mart,
nyilván pompás tűzvészt akart:
piros csodát, izzó leget,
égő erdőt, kigyúlt eget;
de gőggel álltak fenn a fák,
és mosolygott minden virág,
nem rezzent senki fel a vészre,
a száraz fű sem vette észre,
s a lázas törpe láng lehűlt,
elfáradt, és a földre ült,
lobbant még egy-kettőt szegény,
s meghalt a moha szőnyegén.
Nem látta senki más, csak én.

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
18 éve 9 hónapja #286718 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Színművek

gillz írta: Fornost: no, vane még valaki női szerepre jelentkező, aki eljönne holnap meghallgattatni magát? és kellene férfiszereplő is a mellékszerepekre vagy három darab :P

Húúú nemhiszem, hogy belefér az időmbe... ha nagyon fontos lenne, akkor valaki hívjon vagy küldjön sms-t, hogy hova hányra: 06/30 520 6447 és ott leszek.

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
18 éve 9 hónapja #286665 Írta: gillz
Fornost: no, vane még valaki női szerepre jelentkező, aki eljönne holnap meghallgattatni magát? és kellene férfiszereplő is a mellékszerepekre vagy három darab :P

Több
18 éve 9 hónapja #286499 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Színművek
Én a főpróbátokat láttam az ADS-en, ot már az elején kiderült számomra, hogy MTT-s rendezvényt vagy programot adtok elő, de hogy a LEPről van szó, az a kocintásnál esett le. :wink: Nagyon ötletes volt!

Egyébként eddig magáról a társaságról szóló darabok (lásd még: "Ankalimon, hol vagy?") sikert arattak. :P

Több
18 éve 9 hónapja #286483 Írta: gillz
Volt, akinek nem esett le, de ők asszem nem igazán relevánsak ebben a témában, lévén külsősök.
Túl káoszos volt az igazzy érthetőséghez, némi próbát megért volna a dolog, de kezdetnek nem rossz, ahhoz képest, h pénteken raktuk össze,. Sőt. Ha vkinek van hasonló ötlete, ilyen elvontabb jelenet, akkor mondja, hogy legyen repertoárunk :mrgreen:

Több
18 éve 9 hónapja #286437 Írta: Kincső

Rabyn írta: nagyon jó volt amit csinálatok a farsangon. Komolyan addig nem jöttem rá, hogy mit is akar ez takarni amig elő nem került az infópult tábla. Persze volt akink csak akkor esett le amikor ittattok a professzorra:)

erre számítottunk :)
Köszi! :wink:

Ugyan néhányan utána feldobták a rémhírt, h. nem esett le az embereknek, miről van szó, elég sok embert megkérdeztem (köztük pl. Pippin és Serrana, akik azért kicsit távolabb állnak az emtétés szervezéstől), és ők simán értették, h. miről van szó. :)

[size=9:1ecsbkah]"És akkor LEPen majd előadjuk a Farsang-szervezést?" - hogy idézzem magam :P [/size]

Több
18 éve 9 hónapja #286369 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Színművek
nagyon jó volt amit csinálatok a farsangon. Komolyan addig nem jöttem rá, hogy mit is akar ez takarni amig elő nem került az infópult tábla. Persze volt akink csak akkor esett le amikor ittattok a professzorra:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
18 éve 10 hónapja #286235 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Színművek
Írhatnátok a Synithos oldalrara vmi bemutatkozás-félét, hogy ne csak a társulat tagjainak mondjon valamit, hanem kifelé is nyisson a lap! :wink:

Több
18 éve 10 hónapja #286216 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Színművek
Tisztelt Nerdanel szerepére jelentkezők, jó volna, ha a válogatásra a 2. színben lévő szövegeteket fejből tudnátok.

De nem kizáró ok ha mégsem.

Válogatás HOLNAP azaz PÉNTEKEN

Kb 18 órától, próba előtte utána, közben.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 10 hónapja #286197 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Színművek
FIGYELEM, EMBEREK!!!!
A TERMÉSZETGYÓGYÁSZ MAGAZINban olvastam:

MÁRC. 3-ÁN MÜLLER PÉTER TART ELŐADÁST-ELBESZÉLGETÉST A MADÁCH SZÍNHÁZBAN.
Belépő 1500 HUF, de én mindenképpen el akarok menni!
Ki jön velem?

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
18 éve 10 hónapja #286072 Írta: Alyr Arkhon

gillz írta: Fornostosok, bocsánat. Farsangra való tekintettel elmarad a mai próba. Pihenjetek, stb. :D tavasz van, meg miegymás. És legközelebb valószínűleg már teremben próbálunk vhol.

Ezér írtam neked cédét?
nahát.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 10 hónapja #286064 Írta: gillz
Fornostosok, bocsánat. Farsangra való tekintettel elmarad a mai próba. Pihenjetek, stb. :D tavasz van, meg miegymás. És legközelebb valószínűleg már teremben próbálunk vhol.

Több
18 éve 10 hónapja #286026 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Színművek

icke írta:

icke írta: Más. Ezen a héten hol-mikor-milyen lesz a Fornost-próba? :)

Üdvözletem!

Nem akarok kötözködőnek tűnni, de ha valaki nem írja be holnap reggelig, hogy mi lesz, nem fogok tudni próbára menni... :roll:

icke

Én nem tudok próbára menni.
És jövő héten sem.

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
18 éve 10 hónapja #286019 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Színművek

icke írta: Más. Ezen a héten hol-mikor-milyen lesz a Fornost-próba? :)

Üdvözletem!

Nem akarok kötözködőnek tűnni, de ha valaki nem írja be holnap reggelig, hogy mi lesz, nem fogok tudni próbára menni... :roll:

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
18 éve 10 hónapja #285967 Írta: Cueddo

Noredhel: nagy részük - nem minden - fenn van a synithos.fw.hu -n.

Farsang:
- verses jelenet, rendezi őt gillz
- Tünde Tragédiája Trailer, rendezi őt Alyr

én erről tudok.

(Dylan Thomas)

Több
18 éve 10 hónapja #285943 Írta: Alyr Arkhon

icke írta: Üdvözletem!

A Tünde Tragédiája? Farsangon? 8O Na, ez nekem új... Felolvassátok, vagy hogy lesz?

Más. Ezen a héten hol-mikor-milyen lesz a Fornost-próba? :)

icke

Gondoltam meglepetés lesz, hogy egy részét megismeri a közönség, de mivel mindenki szétkürtöli, hát elmondtam.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 10 hónapja #285928 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Színművek
Üdvözletem!

A Tünde Tragédiája? Farsangon? 8O Na, ez nekem új... Felolvassátok, vagy hogy lesz?

Más. Ezen a héten hol-mikor-milyen lesz a Fornost-próba? :)

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
18 éve 10 hónapja #285919 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Színművek
Na jó, akkor legyetek szívesek tisztázni, és ELKÜLDENI nekem, hogy a Synithos mivel és milyen mértékben és kik által, és etc. képviselteti magát a farsangon. Eddig a Tünde Tragédiája, amiről tudok.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
18 éve 10 hónapja #285915 Írta: gillz
Népek!

Aki Synithososnak érzi magát, legalább a mostani péntek és farsang erejéig, az jöjjön pénteken, és hozzon egy verset, amit biztosan tud oda-vissza fejből. Nem kell semmiféle művészi szinten tudni, csak a szöveg kell.

A jeleneteket végül nem adjuk elő Farsangon, majd még érleljük őket :P

Több
18 éve 10 hónapja #285913 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: Színművek
Ez most kicsit féloff, de: hol találhatnám meg a régebbi előadások fényképeit, netán szövegét (Eolos, Feanoros, Beren-Finrodos, miegyéb) :wink: ?

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
18 éve 10 hónapja #285887 Írta: Alyr Arkhon
Előszöris, némileg kipofoztam a Fornost honlapját, mindenki megnézheti, kérésre valami hasonlót hajlandó vagyok a synithossal is megcsinálni, ha kell.

fornost.uw.hu

Továbbá a Fornosthonlaphoz csinált fórumon nyitottam egy új témát.

Más:

Akik a Farsangon előadandó részletben szerepelnek azok tanulják a szöveget, még akkor is ha csak felolvassuk.
(női főszereplőt még nem válogattunk, de mivel pénteken lesz válogatás, szombatrra úgyis tudni fogjátok, ugye? :) )

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 10 hónapja #285800 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Színművek
Csak most jutottam el a topicba..
Cue: én mondtam, hogy nem tudok jelenetet vállalni... Köcsög érettségi

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
18 éve 10 hónapja #285788 Írta: Eglarcarien
Eglarcarien válaszolt a következő témában: Színművek
Ja, synithos-oldalt én se nézek; saját jelenetre határozott válasz NEM. [size=9:xcb4xaab](az elkövetkezendő 2 hét alatt kb. 1000 oldalnyi, részben angol szövegen kell átrágnom magam...) [/size]

Ha a Vanimelde-jelenetre is ér a keddi "seregszemle", akkor előre szólok, h nem tudok ott lenni, mert épp órám van - de pénteken teljes lendülettel és mind a 2,5 mondatommal állok gillz rendelkezésére. :P

Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.

Több
18 éve 10 hónapja #285784 Írta: Cueddo

Ery jelezte, hogy a SzínháziEst-előadásra készít jelenetet, Ulmo-Mandos témában.

(Dylan Thomas)

Több
18 éve 10 hónapja #285749 Írta: Esgal
Figyelem! Szolgálati közlemény minden potenciális, eddig jelentkezett, és ezután jelentkezni vágyó fórumlakónak!!!!! Aki kedden jön, hogy megnézzem (ugye mindenki megteszi? :D ), és esetleg a produkciója alatt van zene, az hozza magával, lehetőleg audioCD-n, az mp3-at nem tudom akkorra garantálni! Ha lehet, ez egy olyan CD legyen, amit akár itt is hagyna nekem a delikvens farsangig.

/Lucifer/
/Ghymes/

Több
18 éve 10 hónapja #285678 Írta: gillz

Kincső (Thilanna) írta:

Peredhil írta:

gillz írta: Farsang: úgy tűnik, nem lesz Panda jelenete. Ickét meg valszeg helyettesíteni kell a Vanimeldésben, mert nem jön farsangra a jelenlegi állás szerint. Többiek? Morwenék, t tudjátok a szövegeteket? Mert pénteken átnézzük a meglévőket.

Akor a jelenetek a farsangon lesznek előadva?
Csak mert jó lenne ha sürgősen segítene nekem is valaki az írásban!

A LEPen előadott három készt kérték farsangra, de ebből mint Gillz írta 2 bizonytalan, ellenben a Morwenes szövege kész, némi próbálással előadhatóvá válhat. Ha nincs kész a jeleneted, akkor nyilván nem lesz, ahhoz kevés az idő - az összes többi áprilisra lesz. :wink:

Gillz, igyekszem szöveget tanulni...

igen. Peredhil, amúgy küldj nekem valami vázlatot a szövegről, hátha tudok segíteni.

Kincső: helyes :twisted:

Több
18 éve 10 hónapja #285614 Írta: Kincső

Peredhil írta:

gillz írta: Farsang: úgy tűnik, nem lesz Panda jelenete. Ickét meg valszeg helyettesíteni kell a Vanimeldésben, mert nem jön farsangra a jelenlegi állás szerint. Többiek? Morwenék, t tudjátok a szövegeteket? Mert pénteken átnézzük a meglévőket.

Akor a jelenetek a farsangon lesznek előadva?
Csak mert jó lenne ha sürgősen segítene nekem is valaki az írásban!

A LEPen előadott három készt kérték farsangra, de ebből mint Gillz írta 2 bizonytalan, ellenben a Morwenes szövege kész, némi próbálással előadhatóvá válhat. Ha nincs kész a jeleneted, akkor nyilván nem lesz, ahhoz kevés az idő - az összes többi áprilisra lesz. :wink:

Gillz, igyekszem szöveget tanulni...

Több
18 éve 10 hónapja #285599 Írta: Esgal
Mindegy, a szavalatok annyira nem mérvadóak, bízom benne, hogy senki nem mondja olyan katasztrofálisan, habár, lehet, hogy alábecsülöm, mennyire lehet egy verset elrontani. Mind1, lényeg az, h kedden megnézek mindenkit, akit lehet, Cuét meg majd máskor.

/Lucifer/
/Ghymes/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.977 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére