Színművek

Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs
30 30%
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten
20 20%
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr
16 16%
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk
17 17%
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e
8 8%
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom
9 9%
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
19 éve 1 hónapja #272911 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Színművek
Oké jövőhéten hogy értek rá? (jéé de ismerős nekem ez a mondat... :)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 1 hónapja #272902 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Színművek
Csak döntsétek el minél hamarabb, hogy elkezdődhessen a felkészülés!

Esetleg üljetek le egy asztalhoz átbeszélni, megvitatni a lehetőségeket vagy nemtom...

LEP-ig 3 hónap + 1 hét van még hátra!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 1 hónapja #272899 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Színművek
szerintem egy komoly darab, főleg ha 2órás elég a lepre...inkább humorosban kéne gondolkodni...

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
19 éve 1 hónapja #272896 Írta: Rabyn
Gillz: Ha ezek a kis jelenetek összejönnének én szívesen részt veszek bennük. (mármennyire a szalagavtóprobák engedik)

Több
19 éve 1 hónapja #272848 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

gillz, ha van rá kapacitásod, csak bátorítalak, hogy hozd össze :) ebben viszont sajnos már nem tudok részt venni: nekem most elég lesz az A&E meg a Feanor.

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 1 hónapja #272778 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Színművek
Tudjátok, mi jutott eszembe? nem kötelező összefüggő darabot előadni, akár írhatnánk rövid jeleneteket, egytémakörből, és azokat színre vinni. Vagy akár stílusgyakorlatok szerűen megfogalmazni többször ugyanazt.
Erre akár az ads péntekestvégét isrászánhatnánk...
Csak kell találni megfelelő történetet, részletet. Vagy lehetne a nemi eloszlásra való tekintettel "Nők Középföldén" az összekötő elem :D Ja, ez persze nem paródia lenne...

need more brainz. yourz. now.

Több
19 éve 1 hónapja #272750 Írta: Cueddo

no jó.

akkor megcsináljuk a Feanort is. kézbe veszem az ügyet. Rabyn: ha a kettő egy napon kerül bemutatásra, akkor szvsz mindenki venni fogja a lapot. még a külsősök is.

hamarosan jönnek az infók, első lépésben véglegesítjük a szövegkönyvet és a mozgástervet, hogy aztán csak be kelljen tanulni.

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 1 hónapja #272709 Írta: Gandalf
Akkor valaki vegye kézbe a Feanort és újítsa fel! az idő sürget!

Esetleg vmeik tábori előadás az elmúlt 3 év táboraiból (pl. törpbarátoké első Velemből? bár eléggé át kéne írni, de gyorsan betanulható)?

Több
19 éve 1 hónapja #272706 Írta: Rabyn
Cue: Ha a tuddjukmi az amire gondolok akkor az nem lesz jó... LEP-re nem... ahhoz látni kéne azt is ami alapján készült. (huu remélem eléggé relytéjesen fogalmaztam)

ha valakinek van egy szövegkönyve akkor én vállalom, hogy megrendezek egy humoros darabot.

Több
19 éve 1 hónapja #272672 Írta: Cueddo

az A&E egy jó nagy falat, két felvonás, kb. 2 óra + szünet.

Gandalf:
ha komoly kell,
szvsz fel lehetne újítani a Feanort, az úgyis tervbe van véve már egy ideje. csak az rajtam kívül még tizenvalahány másik emberen is múlik. én simán bennevagyok :) a szövegkönyvet azóta felújítottuk Siss-szel, egy délután alatt simán lehetne véglegesíteni. új színpadkép is van. az a darab megérdemelne egy tisztességes színpadot, mert annyi minden van még benne, amit nem hoztunk ki.

ha meg humoros is jó,
addigra elkészül a Tudjukmi is. ami ugye tudjuk, mi? ;)

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 1 hónapja #272652 Írta: Gandalf
Izé, kéne még színdarab a LEP-re, mert az A&E önmagában nem lesz elég. Lehetőségek?

Több
19 éve 1 hónapja #272640 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Színművek
Speckó nekem az udvarhölgy a legszimpibb, de a másik is megteszi, feltéve ha tényleg nem ütköznek a próbák a csütörtöki órámmal, mert onnan nem tudok eljönni.

És hol osztálytárs, ha nem vagyok indiszkrét? (csak kíváncsi)

>> FŐNIX színiiskolában. fonixmuhely.fw.hu

Több
19 éve 1 hónapja #272464 Írta: Gandalf

Cueddo írta:
bemutató: jan. 7., ha jól tudom, most akkor lesz a LEP.

Nem. A LEP január 8-án lesz, a mai elnökségin volt erről szó! :!:

Több
19 éve 1 hónapja #272462 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Színművek
A vezetőség mai döntése értelmében (nyílt vezetőségi rúlz :P ) az Aldarion próbák szombati terembérletét az MTT 2/3 részben finanszírozza, a többit zsebből nekünk kell. :idea: :wink:
Folyamatban van a hely "felügyelőjével" a 15-18h időpont egyeztetése. Általában valószínűleg működini fog, néhány alkalommal, amikor más rendezvény van, akkor nem. Például most okt. 1-én pont NEM. :!:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 1 hónapja #272426 Írta: Cueddo

a honlapon minden fennvan, kivéve a helyszíneket:
ADS = ELTE BTK, Ajtósi Dürer sor 19-21.
TüncTáncTerem = Eötvös u. 24. (Oktogonhoz nagyonközel)

bemutató: jan. 7., ha jól tudom, most akkor lesz a LEP.

Lamy: kérlek, mondd meg, pontosan melyik statiszta szimpatikus. szolgálólány megfelel? vagy polgárasszony?

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 1 hónapja #272382 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Színművek
Ezek a próbák hol és hány órától lennének? Csak mert csütörtökönként 6-ig órám van, de egyébként érdekelne. Na meg hol is lesz ez bemutatva? Jan 3?

Több
19 éve 1 hónapja #272378 Írta: Cueddo

gillz osztálytársa lettem ;)

gratulálok!

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 1 hónapja #272359 Írta: Kincső

gillz írta: Cueddo osztályvagymitársa lettem 8)

Grat Gillz! Főnixeslét rúlz! :)

Több
19 éve 1 hónapja #272358 Írta: Aegnor / Helios
Aegnor / Helios válaszolt a következő témában: Színművek
jó lett az oldal, mint azt már Artemisz blogján olvashattad, szövegünket kicsit átírtuk, dobj egy privit, ha kell, és átküldöm neked is, ha szükséges már html-formátumban

Voltam és vagyok aki vagyok, nap szülötte, hold szerelmese, jövő hírnöke

Több
19 éve 1 hónapja #272357 Írta: gillz
Cueddo osztályvagymitársa lettem 8)

Több
19 éve 1 hónapja #272325 Írta: Cueddo

büszkén jelentem, nekiláttam, hogy készítsek honlapot az előadásainknak. nemtom, ez hogy nem jutott eszembe eddig. technikailag nem egy nagy wasistdas, de szvsz jól használható, és minden rajta van, ami fontos.

elsőként az Aldarion és Erendis weblapját bocsátom a közönség, elsősorban a szereplők elé. aldarionerendis.fw.hu

a régebbi színdarabokról is szeretnék vmilyen összegzést csinálni, fényképekkel meg mindennel :)
szóval, aki tud fényképlelőhelyeket a Feanorhoz, Szkítákhoz, Aredhelhez, az írja meg nekem!

köszönöm!

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 1 hónapja - 19 éve 1 hónapja #272261 Írta: Cueddo

Kedves Színjátszóskedvű Népek!

akár van színjátszós múltatok, akár nincs, tisztelettel felkérünk titeket

STATISZTÁLÁSRA AZ ALDARION & ERENDIS c. darabban.

szeretettel várunk minél több fiút és lányt! próbákra október közepétől kell járni, hetente egyszer. (szerda/csütörtök/szombat, attól függ, épp melyik jelenet van soron.)

íme a statiszták névsora:

FIÚK
2 tengerész I. / 1, 5. + II. / 7. (csak egyikük)
szolga/ajtónálló a királyi palotában I. / 6. +II. / 8, 12, 14.
2 hírnök II. / 1.
2 legény II. / 15.
3 nemes II. / 9, 17 (Ancalimë koronázása).

LÁNYOK
3 udvarhölgy (a mesélőn kívül) I. / 2, 3, 6, 12, 15.
2 szolgálólány II. / 15. ---- Panda

MINDEGY
2 tünde I. / 16. ---- ELKELT: Szofi, Esgal
3 városi polgár II. / 7.

+ bámész nép (a fentiekből 6-8 fő) I. / 10. + II. / 15.

gyertek minél többen! ;)

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 1 hónapja #272254 Írta: InfoCsoport
InfoCsoport válaszolt a következő témában: Színművek
Remzy_mama, ez nagyon jó ötlet és lehetőség! Légyszives küldd el mailben az infocsoport@tolkien.hu címre, ahonnan továbbküldjük az illetékeseknek. :)

Több
19 éve 1 hónapja #272235 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: Színművek
Tisztelt vezetőség!
Most olvastam a Metro újságban, hogy az Árkád áruházban karácsonyra fellépők szórakoztatják a vásárlókat. Gondoltam megkérdezlek titeket, hogy a színjátszók, a táncikák vagy a kórus nem akarna-e fellépni, népszerűsíteni az MTT-t. Ha igen, akkor egy levelet várnak a következő tartalommal: Név, kontaktszemély, egyesület neve, telszám, e-mail, előadás címe, előadás leírása. A cím, ahová küldeni kell: Árkád Bevásárlóközpont Igazgatósága, 1106 Budapest, Őrs vezér tere 25/a I. emelet. A borítékra írjátok rá: karácsonyi produkció.

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
19 éve 1 hónapja #272051 Írta: Brandir
Brandir válaszolt a következő témában: Színművek
<center>Programajánló:</center>
A Nagy Könyv programsorozat egyik legnagyobb rendezvénye a TOP 12-be jutott könyvekről, most szombaton (szeptember 24.) Vácon. Gyertek el, mert akkor sokan leszünk ;) RÉSZLETEK

"Égig az a fa ér, amelyikről elhisszük."
S.P.Q.L

Több
19 éve 1 hónapja #271753 Írta: gillz

Több
19 éve 1 hónapja #271660 Írta: Cueddo

Erendis énekét dramaturgiai okokból kiszedtük. Eldamyn, azért kíváncsi vagyok arra, amit írtál, kérlek, hozd majd el.

mesélődala viszont kellene, nagyon!

(Dylan Thomas)

Több
19 éve 1 hónapja #271570 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Színművek
Eldamyn: ha bármit alkotsz, megnézzük! Próbáld rekonstruálni, és alkalmazzuk, ha tetszik.

Szombati Aldarionosok: Hallacarra és Ancalimére még mindig nem lesz szükség szombaton, lévén elsőfelvonás-próba. Gyakoroljatok, és próbáljátok egymást javítani, majd csütörtökön megnézem, mire jutottatok. Ja, és kedves 2. szereposztás: ha tudtok, ti is menjetek. Nem árthat a gyakorlás, az sem, ha figyelitek a többieket.

Utána a köv. próba, ha jól emlékszem, csütörtök lesz. 4-7 ADS. KÉREM A MÁSODIK FELVONÁS SZEREPLŐIT, HOGY LEGALÁBB AZ 1. 2. 4. (ugye, ezt beszéltük?) KÉPEKET NÉZZÉK ÁT, ÉS AZT GYAKOROLJUK, LEHET, HOGY TOVÁBB IS MEGYÜNK. Még mindig nem baj, ha valaki előre tanul.

STATISZTÁKAT PEDIG TOVÁBBRA IS KERESÜNK!!! Főleg férfiemberek kellenének, nő már van pár. Muszáj lenne, mert vannak ilyen 1-2 mondatos megszólalások, ahova kellene ember, éspedig mindenképp fiúk. A következő dolgokat lehet megpályázni: Tengerész, Első tünde, Második tünde, (lehet, h ez utóbbit azért bevállalom, jó dolog a cameo címen - ennél még mindegy is, hogy férfi, vagy nő:)),Első hírnök, Második hírnök, Ulbar (nemesember), Őr, Nemes urak, Hallatan (nemesúr), Első legyény, Második legény. Ezeknek mind-mind csak 1-2 mondatuk van, alig kell próbára járniuk. Kérem a t. férfitársaságot, h aktivizálja magát! Köszönöm.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
19 éve 1 hónapja #271541 Írta: Kincső
Önkényesen beírom, mert kevés az idő:
Aldarion-próba: szombat 11-14h Margitsziget Kolostorromok! Tali a Palatinus Strand megállónál. (én még mindig nem találok oda :roll: :P ) Első felvonás végig, ismétlés (mert Esgal nem lesz).

Több
19 éve 1 hónapja #271522 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Színművek
Sajnos eléggé túl vagyok terhelve, ezért a színifoglalkozáson legalábbi idén nem tudok résztvenni.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.021 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére