Színművek

Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs
30 30%
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten
20 20%
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr
16 16%
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk
17 17%
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e
8 8%
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom
9 9%
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
17 éve 9 hónapja #315059 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Színművek

gillz írta:

Dreamer_KF írta: Kincső..Miért is akarjuk értékelni a Gondolint? Hiszen az tudtommal nem Synithosos darab..Vagy tévednék?..

Eh, oké. Erőt veszek magamon és nem fogok vitázni, csak csendes megfigyelő leszek ott.

ehehh, olvass vissza :twisted: nem Synithos megbeszélés, hanem ilyen össznépi színjátszós.
És természetesen azért akarjuk értékelni, mert exhibicionista bagázs vagyunk, és szeretnénk véleményt hallani magunkról 8)

Ahhhha :twisted:

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #315058 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Színművek

Dreamer_KF írta: Kincső..Miért is akarjuk értékelni a Gondolint? Hiszen az tudtommal nem Synithosos darab..Vagy tévednék?..

Eh, oké. Erőt veszek magamon és nem fogok vitázni, csak csendes megfigyelő leszek ott.

ehehh, olvass vissza :twisted: nem Synithos megbeszélés, hanem ilyen össznépi színjátszós.
És természetesen azért akarjuk értékelni, mert exhibicionista bagázs vagyunk, és szeretnénk véleményt hallani magunkról 8)

need more brainz. yourz. now.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 9 hónapja #315055 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Színművek
Ki mondta, hogy csak Synithos-os színjátszással fogunk foglalkozni ott?

Több
17 éve 9 hónapja #315053 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Színművek
Kincső..Miért is akarjuk értékelni a Gondolint? Hiszen az tudtommal nem Synithosos darab..Vagy tévednék?..

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 9 hónapja #315043 Írta: gillz
Cueddo, meg pl. én sem biztos, h ráérünk korábban főnix miatt :D

Több
17 éve 9 hónapja #315042 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Színművek

Leguanember írta: Lehetne esetleg időt nyerni, ha a meglévő darabokra most, a Synithos működésére egy más alkalommal (pl. első fogl., Ajtósi) koncentrál a társulat, itt csak operatívan lajstromba venni (hol, mikor, ki). Már csak azért is, ha a helyszínen többen leszünk olyanok, akik nem ismerik a Synithos eddigi működését. Ha nem így lesz, természetesen hadd szóljon.

Mivel pont az a kérdés, hogy 1. ki számít synithososnak, ki akar az lenni 2. mit csináljon a synithos a résztvevők szerint (és ez összefügg az előzővel, mert lehet h. vki egyik célkitűzés szerint synithosos lenne, másik szerint nem) 3. ki vezeti a synithost, a vezető szerint mi a cél 4. mely darabok számítanak synithososnak, mi a cél a darabokkal 5. ki csinálja a darabokat, mikorra, mit szeretne elérni velük 6. mi a viszony synithos és egyéb emtétés színjátszók között 7. sok az átfedés a synithos és egyéb darabok szereplői közt, mik a prioritások... és még sorolhatnám;
pontosan ezért szükséges, hogy bárki, aki bármilyen formában színjátszással kapcsolatos dolgot szeretne művelni a közkeletűen emtétésnek titulált körben, ezekkel az emberekkel, az jöjjön el erre a megbeszélésre. csak így tudjuk eldönteni, hogy mit és milyen sorrendben csináljunk. :wink: És csak ezután jön, hogy minek mikor legyen a próbája... SZERINTEM. :)

Ellenben a LEPes darabok értékelését tényleg nem ártana különválasztani, hiszen ez nem mindenkit érint a "hogyan tovább"-gárdából és fordítva. Két óra elég a videózásra + Fornost-Gondolin értékelésére? Lehetne úgy hirdetni, hogy a szereplők (+ esetleges érdeklődők) x órára jönnek, a többiek 2 órával később. De ha megoldható, tényleg jobb lenne, ha tudnánk előbb kezdeni, és mindenre több időnk jutna. Cue?

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 9 hónapja #315022 Írta: Gandalf
Próbarend: Nekünk február 5-től van tantárgyfelvétel Neptunon, addig nem tudok órarendről nyilatkozni. A munkahelyemen előző héten kell mindig felírnom magam (legalább 3 napra), így jóval előbbre megmondani nem tudom, mikor dolgozok pontosan. De a jövő héten nem lesz egyetemem, az biztos, melóhelyről pedig még nem kaptam értesítést, de becsúszhat még.

Több
17 éve 9 hónapja #315020 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Színművek
Szervusztok!

Ha felidézem az elmúlt hasonló alkalmakat, helyt kell adnom Gandalf aggodalmának.

Az értékelés nagyon-nagyon fontos: kellenek a felvett előadások, megfelelő lejátszóberendezés és szerintem minden szereplőre minimum átlagolva 7 perc :) , továbbá az összképnek húsz, plusz holt- és nevetőidők. Tessék kalkulálni!

Ha pedig elkezdjük a mélyenszántást, akkor a kifordult rögökben megbúvó férgeknek hagyni kell időt visszamászni vagy elpusztulni, különben káros megbolygatni őket.

Lehetne esetleg időt nyerni, ha a meglévő darabokra most, a Synithos működésére egy más alkalommal (pl. első fogl., Ajtósi) koncentrál a társulat, itt csak operatívan lajstromba venni (hol, mikor, ki). Már csak azért is, ha a helyszínen többen leszünk olyanok, akik nem ismerik a Synithos eddigi működését. Ha nem így lesz, természetesen hadd szóljon.

Megvan már mindenkinek a munka- és/vagy tanórabeosztása? Ezek nélkül próbaidőpontot egyeztetni felesleges.

Megoldásként még akár délelőtti-délutáni bontást is javasolnék, közte szellőztető sétával és endorfintermelő étkezéssel.
Ha nem kivitelezhető, akkor is kell valami étel dimenziójú leállás, szerintem szünettel tartana fél tízig.

Az az érzésem, ez az összejövetel most kevesebb embert érintene, mint ahánynak hirdetve lett, és eljönne. Köztük érzem magamat én is, ez utóbbiak között.

Ádám

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
17 éve 9 hónapja #315014 Írta: Kincső

Cueddo írta:
Kincső: változott a véleményem. a Lélegzetvisszafojtva a Főnix eddigi legjobb darabja, minden vitán felül. aki teheti, nézze meg. hihetetlenül gyönyörű hang- és mozgásjáték arról, amiben két ember hinni tud - vagy nem tud?

Gandalf: egyetértek. akárhányan is vagyunk, 3-kor mindenképp el kellene kezdeni, és a kiértékelés-részt fél 5-ig, legkésőbb 5-ig le kell zárni, utána meg a témákra egyenként jusson minimum fél-háromnegyed óra. a Sen-jün próbaidőpont is nehéz menet lesz, de arra azért kevesebbet tervezek ;)

Hát aki "premier előtt" nézi, annak könnyű :P :D
Ennek kapcsán, akit érdekel, annak mondom, h. már vannak februári előadás-időpontok is: klikk Úgyhogy én részemről feb.6-án megyek Angyalokat nézni, asszem. :)

Feb.3.: nem lehetne esetleg 3-nál korábban kezdeni? :idea:
(Még mindig nem néztem utána, nekünk mennyi és milyen állapotú felvételünk van pontosan, de ha jól tudom, a Gondolin nincs meg egészben. Eryét nemtom. Fornost elvileg van. Ulmótól kéne elkérni őket...)

Több
17 éve 9 hónapja #315008 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

Kincső: változott a véleményem. a Lélegzetvisszafojtva a Főnix eddigi legjobb darabja, minden vitán felül. aki teheti, nézze meg. hihetetlenül gyönyörű hang- és mozgásjáték arról, amiben két ember hinni tud - vagy nem tud?

Gandalf: egyetértek. akárhányan is vagyunk, 3-kor mindenképp el kellene kezdeni, és a kiértékelés-részt fél 5-ig, legkésőbb 5-ig le kell zárni, utána meg a témákra egyenként jusson minimum fél-háromnegyed óra. a Sen-jün próbaidőpont is nehéz menet lesz, de arra azért kevesebbet tervezek ;)

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
17 éve 9 hónapja #315002 Írta: Gandalf

Cueddo írta: FEBRUÁR 3 ., szombat 14.30 -tól találkozó a Dózsa György úti metrómegállóban, aztán jövünk hozzánk. (azért írtam f3-at, hogy 3-kor el tudjuk kezdeni. tart, ameddig akarjuk, akár 8-9-ig is lehet.)

Témák:
1. Videózás és kritikai értékelés: Gondolin, Fornost. jó lenne, ha a kritizálást valahogy ügyesen megszerveznénk, a sima elmondogatás helyett. gillz, Gandalf: tudtok ebben segíteni? sztem az lenne a legcélszerűbb, ha mi hárman lennénk az est moderátorai, és összeálllítanánk egy napirendet, ill. figyelnénk rá, hogy tartsuk. erről előzetesen még egyeztetnünk kellene.
:arrow: Kincső: tudsz hozni felvételt?

2. Tervek 2007-re:
:arrow: TüT - rendezés, szereposztás, időbeosztás, meg ami még kell
:arrow: Gondolin - hogyan tovább? rendezői koncepció, stb.
:arrow: Fornost - hogyan tovább? további előadások, stb.
:arrow: SYNITHOS - hogyan tovább? ki vezesse a színkört, mikor legyen, hogyan legyen? Synithos/nem-Synithos előadások, elkülönítsük-e, stb. (Jó hír: úgy tűnik, ADS még egy darabig lesz, mert oda hirdették meg ismét az angolos óráinkat.)
:arrow: Sen-jün - próbaidőpont egyeztetése

lényeges, hogy mindenre jusson idő, ezért írtam ennyire kötötten, és majd a helyszínen is nagyon kell moderálni. kiegészítő megoldás lehet még, hogy időnként munkacsoportokra bomlunk. (majd meglátjuk, hogy a személyi átfedések ezt mennyire engedik meg. mindenesetre van elég szoba a hangorkán elkerülésére :) )

ha bárkinek van még javaslata, amit szeretne szóba hozni, feltétlenül szóljon! ill. ha vmit pontatlanul írtam, helyesbítsen. minél hamarabb, hogy elkerüljük a félreértéseket.

Nem biztos, hogy jut idő a LEP-es produkciók kiértékelésére ÉS a tervezett színdarabok átbeszélésére is, hacsak nem szánunk rá még több időt erre az alkalomra! Vigyázni kell, hogy az utóbbira legyen elég idő még a végén!
Inkább e kettő fő témakör arányának az ideális fenntartására kell moderátor, nem a viták levezetésére (bár meglátjuk, hányan jönnek). 5 órával számolva kb. elég szorosra kell húznunk a dolgot, és ez nem feltétlenül tesz jót az átbeszélendőknek...

Több
17 éve 9 hónapja #315000 Írta: Kincső

Rayan írta:

Rabyn írta: Rayan: az nem az volt amire azt mondtátok, hogynem lehet színpadon megcsinálni? Egybéként meg vágj bele, keress hozzá embereket és megcsinálható.

Azért írtam színpadra...
És már kerestem embereket...
Majd, ha egyszer nem lesz mindenki mindenféle darabbal elfoglalva.

Ó, arra ne várj tétlenül :)
Gyere el február 3-án, akkor úgyis minden jelenlegi darab-tervet megbeszélünk. :wink: (vagy bízz meg vkit aki képviseli ezt a darabot)

Több
17 éve 9 hónapja #314998 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Színművek

Rabyn írta: Rayan: az nem az volt amire azt mondtátok, hogynem lehet színpadon megcsinálni? Egybéként meg vágj bele, keress hozzá embereket és megcsinálható.

Azért írtam színpadra...
És már kerestem embereket...
Majd, ha egyszer nem lesz mindenki mindenféle darabbal elfoglalva.

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci

Több
17 éve 9 hónapja #314988 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: Színművek
Kedves MTT-sek!
Aki kedvet érez ahhoz, hogy kipróbálja magát a Farsangi KASZINÓban krupiéként, az kérem jelentkezzen nálam minél előbb!
Kaszinós játékok ismerete előny, de nem feltétel!
Jelentkezni lehet nálam itt priviben, vagy a palmtree(kukac)citromail.hu e-mail címen.

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
17 éve 9 hónapja - 17 éve 9 hónapja #314535 Írta: Kincső
Egy kis reklám :)

Január 31-én, szerdán 19 órai kezdettel újra megy a Főnix '56-os darabja:
Az angyalok nem sírnak
Sokunk szerint talán a legjobb eddigi Főnixes darab, ami nagyon nem kis szó. :wink: Aki szeretne igazi Színházat látni, ne hagyja ki! :)
Helyszín: RS9 Színház; Bp. VII. Rumbach S. u. 9.
Én valszeg megnézem újra, szóval aki csatlakozna, szóljon! 8) --> SZERK: na, már vannak februári időpontok, úh. én inkább feb.6-án megyek valszeg :)
Beugrót még meg kell kérdeznem, de az RS-ben egy ezres szokott lenni, ha jól tudom. (Főnixeseknek ingyen van, szal ezért passz :P )
De aki jönne, érdemes jegyet foglalni: a közönségszervező Orosz Dániel, 06-20-498-5561 vagy smetana2@freemail.hu

Aztán lesz még két bemutató a héten, amire én sajna nem tudok menni :( de ajánlani tudom :wink:

január 26. péntek 19 óra
Lélegzetvisszafojtva
Bemutató!
Gutenberg Művelődési Otthon
Bp. VIII. Kölcsey u. 2.

január 27. szombat 19 óra
Fricska
Bemutató!
A.P.A Színház
Bp. VIII. Horánszky u. 5.

Árakat szintén nemtom, a közönségszervező ugyanaz. :P

bővebb infókért itt tessék kotorászni: klikk

Ha már itt tartunk, mégvalami:

FŐNIX Drámastúdió

0. évfolyam
2007.

A FŐNIX Művészeti Műhely színiiskolája, a FŐNIX Drámastúdió kilencedik alkalommal indítja el 0. évfolyamát. A három hónapos kurzus folyamán a felnőtt hallgatók heti négy órában ismerkedhetnek a színész munkájával.
A 0. évfolyam márciusban indul, egy korlátozott létszámú (maximum 15 fős) osztállyal. Az órák vasárnapi napokon vannak. A kurzus végeztével konzultáció.

Felvételi meghallgatások:
minden szombaton és vasárnap 10 órakor
(előzetes bejelentkezés alapján)

Követelmény:
legalább öt, fejből tudott irodalmi anyag,
műfaji megkötés nélkül

Helyszín:
Gutenberg Művelődési Otthon
Budapest VIII., Kölcsey u. 2.

Több
17 éve 9 hónapja #313543 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Színművek
A próbaidőpontokat szerintem tárgyfelvétel után kéne megbeszélni....

>> igaz is... mondasz vmit :) akkor csak előzetesen beszéljük meg. csak legalább legyen vmi támpont, a kurzuskínálatot meg a szándékait, bejutási esélyeit úgyis látja addig mindenki.

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
17 éve 9 hónapja #313443 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek
szerintem már most ideje konkretizálni a nagytali paramétereit, hogy mindenki fel tudjon készülni. tehát javaslom:

FEBRUÁR 3 ., szombat 14.30 -tól találkozó a Dózsa György úti metrómegállóban, aztán jövünk hozzánk. (azért írtam f3-at, hogy 3-kor el tudjuk kezdeni. tart, ameddig akarjuk, akár 8-9-ig is lehet.)

Témák:
1. Videózás és kritikai értékelés: Gondolin, Fornost. jó lenne, ha a kritizálást valahogy ügyesen megszerveznénk, a sima elmondogatás helyett. gillz, Gandalf: tudtok ebben segíteni? sztem az lenne a legcélszerűbb, ha mi hárman lennénk az est moderátorai, és összeálllítanánk egy napirendet, ill. figyelnénk rá, hogy tartsuk. erről előzetesen még egyeztetnünk kellene.
:arrow: Kincső: tudsz hozni felvételt?

2. Tervek 2007-re:
:arrow: TüT - rendezés, szereposztás, időbeosztás, meg ami még kell
:arrow: Gondolin - hogyan tovább? rendezői koncepció, stb.
:arrow: Fornost - hogyan tovább? további előadások, stb.
:arrow: SYNITHOS - hogyan tovább? ki vezesse a színkört, mikor legyen, hogyan legyen? Synithos/nem-Synithos előadások, elkülönítsük-e, stb. (Jó hír: úgy tűnik, ADS még egy darabig lesz, mert oda hirdették meg ismét az angolos óráinkat.)
:arrow: Sen-jün - próbaidőpont egyeztetése

lényeges, hogy mindenre jusson idő, ezért írtam ennyire kötötten, és majd a helyszínen is nagyon kell moderálni. kiegészítő megoldás lehet még, hogy időnként munkacsoportokra bomlunk. (majd meglátjuk, hogy a személyi átfedések ezt mennyire engedik meg. mindenesetre van elég szoba a hangorkán elkerülésére :) )

ha bárkinek van még javaslata, amit szeretne szóba hozni, feltétlenül szóljon! ill. ha vmit pontatlanul írtam, helyesbítsen. minél hamarabb, hogy elkerüljük a félreértéseket.

ui: SEN-JÜNösök! mindentől függetlenül figyeljétek a SYNITHOS fórumot, ennek a darabnak mindig ott lesznek az infói.

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
17 éve 9 hónapja #313099 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: Színművek
Ha van igény rá, szívesen beszállok megint.

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"

Több
17 éve 9 hónapja #312952 Írta: Gandalf

Felagund írta: Üdv!

Ezennel kérnék időpontokat (SZIGORÚAN FEBRUÁR ELEJÉRE!!!) egy naaaaagy TüT-összejövetelre.
Tervezett témák:

:arrow: Húzzunk-e, és ha igen mit?
:arrow: Hogyan lehet egyes részleteket színpadra vinni?
:arrow: Milyen legyen az egész látványvilág?
:arrow: Személyi kérdések
:arrow: Bármi más

Február 3-án, szombaton lesz a nagy színjátszás-átbeszélős összeröff, akkor kéne ezt is elkezdeni.

Több
17 éve 9 hónapja #312913 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Színművek
Üdv!

Ezennel kérnék időpontokat (SZIGORÚAN FEBRUÁR ELEJÉRE!!!) egy naaaaagy TüT-összejövetelre.
Tervezett témák:

:arrow: Húzzunk-e, és ha igen mit?
:arrow: Hogyan lehet egyes részleteket színpadra vinni?
:arrow: Milyen legyen az egész látványvilág?
:arrow: Személyi kérdések
:arrow: Bármi más

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 9 hónapja #312537 Írta: Kincső

Phaedra/Namarie írta:

Kincső (Thilanna) írta:

Phaedra/Namarie írta: A hobbitoknál kelle körbefutni egy témát ennyiszer, a tünde egy szóból is ért.

He? :D Ugyanazt a Gyűrűk Urát olvastuk mi? :D A legtipikusabb példa erre Théoden és Trufáék első találkozása Vasudvardnál... NEM a hobbitok mondanak el mindent ötvenszer :P :twisted:

Jéé, egy hobbit, akit nem dicsért meg egy tünde, akinek néha mindent ötvenszer el kell mondani ahhoz, hogy egyszer megértse:)))))
Kincső, fantesztikus voltál, de tényleg, különösen a Regardez-táncben az almával. Te nem láttad a tekintedet, de én igen! Ha ettől nem kezdi el valaki azonnal olvasni a GyU-t, akkor semmitől!

Ehhh :P
Asszem Ibié (színészmesterségtanár) az érdem :P :wink:
nomeg az én drága egyetlen hobbitcsapatomé - ha valami, a hobbit-identitás az megy :D

Több
17 éve 9 hónapja #312374 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Színművek

Kincső (Thilanna) írta:

Phaedra/Namarie írta: A hobbitoknál kelle körbefutni egy témát ennyiszer, a tünde egy szóból is ért.

He? :D Ugyanazt a Gyűrűk Urát olvastuk mi? :D A legtipikusabb példa erre Théoden és Trufáék első találkozása Vasudvardnál... NEM a hobbitok mondanak el mindent ötvenszer :P :twisted:

Jéé, egy hobbit, akit nem dicsért meg egy tünde, akinek néha mindent ötvenszer el kell mondani ahhoz, hogy egyszer megértse:)))))
Kincső, fantesztikus voltál, de tényleg, különösen a Regardez-táncben az almával. Te nem láttad a tekintedet, de én igen! Ha ettől nem kezdi el valaki azonnal olvasni a GyU-t, akkor semmitől!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 9 hónapja #312368 Írta: Kincső

Több
17 éve 9 hónapja #312365 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Színművek

gillz írta: Gondolin:
én maradnék a köztes megoldáson: történethű előadás, azokat az emberi részeket kidolgozva és átgondolva, amik élővé tehetik. Szövegezését kevésbé monológosra, pergőbbre venném, és valamit még bele kéne rakni sztoriszálat, mert rettenet, hogy ugyanazt a három blokkot ismételgeti minden szereplő - vagyis az előadottakban ez volt a helyzet.
A fókuszába Gondolint helyezném, illetve azt, hogy miért bukik el, miért árulja el Maeglin, miért nem hallgatnak Idrilre és Tuorra, stb.

Összegészében jó benyomásom volt, látszik a munka, és az is, hogy mi magunk is értjük, miről van szó.

Gondolin:
Nos, mivel ez részlet, először a színészi játékról.
Idril: telitalálat. Engem némileg meglepett, mivel az én Idrilem egy picit más, de épp ezért volt jó Gillz Idrilje. Nekem egy erős akaratú nő jött le a játékodból, aki pontosan tudja, mit akar, és miért, csak szinte Cassandra -típus. A szövegben legyen egy kicsit több abból, hogy valahol iszonyúan nem bírja Maeglint.

Tuorhoz való viszonya nagyon tetszett. "Megnézem én magamnak ezt az embert"
Maeglin: jó, csak picit kevesebb indulatot! Az, hogy nem egészen méltóságteljes Maeglin, nem baj. Lehet féltékenyebb, undokabb.

Turgon: A méltóság megvan, de mintha picit sokat töprengene magában. .

Polgárok: Gondolinban pletyka?:)))) Aranyos jelenet, a három szereplő is tündéri.

Glorfindel: szövegmondásod szerintem jó, de egy valamire kérnélek Téged is és Turgont is, meg minden fiút: tudom,hogy hosszú a lábatok, meg aztán egy tipikus férfi ülésmód, de ne üljetek szétvetett lábakkal! Jó, nem volt durva, mert azért kulturált mértéktől nem tértetek el, de akkor is.

szöveg: szerintem egy picit sok a szóvirág. A hobbitoknál kelle körbefutni egy témát ennyiszer, a tünde egy szóból is ért.

Felvetődött, hogy kell-e modern jelmez, díszlet. Szerintem nem. Hoyg mégis érthetővé tegyétek, miről van szó, mikor játszódik, milyen körülmények között, lehetene eg y prológust írni, amit esetleg Idril, bagy Earendil mond el. Vagy esetleg valamelyik vala. Tehát nem narrátor, hanem prológus.

Fornost: szerintem semmi baj vele, csak a királyon látszódjék, hoyg ő a király- viselkedésben. természetesen tisztában vagyok, hogy Ratzka minden volt aznap este, és gratulálok hozzá!!! Épp ezért nagyon nagyot teljesítettek!

Konferansziék: nagyon jó ötlet volt, színvonalasan megvalósítva.

Gratulálok mindenkinek, és köszönöm az élményt, amit nyújtottatok!

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
17 éve 9 hónapja #312340 Írta: gillz
Celebrom: Drainelként lehetsz majd hangosabb és lendületesebb. (igen, ennél is:D). Többet nem tudok neten keresztül, majd próbán, élőben tudlak instruálni :P

Több
17 éve 9 hónapja #312333 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: Színművek
És éni kérek szépen kritikát (főleg azért m én kezdő vagyok és van min javítani).
Ja és szóljatok ha még valamikor szükségetek lesz rám, m szívesen megyek!

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"

Több
17 éve 9 hónapja #312306 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Színművek
Üdvözletem!

Ja, hogy ezt itt kell külön kérni? :) Akkor nekem is, nekem is :D
Viszont a piros köpeny így utólag nekem is tetszett. Nem magamon, hanem Maeglinen :)

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Több
17 éve 9 hónapja #312300 Írta: Eruntale/Hanna
Eruntale/Hanna válaszolt a következő témában: Színművek
Akkor kívánságra kritikák, szigorúan szubjektív szemmel :)

Kincső: jó volt a mozgásod és a hangsúlyozás is, de még mindig volt benned egy kis görcsösség. Ne azért ne engedd szóhoz jutni Momót, mert én azt mondtam, hanem azért, mert te nem akarod, hogy megszólaljon! A gesztusaid többségében jók voltak, de még mindig van egy-két kalimpálásod- de már lényegesen kevesebb, mint eleinte. Szóval lehet még többet és bátrabban, már van egy erős alapod, ne félj építkezni rá! Nyugodtan játssz még a hangszínekkel, gesztusokkal!

gillz: Neked nehéz kritikát írni, mertz azt hiszem, techniakilag jóval képzettebb vagy, mint én :) szerintem jó vot, hogy végül lemaradt a legyező, de a kezeddel azért itt-ott még mindig nem tudtál mit kezdeni. Csak én láttam úgy, hogy előadásra kissé átértékelődött Idril karaktere? mindenesetre nekem jobban tetszett, mint a próbákon látott , itt-ott hisztérikus nőszemély. A mozgásodba még vihetsz egy kicsit több lágyságot, főleg mikor Tuort szédíted. Az "elkisérjelek" után nekem még hiányzott egy pirulásnyi szünet, mielőtt nyakon ragadtad és kivitted Márkot. Összességében nézve nagyon meggyőző voltál szombaton, csak még lágyítani, csiszolni kellene szegény lányt- de persze ez áll az egész darabra.

Több
17 éve 9 hónapja #312212 Írta: Leguanember

Aeglos írta: hahó!:)
Laikus vagyok, de lenne egy ötletem...
Mi lenne, ha legközelebb amikor ilyen kötött Tolkien-sztorit visztek színre, nem a hagyományos történések lennének bemutatva a darabban, hanem úgy lenne megírva a forgatókönyv, hogy egy gondolini városlakó (vagy akárki más, ami izgalmasabb sztorit eredményez) szemszögéből mutatja be az eseményeket.
Természetesen Gondolin már meg van írva, félig meg is csináltátok, újra betanulni, új szereplőkkel, nyilván hatalmas energia lenne. De esetleg legközelebb...
Példának ott van a Rosencrantz és Guilderstein halott c. opusz. :)

Még Gesztesen, mikor segítettem Orrostarnak a csapatelőadásuk ötletelésekor, Pók dobta fel, hogy mi lenne, ha Beren és Lúthien egymásra találnának az erdőben, aztán csak állnak, mereven, ... Közben pedig az arra járó állatok kommentálják a látványt.
Volt még néhány izgalmas ötlet, aztán olvasni kezdték a szöveget egy az egyben, és azonnal megszületett az árnyjáték :P

Minden más hiábavalóság.

Több
17 éve 9 hónapja #312211 Írta: Leguanember

Alyr Arkhon írta:

Kincső (Thilanna) írta:

Alyr Arkhon írta: TüT: Minden kihúzott sor fájni fog, de belenyugszom, (na jó, azért van amelyikhez ragaszkodom) feltéve ha jól tudjátok színpadra interpretálni. A Fornostnak határozottan javára vált hogy kiengedtem a kezemből, a TüTtel is hasonlót szándékozok tenni, de csak módjával. Másrészről a TüT nem verses vásári komédia. Volt szerencsém a Szamártestamentum egynémely darabjához, és eléggé más műfaj.

Erre a magam részéről azt tudom mondani, hogy nem kihúzni akarunk vagy ilyesmi, hanem javítani. Pont azért, mert_alpjában_ a mostani verzió tetszik nekünk (ugye? :) ). 8) :wink: A vásári komédia pedig nem műfaji, hanem formai (verses) összehasonlításként jött csak fel. :idea: :wink:

Javítani azt szabad. (kivéve a kedvenc soraimat.) :D

Huh, Alyr, hát jó sokat győzködtelek egyes ötleteimmel kapcsolatban :-)
De végül igen konstruktív voltál.

Szerintem a szöveg jó, használható, a színpadképeket kell megírni, és látványvilágot teremteni hozzá. Azt szeretném, hogy a díszlet, jelmez, ötletek váltsanak ki elismerést, legyen élvezetes a humor, és döbbenjenek meg a Madáchcsal való megfeleltetéseken.
Feltétlenül női rendezőt javaslok a darabhoz.

Minden más hiábavalóság.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.991 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére