Színművek

Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs
30 30%
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten
20 20%
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr
16 16%
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk
17 17%
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e
8 8%
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom
9 9%
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
17 éve 8 hónapja #317645 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Színművek

Lamy írta: Segítség! Nem akarok takarítani!
Ki tud bejönnni péntken negyed négyre segíteni?
Nyüssz!
Hilfe!
Lamy

Sajna szokás szerint suliból megyek... de egyáltalán mit kell takarítani és hol?! 8O

Kedves mindenki!
Ugye nem felejtettétek el, hogy a farsangi műsorba való jelentkezés határideje február 23., péntek, ami mindjárt itt van, a szombati (feb.24.) meghallgatással együtt?! :wink: Az "igényes, rövid (3-8perc) zenés, táncos produkciókat, komédiarészleteket, jeleneteket illetve egyéb kreatív színpadi műveket, amik illenek a karnevál hangulatához" a musor_2007'kukac'yahoo.com-ra várjuk! :idea:

Aktivizáljátok magatokat, plíz! :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #317631 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Színművek
Üdvözletem!

Én úgyis arrafelé járok, szerintem odanézek :) (Bár egy-két szavam lesz ehhez az új rendszerhez...)

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 8 hónapja #317627 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Színművek
Segítség! Nem akarok takarítani!
Ki tud bejönnni péntken negyed négyre segíteni?
Nyüssz!
Hilfe!
Lamy

Több
17 éve 8 hónapja #317542 Írta: Szofi
Szofi válaszolt a következő témában: Színművek
Bocsi, ez a Sen-jün mégsem fér bele az életembe, különben sem aktuális már a szerep, mint kiderült. Sorry mindenkitől. És sok sikert a további projectekhez. Ha kellek statisztának v bárakárminek, szóljatok, ha nincs jobb dolgom úgyis elnézek színitoszta v senjünre, csak épp állást keresek meg ilyesmi. Bocsi, ha nem ide kellett volna, moderáljátok ki nyugodtan.

"Ölelj örömödbe, Fényhozó!"
/W.S.: Médeia/

Több
17 éve 8 hónapja #317540 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: Színművek
Most pénteken tok menni, de ugye nem mindíg pénteken lesznek a próbák, m az naon gáz lenne nekem.

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"

Több
17 éve 8 hónapja #317513 Írta: Kincső
Halihó!
A magam részéről egyre inkább úgy érzem, h. ötletgazda voltom ellenére nem tudom már bevállalni ezt a synithosos bigyót farsangra, idő- és kapacitáshiány okán :( szívesen felteszem a synithosfórumra a cselekményvázat, és összedobhattok valamit nélkülem is, de jóeséllyel nekem nem leszen erre időm. :?
pusszka,
k.

u.i. jövő pénteken (feb.23.) 6-n7 körül lelépek, és jövök el GOMUNCSra

Több
17 éve 8 hónapja #317436 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

akit érdekel, az jöjjön :) - a valódi rendszer a következő hetekben fog kialakulni.

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Több
17 éve 8 hónapja #317426 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Színművek
Üdv!

Most pénteken én sem tudok jelen lenni.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
17 éve 8 hónapja #317401 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Színművek
Kérdésem!

Én sajnos nem tudok minden pénteken ott lenni, tehát ilyen formában nem tudok igazán részt venni a munkában. De nagyon érdekelne mit csináltok. El lehet azért menni megnézni, esetleg résztvenni, vagy ez már megkövezésre jogosító kívánság részemről?

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
17 éve 8 hónapja #317298 Írta: Cueddo

Synithos helye, ideje:
feb. 16. péntek - 15.45 :!: - ADS 135-től eggyel balra található kisterem

a nyilatkozatot és Ratz bővítési javaslatát elolvastam, én is melléállok, bár azt hiszem, inkább a bélyegnél maradok :)
kommenteket majd pénteken teszek, most rohannom kell egyetemre.

(Dylan Thomas)

Több
17 éve 8 hónapja #317294 Írta: Celebrom
Bots a kérdésért, hol és pontosan mikor lesz a Synithos pénteken?

Több
17 éve 8 hónapja #317289 Írta: Ratzkha
Ratzkha válaszolt a következő témában: Színművek
Nyilatkozat:
Nagyon gonoszként idecsapnám azt is, hogy a főpróbán ugyanúgy ott vagyok, mint az előadáson, vagy hogy a rendező kötelezhet engem, mint tagot, hogy bármelyik adott próbán megjelenjek, ha azt szükségesnek tartja.
De ez alapvetően hozzá tartozik a rendező iránti lojalitáshoz.

Nekem úgy tűnik, kicsit nagy hangsúlyt fektettünk a kiemelt posztok felelősségére, míg a nyilatkozat kevéssé szól bármi olyasmiről, hogy "IGEN, csillogni fog a szemem és égni fogok a vágytól, hogy akár a legelszálltabb ötletét is szívesen teljesítem az előadás érdekében".
Valamint pár dolog, ami nélkül nem működhet mindez, a jóhiszeműség és a partnerség. Nem tudom ezeket lehet-e, kell-e belefoglalni, de nem biztos, hogy rossz ha hozzáírjuk, hogy a társulat egyéb tagjairól mindig a legkevesebbet várom és a legjobbat feltételezem, és igyekszem magamból a legtöbbet kihozni az adott keretek közül. (Itt nem feltétlenül teljesítményre gondolok, hanem őszinteségre és kreatív-odaadó hozzáállásra.) A magam részéről az előre megállapodott idő-energia ráfordításnál nem kevesebbet áldozok a próbákra és műhelyekre, és adott alkalmakon legalább megpróbálok mindent magam mögött hagyni a külvilágból, teljességgel a feladatnak szentelve magam.

Nem tudom, ez kinek elfogadható és mennyire érzelgős-idealista. Célom leginkább az, hogy ne az legyen érezhető a nyilatkozaton, hogy KÖTELEZ, hanem hogy aki rányomja azt a vérpöttyöt az ujja begyéből, az tényleg lelkes és szereti azt amit csinál. A Felagund által sokszor kritizált kincstári optimizmus és lelkesedés formalizálása alkalmanként tényleg dobhat dolgokon.

MÁSRÉSZT

(amit elmulasztottam: dícsérni a művet és fejet hajtani létrehozója előtt, hogy milyen frappánsan és összeszedetten végrehajtotta, amit terveztünk.)
szóval csak annyi, hogy az előző h.sz.-ban kifejtett hozzáállásommal tökéletes ellentétben kifejteném: teljesen jó is lehet ez így ahogy most van. Szikár és konkrét, nem terjengős. Lénygere törő. Mindenkinek saját döntése és felelőssége ezeket a sorokat megtölteni tartalommal. Lehet, hogy ez járhatóbb út, a szabályzás maradjon a számonkérhető és konkrét, amin nem tudunk összeveszni.
TEHÁT: oké, befogtam a {po}arcomat és teljes mellszélességgel állok a nyilatkozat mostani formája mellett, fenntartva azt a lehetőséget, hogy azt a tagság kollektív beleegyezésével közösen módosíthatjuk a kívánt módon és irányba.

If you'll tell anyone who will listen but you feel ignored
If nothing's really making any sense at all
Let's talk

Több
17 éve 8 hónapja #317274 Írta: Kincső
FIGYELEM!

Úgy néz ki, összejön valami a farsangi szösszenetből :) ellenben a most péntek előtti brainstorming nem fog már menni.

Szóval feb.16. pénteken synithos után/menet az AKG-ba intenzív ötletelésre várok minden érdeklődőt, résztvenni szándékozót! :wink:
A feb.19-23. közti héten egy vagy két próba várható. Feb.24-én délelőtt FARSANGI MEGHALLGATÁS, amin fel kell mutatnunk valamit, hogy "na ilyesmi lesz". Ezen ott kéne legyen minden résztvevő :!:
Feb.26-márc.2. között további egy-két próba.

Tervezett időtartam: kb. 5 perc, helyzetkomikumra + általunk kiagyalt poénokra épülő, imprószerű cucc. A kiinduló témát ld. synithosfórumon, mert ott kevésbé lövi le a poént :twisted: :wink:

Légyszi csak az jelentkezzen, aki be tudja ezt a próbamennyiséget vállalni a köv 2,5 hétben. Egy db főszereplő kell, aki úgytűnik, megvan, + annyi mellékszereplő, amennyi összejön, több szerep/főre számolva.
Eddigi jelentkezők: Lamy, Icke, Gillz, Peredhil (+én)

Több
17 éve 8 hónapja #317260 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Színművek

(...) véremmel szentesítem, (...)

Szvsz ezt az ijedősebbek nyugodtan beválthatják a nyálukra, amellyel egy erre a célra rendszeresített bélyeget rögzíthetnek a nyilatkozat V.H.-val megjelölt helyén. :D A bélyeg költségeit természetesen a nyilatkozattevő állja. ;) Egyébként a nyilatkozatot részemről aláírhatónak tartom a jelenlegi formában, egyszóval ami engem illet, én már csak a vér mennyiségének ill. a bélyeg árának ügyében tartok érdemesnek vitát. :)

[size=9:2b7wywx3]Fela: kibic. :roll: [/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
17 éve 8 hónapja #317199 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Színművek

Cueddo írta:
ja, és rájöttünk arra is, hogy hiába "egyeztünk meg" abban a nyolcvanezer oldalnyi dologban, amit összefoglaltam, továbbra is totális a fejetlenség.

OFF
Nahát, nahát :roll:
ON

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 8 hónapja #317196 Írta: icke
Üdvözletem!

No, csináltam egy gyors skiccet a többször beötletelt Synithos-nyilatkozathoz, amolyan első körvonal szintjén, ezen aztán lehet csapatilag fejleszteni. Berakni, kivenni, átírni, akármi, hajrá.
Megvan Word dokumentumban, rendesen formázva is, letölthető, olvasható.

Alulírott ............................................. (vezeték- és keresztnév, valamint, ha van, fórumos nicknév) kijelentem, aláírom és véremmel szentesítem, hogy csatlakozni kívánok a Synithos Amatőr Színjátszó Társulat (továbbiakban: Társulat) munkájához, és ennek fejében, illetve ebből következően
- részt kívánok venni a Társulat ön- és közösségfejlesztő foglalkozásain (továbbiakban: műhelyalkalmak);
- ezen műhelyalkalmak kezdetén pontosan megjelenek, amennyiben mégsem, úgy tudomásul veszem, hogy kizárólag a foglalkozásvezető engedélyével és az általa meghatározott feltételek teljesülése mellett lehetek jelen, mely engedély nem kötelezően megadandó;
- a műhelyalkalmak során végrehajtom a foglalkozásvezető utasításait, és elismerem fennhatóságát;
- viselkedésemmel nem zavarom sem társaimat, sem a foglalkozást, és elismerem, hogy a foglalkozásvezető jogköre eldönteni, mi minősül zavarónak;
- elfogadom, hogy a foglalkozásvezető indokolt esetben megtagadhatja tőlem az adott műhelyalkalmon való részvételt;
- jogosulttá válok a Társulat által előadott színdarabokban szerepet vállalni, illetve a Társulat szervezte szereplőválogatásokon indulni ezen szerepekért;
- elfogadom, hogy ezen válogatásokon a rendezők döntését befolyásolhatja a műhelyalkalmakon mutatott aktivitásom;
- a színdarabok próbaidőszakában szervezett próbákon rendszeresen, pontosan megjelenek, akadályoztatás esetén ezt a lehető leghamarabb jelzem az aktuális próbát irányító rendezőnek;
- a próbák során maradéktalanul végrehajtom a rendező utasításait, és elismerem fennhatóságát;
- viselkedésemmel nem zavarom sem társaimat, sem a próbát, és elismerem, hogy a rendező jogköre eldönteni, mi minősül zavarónak;
- elfogadom, hogy amennyiben a próbaidőszakban nem vagyok képes kellő mértékben részt venni a munkában, a rendező visszaveheti tőlem a szerepet;
- kizárólag olyan mennyiségű és minőségű szerepet vállalok el a Társulat színdarabjaiban, amellyel képes vagyok párhuzamosan foglalkozni, és valamennyibe elegendő energiát fektetni;
- a színdarabok előadásain a rendező által megadott időpontban megjelenek.

............ (V. H.) ........................... (aláírás)

Azt a véres részt ki lehet ám venni, ha nagyon ijesztgetős :D

icke

Több
17 éve 8 hónapja #317065 Írta: Eruntale/Hanna
Eruntale/Hanna válaszolt a következő témában: Színművek
sziasztok!
Sajnos nekem elég lassan gyógyul a fogam és még mindig képtelen vagyok olyan bonyolult arckifejezésekre, mint pl mosolygás. Ha továbbra is ilyen rohamtempóban gyógyul, akor lehet, h még a következő pénteken sem tudok menni :(

Több
17 éve 8 hónapja #317021 Írta: Kincső

Cueddo írta:
ja, és rájöttünk arra is, hogy hiába "egyeztünk meg" abban a nyolcvanezer oldalnyi dologban, amit összefoglaltam, továbbra is totális a fejetlenség.

azért azt tegyük hozzá, hogy a többség most beteg volt. ami bocsánatos "bűn" sztem :wink:

Több
17 éve 8 hónapja #317013 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Színművek
Elnézést kérek de pénteken nem tudok menni mert dolgozom... (hamarabb kellett leadni mikor melózunk minthogy a Hír megjelent volna.) most pénteken meg kezdődő betegség miatt nem mentem (próbálom elkerülni, hogy én is nagyon beteg legyek)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
17 éve 9 hónapja #317004 Írta: Cueddo

(Dylan Thomas)

Több
17 éve 9 hónapja #316979 Írta: gillz
gillz válaszolt a következő témában: Színművek

Kincső (Thilanna) írta:

Gandalf írta: Összefoglalná valaki, hogy mire jutottatok a mai megbeszélésen?

Arra, amit Cue írt. :mrgreen:
T.i. összesen hatan voltunk.
Lehet tippelni, ki volt az (az alap gárda, kivéve a betegeket persze) :P :roll:

:rohog:

ja, amúgy, nem tudom, h hányra fogok tudni pénteken odaérni, a munkahelyemtől függ (meg attól, h kapok-e állást), de van esély akár négyre is, mer' pénteken csak nem dolgoznak sokáig. ha meg igen, akkor tévedtem.

need more brainz. yourz. now.

Több
17 éve 9 hónapja #316970 Írta: Kincső

Gandalf írta: Összefoglalná valaki, hogy mire jutottatok a mai megbeszélésen?

Arra, amit Cue írt. :mrgreen:
T.i. összesen hatan voltunk.
Lehet tippelni, ki volt az (az alap gárda, kivéve a betegeket persze) :P :roll:

Több
17 éve 9 hónapja #316960 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Színművek
Összefoglalná valaki, hogy mire jutottatok a mai megbeszélésen?

Több
17 éve 9 hónapja #316943 Írta: icke
Üdvözletem!

Csak a hivatalosítás meg a nyom kedvéért: 16-án én nem tudok jelen lenni, szalagavatóra való tekintettel. Egyszeri alkalom.

icke

Több
17 éve 9 hónapja #316942 Írta: Cueddo

HÍR!

Vincze Éva elvállalta a színkörös alkalmak vezetését, az új félév első alkalmát - jövő pénteken, február 16-án - már ő fogja tartani. legyetek pontosak, 15.45-re legyetek ott!

(Dylan Thomas)

Több
17 éve 9 hónapja #316908 Írta: Kincső
Figyelem!
Akit érdekelne (résztvevőként) egy kis farsangi szösszenet, nézzen be a synithos fórumra (óhajsóhajtopic) :wink:

Több
17 éve 9 hónapja #316773 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Színművek
OFF

Na szép, karatézni bezzeg mész... :tongue:

ON

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 9 hónapja #316770 Írta: Dreamer_KF
Dreamer_KF válaszolt a következő témában: Színművek
MOst 39,2 a lázam. Szerintem nem megyek, karantén.

"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair

Több
17 éve 9 hónapja #316758 Írta: Celebrom
Pénteken nemtok ott lenni, mert ezen a héten ki vagyok kapcsolva, de szívesen bővitem a soraitokat.

Több
17 éve 9 hónapja #316469 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Színművek

Leguanember írta: Azért azt ne felejtsük el, hogy a TüT az Alyr darabja. Ő rendelkezik fölette.
Már rendelkezett, csak elmulaszottam?

Alyr, lemondtál mindenféle jogodról? :wink:

Bizonyos kikötésekkel - igen.
Kikötéseim:
- Nem szabad bántani a darab hangulatát (ha van neki)
- Szövegbeli változatások csak az én beleegyezésemmel eszközölhetők (különös tekintettel a húzásokra)
- Szeretném tudni, mi a koncepció, mielőtt végleg áldásomat adom rá (már csak a fenti okokból is)

Ennyi. Részemről csíny letudva, Tapasztalataim szerint minél kevesebbet szólok bele egy darabom színpadravitelébe, annál jobban sikerül.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.003 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére