A Magyar Tolkien Társaság 2016. augusztus 3. és 13. között immár tizenötödik éve rendezi meg Nagy Nyári Táborát, aminek idén Parádfürdő ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt. Ha Téged is elvarázsolt J.R.R. Tolkien világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság Nyári Tábora Neked szól!

 

A táborról általában

99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba 130-150 főt várunk idén, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.
Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor várható helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor (Parádi Tábor)
A tábor tervezett időpontja: 2017. augusztus 3-tól augusztus 13-ig 

 

A közösségekről

Délelőttönként a táborozók az általuk választott kreatív alkotótevékenységben próbálhatják majd ki magukat, a vágyott tudásban jártas mesterek értő irányítása alatt. Idén lehetőséget nyújtunk rá, hogy mind a hat alkalommal ugyanabban a műhelyben tegye próbára valaki ügyességét vagy épp tehetségét, de ha a változatosság gyönyörködteti, előzetes jelentkezése alapján „félidőnél” elhagyhassa a műhelyt és egy másikhoz csatlakozzon.

Szabadidőben, sziesztában ki-ki vérmérséklete szerint elnyújtózhat a napsütötte domboldalon, de akár intrikával és gyümölcsöző kapcsolatainak szorosabbra fűzésével is töltheti az időt. Aki azonban esetleg terhesnek véli felhalmozódott szabadidejét, az szabadrendi órákon ütheti agyon az időt, restség helyett a tudás újabb és újabb morzsáit üldözve.

Az idei tábor programjának is részét fogják képezni a kifejezetten közösségekre kihegyezett programok, amik során az ismerkedés és a közös élmények kerülnek előtérbe a keretjátékkal és a tolkieni mitológia élményeit kiegészítve. Részt vehettek majd a szokásos csapatfoglalkozásokon és műhelyekben, de emellett nem marad el az izgalmas versengés a csapatok között és a tünde város sokak számára szokatlan környezete állította egyéb kihívások sem.


 

A keretjátékról előzetesen

Az idei keretjáték a Hatalom Gyűrűi kovácsolásának idejébe vezeti el a résztvevőket. Eregion erdős dombjai között, Celebrimbor udvarában Középfölde legnagyobb mesteremberei, kovácsok és ékszerészek gyűlnek össze, hogy mindazt a tudást, amit a nolda mesterek, Lóthlórien erdőtündéi, Lindon hajósai összegyűjtöttek, egyesítsék a törpök titkaival és Númenor alkotóerejével. Csillogás és pompa, lakomák és dalok, viadalok és ajándékok várják az Eregionba látogató Gil-Galad nagykirályt - de a háttérben ármány és árulás, féltékenység és régi titkok ébrednek fel. A könnyelműen hozott döntések végzetessé válnak, a baráti kéz mögött sötét szándékok rejtőznek, ahogy a tünde királyok magukhoz veszik a remekmívű gyűrűket.

 

Szállásról, étkezésről, utazásról

Az idei táborban alapértelmezetten 6-12 fős közös hálószobákban lesz lehetőség az alvásra. Ezek mellett a táborban található kisebb (2 ágyas) szobákat, illetve prémium apartmanokat (2 szobánként saját konyha és fürdőszoba) a korábbinál jelentősebb felár ellenében lehet igénybe venni, itt prioritást élveznek a kisgyermekes családok.
Rendelkezésre állnak telepített sátrak is. Ezekben sátranként 5-6 ágy található. Ha a jelentkezési lapon ilyent választasz, a részvételi díjból kedvezményt adunk. Lesz lehetőség saját sátor használatára is - még nagyobb díjkedvezménnyel...
(A különböző szállástípusok feltöltése jelentkezési sorrendben történik, annak figyelembevételével, hogy a 10 napra jelentkezők előnyt élveznek.)

A táborozóknak napi háromszori (egy meleg, és két hideg) étkezést biztosítunk, aminek elkészítését ismét a méltán ünnepelt Kovács Anikó (Anikó néni) irányítja. Lehetőség van vegetáriánus, laktóz-és gluténmentes étkezést kérni, kérjük, hogy aki ezt igénybe venné, jelezze a jelentkezési lapon! (A speciális étkezés a magasabb alapanyagköltségek és az elkészítéshez szükséges fajlagos többletmunka miatt emelt díjfizetéssel jár.)

Csoportos leutazást és visszautazást is szervezünk külön busszal Budapestről azoknak, akik ezt igénylik. Az utazással kapcsolatban a tábori levelekben szolgálunk bővebb információval.

Tábordíjak és jelentkezési információk

A tábor díja  19 ezer és 60 ezer Ft között lesz az időtartamtól, komfortfokozattól, és a különböző kedvezményektől függően (Az átlagár 38 ezer Ft körül alakul majd). Rövidesen elkészülő díjkalkulátorunk lehetővé teszi a tábordíj előzetes, pontos kiszámítását.

 

Rendkívüli akció az elsőtáborozóknak: minden tábori jelentkező, aki korábban nem vett részt MTT táborban, 20% (~8000 Ft) kedvezményt kap a teljes részvételi díjból.

A műhelybeosztásnál és a különböző komfortfokozatú szállásoknál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott műhelybe, illetve szállástípusba kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezned!

 


Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

Táborszervező csapat

Bejelentkezés

Keresés

Vissza a lap tetejére