A Magyar Tolkien Társaság 2018. augusztus 2. és 12. között immár tizenhatodik éve rendezi meg Nyári Táborát, aminek idén Parádfürdő ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a Tolkien által megalkotott világ iránt. Ha Téged is elvarázsolt J.R.R. Tolkien világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság Nyári Tábora Neked szól!

A táborról általában

99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba idén 130-150 főt várunk, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a tizenegy napra.

Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor (Térkép)
A tábor időpontja: 2018. augusztus 2-től augusztus 12-ig
Rövidített időtartam: 2018. augusztus 2-től augusztus 8-ig

Idén ismét lehetőség lesz a rövidebb, hétnapos részvételre is, mely a kisgyermekesek vagy a kevés szabadsággal rendelkező fiatalok számára is ideális lehet. A rövidített időtartamra érkezők a tábor első hét napját töltik velünk.

A közösségekről

Idén a táborozókat hat különböző identitású csapatba osztjuk be. Gondor tartományainak képviselői a harmadkorban, az 1400-as évek közepén gyűlnek össze, hogy ki-ki a maga tudása szerint nézzen szembe a polgárháború bonyodalmaival. A délutánokat a táborozók ezekben a csapatokban töltitek majd. A népeket két-két vezető irányítja, ők képviselik a tartományok nemesi családjait ezekben a vészterhes időkben.

Táborozóink a csapatok mellett még egy közösségbe fognak tartozni a tábor során, az ún. rendekbe, amelyek az általuk választott mozgásos vagy alkotó tevékenység alapján szerveződnek. Idén hét rendi pár – szakács&cukrász, képzőművész&kézműves, író&bölcs, broadway&modern táncos, kósza&fényképész, harcos&túlélő és színész&zenész rendek – közül választhatnak. A táborban hat egymásra épülő alkalmat töltenek majd a rendi tevékenységgel, végül pedig bemutathatják a megszerzett tudásukat, alkotásaikat a többi táborozónak.

Szabadidőben, sziesztában ki-ki vérmérséklete szerint elnyújtózhat a napsütötte domboldalon, de akár intrikával és gyümölcsöző kapcsolatainak szorosabbra fűzésével is töltheti az időt.

Az idei tábor programjának is részét fogják képezni a kifejezetten közösségekre kihegyezett programok, amik során az ismerkedés és a közös élmények kerülnek előtérbe a keretjátékkal és a tolkieni mitológia élményeit kiegészítve. A csapatok és a rendi alkalmak mellett nem marad el az izgalmas versengés a csapatok között és a népek sokasága és különbözősége is bőven elég kihívást fog nyújtani mindannyiunk számára.

A keretjátékról előzetesen

Háború, árulás, szerelem: egy birodalom sorsa forog kockán az idei táborban.

A gondori Rokonviszály idején a Rhovanionból visszatérő Eldacar király háborúra hívja a hozzá hű nemesi családokat unokatestvére, Castamir ellen. Célja azonban nemcsak az árulók és cselszövők legyőzése: Gondor felvirágoztatása érdekében kiváló mesterembereket hív, hogy átadhassák tudásukat mindazoknak, akik részt kívánnak venni az ország újjáépítésében.

Az északról jött király vajon új aranykort hoz vagy még több viszályt?

Bővebben a keretjátékról

Tábordíjak és jelentkezési információk

A tábor alapdíja 60.000 Ft. (Május 31-ig 5000 Ft előjelentkezési kedvezménnyel csak 55 000 Ft!)

Elsőtáborozó kedvezmény!

Ha még sosem táboroztál velünk, az alapdíj 20%-át elengedjük!

Bővebben a szállásról, érkezésről, utazásról és a részvételi díjakról és kedvezményekről: Bővebben a logisztikáról

A műhelybeosztásnál és a különböző komfortfokozatú szállásoknál figyelembe vesszük a jelentkezési sorrendet, így ha mindenképp szeretnél az általad kiválasztott műhelybe, illetve szállástípusba kerülni, úgy érdemes minél hamarabb jelentkezned!

A jelentkezés 2018. március 10-én indul!

Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

Táborszervező csapat

Szállás, étkezés, utazás, befizetés infók egy helyen :D
Háború, árulás, szerelem: egy birodalom sorsa forog kockán az idei táborban. A gondori Rokonviszály idején a Rhovanionból visszatérő Eldacar király háborúra hívja a hozzá hű nemesi családokat unokatestvére, Castamir ellen. Célja azonban nemcsak az árulók és cselszövők legyőzése: Gondor felvirágoztatása érdekében kiváló mesterembereket hív, hogy átadhassák tudásukat mindazoknak, akik részt kívánnak venni az ország újjáépítésében. Az északról jött király vajon új aranykort hoz vagy még több viszályt?  

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére