Beszélgetés - mindenfélék

Több
14 éve 4 hónapja #390602 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Pajzsfal :D

Amúgy a viccet félretéve, nem hülyeség, lehet megoldaná a problémánkat!

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390599 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék

Thorongil Hunadán írta: Eszembe jutott, hogy a névhez szerintem nem muszáj utótagként az őrség szó, lehetne pajzs, légió, lovagrend, illetve ilyesmi. De lehet, hogy hülyeség... :D

Ha megfelelően tudjuk indokolni a tolkieni mitológiából, bármi lehet.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390596 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Eszembe jutott, hogy a névhez szerintem nem muszáj utótagként az őrség szó, lehetne pajzs, légió, lovagrend, illetve ilyesmi. De lehet, hogy hülyeség... :D

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390589 Írta: Idhren

Alyr Arkhon írta: Nem akarok olyat látni, hogy valaki félájultan is kínozza magát, csak mert a harcosok kemények mint a szikla. (nem kemények. Kemények _lesznek_, de csak ha ésszel edzenek.)

LIKE!!! :)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390578 Írta: Alyr Arkhon
No akkor összefoglalom picit:

- Lesz nevünk, ami jó lesz. Például Nappali Őrség. (ha kitalálnánk valami olyat ami még nem foglalt egyéb fantasyban, mégjobban örülnék)

- Lesz medálunk, amin lesz felirat, tengwákkal. Vagy a nevünk, vagy valami hangzatos kifejezés. (ld előző hozzászólások)

Mégvalami:
Ha ilyen meleg lesz, mint most, mindenki hozzon majd magával minden foglalkozásra legalább fél liter vizet. (vizet. Nem cukros izét)
Ha úgy érzitek, hogy a meleg és a fáradtság legyűr, inkább jelezzétek, álljatok meg, üljetek le. Nem akarok olyat látni, hogy valaki félájultan is kínozza magát, csak mert a harcosok kemények mint a szikla. (nem kemények. Kemények _lesznek_, de csak ha ésszel edzenek.)

Na ennyi. Maholnap következik a történelemlecke befejező része a Harmadkorral és némely híres fegyverek ismertetésével.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390555 Írta: Idhren
Kérdeztem Szozsit (Keretjáték főszervező), azt mondta, hogy simán mehetne akár a Nappali Őrség is, tehát emiatt ne dobjuk el, de ha találunk mást, majd döntünk :)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390543 Írta: Alyr Arkhon

Adanedhel írta: A medállal kapcsolatban jutott eszembe hogy lehetne rajta két szó is pl fegyelem - erő vagy valami ilyesmi.

Ohó, ez már tetszik!

Konzultálok majd Felagunddal a sindarin miatt.

Tessék gyűjtögetni ilyen szavakat (bár a "fegyelem- erő" is jó).

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390495 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Igazából ha sikerülne kitalálni nekünk egy normális nevet, simán írhatnánk azt is a medálra.

Alyr Arkhon írta: Szerintem a Nappali Őrséget nem engedik.
Meg amúgyis, az éjszakai őrség, illetve őrség a tábort védő önkéntes szolgálat lesz, míg mi egy Céh vagyunk (vagy rend ha az jobban tetszik) tehát kb önkéntes lények akik összejárnak edzeni hogy megvédhessék magukat.

Hát épp ez az, éjszakai őrség már van, ezért vagyunk mi a nappali :P
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390493 Írta: Adanedhel
Adanedhel válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
A medállal kapcsolatban jutott eszembe hogy lehetne rajta két szó is pl fegyelem - erő vagy valami ilyesmi.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390474 Írta: Alyr Arkhon
Szerintem a Nappali Őrséget nem engedik.
Meg amúgyis, az éjszakai őrség, illetve őrség a tábort védő önkéntes szolgálat lesz, míg mi egy Céh vagyunk (vagy rend ha az jobban tetszik) tehát kb önkéntes lények akik összejárnak edzeni hogy megvédhessék magukat.
No eszerint kéne gondolkodnunk.

(a Szabad cohors érdekes, az emített regényt nem olvastam, de kb minden második fantasyben előfordul hasonló. Viszont nem vág össze a profilunkkal. Mi elsősorban önvédelemre rendelkezünk be, nem önpusztításra. (vö. kyr pusztítók :D ) )

(((A másik baj ezzel, hogy a másik harcos rend, amiről INben - azaz a keretjáték világában - nem tudunk semmit, sokkal hasonlóbb beállítású ehhez, és nem akarok velük vetélkedni)))

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390459 Írta: Metaflora

Narbeleth írta: A Nappali Őrség-et (ld. fantasy film - tömören: A Fény és a Sötétség határát a természetfeletti képességekkel megáldott Nappali és Éjszakai őrség ügynökei védik.) biztos nem engedik? :D

Ugyan nem ismerem se a könyvet, se a filmet, de azért lájk :) (de most komolyan, miért ne? :P )
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390458 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
A Nappali Őrség-et (ld. fantasy film - tömören: A Fény és a Sötétség határát a természetfeletti képességekkel megáldott Nappali és Éjszakai őrség ügynökei védik.) biztos nem engedik? :D

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390454 Írta: Adanedhel
Olyanok lehetünk mint a Szabad Cohors a Shannara - Tündérkövek című könyvben. :D
Az egy olyan csapata a hadseregnek, ahova mindenkit felvesznek bármilyen előélettel, nem kérdezik ki vagy, új életet kezdhetsz. Éppen ezért van benne gyilkosoktól kezdve földművelőkig minden :D
Nagy híre van, mert rengetek csatát csak miattuk tudtak megnyerni a kicsit kamikaze harcmodoruk miatt.. A fő ideájuk hogy harcban haljanak meg. Beleugranak a legnagyobb zűrzavarba, öldöklésbe, de győztesen kerülnek ki belőle. A csatákban őket vetik be először, és nekik van a legnagyobb veszteségeik utána.
Nagyon képzett katonák, ha valaki azt mondja hogy egy rokona benne van a csoportban, az nagy dolog.
Több most nem jut eszembe.. De nagyon királyak :D
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390449 Írta: Alyr Arkhon

Idhren írta: Faluőrség valóban nem túl heroikus :P

Ellenben a békéért harcolunk mi, hiszen a Vásárfalvára érkezett népekből verbuválódott alkalmi őrség/egység vagyunk, akik Vásárfalva nyugalmára ügyelnek, nem? ;)

A békét őrizzük.
De a győzelemért harcolunk. Vagy az életünkért. Vagy ilyesmi.
A béke névbe való bevétele ellen antipacifista lelkem tiltakozik. :D

Thorongil: Eredetileg Városőrség lettünk volna, csak szólta, hogy Vásárfalva nem város.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390448 Írta: Idhren
Faluőrség valóban nem túl heroikus :P

Ellenben a békéért harcolunk mi, hiszen a Vásárfalvára érkezett népekből verbuválódott alkalmi őrség/egység vagyunk, akik Vásárfalva nyugalmára ügyelnek, nem? ;)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390438 Írta: Grondir

Alyr Arkhon írta: (Amúgy nem bolondság magunknak másik nevet keresni, mert a Faluőrséggel sem vagyok kibékülve..)

Megnyugodtam, akkor nem csak én érzek így. :D
(Nekem kezdettől fogva az esztergomi városőrök jutottak róla eszembe)

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390405 Írta: Alyr Arkhon
A "békéért harcolni kell" nekem egyrészt önellentmondás, másrészt nem ugyanazt a jelentéstartalmat hordozza, mint az eredeti latin.
Nem akarok békefenntartó lenni. :D

Nem lehetne a békét simán kihagyni?
Persze nem arra gondolok, hogy váltsunk át hirtelen "a bushido a halálban gyökerezik" elvre, de jobban örülnék valami epkiusabb -hősiesebb jelmondatnak, ha már lesz ilyen.

(Amúgy nem bolondság magunknak másik nevet keresni, mert a Faluőrséggel sem vagyok kibékülve..)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390404 Írta: Metaflora

Adanedhel írta: Ha így folytatjátok, eljuttok a faluőrökhöz vagy a polgárőrökhöz vagy a határőrökhöz :lol:

Vagy vissza - végülis a faluőröktől indultunk :)

Lamy írta: Vagy 'Béke őrei" ? Az nem hangzik annyira ambivalensnek, mint pl. békéért harcolni. : P=

Ezáltal elveszne az utánozni kívánt eredeti mondat maradéka is - legalábbis számomra úgy tűnt, hogy abban pont az a lényeg, hogy ambivalens (neked amúgy ez a kedvenc szavad? :D ) :P
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390394 Írta: Adanedhel
Ha így folytatjátok, eljuttok a faluőrökhöz vagy a polgárőrökhöz vagy a határőrökhöz :lol:
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390387 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Vagy 'Béke őrei" ? Az nem hangzik annyira ambivalensnek, mint pl. békéért harcolni. : P=
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390383 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék

Idhren írta:

Alyr Arkhon írta: Ha békét akarsz készülj háborúra. )

A békéért harcolni kell!
A békét ki kell harcolni!

Ezek jutottak most először eszembe.
Amúgy ez eléggé illik hozzánk sztem.

Esetleg 'Békeharcosok', csak így egyszerűen? :D :D:D:D:D:D

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390379 Írta: Idhren

Alyr Arkhon írta: Ha békét akarsz készülj háborúra. )

A békéért harcolni kell!
A békét ki kell harcolni!
A békéért meg kell harcolni!

Ezek jutottak most először eszembe.
Amúgy ez eléggé illik hozzánk sztem.

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390376 Írta: Alyr Arkhon

Thorongil Hunadán írta:

Alyr Arkhon írta: Amúgy olyan nyelv, hogy tünde nincsen. Olyan van, hogy quenya vagy sindarin.

Tudom. :D Csak az egyszerűség kedvéért, meg nem tudom melyikre lenne célszerűbb. ;)

Hát a quenyát _nagyon_ meg kellene indokolni, nem egy gyakran használt nyelv a harmadkorban, kevesen értik és beszélik.
Én viszont nem értek egyik nyelvhez sem, úgyhogy ha ilyet akarunk, valaki másnak kell megcsinálnia.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390371 Írta: Grondir

Alyr Arkhon írta: Amúgy olyan nyelv, hogy tünde nincsen. Olyan van, hogy quenya vagy sindarin.

Tudom. :D Csak az egyszerűség kedvéért, meg nem tudom melyikre lenne célszerűbb. ;)

Lacho calad! Drego morn!

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390364 Írta: Alyr Arkhon

Thorongil Hunadán írta:

Alyr Arkhon írta: A harcolj és kutass... nagyon hosszú, és nekem nem hangzik túl frappánsnak.

A latinról meg leírtam, hogy nem autentikus, én csak poénból írtam be amiket beírtam (mégse írhatjuk rá, hogy "Te is fiam, Brutus..." :D )
Viszont a Si vis pacem, para bellum tetszik, csak kéne mondjuk frappáns magyar változat belőle. (magyarul kb ezt jelenti: Ha békét akarsz készülj háborúra. )

Igazából egyiket sem gondoltam komolyan. :D
Egyébként tudom mit jelent, azért ezt írtam be. :twisted:
Mi van, ha tündére fordítjuk le, és nem magyarra :?:

Hát nosza! :D

Amúgy olyan nyelv, hogy tünde nincsen. Olyan van, hogy quenya vagy sindarin.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390350 Írta: Grondir

Alyr Arkhon írta: A harcolj és kutass... nagyon hosszú, és nekem nem hangzik túl frappánsnak.

A latinról meg leírtam, hogy nem autentikus, én csak poénból írtam be amiket beírtam (mégse írhatjuk rá, hogy "Te is fiam, Brutus..." :D )
Viszont a Si vis pacem, para bellum tetszik, csak kéne mondjuk frappáns magyar változat belőle. (magyarul kb ezt jelenti: Ha békét akarsz készülj háborúra. )

Igazából egyiket sem gondoltam komolyan. :D
Egyébként tudom mit jelent, azért ezt írtam be. :twisted:
Mi van, ha tündére fordítjuk le, és nem magyarra :?:

Lacho calad! Drego morn!

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390332 Írta: Alyr Arkhon
A harcolj és kutass... nagyon hosszú, és nekem nem hangzik túl frappánsnak.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390328 Írta: Grondir

Alyr Arkhon írta:

Thorongil Hunadán írta: Milyen hosszú legyen, illetve mekkora lesz a medál?
Mert akkor tudom, hogy rövidebbet, vagy hosszabbat mondjak.

Hát mivel nem akarok kettőspecsétet, szerintem max 5 cm átmérőjű, de inkább kisebb. És mivel a saját pici kezünkkel fogjuk ráírogatni a feliratot, a mikroszkopikus méretű betűket elvethetjük.

(most igyekeztem metalálni azt a medált ami az egész ötletet ihlette, de persze nem sikerült. Az kis lapos négyszög alakú, kínai írásjelekkel)

Mit szóltok ehhez: Harcolj és kutass, találj és meg ne hátrálj!
Vagy ha már a latinnál tartunk: Si vis pacem, para bellum! vagy Unos pro omnibus, omnes pro uno!
Jobb most nem jut eszembe :? , de majd kiagyalok még valamit. :D ;)

Az én esetemben nem olyan jó ötlet a saját kezű feliratozás. :D

Lacho calad! Drego morn!

Téma zárolva.
  • Damien
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 4 hónapja #390317 Írta: Damien
Damien válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Hello mindenkinek, sajnos csak most tudtam ide is feljönni, még sosem voltam MTT táborban, de izgatottan várom.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390313 Írta: Alyr Arkhon

Thorongil Hunadán írta: Milyen hosszú legyen, illetve mekkora lesz a medál?
Mert akkor tudom, hogy rövidebbet, vagy hosszabbat mondjak.

Hát mivel nem akarok kettőspecsétet, szerintem max 5 cm átmérőjű, de inkább kisebb. És mivel a saját pici kezünkkel fogjuk ráírogatni a feliratot, a mikroszkopikus méretű betűket elvethetjük.

(most igyekeztem metalálni azt a medált ami az egész ötletet ihlette, de persze nem sikerült. Az kis lapos négyszög alakú, kínai írásjelekkel)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.221 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére