Beszélgetés - mindenfélék

Több
14 éve 4 hónapja #390293 Írta: Grondir
Grondir válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Milyen hosszú legyen, illetve mekkora lesz a medál?
Mert akkor tudom, hogy rövidebbet, vagy hosszabbat mondjak.

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390289 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék

Thorongil Hunadán írta: Hmm. Ez a medálos dolog tetszik. Szerintem valami megfelelő tünde szöveg, illetve valami ilyesmi kéne rá tengwákkal. Valami, ami harcos mivoltunkra is emlékeztet. E mellé jöhet esetleg még valami hieroglif is akár. ;)

Mondj példát megfelelő tünde szövegre, nekem nem jutot eszembe semmi frappáns.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390284 Írta: Grondir
Hmm. Ez a medálos dolog tetszik. Szerintem valami megfelelő tünde szöveg, illetve valami ilyesmi kéne rá tengwákkal. Valami, ami harcos mivoltunkra is emlékeztet. E mellé jöhet esetleg még valami hieroglif is akár. ;)

Lacho calad! Drego morn!

"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390276 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék

Alyr Arkhon írta:
Ki beszélt itt a bot véséséről?

Én :D

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390265 Írta: Alyr Arkhon

Esgal írta: Hm, akkor talán mégsem saját botot viszek, ha Si-heng meglát egy ilyen véséssel edzésen, a hátamon törti szét... :D (na jó, valsz nem :) )

Ki beszélt itt a bot véséséről?
Egy nyaklánc medál részére keresünk feliratot.

(Amúgy mindenki kap saját botot, arra azt pingál vagy vés majd amit csak akar, feltéve ha az nem csökkenti a használhatóságot)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390263 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Hm, akkor talán mégsem saját botot viszek, ha Si-heng meglát egy ilyen véséssel edzésen, a hátamon törti szét... :D (na jó, valsz nem :) )

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390254 Írta: Alyr Arkhon

Lamy írta: Miért éppen latin? Akkor már miért ne hieroglifa? van például íj és nyíl hieroglifa is (pl: de.wikipedia.org/wiki/Neith_%28% ... hologie%29 az istennő hieroglif nevében a legfelső, illetve ugyanez a szaloncukor jellegű izé a fején az istennőnek a képen: két egymásra tett íj akar lenni). De gyárthatunk mi is akár botosat, ilyen hieroglifajelleggel, hmm?

Mert latinul tudok, hierogliful meg nem? :)

Amúgy ha elolvasod miket írtam oda latinul, szerintme látszik, mennyire gondoltam komolyan...
Meglehetősen vaskalapos tudok lenni az ilyesmik Tolkien-autentikussága kapcsán, és a latin nem kifejezetten autentikus...

A bot-hieroglifa viszont jó ötlet, (bár én szeretnék tengwákat is) és nem ütközik nagyon, mert a törpöknek képírás-szerű írásuk volt mielőtt eltanulták volna a rúnákat. (bár ezt titkolták, de szerintem belefér, hogy _egy_ jelet ellestünk)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390248 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Miért éppen latin? Akkor már miért ne hieroglifa? van például íj és nyíl hieroglifa is (pl: de.wikipedia.org/wiki/Neith_%28% ... hologie%29 az istennő hieroglif nevében a legfelső, illetve ugyanez a szaloncukor jellegű izé a fején az istennőnek a képen: két egymásra tett íj akar lenni). De gyárthatunk mi is akár botosat, ilyen hieroglifajelleggel, hmm?
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390247 Írta: Idhren
Vagy a botjainkat névre faraghatnánk :twisted:

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390245 Írta: Alyr Arkhon
Felmerült még valami, (korábban felmerülhetett volna, csak nem jutott eszembe), méghozzá az, hogy mi legyen a rendünk jelképe?

Valami olyan dolog amit mindenki magával vihet, és csak a mi rendünknek van. (az ideális mondjuk például mindenkinek a nevére vésett tőr lenne, csak az drága és időigényes, esetleg valamiféle ruhadarab vagy kendő, de az ilyeneket már szinte minden létező formában és színben lefoglalták a népek, és szerintem kicsit furának tűnne többféle színű köpeny, póló, kendő ami az egyén aktuális hovatartozását jelzi... (izé, kicsit gorvikias lenne... aki érti érti :D )

A mai ötletünk Narbeleth-el egy nyaklánc (bőrszíj+ cserép vagy fa medál) amire tengwákat írunk. Hogy mit írunk oda tengwákkal, még nem tudom, esetleg azt, hogy
"Arma virumque cano..."
vagy
"Dum spiro spero"
vagy
"Non scholae sed vitae discimus"
vagy
"E tu mi filii Brute..."

(latinosok előnyben. :D Amúgy csak poén.)

vagy hogy "Faluőrség 2010"
egyéb javaslatokat is szívesen fogadok.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390173 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék

Alyr Arkhon írta: Ha le tudod fénymásolni a csaták képeit akkor elég annyi. (leht hogy én is le udom, de csak talán)

Majd megpróbálom bepakolni, de ha megmondod, mi kell belőle, akár lefényképezem és átküldöm :)
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390147 Írta: Grondir
Hmm. Ha már az Első kor csatái egyenlőre elmaradnak, nem lehetne belevágni a Másodkorba? A GyU-ban és a Szilmarilokban úgyis arról van a legkevesebb infó. ;)

Lacho calad! Drego morn!

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390144 Írta: Alyr Arkhon
Ha le tudod fénymásolni a csaták képeit akkor elég annyi. (leht hogy én is le udom, de csak talán)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390134 Írta: Metaflora

Alyr Arkhon írta: Ezt inkább táborra halasztanám, annál is inkább, mert nem árt hozá Középfölde Atlasza. (tud valaki hozni?)

Nekem van, ha nincs lelkesebb jelentkező (a pakolási stílusomat tekintve szegény nagyalakú puhafedelű könyv eléggé szenvedni fog a táskába való begyömöszöléstől), hozhatok :)
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390106 Írta: Alyr Arkhon
Lehet még mindenféle példákat írogatni, csak rajta, rajta. :D

A történelemórával el vagyok maradva, ezért elnézést, igazából így hirtelen kicsit nagy falatnak tűnik az Első Kor csatáinak vizsgálata. Ezt inkább táborra halasztanám, annál is inkább, mert nem árt hozá Középfölde Atlasza. (tud valaki hozni?)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja - 14 éve 4 hónapja #390069 Írta: Grondir

Lamy írta: Tolkien botos találós kérdéshez:
- nekem a Megyéből rémlik a bot használata, de lehet, hogy tévedek. Ellenben Lobélia esernyője nem számíthat annak? :) =

A Megyében Szarumán emberei használtak bunkósbotokat. Nem tudom arra gondoltál-e? ;)

Lacho calad! Drego morn!

Utolsó szerkesztés: 14 éve 4 hónapja által.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #390036 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Tolkien botos találós kérdéshez:
- nekem a Megyéből rémlik a bot használata, de lehet, hogy tévedek. Ellenben Lobélia esernyője nem számíthat annak? :) =
A wuxia filmeket én is nagyon szeretem meg amúgy a kínai filmeket. (Tigris és Sárkány!)
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389994 Írta: Grondir

Idhren írta: (Amúgy vki említette, hogy pangás van errefelé. Jelentem, mi vagyunk a legélénkebb rendi topik :) )

Az a valaki én voltam; és a nemzettséges topikhoz viszonyítottam. ;)

Tényleg jó a töri topik, mikor jön a következő?

Lacho calad! Drego morn!

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389977 Írta: Alyr Arkhon

Antathor írta: Igenis, igenis jó a katonásdi ;)

Alyr: Én is bírom Jet Li-t, a Fearlesst most szedtem le de melyik szinkronra értetted hogy gagyi? az angolra? (magyar gondolom nincs)

Ja és a töris rész nagyon jó lett :D éljenek a fejszék ;)

De van magyar szinkron, múltkor láttam belőle egy részletet vmelyik tévéadón. Sajnos...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389964 Írta: Idhren
Télleg jó lett a Történelem topik.
Ebből egy csomó minden nem esett le eddig, pedig sok mindent olvastam.

(Amúgy vki említette, hogy pangás van errefelé. Jelentem, mi vagyunk a legélénkebb rendi topik :) )

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389956 Írta: Antathor
Antathor válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Igenis, igenis jó a katonásdi ;)

Alyr: Én is bírom Jet Li-t, a Fearlesst most szedtem le de melyik szinkronra értetted hogy gagyi? az angolra? (magyar gondolom nincs)

Ja és a töris rész nagyon jó lett :D éljenek a fejszék ;)

- Charm is a learned art.
- So is murder.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389949 Írta: Idhren

Thorongil Hunadán írta:

Igenis, kérem, leírom, mit mikor olvastam. :)

Narbeleth írta: Ííííííiiigenis, parancsára felség!

Nem élitek bele magatokat túlságosan ebbe a katonáskodásba? Örültök, hogy egyszer ilyet is játszhattok? :twisted: :D :D :D :D :D

Akár ;)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389948 Írta: Grondir

Igenis, kérem, leírom, mit mikor olvastam. :)

Narbeleth írta: Ííííííiiigenis, parancsára felség!

Nem élitek bele magatokat túlságosan ebbe a katonáskodásba? Örültök, hogy egyszer ilyet is játszhattok? :twisted: :D :D :D :D :D

Lacho calad! Drego morn!

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389930 Írta: Idhren

Metaflora írta:

Idhren írta: Valóban fárasztó, ez a lényege :)

Úgy értem, néha fárasztóbb a szórakoztatónál.

Hát, nemtom, néha énis kiugrottam tőle az ablakon, de vhogy ez hozzátartozott a könyvhöz :P

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389918 Írta: Metaflora

Idhren írta: Valóban fárasztó, ez a lényege :)

Úgy értem, néha fárasztóbb a szórakoztatónál.
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389897 Írta: Idhren

Metaflora írta: (Amúgy szerintem Vanek úr inkább fárasztó :P )

Valóban fárasztó, ez a lényege :)

Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389769 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Most csak így random irogatok mindent, mert hirtelen szabadultam rá a topikra:

Ha wuxiák, azokat szeretem, személyes kedvenc a Repülő Tőrök Klánja, na meg a Hős. Egyébként én meg ezeknek a filmeknek a látványvilágából írtam most egy röpke szakdolgozatot, elég ergya lett ugyan, de ha valakit érdekel, dobjon meg egy mélcímmel, és szívesen átküldöm :)

Történelem meg legyen, mert hasznos az. :)

Ami a kung-fu szellemiségét illeti, nem az a lényeg, hogy mennyire ismered a buddhizmust. Magával a hozzáállással kell azonosulni, de az nem vallásfüggő. A shaolin alapelv: "Ahol az akarat, ott a mód is!" Na most, ezt bármilyen egyház felől nézve magadévá lehet tenni, és fel lehet ismerni a benne lévő igazságot :)

Különben a "kung fu" kifejezés olyasmit jelent, mint huzamosabb ideig tartó kemény munkával dolgozni valamin. Bármi lehet kung-fu, nem attól az, hogy kínai. Ha innen nézzük, a kung-funak van köze Középföldéhez, amennyiben az ottani harcosok aligha érhettek volna el bármit anélkül, hogy megfelelő energiákat fektettek volna a céljuk elérésébe.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
Több
14 éve 4 hónapja #389735 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Beszélgetés - mindenfélék
Ííííííiiigenis, parancsára felség!
[*elnézést a sok korábbi közös munka miatt nem ütöttem meg a megfelelő hangot*]
Érezni fogom a chi áramlását a szőlőcukorban. :)

Ja és link a zenéhez:

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!
Téma zárolva.
Több
14 éve 5 hónapja #389689 Írta: Alyr Arkhon

Thorongil Hunadán írta: Kösz az infót!

Abba a Történelem topikba a fegyverzet, meg a híresebb fegyverek is be fognak kerülni? Mert engem érdekel az is.

Csak az én észrevételem, hogy pangás van errefelé?

Igen, be fognak.

Meg minden ami érdekel titeket, és tudom rá a választ. (ha nem tudom, meg tudom mondani hol keresd)

Alapvetően egyáltalán nincs pangás, én rálátok a többi táboros közösség topikjára is, egészen jól állunk.

Ettől függetlenül minden rendtagot kérnék, hogy írogasson a bemutatkozós topikba, például azt is megemlítve mióta ismeri Tolkient és mennyit olvasott belőle. :)
Én ezt a részt asszem kihagytam, most pótolom:
12 éversen olvastam először a Gyűrűk Urát, és azóta még igen sokszor. A Szilmarilok jóval később jött, a Hobbit még annál is. Aztán jöttek a filmek, jött az MTT és szép sorban minden elérhető Tolkien mű.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Téma zárolva.
Több
14 éve 5 hónapja #389687 Írta: Grondir
Kösz az infót!

Abba a Történelem topikba a fegyverzet, meg a híresebb fegyverek is be fognak kerülni? Mert engem érdekel az is.

Csak az én észrevételem, hogy pangás van errefelé?

Lacho calad! Drego morn!

Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.233 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére