Beszélgetés - mindenfélék
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Thorongil Hunadán írta: Érdekel a töri topik.
Ha már felbukkant az Egyház, volna egy kérdésem: a kung-fu mennyire passzol az Egyházhoz, mármint lelkiekben?
Attól függ.
Lehet úgy is csinálni, hogy teljesen beleásod magad a kultúrába is, igyekszel azonosulni vele, ebbe természetesen beletartozik a buddhizmus és taoizmus is.
Lehet így is csinálni, de ez nagyon nehéz, én nem sok ilyen embert ismerek.
Ezt a fajtát persze nemigen lehet a keresztény Egyházzal egyeztetni.
És van a többség, aki gyakorolja a harcművészetet, esetleg érdeklődik a kultúra iránt, de nem teszi magáévá, csak ismeri (ez azért két igencsak különböző dolog, viszont a kung fu a mai formájában erősen a keleti filozófiák hatása alatt áll, ezért ha azokat ismeri az ember, könnyebb megérteni a logikáját), vagy nem is ismeri mert csak a mozgás érdekli. Ettől még lehet az Egyház tagja, a kettő között nincs semmilyen ütközés így.
(bár hallottam olyanokról akik féltik magukat vagy ismerőseiket a kungfutól, mert a lelkük veszélybe kerülhet, de az ilyen vélemények általában a tudatlanságon alapulnak. Senki nincs arra kényszerítve, hogy buddhista legyen. )
A táborban egyébként semmilyen formában nem fog előkerülni ez a szellemi rész.
Antathor: Igen, nagyon szeretem Jet Li-t. Szerintem a Fearless a legjobb filmje. Nézd meg amint tudod. (lehetőleg ne szinkronnal mert az kiábrándítóan béna)
A Tiltott Királyság nekem annyira nem tetszett. Mesének elmegy, de nem sokkal több.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Jó lenne tudni kicsit többet a témában.
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Antathor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 1
Alyr ezek szerint szereted Jet Lit? Én még a Fearlesst nem láttam, de a másik két film nagyon jó!
Bár nekem a témája miatt inkább a Tiltott Királyság jött be mint a Hős, de mind a kettő remekmű.
- Charm is a learned art.
- So is murder.
- Grondir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Ha már felbukkant az Egyház, volna egy kérdésem: a kung-fu mennyire passzol az Egyházhoz, mármint lelkiekben?
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
A film egy wuxia, azaz kínai harcos film, mindegyik ilyenben vannak hatalmas ugrások, meg egy ütéstől kétszáz métert hátrarepülő ellenfelek, ezek a szereplők emberfeletti tulajdonságait hivatottak jelképezni.
Amúgy a kedvenc ilyen filmem a Hős.
A Tiltott Királyságot a bot miatt ajánlottam.
A legjobb kungfu film meg szereintem a Fearless (nem tudom, hogy fordították magyarra).
Narbeleth: Ejnye. A harcosoknak, mint minden extrém fizikai állapotba kerülő embernek, szüksége van/lehet hirtelen energialöketre, ezt adja a szőlőcukor. Az ilyen tiszteletlen dévényitibibácsis megnyilvánulásokat alkalmasint meg fogom torolni, ejnye.
Lovagok meg szabályok: A lovagi tornának meglehetősen kötött szabályai voltak, ez igaz. Ezeket a szabályokat jórészt nem tudjuk betartani, mert a többségünk - gondolom - nem tudja oklevelekkel igazolni, hogy négy generációra visszamenőleg igazoltan nemes a családja, nincs megfelelő sisakdíszünk, címerünk, sőt ha már itt tartunk, sisakunk és címerpajzsunk sem.
Azt viszont a lovagok is tudták, hogy egy dolog a lovagi torna, és egy egészen más dolog az élet és az igazi harc. Ott ugyanis nincsenek szabályok.
Ettől függetlenül helyes és követendő dolog eszményeket állítani magunk elé, amelyeket ha nem is tudunk teljesen elérni, legalább törekszünk rá.
(majd még meglátom mit tudok kezdeni a lovagos témával, Ramón Lull szerint a lovag legfőbb erénye az Egyház szolgálata, ez rögtön elég erőteljesen ütközik Középföldével például, merthogy nincs egyház)
Volna egy kérdésem:
Mit szólnátok egy Történelem topikhoz, ahova szép lassan beírogatnám amit Középfölde hadviseléséről tudok? Ezeket szóban is szeretném elmondani, de amennyire megamat ismerem úgyis kihagyok valamit belőle, tehát jobb leírni is.
Szóljatok ha érdekel, mert ha nem akkor nem írogatok.
Még egy kérdés:
Ismeritek a Blind Guardian együttes Nightfall in Middle Earth c. albumát?
Ez erőteljesen toplkienita metál, gyakorlatilag Szilmarilok-feldolgozás.
Csak felötlött bennem hazafelé, mert én ismerem és szeretem, és jócskán hozzáad a hangulathoz.
Elnézést a nem túl összeszedett és igen hosszú hozzászólásért, edzés után igen bőbeszédű tudok lenni.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Lehet, hogy csak nem akarták megkockáztatni, h eltörjön A tulajdonos eléggé kiakadt, mikor Gandalf azt mondta és prezentálta, hogy "Saruman, a botod kettétört".Antathor írta: Úgy látszik ők még nem fedezték úgy fel a bot hatalmát, mint mi fogjuk
- Antathor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 1
Úgy látszik ők még nem fedezték úgy fel a bot hatalmát, mint mi fogjuk
csakhogy én is hozzájáruljak a csoportmunkához
- Charm is a learned art.
- So is murder.
- Narbeleth
- Nem elérhető
De ez kezd átfordulni Dévényi Tibi bácsiba elképzeltem, ahogy rendi foglalkozáson dobálod az édességeket, mi meg úgy tapsolunk és vonyítunk mint a fókák.
Lovagos dolog engem is érdekel, de nem tudom mennyire fogok diszkriminálódni ha betartjuk a szabályokat.
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Grondir
- Nem elérhető
A mágusbotokat is írtam volna, de azokkal csak a filmben ütlegelnek.
Engem érdekelnek a lovagok, meg a lovagi tornák, stb...
Megnéztem a Tiltott Királyságot, szerintem nem rossz film. Csak a 10-15 méteres ugrásokon nagyon látszik, hogy nem valódiak. A legjobb rész, mikor Jackie a sivatagban esőért imádkozik.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Adanedhel írta: És természetesen a mágusok kedvenc fegyvere a bot
De a mágusok - amennyire emlékszem - a filmet kivéve nem kifejezetten egymás csapkodására használják a botjukat. Az a hatalmuk szimbóluma és a hatalomgyakorlási eszközük. Gríma nem vletlenül mondja, hogy vegyék el Gandalftól.
(most nem ugrik be, hogy a Gyűrű Keresése istarokról szóló részében van-e külön szó a botokról, de utána lehet nézni)
Te is kérsz csokit?
Sajnos ennyi keretem nincs rá, viszont lehet, hogy szőlőcukrot tudok szerválni, amennyit csak akartok.
Juteszembe, Thorongil, milyen csokit szeretsz?
Lovagiasság ide vagy oda, azért a java téged illet, mint leggyorsabb helyes válaszolót.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Adanedhel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Thorongil Hunadán írta: Nagyon szépen köszönöm!
Ugye tábla?
Igen, feltéve ha lovagi erényeket tanúsítva megosztod rendtársaiddal.
(amúgy éppen a lovagi tornákból írom a szakdolgozatomat, úgyhogy ha van rá érdeklődés, beleszőhetjük ezt is a rend életébe egy kicsit. )
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Grondir
- Nem elérhető
Ugye tábla?
Lacho calad! Drego morn!
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Thorongil Hunadán írta: Kérem a csokit!
Először: Vándor bottal harcol Széltetőn a nazgúlok ellen (igaz, azok lángolnak is).
Másodszor: a kőtrollt is bottal vágja hátba.
Harmadszor: a Banyapók Oduja után Samu a Faramirtól kapott bottal vágja hátba Gollamot.
Több most nem jut az eszembe.
Helyes a válasz, tied a csoki!
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Grondir
- Nem elérhető
Először: Vándor bottal harcol Széltetőn a nazgúlok ellen (igaz, azok lángolnak is).
Másodszor: a kőtrollt is bottal vágja hátba.
Harmadszor: a Banyapók Oduja után Samu a Faramirtól kapott bottal vágja hátba Gollamot.
Több most nem jut az eszembe.
Lacho calad! Drego morn!
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Még kedvcsináló:
Bot bot ellen
Bot bot ellen - kicsit pörgősebb, kungfus változatban
Bot kard ellen
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Adanedhel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Adanedhel írta: Miért a többit megtudod?
Ha megtanítasz minket ilyenekre, az király lesz
Igen, meg tudom.
És igen, fogunk ilyesféléket tanulni, hogy mennyit és miket, az rajtatok múlik.
Thorongil:
Igen, tény, hogy nem teljesen passzol a Gyűrűk Urához, de egyrészt ki sem zárja senki, másrészt azért a botoknak ott is van szerepe.
Kap egy csokit az, aki mond legalább két példát a Gyűrűk Urából, ahol botot használnak egy másik lény ütlegelésére.
Amúgy igen, ahogy Narbeleth is mondta, a botra csak egy hegy kell és lesz lándzsa, vagy pika (vagy kopja, vagy angolnyárs, igazából csak a hegy és a nyél hosszától függ).
De tapasztalataim szerint a kard tanulás is könnyebben megy ha már tudsz botozni.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Grondir
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Miért illúzióromboló?
Úgy értettem Középfölde világához képest illúzióromboló, ott mindenféle fegyver, itt meg bot...
Egyébként semmi bajom a bottal, sőt ha azt a gyertyaoltogatást is tudni fogom, hát...
Lacho calad! Drego morn!
- Narbeleth
- Nem elérhető
De nem ilyen:
(bár a pika névre elsőre ezt dobja ki a google)
hanem ilyen
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Adanedhel
- Nem elérhető
Ha megtanítasz minket ilyenekre, az király lesz
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
A gyertyaoltogatós trükköt mondjuk nem tudom megcsinálni...
(bár egy gyertyát egy ütéssel még igen)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Thorongil Hunadán írta: Kb. így gondoltam. Ha van a bot mellett más fegyver is, pl. miket írtál, akkor nincs szavam. Csak a bot úgy magában kicsit illúzióromboló .
Szabad tudni mik azok az érdekességek?
Miért illúzióromboló?
A leguniverzálisabb fegyver ami csak létezik.
És ha jó vagy bottal, könnyebben tanulsz minden más fegyvert is.
A fő profil a puszta kéz mellett mindenképpen a bot lesz,
Ajánlott film a témában a Forbidden Kingdom (Tiltott Királyság)
Az érdekességek egyelőre maradjanak titokban, semmi olyat nem szeretnék ígérni, ami nem biztos, hogy tejesül.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Grondir
- Nem elérhető
Szabad tudni mik azok az érdekességek?
Lacho calad! Drego morn!
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Thorongil Hunadán írta:
Idhren írta: Csak semmi cifraság, a fegyverzetünk egyetlen darabból fog állni, ami minden más fegyver alapja: botból.
De azért néha lesz egy kis változatosság, ugye? : :shock:
Lesz még pusztakéz is, meg szerepel a tervben némi íj, kard és lándzsa is, de az elsődleges a bot lesz.
Meg még egy-két érdekesség.
Mit szeretnél még?
Ha van bármire igény, igyekszem megoldani, hogy legyen lehetőség.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Grondir
- Nem elérhető
Idhren írta: Csak semmi cifraság, a fegyverzetünk egyetlen darabból fog állni, ami minden más fegyver alapja: botból.
De azért néha lesz egy kis változatosság, ugye? : :shock:
Lacho calad! Drego morn!
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Adanedhel írta: Milyen lesz a fegyverzetünk?
Csak semmi cifraság, a fegyverzetünk egyetlen darabból fog állni, ami minden más fegyver alapja: botból.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Adanedhel
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Ez lesz itt a Faluőrség-Városőrség-Őrség céhének beszélgetős fóruma, én meg lennék a céhvezető.
Van néhány megbeszélni-ötletelnivaló még tábor előtt, kérek mindenkit, hogy jelentkezzen itt mielőbb.
A bemutatkozós topikban például be lehet mutatkozni.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/