- Köszönetek: 0
Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
- Lamorak
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Brisa írta: Én személy szerint nagyon nem szeretnék senkit kidobni egyik csoportból sem csak azért, mert még nem lépett be az egyesületbe.
Nem is erről volt szó, de azt hiszem, ezt elmagyaráztuk.
Személy szerint én sem látom tragikusnak, hogy nem 'szavaztuk meg' rögtön a regionális-szakmai szerveződési egységeket; szerintem ezek nem vesztenek azzal semmit, hogy nincs külön jogállásuk. Akkor kell majd nekik létrehozni, mikor már a működésüket veszélyezteti, ha nincs nekik, és ez szerintem még messze van. Ezek a csoportok úgyis alakulnak és működnek majd, ha van külön jogállásuk, ha nincs; kicsik vagyunk még ehhez (és tulajdonképpen a kreatív szekció/tudományos szekció/stb. bontásban eddig is tematikus csoportokból állt az MTT, és én éppen azt hangsúlyoztam minden fórumon, a sajtóanyagban is, hogy az MTT nem fölérendelt szervezet, nem a munkát irányítja, hanem szervezi és koordinálja, lehetőségeket teremt az információáramlásra, együttműködésre, kapcsolattartásra).
Amiről viszont kimaradt a programból, noha emlékezetem szerint a szeptember eleji elnökségi ülésen megbeszéltük, az a további januári programok. Ugyanis nem csak a 111. születésnapot kellene megszervezni januárban: az csak felvezetés. Kellene a bemutatóhoz is kapcsolódni, és én már tavaly is akartam egy értékelő kerekasztal-beszélgetést összehozni, minél nagyobb arcokkal, néhány héttel a bemutató után, ami fórumot teremt kimondottan arra, hogy erről a filmről beszéljünk. Ez nyilván kapcsolódik mindahhoz, ami a 111. születésnap ismeretterjesztő programjaiban elhangzott, és szintén mehetne az InterCom támogatásával (hiszen egy nagy nyilvánosság előtti, rangos és színvonalas beszélgetés még mindig jó reklám). Erről tehát várunk véleményeket.
A bejegyzés haladásának örülök-- de várjuk ki a végét, csak az biztos, ami a kezünkben van.
És persze köszönöm szépen mindenkinek a közgyűlésen való aktív és eredményes részvételt; nem is tudjátok, mennyire nem hasonlított ez a szokásos hosszú és unalmas bizottsági-testületi ülésekhez. Nagyon jók voltatok, köszönjük szépen a munkát!
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Nem elérhető
Én személy szerint nagyon nem szeretnék senkit kidobni egyik csoportból sem csak azért, mert még nem lépett be az egyesületbe.
A szülős tali témáján újra el kellene gondolkoznunk. Össze kéne szedni, hogy mit tudunk csinálni az ügy érdekében.
És a tájékoztatóra visszatérve: kellene egy plakátszeűség is, amin egyszerűen csak az MTT van reklámozva.
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Batti
- Nem elérhető
Ancalimon írta: Hat ez igy eleg akademikus kerdes. Hasonloan akademikus valasz: kb annyira, amennyire az MTT a sajat reszenek tekinti ezeket a csoportokat.
Egyebkent mint mar a kozgyulesen is elmondtam, a jelen helyzetben egyaltalan nem latom tragikusnak, hogy az onszervezodes nem kapott szervezeti kereteket. Ha tenyleg van ra igeny, ugyis mukodni fog...
Az mar sokkal jobban faj, hogy a tiszteletbeli es a partolo tagsagi format nem sikerult bevezetnunk, ez most a tamogatas szerzeshez nagyon sokat segitett volna.
Az MTT-hez tartozás kérdése lehet akadémikus, de lehet jogos is ha olyan szerveződésekről van szó amelyeknek soraiban MTT-s és nem MTT-s tagok is találhatók. Menyire kell pölö figyelembe venniük az alapszabályban leírtakat stb.
A tiszteletbeli és pártoló tagság kérdésének megvitatásának elmaradása számomra is sajnálatos. Per pillanat nem igazán jut eszembe igazán jó gondolat, hogy ezeket mégis bevezessük, mert az alapszabály módosításhoz közgyűlés kell. Talán egy rendkívüli közgyűlés megfelelő lenne ahol csak erről a témáról szavazunk. Esetleg olyan alkalommal amikor a tagság nagy (legalábbis a határozatképességhez szükséges) része egyébként is megjelenik. 111. születésnap?
"Kane o Keizai Suru"
- Ankalimon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 2
Batti írta: Van egy jó hírem, a hétvégén az Ügyvédnő beszélt a Bíróval, a bejegyzésünk a napokban lezárul(akár lezártnak is tekinthető) és néhány napon belűl megkapjuk a bejegyzésről szóló végzést.
Szuper!
Batti írta: Azt viszont én kérdezném, hogy a már kialakult csoportok pl. a kószák szövetsége menyire érzi magát az MTT részének?
Hat ez igy eleg akademikus kerdes. Hasonloan akademikus valasz: kb annyira, amennyire az MTT a sajat reszenek tekinti ezeket a csoportokat.
Egyebkent mint mar a kozgyulesen is elmondtam, a jelen helyzetben egyaltalan nem latom tragikusnak, hogy az onszervezodes nem kapott szervezeti kereteket. Ha tenyleg van ra igeny, ugyis mukodni fog...
Az mar sokkal jobban faj, hogy a tiszteletbeli es a partolo tagsagi format nem sikerult bevezetnunk, ez most a tamogatas szerzeshez nagyon sokat segitett volna.
- Áfonya
- Nem elérhető
Batti írta: Van egy jó hírem, a hétvégén az Ügyvédnő beszélt a Bíróval, a bejegyzésünk a napokban lezárul(akár lezártnak is tekinthető) és néhány napon belűl megkapjuk a bejegyzésről szóló végzést.
Ez a hír mai, nagymértékben *pocsék* napomat igencsak feldobta. Bocsássatok meg, amíg boldog könnyeket hullatok a sarokban.
Éljen az MTT!
Én is köszönöm neked Batti a fáradságot, és a kitartást.
A jegyzőkönyvet holnap írom meg, szerda körül várhatjátok. Remélem így rendben van.
Batti: Ha esetleg volt már időd frissíteni az Exceles taglistát, akkor dobd át, légyszíves, ugyanis nálam nincsenek felírva az új tagok.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Ringbearer
- Nem elérhető
Pl. ez a találkozó, lehetne egy Kószás!
"Be the change you want to see." Gandhi
- Léli
- Nem elérhető
Batti írta: Azt viszont én kérdezném, hogy a már kialakult csoportok pl. a kószák szövetsége menyire érzi magát az MTT részének?
Hát... Ez tényleg jó kérdés. Az való igaz, hogy a KSz-nek még van olyan tagja, aki nem MTT-s, de ez a szám egyre csökken (tudtommal). Én személy szerint igenis az MTT részének érzem magunkat.
:deal: Éljen! :bounce: Végre! Köszönjük Batti a fáradhatatlanságodat és a kitartásodat!
Hosszú és eredményes éeltet
Telcontar Léli
Ui.: Tudom, mit felejtettünk el! Az MTT népszerűsítéséről beszélni. Hogyan, mikor... És gyorsan jön a TTT...
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Ááá, ez tényleg jó hír! Gratulálok! :hello:Batti írta: Van egy jó hírem, a hétvégén az Ügyvédnő beszélt a Bíróval, a bejegyzésünk a napokban lezárul(akár lezártnak is tekinthető) és néhány napon belűl megkapjuk a bejegyzésről szóló végzést.
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Rayan
- Nem elérhető
Ha jól emlékszem, ezt már megbeszéltük párszor, miszerint a KSZ továbbra is az MTT Kreatív Szekciójának része. (Brisa is említette, hogy a kószák többsége MTT-tag; a többiek iktatása folyamatban )
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Batti
- Nem elérhető
Mint tudjátok (már ha figyeltéttek) lezajlott a Magyar Tolkien Társaság első rendes közgyűlése. Mielőtt a titkárunk Sőlősi Lívia vagyis Áfonya a jegyzőkönyvvel együtt beszámolna a történtekről, pár szót én is ejtenék.
Először is mindenkinek köszönöm a részvételét és az aktív munkáját valamint üdvözlöm az összes új tagunkat. Köszönöm az elnökségnek az előkészületekben végzett munkát és külön köszönöm a Lassi Laurië szerkesztő gárdájának a szép kiadványt. S nem utolsósorban Amani mesternek a címet.
Az összes napirendi pontban sikerült így vagy úgy megegyeznünk. Egyetlen erősen vitatott kérdés volt csak amelyben parázs vita alakult ki. Mégpedig a területi és szakmai csoportok kérdésében. A kérdés az volt, hogy a tagság és a közgyűlés közé bekerüljön e a különféle belső szerveződésk intézménye. Nagy vonalakban az lett volna az eredménye ennek, hogy gyakorlatilag minden tagnak választania kellett volna valamilyen szerveződést az MTT-n belül amely azután képviselte volna érdekeit a közgyűlésen és vinné az ügyeket csoporton belül. A vég konklúzió az lett, hogy nem változtatunk a jelenlegi működési rendszerünkön. Ami természetesen nem zárja ki a csoportok alakulásának lehetőségét. Sőt sokszor jó is ha van egy csoportnak szóvivője vagy szóvivői, de a csoportosulások jogállása nem változik meg, legalábbis egyelőre.
Azt viszont én kérdezném, hogy a már kialakult csoportok pl. a kószák szövetsége menyire érzi magát az MTT részének?
A Társaságról új sajtó anyag készül és választva lett egy sajtóreferens néhány segítővel. A személyéről majd akkor ha végleges választ kapok tőle.
A társaság tagjairól és működéséről szóló adatokat valami módon elérhetővé fogom tenni. Természetesen csak név listáról lehet szó és esetleg egy elérhetőségről. (privi a fórumon esetleg e-mail). Az alapszabályunkat pedig úgyis láthatóvá kell tenni a tagok számára.
Van egy jó hírem, a hétvégén az Ügyvédnő beszélt a Bíróval, a bejegyzésünk a napokban lezárul(akár lezártnak is tekinthető) és néhány napon belűl megkapjuk a bejegyzésről szóló végzést.
"Kane o Keizai Suru"
- Áfonya
- Nem elérhető
Az elnökség nevében is köszönöm mindenkinek, aki részt vett a Közgyűlésen, hogy eljött, nem aludt el (), sőt talán még érdemileg hozzá is tett valamit a dologhoz. Az újság szerkesztőségének külön köszönet a nagyszerű munkáért. :itscool:
Én is úgy vélem, hogy eredményesek voltunk, bár vannak még fekete foltok, de remélhetőleg hamarosan minden be fog indulni.
A jegyzőkönyv remélhetőleg hamarosan elkészül, minden tag (új és régi egyaránt) meg fogja kapni, illetve mindenki, aki igényt tart rá. A tagok adatbázisa is hamarosan frissítésre kerül.
Addig is kérnék mindenkitől egy kis türelmet, külön kérdésekre nem fogok válaszolni, legyetek szívesek megvárni a hivatalos beszámolót. Igyekszem vele, ígérem.
Két hét múlva vezetőségi ülést fogunk tartani. Ott mindenképpen lesznek fejlemények, ill. valószínűleg meg fogjuk határozni a konkrét elvégzendő feladatokat, amire segítő emberek jelentkezését is várjuk majd.
[size=9:3rue9vq7]És most egy pici, és nagyonnemhivatalos off: én is nagyon szeretlek titeket, és tudjátok: "Amíg mindannyian hívek vagytok, van remény." Köszönet a kitartásért.[/size]
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- aieless
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Marhajó!
Ez nagyon megnyugtató, pláne, ha a változatosság kedvéért sikerül is elmennem
Látom, jól éreztétek ám magatokat!
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain
- Kincső
- Nem elérhető
És akkor ugye majd lesz egy összefoglaló, hogy mi történt?
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Brisa
- Nem elérhető
Mi más téma volt még?
Hallom, ünnepetetek is...
Ja, és még valami: kellene nekem egy tájékoztató az MTT-ről, hogy mi ez, mit csinál, milyen céljai vannak, hogyan lehet belépni stb.
Ugyanis arra gondoltam, hogy Noldás program keretén belül megkeresett intézmények vezetői kapnának egy ilyen tájékoztatót az MTT-ről. Így tudni fogják, hogy "mi fán termünk", és talán nagyobb bizalommal fognak fogadni bennünket.
[size=9:38dhym8t]Meg azért is, hogy ne nekem kelljen századszorra is elmagyaráznom a 100. privát érdeklődönek... [/size]
Az jutott eszembe, hogy okt. 23-án, a kósza talin neki lehetne kezdeni az érdemi megbeszéléseknek a 111. szülinapi buli kapcsán.
Mivel, mi kószák minden hónapban találkozunk legalább egyszer, talán alkalmas lehet arra, hogy a szervezés állását és a további tennivalókat meg tudjuk beszélni. (Két tali között pedig lehet dolgozni is az ügyön. )
(A találkozók mindig a Margitszigeten lévő Atlétikai Centrum büféjében szoktak lenni. Kellemes hely.)
Brisa
- Rayan
- Nem elérhető
Asszem hatékony volt a közgyűlés, túlságosan is. (Néhányunkat már az álom kerülgetett.) Köszönet a Vezetőségnek, úgy globálisan, mindenért...Anyáméknak baromira tetszik az újság Ezúton is szeretnék gratulálni apró szerkesztőségünknek, hihetetlen nagy munkát végeztetek! (Kisebb hibák ide vagy oda, roppantul izgalmas és szép. A szerkesztésbe idő, amíg belejön az ember.) Szóval csak így tovább!
A CD csodaszép, kívülről is.
Amit még meg kell említenem:
-billiárd (amatőröknek is megy)
-előzetes tévén
-Batti asztalcsapkodása :agree:
-teaház és szülinapi torta -> a nap fénypontja volt
Szóval még1X köszönöm!!!
Mondtam már, hogy nagyon-nagyon szeretlek titeket?
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Dínchamion
- Nem elérhető
Névjegykártyám van, de már nem tudok hazamenni érte, bízom benne, hogy azért ismertek (mint a rossz pénzt ), legalábbis néhányan.
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Brisa
- Nem elérhető
Gyülekezés a Batthyányi téren 8:30 és 9 óra között szombaton. Legkésőbb a 9:10-es HÉV-vel megyünk. (Részletek a Találkozásokban.)
Brisa
- Batti
- Nem elérhető
Mi is van az avatarommal?
"Kane o Keizai Suru"
- Brisa
- Nem elérhető
(Mi van az avataroddal?)
Brisa
- Batti
- Nem elérhető
A tagdíjak ügyében kis türelmet kérek. Amint bejegyeznek bennünket azonnal lesz számlaszámunk is. Aki pedig jön a kgy.-re az hozza magával.
Áfi. szükség lesz egy papírra amin a befizetést vezetjük per pill.
"Kane o Keizai Suru"
- Brisa
- Nem elérhető
Áfi: Batthyányi térről indul a HÉV. Csak, hogy tudd.
Jah, és köszi.
Brisa
- Áfonya
- Nem elérhető
Nem, Áfi nem tudja, hol az Ipar utca (sőt azt se tudta, honnan indul egyáltalán a HÉV ), de Battinak hála, most már legalább van fogalmunk róla. Estel, kösz a térképet, még szükségünk lehet arra is... :itscool:
Szméagol: A Közgyűlésről jegyzőkönyv fog készülni, amit minden tagnak, és természetesen annak aki kéri, eljuttatok majd.
Brisa: Nekem ketten adtak át tagdíjat (Kincső és Gillz), kaptak róla nyugtát, én pedig a K.Gy.-en odaadom majd Battinak. Aki pesti, és vállal egy kis kényelmetlenséget (de az egész napos K.Gy.-re nem ér rá), az kijöhet a Batthyányra szombat reggel, és leszurkolhatja nekem a pénzt. (Bár nem hiszem, hogy erre a megoldásra tolonganának a jelentkezők... ) Másik lehetőség: bevárni a bankszámla megnyitását - esetleg Battinak valahogy privát úton eljutattni a tagdíjat. (Bár erről nem nyilatkozom Batti nevében, szóval ezt tőle tessék megkérdezni.)
Egyelőre ennyi.
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Brisa
- Nem elérhető
Batti írta: Akik ajánlották a segítségüket, holnap este egy bejárás erejéig rá érnek? Közben néhány dolgot meg tudunk beszélni.
Bejárás? Az meg mi? Mit kell bejárni?
(Amúgy én ráérek.)
És arra nem válaszoltál, hogyan tudják azok befizetni a tagdíjat, akik személyesen nem tudnak eljönni a KGy-re?
Brisa
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Szeretném megtudni, hogy hova kerül fel a KGY-n szóba került dolgok?
Hogy lehet hozzájutni?
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Batti
- Nem elérhető
Szentendrén az Ipar utcát térképen ne is keressétek (én sem Találtam). Viszont elég egyszerű oda jutni. Az ipar utca az első jobbranyíló utca Szentendrén ha Pest felől érkezünk. Ez persze csak autósoknak támpont. Aki "gyalog" értsd Hévvel érkezik annak a végállomás előtt eggyel kell leszállni a Pannóniatelep megállóhelyen és a Honvéd vagy a Bokréta utcán kisétálni a Dózsa György útig esetleg a fentemlített utcák és a Móricz Zs. u., Liliom u. útvonalat követve szintén a D.Gy. útig sétálni. A D.Gy. u. a 11-es út Szentendrén keresztül vezető szakasza. Ennek megfelelően nagyon forgalmas és az átkelésnél vigyázni kell. Márpedig át kell menni a másik oldalra (a duna felőli oldalra) és visszafelé, Szentendréről kifelé kell sétálni. A térképeken ugyan nincs kiírva de a valóságban ki van táblázva az Ipar utca. Azon kell a végéig, majdnem a dunapartig sétálni. A tűzoltóság épülete elég feltünő, annál is inkább mert nincs a közelében semmi. Ami nincs még az járda végig az Ipar utcán. Ezért itt is körültekintően kell közlekedni. A tüzoltóságon már tudnak rólunk és meg tudják mondani, hová kell menni (1. emelet folyosó vége). Holnap elérhetővé teszek egy térképet a Hévtől a Tűzoltóságig vezető útvonalról.
Akik ajánlották a segítségüket, holnap este egy bejárás erejéig rá érnek? Közben néhány dolgot meg tudunk beszélni.
Igen kérnénk egy kis beszámolót a Könyvtáros programról.
A helyi szervezetek dolgát majd a K.GY.-n megbeszéljük
Viszek magammal jelentkezési lapot, tehát lehet jelentkezni ott is.
"Kane o Keizai Suru"
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Hát, hosszas keresés után, végül megtaláltam!Brisa írta: Áfi: Ha te tudod, hol van az Ipar u. Szentendrén, akkor örülnék, ha elvezetnéd a társaságot oda (és majd vissza is). Én nem találtam a térképen. (Valaki tudja , hogy hol van az Ipar utca Szentendrén???)
(Fin, lógsz nekem egy csokival! )
- Brisa
- Nem elérhető
Köszi, Dín.
Brisa
- Dínchamion
- Nem elérhető
És egy megjegyzés: már én is fel akartam vetni a dolgot (megint), hogy ezek a kihelyezett MTT-leányvállalatok mindenképpen létre fognak jönni, mert mindenki a saját háza táját ismeri a legjobban, de ha ez a dolog amúgy is elkerülhetetlen (és főleg a legjobb megoldás: kicsi, dinamikus, tevékeny csoportokat alakítani, akik a helyi ügyeket a legnagyobb kompetenciával tudják intézni), akkor miért ne határozna meg az MTT bizonyos kereteket... Akkor elkerülhető a kétnaponkénti Lehet ezt?-kérdések megjelenése a fórumban...
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?