Magyar Tolkien Társaság - Az Egyesület
- svindler
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Álmos
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Najó, kifogyott a táram, Sir Dark Sheriff, Cool in WestEnd, höhö, najó, komolyra fordítván éme bécses szaót
A javaslatom:
-Az MTT-tagok teljes listájának leközlése itt, az MTT topicban ( név+e-mailcím+telefon )
-Ezekután én szívesen összeállítok egy Excel-táblát a jelentagokról, majd szétküldöm mindenkinek, aki tag
Miért kéne mindez? Például Brisa ötlete miatt. Meg amúgy sem árt véleményem szerint.
Nos, ki lenne akkor az a becses személy, ki mindezt megcsinálja? Valaki olyan, akinek megvan a teljes lista! Értelemszerűen
Ha ez megvan, Brisácska tiéd a terep:
-szét kéne küldeni egy felhívást az alapötlettel, majd határidőt szabni a jelentkezésig, mindezt nem azért, mert imádjuk a szabályokat ( Isten ment's ), hanem mert különben az életben nem indul be, lévén a csapat nem teljes, hiányos, toldozott-foldozott
-ha megvan a létszám, lehet az ötletekkel jönni a személyes talira
Na? Okos vagyok?
Hihi, ÖregSam most nyugovóra tér. Várjuk a listát!
Ölelés
Darky
Huhú
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Álmos
- Nem elérhető
- Álmos
- Nem elérhető
És megintcsak Puff
Huhú
- Telumehtar
- Nem elérhető
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
MINDENKIT, akinek a TÁRSASÁG MEGALAKULÁSÁVAL, NYÁRI TÁBORRAL STB. kapcsolatos IROMÁNYA VAN , és azt a 'publikálná' KÜLDJE EL még a HÉTEN GUMIPÓKNAK ,
mert a közgyűlésre meg szeretnénk jelentetni egy szerényebb újságot.
A segítségeteket előre is köszönöm,
Morgana
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Brisa
- Nem elérhető
Darkman írta: Nos őszíntén mondom én ebben maximálisan részt vennék. Mind a programok kidolgozásában
és megvalósításában is. Viszont szerintem azt kéne csinálni, hogy összegyűjtjük azokat az embereket, akiket ez
érdekel és tenni is kívánnak érte valamit, mindenki kiötöl valami ötletet, hogy ő személy szerint mit tart
elképzelhetőnek, s összejövünk egy talira. Amikor megvan a program, mindenki kap feladatot, határidőre, mert
ugye másképp nem megy, majd jöhet a megvalósítás.
Na?
Háááát...
Persze, hogy jó ötlet!
Örülök, hogy ennyire lelkesedtek. Az ügyben még a következő személyekre számítanék szívem szerint:
Fin
Léli (tudom, nagyon elfoglalt vagy)
Cueddo
Ancalimon
Batti (legalább a véleményezés és képviselés szintjén)
Lamorak (főleg akkor, ha a felnőttek számára is szervezünk valamit)
és néhány kicsit, akiken úgymond ki lehetne próbálni az egyes programokat...
De rajtuk kívül minden érdeklőődőt és segítő kezet szívesen látnék.
A dolog hogyanját és mikéntjét majd még megbeszéljük. Először jöjjön össze egy csapat, akik szívesen
dolgoznának ezzel. Megkérek mindenkit, hogy akt érdekel, írjon nekem egy privit. (Svint megkérem, hozzon létre
számunkra egy csoportot.)
Darkynak abban is igaza van, hogy az MTT tagjai számára is létre kéne hozni egy csoportot, amelynek a
moderátora Batti lehetne. Így legalább látnánk, hogy eddig kik tagok.
Ja, és frankyvel is mélyen egyetértek. Nem lehetne az ügyet legalább levélben megszavaztatni az MTT tagjai
között?
Brisa
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
De mindegy, legfeljebb nem megyek el hanem elolvasom az osszefoglalot.
Beleg
(nehai Laegolas)
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- franky
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Dínchamion írta: Mivel azonban elég egyértelműen eldőlt a dolog (a javamra, de ha az alapító tagoknak kell szavazni, akkor problémásabb a dolog), mindazonáltal az FB-gyűlést még a Közgyűlés előttre kell összehívni, de akkor mindhárom tagnak ott kell lennie...
Félreértés ne essék, nem kötekedés, nem féltékenység, se semmi hátsó gondolat vagy szándék mielőtt valaki így akarna megtámadni, de sztem nem egyértelműen, és nem dőlt el, és pláne nem senki javára... véleményem szerint az elnökségi bizottság nem az alapító tagság teljes része, és méghaistulajdonképpen mindenki kéccer szavaz beleértve a T. Elnök Urat is, akkor sem érte volna el a szavazatok mennyisége az alapítótagok összavazatának egyharmadát...
Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy azért, mert sürget az idő vajon célszerű-e ilyen módon megválasztani akármilyen felelős pozícióra embert. Ugyanis a hivatalos működésünkhöz elég gáz, ha nem hivatalosan választott embereket prezentálunk a bíróság felé. Tudom, hogy ennek az egésznek nincs ekkora súlya talán, amit felhozok, mindenesetre a banktulajdonosok sem pénzmosással indítják be a bankjukat... legalábbis alapvetően nem.
Ez a bizalmi indítvány engem teljesen parlamenti dolgokra emlékeztet. Azért ennyire nem komoly a dolog... Az a meglátásom, hogy egyik pillanatban nagyon komolyan veszitek a társaság működését szabályozó dolgokat, valamint a társaság léte is mintha normális keretek közé szorulna, vagy mármár túlzásokba estek ilyen téren, másik pillanatban pedig inkább hasonlít gyengécskén megszervezett óvodai babzsúrra... Azt hiszem, egyszerre sokmindenre koncentrál a társaság, és ez eléggé megosztja a figyelmet, és ugye jobb egyet tökéletesen, mint százat félig megcsinálni...
Nem bántásképpen mondottam mindezt, nem akarok megint haragot, visszavettem magamból, ritkán jelentkezem, de jelentkezéseim között igyekszem gyűjtögetni az infókat, amiket itt felcsipegetek. És megpróbálok érdemben reagálni... Szóval építő jellegű kritika lenne mindez, mielőtt még valaki puffogni kezdene, hogy már megint nekem nem teccik valami...
üdv: F.
- franky
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Áfonya
- Nem elérhető
2002. október 5., Szentendre, Ipar u. 5., a Tűzoltóság épülete
Aki a taglistánkon fenn van, az írásos tájékoztatót is kap erről. Aki még nem tag, az kérem, figyelje a topicot! (Illetve kérdezzen, ha valami nem világos! :itscool:)
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
De örülnék ha ott lenne...
A Közgyűlésnek megszületett már a PONTOS ideje és helye?
- Áfonya
- Nem elérhető
Szméagol írta: Sziasztok!
Telcontar_Leli írta:
Szerintem fölölsleges. Lehet, hogy eljönne, de... Őt olyan embernek ismertük meg, aki szívesebben megy el olyan helyekre, ahol kötetlen beszélgetést folytathat az emberekkel.Brisa írta: Árpi bácsit is meghívjuk?
Teljesen igazad van, de azért egy meghívót el lehet küldeni neki, mondjuk úgy, "udvariasságból".
Árpi bácsit meghívjuk, mert úgy illendő. Reméljük, hogy ráér, és elfogadja a meghívást.
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Telcontar_Leli írta:
Szerintem fölölsleges. Lehet, hogy eljönne, de... Őt olyan embernek ismertük meg, aki szívesebben megy el olyan helyekre, ahol kötetlen beszélgetést folytathat az emberekkel.Brisa írta: Árpi bácsit is meghívjuk?
Teljesen igazad van, de azért egy meghívót el lehet küldeni neki, mondjuk úgy, "udvariasságból".
- Áfonya
- Nem elérhető
Az elnökségi ülés jegyzőkönyvét hamarosan minden tag meg fogja kapni e-mailben. :itscool:
[size=9:60t1a4gv]Ami ha egy bizonyos "Liv"-től jön, ne lepődjetek meg, az is én vagyok... [/size]
Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
- Álmos
- Nem elérhető
Átolvasván ez elmúlt hónap anyagát ( szánom-bánom bűnömet ) mindennel és mindenkivel egyetértek ( micsoda rugalmasság ) minden jó és minden ok.
Brisa!
" Elsősorban gyerekprogramokban gondolkozom. A fórum által az
már kiderült, hogy a 13-14 éves korosztályt már érdekli a
GyU. Szóval úgy képzeltem, hogy Középfölde világa keretet
adhat ahhoz, hogy olyan témákról beszélgessünk a
gyerekekkel, mint a természet (pl. csillagászat, növény- és
állatismeret, földrajz, geológia stb.), a környezetvédelem,
a költészet, az irodalom, a művészet, a film, a
pszichológia, az élet 'nagy kérdései' stb. Ezek közül
kiválasztunk egy témát.
Pl. költészet és irodalom. Ez a foglalkozás pl. kinézhetne
így:
- 'Melyik a kedvenc Tolken-versed?' - felolvasások és
beszélgetések az egyes versekről.
- 'Miben áll a költészet hatalma?' - beszélgetés a témáról
és a nem tolkien-i versek bevonása, illetve idézése.
- Versírás. (Játékosan és nem kötelezően megkövetelve!)
- Egy Tolkien-vers felolvasása, aminek mondanivalóját egy
másik művészetiágazat (pl. rajz, festészet, agyagozás)
segítségével ragadjanak meg. "
Nos őszíntén mondom én ebben maximálisan részt vennék. Mind a programok kidolgozásában és megvalósításában is. Viszont szerintem azt kéne csinálni, hogy összegyűjtjük azokat az embereket, akiket ez érdekel és tenni is kívánnak érte valamit, mindenki kiötöl valami ötletet, hogy ő személy szerint mit tart elképzelhetőnek, s összejövünk egy talira. Amikor megvan a program, mindenki kap feladatot, határidőre, mert ugye másképp nem megy, majd jöhet a megvalósítás.
Na?
De akkor előbb össze kéne gyűjteni az emberkéket, mondjuk egy körlevél küldése formájában, de mondjuk ahhoz tudni kéne a tagok listáját, tényleg, valaki rakja már fel a taglistát az MTT-ről. Eddig ha jól látom lennénk:
Brisa
Szendi
Yavanna
Cicafül
Darkman
Válaszod sürgősen várom
Üdvike
Darky
Huhú
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Léli
- Nem elérhető
Szerintem fölölsleges. Lehet, hogy eljönne, de... Őt olyan embernek ismertük meg, aki szívesebben megy el olyan helyekre, ahol kötetlen beszélgetést folytathat az emberekkel. Szerintem már nagyon elege van az ilyen hivatalos dolgokból, és ez az ülés viszont csak ilyen lesz...Brisa írta: Árpi bácsit is meghívjuk?
És egy kérdés: Tudja valaki, hogy Völgyzugoly miéert olyan, amilyen? (mármint a honlap) Úgy vettem észre, egy ideje leálltak a fejlesztések.
Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Brisa írta: Árpi bácsit is meghívjuk?
Tudom, hogy nekem nincs nagyon beleszólásom, meg azt is tudom, hogy "Árpi bácsi" nagyon elfoglalt, de azért próbáljátok meg meghívni! Én igazán kedvelem őt és olyan jó lenne hallani és látni.
Olyan meghívót nekem is lehetne küldeni : ? Mert nem tudom mikor tudok följönni a netre. Lehet, hogy tudok, lehet, hogy nem... (utálom a bizonytalanságot )
Az MTT-s képek nagyon jók :itscool: :dance:, nekem nagyon tettszettek. Egy baj van: jó lenne tudni ki kicsoda. :hein:
- Brisa
- Nem elérhető
Batti írta: A közgyűlés időpontja már biztos, hogy kitolódott 2002.10.05-ére. Helyszín viszont még mindíg nincs. Ha valakinek van valami ötlete vagy lehetősége az nagyon gyorsan szóljon mert pillanatokon belűl el kell kezdeni elküldeni a meghívókat.
Szerintem, ha kitárgyaltátok a közgyűlés hogyanját és mikéntjét, akkor utána el lehet kezdeni postázni a meghívókat. Még időben! A helyszínről majd utólagos értesítést kap mindenki. Így legalább a tartjuk magunkat az A.O.-hoz.
A helyszínnek milyennek kell lennie? Hány ember lesz? Árpi bácsit is meghívjuk?
Brisa
- Batti
- Nem elérhető
Mint korábban írtam ma lesz vezetőségi. A találkozás helye és időpontja biztos csak. 14:00 Nyugati-tér kerek óra. Az, hogy hol fogunk neki ülni a munkának még nem eldöntött. mint ahogy a fenit adatok is elég nehezen születtek meg. A megbeszélés tárgya a közgyűlés lesz, program stb.
A harmadik FB tag Dinchamion lesz, mivel az idő rövidsége miatt csak a fórumon "szavaztunk", már aki oda figyelt, és rá szavaztak legtöbben. A körülmények miatt viszont az egész eljárásról és a személyéről szavazni fogunk a közgyűlésen, egy bizalmi indítvány keretében.
A közgyűlés időpontja már biztos, hogy kitolódott 2002.10.05-ére. Helyszín viszont még mindíg nincs. Ha valakinek van valami ötlete vagy lehetősége az nagyon gyorsan szóljon mert pillanatokon belűl el kell kezdeni elküldeni a meghívókat.
"Kane o Keizai Suru"
- Brisa
- Nem elérhető
Szméagol írta: Lenne egy kérdésem! A hivatalos programokra, felolvasásokra, táborokra...stb., lesz valami kártya vagy hasonló, ami bizonyítja, hogy fizetik a tagdíjat? Vagy csak úgy mindenki mehet? (Én mindenképpen fizetni fogom! )
Egyenlőre nem lesz tagsági kártya.
És egyenlőre nincs különbség a tagok és a nem tagok között. De ez majd változni fog idővel...
Brisa
- Kincső
- Nem elérhető
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Tehát nem tagok is mehetnek a Közgyűlésre... Ez jó, mert van egy barátnőm, aki még nagyon ingadozik hátha itt megjön a kedve. (Jaj de várom a novembert, mert akkor csatlakozom! :itscool: )
Lenne egy kérdésem! A hivatalos programokra, felolvasásokra, táborokra...stb., lesz valami kártya vagy hasonló, ami bizonyítja, hogy fizetik a tagdíjat? Vagy csak úgy mindenki mehet? (Én mindenképpen fizetni fogom! )
- Dínchamion
- Nem elérhető
Egyetértek Kincsővel, és már akartam is kérdezni, hogy ez az én személyem az FB-ben mennyire hivatalos? :
Mivel azonban elég egyértelműen eldőlt a dolog (a javamra, de ha az alapító tagoknak kell szavazni, akkor problémásabb a dolog), mindazonáltal az FB-gyűlést még a Közgyűlés előttre kell összehívni, de akkor mindhárom tagnak ott kell lennie... Nos?
A Közgyűlés ideje OK, mind az októberi, mind a szeptemberi.
Kincső: teljesen megértem az álláspontodat, de vedd figyelembe, hogy (és ezt Batti már írta régebben ) lehet, hogy két napos lesz a K.Gy., és mintha valami 10/11 órás kezdés merült volna fel. Azt pedig ezek után könnyű belátni (már amennyiben ezek az official infók), hogy 10 óra előttre vidékieknek Pesten találkozót rendezni... khm... problémás. És még ott van az is, hogy szombat lesz.
Batti: a mai napig nem tudom, hogy az ilyen aláírogatások, satöbbik mikor esedékesek.
Üdv:
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Kincső
- Nem elérhető
Batti írta: Kedves Kincső és SötétÚr
Figyelmesen elolvastam a kisbetűs sorokat. Alapvetően és maximálisan egyet értek a leírtakkal. De semmi sem előzmények nélkül való. Ezért kérek mindenkit, hogy figyelje Társaságunk sorsának alakulását. Emlékezzetek arra ami a közelmultban történt, mármint, hogy a bíróság előírt néhány dolgot amelyek között a 3. FB tag is szerepel. Természetesen én is tudom mi a rendje a tisztségviselők megválasztásának, de emlékeznetek kellene arra is, hogy milyen rövid határidőt kaptunk a módosításra. Valamint arra is, hogy a társaságnak a fele sem Budapesti ráadásul mindenki nyaralt valahol vagy egyéb elfoglaltsága volt. Ebben a szituációban vajon, hogyan és mikor lehetett volna legalább az alapítóknak összehívni egy közgyűlést? Namármost ha nem teljesítjük időre a Bíróság kérését akkor (talán még egy próbálkozás után) kezdhetjük előröl az egészet. Most pedig mondjátok meg ti mit tartanátok meg felelő eljárásnak? A papírok még nálam vannak, sőt még mindenki alá sem írta. Tehát kezdhetjük előröl.
Nos bátorkodom újból beleütni a dolgok menetébe az orrocskámat.
Ez az én személyes véleményem, és nem kötözködésből mondom.
Valakinek, aki vezetőségi tag, (esetleg alapító tag ) vagy ezek megbízottja, küldeni kellene egy e-amilt, privit, SMS-t, bármit a még nem nyilatkozott alapítóknak/vezetőknek. Nekem semmi kifogásom Dín személye ellen, nehogy félreértsétek, csak szerintem legalább ennyit kellene tennünk a békés egymásmellettélés érdekében. Meg hogy szabályosak legyünk, és ebbe senki se köthessen bele. És ez nem azt jelenti, hogy sok dolgod mellé még egyet akarok a nyakadba varrni, Batti. Más lehet, hogy kevésbé elfoglalt. Ne vedd kötözködésnek, hangsúlyozom, hogy ez (egyelőre) csak az én véleményem, és csupán jót akarok.
- Brisa
- Nem elérhető
Batti írta: Bár nem mindenki válaszolt de úgynéz ki, hogy pénteken (08.06) délután vezetőségi lesz. A pontos hely és idő még ebben az esetben sem pontosított.
Talán inkább 09.06, nem? Szeptember már a 9. hó az évben.
Brisa
- Batti
- Nem elérhető
Bár nem mindenki válaszolt de úgynéz ki, hogy pénteken (08.06) délután vezetőségi lesz. A pontos hely és idő még ebben az esetben sem pontosított.
Minden információt igyekszem a megszületése időpontjában közzé tenni a fórumon. Ezért mostantól figyeljétek a fórumot.
"Kane o Keizai Suru"
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Elég zűrösen indult az évem úgyhogy mostantol csak ritkábban tudok járni.
Egyébként, mint már mondtam biztos, hogy tag leszek csak azt nem tudom mikor. Én már javában terjesztem az MTT hírét, de azért nem olyan egyértelmű "reklám módban".
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Ugyanarra vagyok kiváncsi, mint Telumehtar.
Akkor a közgyűlés október 5-én lesz? Belekavarodtam...