- Köszönetek: 2
- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
- Dol Amroth büszke népe
- Mitől Dol Amrothi a Dol Amroth-i?
Mitől Dol Amrothi a Dol Amroth-i?
- PredyFTW
- Látogató
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lamy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
- Grt
- Nem elérhető
- Köszönetek: 3
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- Peredhil/Thor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
A válaszok önmagunkban rejlenek, csak az a kérdés, hogy van-e elég bátorság benned, hogy szembenézz velük. Úgy gondolom, hogy mindannyiunkban van valamennyi Odinból, Thorból, vagy éppen Lokiból, és rajtunk áll, hogy ebből mit tudunk hasznosítani.
- Grt
- Nem elérhető
Hú, már csak néhány nap van hátra, én már elkezdtem pakolni.
Beszegtem a csapatanyagokat, lesz amilyen lesz, ott majd méretre igazítjuk őket. Nagyon szép színük van. Ilyesmi , csak szebb.
Azon gondolkozhattok, hogy hogyan lehetne derékban beszűkíteni a szoknyákat.
És ne felejtsetek el összevagdosható-trutyizható ruhát/pólót/nadrágot/zoknit hozni amit nem sajnáltok!
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Grt
- Nem elérhető
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
Amúgy kalapácsból nem tudom mennyire lehet, mindenesetre kell hozzá egy adag polifoam szerű anyag:))=
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Peredhil/Thor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
A válaszok önmagunkban rejlenek, csak az a kérdés, hogy van-e elég bátorság benned, hogy szembenézz velük. Úgy gondolom, hogy mindannyiunkban van valamennyi Odinból, Thorból, vagy éppen Lokiból, és rajtunk áll, hogy ebből mit tudunk hasznosítani.
- Nefrédiel
- Nem elérhető
Bocsánat, hogy szinte tökéletesen inaktív vagyok fórumba irkálás ügyben, inkább olvasom a dolgokat, meg most ki is maradt egy hét.
Egy dolog jutott eszembe: ha "középkorias" zenét említetek, nekem egyből az Ensiferum jut eszembe. A dallamvilága is olyasmi, szövegeik nagyon harcolósak, hősiesek Remélem még tetszik valakinek rajtam kívül
"Addig alszom, amíg fel nem ébredek"
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Küldtem méreteket priviben.
Amúgy olvasom ám a topikot és követem az eseményeket, csak ritkán írok.
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Grt
- Nem elérhető
Zsolt: Jó zene. Az emberkék fejéről Gríma jut eszembe.
Zenét hozzatok mind jó sokat! Lesz időnk meghallgatni miközben tevékenykedünk.
Az Imrahil csatakiáltás nekem is tetszik.
Én szeretnék kisbaltával embereket aprítani! De szigorúan messze a nemzetségi gyülekezőhelytől, a picigyerekeket nem szabad megijeszteni.
A táborban is fogunk még varrni, muszáj lesz, úgyhogy ha van valaki jótét lélek aki önként és dalolva elhozná a varrógépét a nemzetség számára azt hálánk kísérné egész életében.
A Secret of Kells tényleg nagyon jó!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Identitás: Akinek van, az ne habozzon írogatni róla a "Kalandozások Dolamrothföldön" topikba ám.
Zene: Ha a munkahelyen lenne hangfal, elárasztottalak volna már titeket, de nincs. De majd jól meghallgatom én is mindet amit betettetek.
Ha elfér a táskámban én is viszek laptopot, azon van némi zene.
UI:
Még a középkoros írásomhoz, hát naná, hogy kihagytam az ajánlóból a Secret os Kells-t ami pedig a legjobb animációs film az utóbbi öt évben.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alew
- Nem elérhető
Alew
War is Peace
Slavery is Freedom
Ignorance is Strength
---
A kevesebb több.
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
zs.gothpunk írta:
ON
Gondoooooor!!! (Próbáltátok már harci kiálltásnak a dol amrothot? Nem könnyű... )
/ON
Miért, az Ooooo-t meg lehet nyomni bár félő, hogy Dol Amróóóóó lesz belőle, az meg már majdnem Dol Margó (és akkor folytathanánk Don Margóval, és máris megalapítottuk a Titkos Tengeri Kereskedőmaffiát )
(ja, és amúgy koreografáltál már valaha? PP valahogy nem ez az első ami eszembe jut erről a zenéről )
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Aki nem küld méretet, azt a táborban kisbaltával igazítjuk a ruhához. Lehet majd választani, hogy térd alatt, vagy fölött vegyünk-e ki 5-10 centit.Milendoria írta: időközben elárulom nektek, hogy készülnek a szoknyák és a tabardok, aki még nem küldött méretet, főleg srácok, tegye! vállszélesség kell (válltól válig) ill. vállcsúcs-combközép távolság. lányoknál elég a csípő-boka távolság, bár nagyjából már belőttük mekkorák lesznek.
Újra felfedeztem a Mortiist . Koreográfiáért kiállt.
/OFF
ON
Gondoooooor!!! (Próbáltátok már harci kiálltásnak a dol amrothot? Nem könnyű... )
/ON
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
(mellesleg szegény Imrahil eléggé lúzer kinézetű )
időközben elárulom nektek, hogy készülnek a szoknyák és a tabardok, aki még nem küldött méretet, főleg srácok, tegye! vállszélesség kell (válltól válig) ill. vállcsúcs-combközép távolság. lányoknál elég a csípő-boka távolság, bár nagyjából már belőttük mekkorák lesznek.
nemsoká kaptok listát is arról (kiegészítve a 3. táboros levelet - ugye megkaptátok?), hogy mit érdemes még hozni táborba. amit kiemelnék, hogy laptopot, hajsütővasat ne nagyon, szervezőknél (pl valsz nálam) úgyis lesz, viszont egy koszolható-szétszedhető játszós pólót/nadrágot pluszba, amit nem sajnáltok, majd dobjatok be, szupertitkos okokból
- Lamy
- Nem elérhető
Peredhil: az a kézjel ezmiez?
Zene: Blackmore's Night jó, de nekem valahogy egy "erősebb" zene illene hozzánk, különben túl tündés (szerintem) De hozok majd 60 giga zenét, ha el nem felejtem.
Addig is itt van egy dal Ohrenpeyn-tól
van egy sokkal jobb tőlük a gépemen, meg egy másik Zwielichttől, amiket nem találtam sajnos neten, de elhozom!
Ja, és van valahol tünde szótáram, hozom, ha kell és megtalálom.
Nimrod: Az további identitásosztás szerintem jó dolog. Anno Fehérszirti csapatban mindenkinek megvolt helye a családban (távoli rokon, gyerek, nővér, férj etc.) és sokat segített az identitástudat kovácsolásában, illetve jó móka is volt.
(Részemről egy gyűrűháború során árván marad fiatal lány lennék, aki új értelmet és célt keres az életének, ezért csatalakozott a legközelebbi élő rokon nagybácsi (gp?) által Ithilienbe utazó csapathoz, vagy hasonló, ehhez illik a harcos szerep is.)
Haradiakhoz: szerintem pozitivan álljunk hozzá, elvégre jó döntést hoztak amikor kellett, de azért nyitva tartjuk a szemünket.
- Celebrom
- Nem elérhető
"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Hétvégén egyébként újranéztük a Két Toronyt és a Király Visszatért, de egy fia dol amrothit sem láttam benne, pedig szerettem volna kivágni képet hozzánk. Minas Tirith polgárai bezzeg szerepelnek sokat.
Közben találtam még szép dol amrothi lovagokat a Games Workshop kínálatában. Még címer témában is érdekesek lehetnek, különösen a lovasoknál látszanak jópofa megoldások.
Imrahil Herceg , egy zászlóvivő és gyalogosok .Itt egy alternatív kék változat . (Szeretnék végtelen időt és pénzt, hogy ilyen figurákból terepasztalokat tudjak csinálni.)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
(egy MTT tábor többek között pont azért tud nagyon jó és nagyon klönleges lenni, mert mindegyik csoport megtalálhatja benne a számítását)
A haradiakhoz való hozzáállásnál én IN-ben (tehát amikor teljesen Dol Amroth népe vagyunk, felvonulunk, népgyűlünk, meg ki tudja mik lesznek még itt) javaslok némi gyanakvó távolságtartást, OUT (tehát mindezeken kívül, például rendi foglalkozáson is) viszont senkit ne akadályozzon a csapatidentitás abban, hogy megszólítson valaki mást.
(lehet, hogy ez tök triviális amit leírtam, és mindenki így gondolja, csak gondoltam, inkább legyen leírva. A haradiakhoz való hozzáállásban természetesen Milendoria mondja ki a végszót, részemről ez csak egy ötlet)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
(közben rajzolt nekünk címer-terveket is, íme . Bevallom, nekem a legalsó ötlete nagyon tetszik, ti mit gondoltok?)
Én azt mondanám, hogy akik szeretnének, azok találjanak ki maguknak egy ilyen szerepet a 'család'-on belül. Aki nem akar ezzel bajlódni, az persze maradhat ugyanolyan kereskedő-harcos, hiszen végülis ez a fő irányvonalunk, de szerintem lehet annyiféle apróságot kitalálni, hogy akár mindenkinek jut külön-külön szerep. és akár kezdhetnénk is ezzel a krónikánkat (nem kell nagy dolgokra gondolni, Nimrod leírt több ötletet, de lehet hogy valaki egyszerűen csak bizonyos fajta fűszerek kereskedésére szakosodott, vagy egy adott fegyvernemben jártas harcos.) hozzunk minél több színt az új otthon földjére!
Arra amúgyis biztatnék mindenkit, hogy amennyiben akad otthon olyan aprósága, ami szerinte nagyon Dol-amrothi, nem sajnálja, és nem egy kéttonnás hattyúalakú teherhajó, akkor dobja be és használjuk dekorációs elemként a nemzetségi gyülekezőhelyünk kidíszítésére! Persze lesz alkalmunk helyben is készíteni hasonló "hangulati elemeket", de nyilván nem lesz annyi lehetőségünk, mivel sok-sok egyéb dolgunk is akad majd:)
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Az ötletek a bolondtól a füvesemberen át a bábáig mind nagyon tetszenek, logikus is, hogy Ithilien földjére úgy érkezzünk, hogy "bármire" fel vagyunk készülve.
A legendás tárgyak kapcsán: kardok biztosan lesznek, tervezzük, hogy a gyülekezőhelyünket valamelyest feldíszítjük majd, amihez nagy fehér anyag talán lesz és akkor az akár a vitorlavászon is lehet. Ennyire menő méret sajnos nem lesz.
- Nimrod
- Látogató
elolvasva az eddigi hozzászólásokat eszembe jutott néhány dolog az identitásunkkal kapcsolatban, kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá.
Alyr írta hogy Gondorban nem volt meg a középkori társadalmi rétegződés, viszont ettől függetlenül az jutott eszembe, talán érdemes lenne kicsit differenciálni magunkat. Szóval oké, hogy mindannyian dol-amrothiak vagyunk, van egy dol-amroth-i identitásunk. De ezen belül is ki lehetne alakítani "alidentitásokat", például néhányat foglalkozások alapján.
Arra gondolok, hogy például a népvezetőt és a családvezetőket ilyen veszélyes terepen védhetnék testőrök. mondjuk 2 ember. Jól nézne ki pl. ha Zsoltot női testőrök védenék, vannak hacosrendi lányaink és egyébként is tök szexi lenne sztem Aztán Grt írta, hogy minden napról kéne feljegyzés, ez szuper ötlet szerintem, és lehetne mondjuk a krónikás dolga, aki nem csak írástudó, hanem egy tudósember aki ismeri a régi krónikákat, a hivatalos nemzetségi legendákat és tegyük fel ért a geometriához, építészethez, harcászathozis, hiszen ismeri a régi könyveket, afféle tanácsadó. Alyr írtad, hogy nincs egyház meg olyan sokat a vallásról sem tudunk, de lehetne pl. egy gyógyítónk is, bába meg varázsló kicsit aki ismerné a mező fűit, fáit, bogarait és tegyük fel a nem-ortodox legendákat, sötét meséket (mint egy dajka) meg titkos, ősi kultuszok pár rítusát stb. És udvari bolond is Mil mellett, az egy szuper szerep, félig őrült, félig igazmondó, aki egy kicsit elhozná a karnevált a sok szürkeszemű józan kereskedő napjaiba.
Szóval nem tudom, mennyire van mindennek értelme, hogy mennyire van jelentősége a nemzettségi egységen belüli különbségeknek a keretjáték szempontjából, de lehet, jól nézne ki, hogy mikor felvonulunk, az egyenruhák mellett sok embernek lenne sajátos, megkülönböztető jegye, a gyógyítónak mindenféle furcsa tárggyal teleaggatott sámánbotja, a krónikásnak lúdtolla és papirosa, a testőröknek jellegzetes fegyvere stb. Pár telepesnél is lehetne mondjuk fafaragó fejsze (ilyet tudok csinálni fából ha igény van rá) Mit gondoltok?
Arra is gondoltam, hogy mivel telepesek leszünk egy idegen földön, nyilván magunkkal hozunk pár dolgot, amely az összetartozásunkat jelképezi, képviseli. Ilyen ereklyeféleségekre gondoltam, nyilván nem keresztényi értelemben, hanem mondjuk egy ősünk régi kardját vagy nemtudom, egy darabot egy mítikus hajónk árbocából, vitorlájából, egy Beriol-hoz hasonló régi ékszer, nyaklánc pl. Vagy vagy most nem is tudom, van-e pénz középföldén, de kereskedőként nyilván sok különböző néppel, furcsa kultúrákkal találkoztunk már és gyűjthettünk tőlük (gazdagságunk jelképeként) mindegyiktől egy-egy helyi pénzérmét/vagy pénzként funkcionáló értéket (mittudomén, groteszk fémszobrocska, kagyló, furcsa ásványok, kövek, fűszerek ilyesmi dolgokat csak középföldéset Ezek a kis tárgyak (ha mindenki csinálna egyet pl.) szuper lehetőséget adnának mindenkinek kiélni a kreativitását, és lehet hogy kicsit túlbecsülöm a tárgyi kultúra jelentőségét, de ettől „ízesebb” lehetne dol amroth-i népünk.
Aztán már nyilván uncsi vagyok, de még egy dolgot a dol-amroth-i identitáshoz. A haradiakkal hogy viselkedjünk szerintetek? Mert ugye a sztori szerint átálltak hozzánk, de elhisszük ezt? Árulókat nem tarthat becsben egy büszke nép, igaz? Ugyanakkor kereskedők vagyunk, azok pont azért mert sok különböző kultúrával találkoznak, toleránsak szoktak lenni. Főleg, hogy Dol Amroth nincs is messze Haradtól, lehet hogy a háború előtt velük is kereskedtünk? Nem vagyok annyira otthon Tolkienben, szóval ti mit gondoltok? Vagy nem is fontos az egész?
NImrod
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Mi lenne, ha megmagyaráznánk, hogy a hajóink nevét valami fontos és jól követhető okból kifolyólag inkább mégiscsak így hívtuk. Csak van annyi fantáziánk, hogy idológiát gyártsunk erre.Grt írta: Szerk:
A felsőbb hatalmak égi jelet küldtek nekünk amiben tudatták, hogy quenyául vannak az alkotott szavak, nem jó, próbáljuk újra. Elvileg ez sindarinul valahogy úgy hangzik hogy Alpmír és Luinil.
Nekem egyszerűen nagyon tetszenek, amiket eredetileg kitaláltál.
És tudom ám, hogy az én zenei ízlésemével senkié sem kompatibilis, de ez mostanában nagyon bejövős és lehet rá pózerül kardozni, komoran a távolba nézni, miközben csattogtatja a szél a köpönyeget. Castle - Sleeping Giant
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
a kastélyos képek tetszenek, nekem van még száz másik, mert Spanyolország tele van velük én meg szorgosan le is fotóztam mindet
Blackmore's night jóó mondjuk én jobban preferálom az ének nélküli dallamokat, de majd meglássuk mit lehet kezdeni vele. mindenesetre én viszek laptopot meg vágóprogit, aztán játszunk vele
Ja, ugye tudjátok hogy a táborban kevés áram lesz, így óvatosan a laptopokkal, hajsütővasakkal és villanyírógépekkel! (tudom, tudom, ki hozna szőrös villát egy táborba ) telefont lehet tölteni természetesen, a hajszárító sincs kitiltva (szerk: a szobákból kifejezetten ki van tiltva, csak a fürdőben használjuk, jó? meg amúgyis ha meleg van, a hajnak is jobb ha csak megszárad a napon:), ésszel kell majd használni az áramot, különben levágja a biztosítékot az egész tábor területén. (jobb esetben.)
A jelzéseken, köszönéseken, szokásokon gondolkozzatok, aztán majd táborban kitaláljuk (hagyjunk valami megalkotnivalót akkorra is, meg valószínűleg kicsit egyszerűbb is a helyszínen.)
Hallgatva a zenéket, felötlött bennem valami hadgyakorlat-jellegű bevonulósdis móka. (itt az én kedvencem, hallgassátok jól!)
huhh, csudijól fogunk szórakozni rengeteg ötletem van, ti is hozzatok majd minden zenét, képet, hangulati elemet, aztán összerakunk belőle egy izgi, lovagi-jellegű de kicsit vidámabb, kereskedős, tájékozott-világotlátott, művelt, büszke, hangulatos nemzetséget! jeee!
- Grt
- Nem elérhető
A hagyományok tisztelete és a númenori vérvonal miatt gondoltuk hogy legyen tüncül (nagyon remélem hogy sikerült sindául, mert sajnos az nincs benne a könyvben hogy most melyik).
Szerk:
A felsőbb hatalmak égi jelet küldtek nekünk amiben tudatták, hogy quenyául vannak az alkotott szavak, nem jó, próbáljuk újra. Elvileg ez sindarinul valahogy úgy hangzik hogy Alpmír és Luinil.
Honlap gondolkodni. (háhá, sikerül a szól-linkátalakítósdi, dejó )
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Alquamíre (Hattyúékszer) az egyik, Luinelen (Kék csillag) volna a másik.
Tetszik? Előbbi volna Tucsi legénységének vitorlása, utóbbi pedig az én legénységemé.
- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
- Dol Amroth büszke népe
- Mitől Dol Amrothi a Dol Amroth-i?