- Köszönetek: 0
- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
- Dol Amroth büszke népe
- Mitől Dol Amrothi a Dol Amroth-i?
Mitől Dol Amrothi a Dol Amroth-i?
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Jogos. Viszont akkor rögtön fel is teszem majd a kérdést, hogy ti miként képzelitek el a mi kis különítményünket? Inkább kereskedők szeretnétek lenni, vagy inkább hajósok, esetleg még inkább harcosok csillogó páncélban? Dol Amroth ugye adott, a kék-ezüst színek is adottak, illetve hát a nemzetségfőitek biztosan érintettek voltak a Gyűrűháborúban. Mi azt szeretnénk, ha legalább szegről végről mindenki a családhoz tartozna (innen is a megszólítás a szerepjátékos szomszéd topikban), de hogy miként és milyen szerepben, az rajtatok áll. Erre a témára is jöhetnek az ötletek.Tirion Equniel írta: És egyébként hölgyek is tagjai a harcos rendnek, és jó pár srác pedig nem...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Igaz, egy-kettőnknek van otthon bokenje (fakard), de nem hiszem hogy túl sok lenne. Úgy hogy ha csak nem szerkesztenek otthon lapátnyélből nem tudom hogy a kardos-lándzsás dolog hogy kivitelezhető.
És egyébként hölgyek is tagjai a harcos rendnek, és jó pár srác pedig nem...
Na de abba is hagyom a nagyon negatív hullámaimat. =
Nekem is tetszik az a zászló a hajóval és hattyúval.
A tabard és köpeny biztos tök jól nézne ki de leszámítva az anyagárat, reméljük hogy jó időnk is lesz és nem biztos hogy három rétegű öltözékbe kéne rohangászni:)=
Úgy hogy én csak az egyiket támogatom, de főleg a tabardot (köpenyből már sok volt).
Esetleg egy kék színű tabard rajta a ezüst-szürkén a fentebb említett címerrel szerintem jól nézne ki, de nem tudom mennyi meló van vele (férfi vagyok nem értek hozzá=).
Uff, szóltam.
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
Én a magam részéről biztos nem haragszom. Aztán meg remélem majd tetszeni fog.Eorin írta: Uff... bocsánat Nem tudtam... ( Ne haragudjatok, hölgyek Vííííííííííííííí, de szuperek vagytok!!!!!
A szalag jó ötlet, azt tényleg meg is tudjuk venni. Én itt nálunk a környéken is láttam a rövidáru boltban vastag ezüst szalagot.
A kendő is jó, legalábbis a lányoknak biztosan, sokféleképp hasznosítható, nekem is van itthon egy sötétkék meg egy fehéres-vajszínű.
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Köszönjük a felajánlást, de ne rohanjunk nagyon előre.Eorin írta: megkockáztatom, hogy ha kapok anyagot és segítséget, megvarrom a fiúk köpenyeit... nemtudom, mennyi anyag van, vagy van-e rá anyag, de ha van akkor megcsinálom.
Javaslom, hogy először egyezzünk meg abban, hogy mit is szeretnénk. Kiindulási alap lehet a fiúknak a tabard, lányoknak a lapszoknya, de hátha van más, jobb ötlet is. A tabard és köpeny együtt szerintem már sok, meg aztán meglátjuk, hogy miként is jövünk ki a pénzből, ami a rendelkezésünkre áll. Az biztos, hogy tábor előtt én legalább 2-3 hetet hagynék arra, hogy meg is csináljuk legalább a szabás-varrás részét, hogy a táborban már csak festeni kelljen, ha úgy alakul.
Amit én javasolnék, az a fiúknak az, hogy ha tudnak, kerítsenek kardot az oldalukra, esetleg lándzsát, hogy kifejezzük harcos múltunkat. Mindkettő illene szerintem a múltunkhoz.
- Eorin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
mégegyszer a napmotívum, mert remekül elbénáztam az előző linket www.heraldry.ca/kids_en/CP_Sun.htm
Találtam egy ilyen képet, egyértelmű hogy ezt megvarrni nem fogjuk tudni, de a szoknyát vmi ilyesmire kéne, és ha találunk normális áron aranyhatású vagy ezüsthatású szalagot akkor azt lehetne derékra kötni:
elawenaltariel.deviantart.com/art/Mithre...Dol-Amroth-179295893
illetve találtam egész emberi áron szaténszalagot, bár szerintem ilyet bármilyen rövidáru boltban lehet kapni mind a fővárosban, mind vidéki boltokban : www.poltext.hu/detail/Szalag/Szaten_szal..._szalag_tobb_szinben
Ez 30 méter... csak elég lesz.^^"
Meg szerintem minden valamirevaló nőcinek van otthon legalább 2 kendője (ha kék vagy ezüst vagy fehér az überkirály lenne) és ha azt elhozza és magára teríti akkor a szoknyával meg egy csinos blúzzal vagy toppal kész is az öltözéke. A fiúk is teríthetnek magukra ilyesmit, bár eléggé feminim lenne és nemtudom a hímek mennyire barátkoznának egy ilyen gondolatával. Elsősorban nekik lenne jobb a köpeny... egyrészt marha pozőr, másrészt meg azért ők harcos emberkék vagy mi és nekik dívik egy köpeny... megkockáztatom, hogy ha kapok anyagot és segítséget, megvarrom a fiúk köpenyeit... nemtudom, mennyi anyag van, vagy van-e rá anyag, de ha van akkor megcsinálom.
- Grt
- Nem elérhető
Ha viszont lapszoknyánk lesz meg tabardunk akkor a köpeny már kicsit sok lenne. Nem csak anyag szempontból, hanem tapasztalat, hogy ennyi mindent nem lehet olyan gyorsan megvarrni és ez eléggé elveszi az időt, amit más sokkal jobb dolgokra is lehet fordítani.
Luca, ha szerinted nemis olyan jó amit rajzoltál attólmég megmutathatod, lehet hogy nekünk tetszik, vagy akár abból is lehet ötleteket meríteni.
A fehér/ezüstös/szürke inget, blúzt, pólót és hasonlókat én is támogatom tabard alá, szoknyákoz vagy csak amúgy. De lehet ám kék is, szerintem én is inkább a felé fogok hajlani, mert nem szeretem a fehéret.
- Eorin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Nekem a 2dik címer tetszik nagyon, a 3as Estel-féle csoportból. Azt lehetne mondjuk ruhacsatnak használni, mondjuk köpenyhez. Btw nem akarunk köpenyt?? Amit pedig Zsolt linkelt be azt zászlónak használhatnánk. Én egy szép napmotívumot még a hajó fölé biggyesztenék. Mondjuk egy ilyet: www.heraldry.ca/kids_en/CP_Sun.htm Persze sárga lenne
Ruhához pedig annyi, hogy a fiúknak kéne hozni vmi egyszínű fehér - ha len vagy pamut anyagból lenne, az remek lenne ^^""" - inget és erre kellene akkor rápakolni a tabardot, vmi szép övvel illetve egy köpenyt gondoltam még a díszcsattal. Nőknek a lapszoknya szerintem remek ötlet, annyi hogy fehér vagy ezüst egyszínű felső kellene, ugyancsak köpennyel - rövid köpenykére gondoltam!! - ugyancsak díszcsattal.
Díszcsatot zsugorkából vagy drótékszerből meg tudnánk csinálni... szerintem
- Grt
- Nem elérhető
A zászlók közül nekem is az utolsó jön be eddig legjobban, de akár mást is ki lehet találni nyugodtan, a táborig még rengeteg időnk van.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Plusz egy szavazt, ha úgy vesszük.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Apropó, címer: www.forodrim.org/gobennas/heraldry/heraldry.htm
A linkelt oldalon található ez a viszonylag egyszerű kinézetű címer, ami Tolkien egyik Taniquetil-illusztrációja alapján készült.
Ezen kívül még legalább háromféle ettől valamelyest eltérő, ugyanakkor mutatós címerkoncepciót találtam a neten:
illetve
valamint
szerintem mindegyik menő, de alkothatunk ezektől függetlenül is valami hasonlóan szépet.
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Milendoria írta: Dol Amroth csodasztikus népe
:lájk:
A kismadarak azt csiripelték, hogy a minas tirith-iek is tabardban gondolkodnak, nem lesz ebből probléma?
Én egyébként támogatom a dolgot, mert a tabard kúl, és mert utálok pólót festeni.
Az elméleti dolgokhoz:
Ne feledjük, hogy a mi népünk volt az, a fent említett Fehér Város ostrománál, amelyik a legtovább kitartott a Gyűrűlidércek átkos félelemcsapásai alatt, és védte a kaput amíg lehetett (egész addig amíg a Fingolfin nagykirály végzetéről elnevezett faltörő kos másként nem döntött) és a mi fejedelmünk Imrahil volt az, aki megmentette Éowyn úrnőt, mikor halottnak hitték, s Éowyn úrnő most éppen Ithilien urának, Faramirnak felesége.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Talán páran már tudjátok, de azért elmondom, hogy ez úgy működik, hogy minden csapat adott keretösszegig szabadon kreatívkodhat kiegészítők, jelmezek, ismertetőjegyek tekintetében.
Színeink vannak, méghozzá sötétkék és ezüst/fehér (a heraldika alapján helyettesítik egymást Arra gondoltunk, mi lenne, ha a lányoknak sötétkék anyagból lapszoknyát, a fiúknak pedig valamiféle tabardot (hosszú anyag, rajta lyuk a fejnek, átvetni a testen elöl-hátul, és övvel összefogni) szabunk ki, amit aztán később lehet majd dekorálni a címerrel. (igen, erről is kell majd még beszélnünk!)
van még ötletetek jellemző viseletre? nektek ezek például tetszenének?
jelképekről, címerről, egyebekről is beszéljünk majd még, minden ötletre kíváncsiak vagyunk!
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Grt
- Nem elérhető
„S végül a legbüszkébb, Imrahil, Dol Amroth fejedelme, az Úr atyafia, aranyos lobogók alatt, amelyek a Hajó és az Ezüst Hattyú képét viselték, s egy század páncélos lovag szürke paripákon; mögöttük hétszáz fegyveres, énekszóval, mind szálfatermetű, szürke szemű, fekete hajú.”
„…és vele Dol Amroth csillogó páncélos fejedelme. Mert ő és a lovagjai még tartoták magukat, amint az olyanokhoz illik is, akikben az ősi Númenor fajtájának rontatlan vére folyik. Az emberek, ha látták őket, összesúgtak a hátuk mögött: - Úgy látszik, a régi regék igazat mondtak, tünde-vér van ezeknek az ereiben, hisz azon a földön valamikor régen Nimrodel népe lakott. – És akkor mindig akadt valaki, aki a homályban is énekelte Nimrodel regéjének vagy más olyan éneknek néhány strófáját, ami a régmúlt időkben az Anduin völgyében született.”
Ezen kívül fontos esemény még, hogy Denethor Dol Amroth-i lányt vett feleségül, Finduliast, Adrahil lányát. Faramir, Ithilien fejedelme így némiképp rokonságban áll a népünkkel.
Amikor Faramir segítségre szorult Osgiliathnál, Dol Amroth katonái voltak azok, akik megmentették az életét. Imrahil fejedelem a karjában hozta Minas Tirithbe őt az apjának.
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Amit már tudunk mind, hogy egyenesen Dol Amroth-ból érkezünk. Szeretünk hajózni, kereskedni, olvasni, lovagolni, meg amúgy is hűséges és becsületes emberek hírében állunk. Büszkék is vagyunk rá, (egyesek szerint talán túlságosan is) ám ez még így igen kevés.
Szükségünk van arra, hogy tisztában legyünk szokásainkkal; milyen dalokat énekelünk esténként a tábortűznél, milyen ruhákat hordunk, milyen ékszereket kedvelünk; konyhaművészet terén remekelünk-e, van-e híres (hírhedt) ételünk-italunk; a címerünk pontosan hogyan néz ki, vannak-e legendáink, elfeledett hőseink, híres asszonyaink, vagy csak jó sztorijaink.
Itt most ti következtek: találjuk ki együtt a minket jellemző tulajdonságokat, hogy ha megkérdezik miben is különbözünk, mitől vagyunk mások, egyből rávághassuk büszkén; mitől is Dol Amrothi a Dol Amroth-i!
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
- Dol Amroth büszke népe
- Mitől Dol Amrothi a Dol Amroth-i?