- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
- Dol Amroth büszke népe
- Mitől Dol Amrothi a Dol Amroth-i?
Mitől Dol Amrothi a Dol Amroth-i?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kitalálhatunk valami eredetit, de akkor találjunk ki valami jó magyarázatot is neki. (a hattyú utánzás nekem nem tetszik, de az én vagyok) A kínaiak régi hagyományos köszönése (bal kéz eltakarja a jobb öklöt (ld itt: erre kattintva ) valahonnan onnan eredhet ahonnan az európai kézfogás - t. i. elrejtem az öklömet, nincs nálam fegyver, azaz békével jöttem, - de a mandzsu uralom alatt ez a mandzsuk elleni lázadók titkos jele lett, a fanqing fuming (A Csingek, azaz a mandzsuk ellen a Mingekért) egyik kifejezője, egyben a Napot és a Holdat is jelzi, méghozzá az előbbivel összefüggésben (a Mingekhez valahogy kapcsolódik a Nap, de ennyire nem tudom sajnos fejből). És ez nyilván nem az összes jelentésréteg...
És ez csak egy kis köszönés, amit minden kungfufilmben lazán elsütnek... Nem mondom, hogy ekkora hatalmas magyarázat kellene egy kézjelhez, de valamit kitalálhatunk...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 1
Bogárkák! A hosszú, eredményes életet köszönés ha jól tudom egy bizonyos sorozatban gyakran elhangzik, lehet hogy ettől nevetségessé tennénk magunkat... Viszont, mivel kereskedők vagyunk, nemes, lovagias urak és úrhölgyek, akik azért elég magas intelligenciával és tudással rendelkeznek, ám előfordul hogy veszélyes vizekre evezünk és nem tudjuk kiben bízhatunk kereskedés alkalmával, mi lenne ha mégiscsak lenne valami kézjelünk? például egy behajlított hattyúnyak formázása a kezünkkel... persze csak különleges, nem leutánozható módon... (oké, elsőre kicsit furának tűnik. de szerintem kitalálhatunk valami nem annyira feltűnő és fura jelet.)
Lehetne csatakiáltásunk, üdvözlésünk, bevett szokásaink, rítusok, mesék, legendák... nyugodtan engedjétek szabadon a fantáziátokat!
A kard szerintem nem baj ha valaki hoz, de szerintem barátok közé megyünk, ellenséges érzéseket váltana ki ha mindig viselnénk. ünnepi alkalmakra pedig aki akarja, felköti. na?
Peredhil által linkelt tabard nekem is tetszik (habár én nem azt fogom viselni, szóval nektek kell dönteni
Xeo: juhú!! Lehetséges, hogy meg fogunk kérni a varráshoz egy kis segítségre viszont festéket kérünk közös számlára, nem akarjuk elhasználni a privát készletedet. ha akarod, elhozhatod, de remélhetőleg lesz elég.
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ha van rá igény.
(elvileg középkorból szakdolgoztam és asszem mindent még nem felejtettem el...)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
Hát ha a nép megszavazza ezt a köszönést... =
- Grt
- Nem elérhető
A "Hosszú, eredményes életet!" köszönés nálunk bevett forma itthon.
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
\\//, - „Hosszú, és eredményes életet!”?
vagy "Kowabunga" ?=
A fiúk fegyverbe rohangásznak ötlettel még mindig vannak fenntartásaim, na nem mintha túlontúl pacifista lélek lennék(harcos rendbe vicces lenne...).
Viszont én Peredhil komám által linkelt tabard mellett tenném le a voksom.
- Grt
- Nem elérhető
A akrilfestékednek lehet hogy hasznát tudjuk venni, szerintem hozd el nyugodtan aztán majd meglátjuk. Inkább több legyen mint kevesebb.
Nekem eszembe ötlött egy olyasmi, hogy mi lenne ha a lányoknak csinálnánk fejdíszt, a fiúknak meg a bot/lándzsa/kard végére valami szépet? Tudom, ne csicsázzuk túl a dolgot és ez csak ilyen hirtelen felindulás, de hátha valakinek lesz valami építő jellegű ötlete hozzá.
A hattyún és a hajón kívül milyen jelképeink lehetnek esetleg még?
Milendoria kérdésére válaszolva: engem ami igazán Dol Amrothivá tenne az talán a beszédstílus és a viselkedés. Ti nem gondolkodtatok még ilyesmin? Illedelmes meghajlás, "hölgyem", "nemes uram" megszólítás, vagy valami hasonló. Akár kitalálhatnánk valamilyen köszönést amivel egymást üdvözöljük (nem, most nem olyasmire gondoltam mint a Hullám című filmben a kézjel, hanem szóbeli dologra )
- Xeophitia
- Látogató
Annyit fűznék még hozzá, hogy nagyon tetszenek az ötletek és szívesen bármiben segítek, főleg a varrásban és festésben. Megjegyzem halkan, hátha érdemes: Nekem van gyöngyházfehér akril festékem. Olyan, amivel tavaly a sztúrok zászlajára és mellényére festettek. Szóval ha belevasaljuk az ottmarad. Szívesen felajánlom, ha kell.
(és hattyú, tabard meg lapszoknya: jeeee!)
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
Na, srácok, úgy látom kicsit elhalt a dolog, vegyük át mégegyszer:
Fiúknak tabard, kinek van ellenvetése a Peredhil által linkelt szabás ellen? Mert ha nincs nagy tiltakozás, akkor ezt beleegyezésnek veszem, és elkezdem kiszámolni a nagyjábóli anyagigényt. Kérlek küldjétek el nekem priviben vagy emailben a vállszélességeteket és a váll-combközép távolságot! egy hozzávetőleges adat is megfelel, csak h kb mennyi anyag kell:)
Lányoknak lapszoknya: valaki véletlenül esetleg nem rendelkezik szabásmintával? Mert igazából én ezt úgy találtam ki, hogy milyen jól mutatna, és nem rendelkezem pontos adatokkal a megvarrásához. Tőletek egy csípő körméretet kérnék, illetve egy szoknyahosszt! (praktikusan bokáig érjen szerintem, és az adatokat természetesen bizalmasan kezelem )
Nna, ezeken felül bárkinek van még bármilyen ötlete, óhaja-sóhaja amit szívesen látna mint csapatjelkép? Kérlek bátran mondjatok mindent, az összes apró és óriási megvalósítható és elvetemült ötlet érdekel! (semmi sincs még kőbe vésve, ha inkább valami mást szeretnétek, még tudunk módosítani rajta/kiegészíthetjük még dolgokkal...)
Titeket mi tenne igazán Dol Amrothivá? Mi az, amiben mások vagyunk mint a többi ember? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a ti fejetekben hogyan jelenik meg a hattyúhajósok népe:)
- Peredhil/Thor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
A válaszok önmagunkban rejlenek, csak az a kérdés, hogy van-e elég bátorság benned, hogy szembenézz velük. Úgy gondolom, hogy mindannyiunkban van valamennyi Odinból, Thorból, vagy éppen Lokiból, és rajtunk áll, hogy ebből mit tudunk hasznosítani.
- Grt
- Nem elérhető
A lapszoknyához meg gondolom a csípő körméret fog kelleni.
Estel, nekem tetszik amit rajzoltál, bár a szárnya így kicsit fura. Nem feltétlenül kell rárajzolni a vitorlára. Az amikor magában a hajó testében van a hattyú szárnya, szerintem jobb.
Ille, megjegyezve!
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Végigolvastam az eddigieket, nagyon szuper minden!
A lapszoknya és a tünciujj ötletét én is díjazom, jó lenne, ha meg tudnánk valósítani.
Zászló- vagy címerfestésben szívesen segítek, aprólékosabb részeket is örömmel vállalok.
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Felül szerintem jó, ha kiér a váll szélességéig, inkább lógjon egy picit túl, semhogy ne legyen elég széles. Izompólónak néz ki, ha nem elég széles, ami nem illik szerintem az imázsunkhoz. Fazonben ez szerintem az, amit Peredhil linkelt, bár vállvértünk nem lesz hozzá.
Az alsó hossza is elég lényeges, mert ha túl hosszú, akkor szoknya benyomását kelti, ha meg túl rövid, akkor nem lehet övvel rendesen összefogni. Lányok, mi az a méret, amit itt mérni kell? Váll felső részétől combközépig + 4-5 centi ráhagyás?
- Grt
- Nem elérhető
Peredhil, amit belinkeltél az tetszik. Én is valami ilyesmire gondoltam. Szerintem legyen benne ilyen vágásizé elől meg hátul, az úgy jobban néz ki. A deréknál megkötős lehet akár öv is vagy ha marad anyag abból megpróbálhatunk csinálni valamit.
Remélem majd a táborban is ilyen lelkesek leszünk vagy még lelkesebbek, akkor biztos lesz aki segít megalkotni a zászlót, címert meg ilyeneket. Én e miatt nem aggódom.
(Amúgy meg gyertek játszani a szomszédos topicba! Nem kell olyan hosszút írni, elég pár sor is, csak ez vicces dolog és segít ráhangolódni a csapat hangulatára. )
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Peredhil/Thor
- Nem elérhető
Szóval valahogy így:
www.free-photos.biz/images/consu ... armour.jpg
Amúgy ki(k) lesz(nek) az(ok) aki(k) a végső terv alapján elkészítik a címert, logót, design-t, bannert, akártmit?
A válaszok önmagunkban rejlenek, csak az a kérdés, hogy van-e elég bátorság benned, hogy szembenézz velük. Úgy gondolom, hogy mindannyiunkban van valamennyi Odinból, Thorból, vagy éppen Lokiból, és rajtunk áll, hogy ebből mit tudunk hasznosítani.
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
Nem tudom anyagárba hogy éri meg jobban, de azzal szerintem kevesebb a probléma.
De én se ragaszkodom a dolgokhoz:)=
- Grt
- Nem elérhető
Estel, igen, erre én is gondoltam már. Amit tavaly csináltunk a hobbitoknál, hogy volt néhány egyenméret és egy-két másik ami nagyon nagy vagy nagyon kicsi, szerintem az most is beválik majd mind szoknyában, mind a tabardban.
Én olyan tabardot képzeltem el, ami igazából egy téglalap és benne kivágva a lyuk a fejnek. De túl pórias vagyok. Tetszik ez az ötlet is Luca amit belinkeltél, tök szép. Bár én kicsit hosszabbra csinálnám.
Peredhil: az egyéni egy kifejező szó, igen.
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Eorin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Ilyesmi tabardhoz mit szóltok?
deréknál pedig vmi vékonyabb övvel megkötni.
tudom, hogy a tabardok kb 90 %-a így néz ki, én a méretre és a fazonra gondoltam ( legyen szélesebb, legyen rövidebb, stb...)?
- Estel Adániel
- Nem elérhető
(dehogy gránátalma, nem látod, hogy hattyú?! )
...mindenesetre érdekes lenne összekombinálni a hajóorrot a hattyúfejjel, a szárnyakat pedig a vitorlára rajzolva.
P.S.: ja, és majd' elfelejtettem: mit tippeltek, melyik a kedvenc csillagképünk?
- Peredhil/Thor
- Nem elérhető
De ahogy így végig olvastam ezt mind, az én javaslataim:
Egy köpeny nem annyira "egyenszagú", mint egy tabard, szóval én is inkább a tabard-ra szavazok.
Csak azért mert a Minas Tirith-ieknek is van, az miért gáz? Mi is hordunk farmer gatyát és inget, meg az amcsik is. (Én amúgy viszem a saját köpenyem, aminél praktikusabbat eddig sehol nem találtam és ráadásul kék, szóval beleillik a koncepcióba és állatul nézz ki. Köszönet érte Dodie-nak, by 2009)
A tegnapi Mil által belinkelt kép durván jó, valami hasonlót pártolnék én is, szóval ne a szokványos, oldalnézetes, rajzfilmszerű "kacsa feelingű" hajó micsodát, hanem inkább ez a szemből látszódó, vitorlás monstrumot, és az már részlet kérdés, hogy szimpla hajó test vagy hattyú alakú. (Mint "Earendil", nekem nincs bajom egyikkel sem. ))) )
Grt: Egész egyéni, ez a Dol Amroth zenekar.
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
a címeres szövegbe belegondolva az bizony-bizony nagyon nem tolkieni, és bár én szeretek újítani és elrugaszkodni a hagyományoktól, valószínűleg ez már túlzás lenne. Arra gondoltam még egyébként, hogy a szemből hajó is jó, csak max picit szebbre át lehetne rajzolni, majd megpróbálkozom vele, de ti se fogjátok vissza magatokat
ami eddig tuti:
lapszoknya a lányoknak
szaténszalag (ezüstfehér?)
meglepi (rettentőtitkos )
fiúknak tabard/köpeny
zászló
van még valami, amit majd be kell szerezni? mert akkor lassan nagyjábólra kiszámolom az anyagigényt, és leadom a rendelést, hogy a program-logisztika örüljön
- Grt
- Nem elérhető
A meglepire ne gondoljatok és akkor meglepődtök majd.
Tegnap nézegettem videókat és találtam egy ilyet:
Szerintem vicces.
Mag tudtátok, hogy van egy Dol Amroth nevű zenekar? Borzalmas dolgot művelnek, annyira rossz hogy azt már meg kell mutassam.
Mil, ez a kép tök jó! Akár kelta mintás cuccokat is be lehet venni a dologba, jól nézne ki. A felirat nekem nagyon furcsán hatna.
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Nekem a lapszoknya bejövős, most is egy sötétkék-fehér mintás van rajtam
Instant tünciujjhoz rossz a link, de én szeretnék egyet, mondjuk a fehér színt támogatnám.
Köszönjük a meglepit, bár kár, hogy nem lesz meglepi
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
- Milendoria
- Témaindító
- Nem elérhető
Engem is a Luca által kedvelt második címer fogott meg jobban, de keresgélve Dol Amrothos képek között, bukkantam egy ilyenre is:
engem ez megihletett, hogy milyen lenne szemből felfesteni egy hajót, és stilizáltan kicsit ilyen keltaminta-szerűen ráírni hogy Dol Amroth, kiterjesztett hattyú-szárny alakban... (mondjuk az tény, hogy ez így nem lenne autentikus Tolkien címer, de végülis szerintem beleférne... nameg egy ilyet tabardra festeni kicsit macerásabb, akkor max a zászlóra mehetne, a cuccokra meg stilizáltan...)
a szaténszalag szerintem ötletes, akár lányok befont hajának végére is köthetünk belőle masnit, meg egyáltalán, lehet belőle kis rózsákat hajtogatni, szóval sokminden kijöhet belőle.
a tabard vs köpeny: döntsetek, melyik tetszik jobban. lányok mennyire kedvelik a lapszoknya-ötletet? körülbelül a hét végéig el kéne dönteni, hogy melyik legyen, már csak azért, mert le kell adnunk az igénylést, és nagyjából össze kell számolni hogy mennyi pénz lenne, és hogy jönne ki a legjobban, esetleg belefér-e még más is. (update: közben eszembejutott, mi lenne ha a lányoknak lenne instant tüncujj, azaz boleró, ilyesmi ruhaujjal: i560.photobucket.com/albums/ss49/Yingana/folkearthcover.jpg még nem biztos h meg lehet valósítani, de majd megnézem megoldható-e )
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Én mindenképpen viszek kardot, bár harcos rendvezetővé csak a 3. nap alakulok át, de nem hiszem hogy általánossá kellene tenni.
Ruházat: A tabard+köpeny szerintem sok, mind munkában, mind hordani. Én továbbra is a tabard mellett vagyok, mert az még nemigen volt divat a táborokban.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Közösség
- Fórum
- Tábori Archívum
- MTT Tábor 2011 - Ithilien Ébredése
- Dol Amroth büszke népe
- Mitől Dol Amrothi a Dol Amroth-i?