Vélemények, kritikák

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23166 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Ha osztályoznom kellene a filmet 10 pontot adnék rá. Még azzal a néhány hibával is együttvéve, amibeneltértek a könyvtől.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23165 Írta: Anonymous
Üdv mindenkinek!<br> A frisse bemutatott filmmel kapcsolatban van egy cikk az indexen; aki nemolvasta volna tegye meg! Csak nekem tűnt úgy, hogy teli baromsággal? Mintha a cikkíró legalább 15 éve olvasta volna utoljára a könyvet... Várom az észrevételeket.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23163 Írta: Anonymous
Ez igaz,de mi sokkal jobban beletudjuk majd élni magunkat,mert hosszú napokat együtt éltünk,kalandoztunk,harcoltunk,sírtunk a szereplőkkel. :-) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23164 Írta: Anonymous
Hello Vic!:)))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23161 Írta: Anonymous
FELHÍVÁS MINDENKINEK!<br> Aki látta a filmet, azt nagyon szépen megkérem, hogy ezen a topicon osztályozza 1-től 10-ig, hogy mennyire jó, és röviden indokolja meg, hogy miért. <br> Így nyomon tudjuk követni, hogy ki látta, és kinek mi a véleménye róla.<br> Nagyon jó mozizást mindenkinek!<br> És nagyon köszönöm előre is!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23162 Írta: Anonymous
hát nekünk tényleg könnyebb, mi egészen máshogy látjuk az egészet. az egészben csak az a rossz, hogy mi tudjuk a történet végét - az már nem lehet olyan nagy meglepetés, csak az, hogy hogyan csinálják meg.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23160 Írta: Anonymous
Itt olvastam,hogy vanakinek nemtetszett a film.Bár beismerte,hogy aztsem tudta mit néz. :-) <br> Ez tényleg érdekes lehet,egy teljesen kívülálló hogylátja,aki csak beül és fogalma sincs semmiröl.<br> Ettől én is tartok,mert nemtudják hovarakni,elképzelni,beleélni magukat.Mi mások vagyunk,mert mindent tudunk,és szinte szereolői vagyunk a történetnek,ottélünk velük középföldén.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23159 Írta: Anonymous
Lamorak írása a Fórumra került fel, a Filmekről... terembe!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23158 Írta: Anonymous
kossz....tunde nyelv rulez...es mi az a SW?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23157 Írta: Anonymous
Az aláfestő zenét Howard Shore írta, és egyébként a SW-re emlékeztet, és Enya énekel 2 számot (tünde nyelven is!!)<br> Az előzetesekben nem a film zenéje szerepel!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23156 Írta: Anonymous
Hat, nem tudom...azt nem hiszem, hogy vontatott lenne a film, hiszen a konyvet meg egy harom oras filmbe se lehet belesuriteni,bar en meg nem lattam a filmet csak nehany kulfoldi elozetest, viszont szinte minden szereplo ugy nez ki ahogy elkepzeltem (ilyen meg nem volt egy filmmel sem), csak Elronddal es Liv Tylerrel kapcsolatban vannak ellenerzeseim...viszont a tobbiek...foleg Legolas nagggyon kiraly (elfek rulez!:)) Egyebkent meg nem lattam olyan filmet, ami konyv alapjan keszult, es jobb lett a konyvnel (a Harry Potter is sokkal jobb konyvbe), de remelem most majd latok...bar nem lesz konnyu felulmulni a konyvet...jahh, es nem tudja valaki, hogy pontosan kitol milyen zenek vannak benne?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23155 Írta: Anonymous
Eltévedtem Völgyzugolyban!<br> Hol találom a cikkedet?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23154 Írta: Anonymous
Megnézem!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23153 Írta: Anonymous
Nézd meg Völgyzugolyon, a Filmek topicnál a beszámolómat (nem az én nevem alatt van, mert Gandalfnek küldtem e-mailben; Angliából nem tudtam elérni VZ-t).

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23152 Írta: Anonymous
Már bocs, de ti hol láttátok a filmet?<br> 3 óra??? Csak 178 perc! (most néztem meg. én tényleg úgy tudtam, hogy 2,5, sőt először 2óra 20 perc volt írva egy német magazinba...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23151 Írta: Anonymous
3 óra, bocs!<br> Nem tudom, én nem mondanám, hogy szét volt esve a forgatókönyv. Nem egészen értem, mire gondolsz. Az viszont, hogy vontatott, egyszerűen nem igaz. Éppen hogy nagyon gyors (túl gyors is helyenként), tele akcióval. Valóban, ízlések és pofonok.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23150 Írta: Anonymous
Mi sem a te ellenérzésedet...<br> Bár: ízlések & pofonok...<br> De el?rebocsájtom: a film a könyvhöz képest össze van csapva, le van rövidítve, merthogy 400 oldalt nem lehet 2,5 óra alatt elmondani...<br> Mivel még nem láttam a filmet, nem mondhatok róla más kritikát, minthogy vezeti az amerikai listákat... De kíváncsi volnék: te milyen filmeket szeretsz?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23149 Írta: Anonymous
Szerintem-és ne vegye senki személyes sértésnek-gyenge film volt. A forgatókönyv szét volt esve, a történet vontatott volt. Biztos vagyok benne, h a könyv élvezetes (én nem olvastam), de a film szerintem unalmas. Dicséret illeti viszont a látványt. Nagyon jól kidolgozott, megmunkált maszkok, gyönyörű tájak, és figyelemreméltó megjelenítések. Sajnos ezek a pozitívumok sem tudják átbillenteni a mérleg serpenyőjét, számomra ez a film csalódás, és egyben egy átlagon aluli élmény marad.<br> Mielőtt félre értenétek, nem vagyok HP rajongó(nem néztem, nem olvastam), és nem vagyok GyU megszállott sem. Teljesen szűz vagyok a témában. Egyszerűen nem értem a ti rajongásotokat.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23148 Írta: Anonymous
A célokon már csak azért sem, mert nem lehet meghatározni őket, és nincs is értelme. De azon igenis kell gondolkodni, hogy akkor úgy általában az irodalmi szöveg 'célja', a jelentések és olvasatok produkálása, hogyan is megy végbe-- ha nem gondolkodunk rajta, akkor szerintem nem tudjuk igazán, hogy mit élvezünk benne!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23147 Írta: Anonymous
Ne filózzunk a célokon, csak élvezzük a dolgot!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23146 Írta: Anonymous
Így van; bár azt, hogy 'mi a GyU' célja, csak nagyon homályosan tudnám megfogalmazni-- vszínűleg az, mint bármely irodalmi szövegnek: hogy jelentéseket, olvasatokat generáljon. Ez nem valami konkrét, de sokkal konkrétabbat nem lehet mondani.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23145 Írta: Anonymous
Sokan elfelejtik, hogy minek mi a célja. A GyU-é nem az, hogy helyettesítse a bibliát, vagy a koránt. Ez már kóros...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23144 Írta: Anonymous
Jézusom, mi ez? Ez egy idióta előadásra emlékeztet, ami itt, Szegeden volt dec. 6-án, az Új Akropolis nevű egyesület szervezésében. Az előadók (és utána a beszélgetők egy része is) úgy kezelte a GyU-t, mint valami szent szöveget, egy misztikus traktátust, ami végső titkokat fed fel az ember előtt... Tolkien talán ez ellen tiltakozott volna leginkább. A GyU ugyanolyan irodalmi szöveg, mint akármi más; ha Rejtőből vagy Dosztojevszkijből nem vonunk le ilyen 'misztikus' következtetéseket, akkor Tolkienből sem kell.<br> <br> Morzsi: félreértettél, nem azt mondtam, hogy _csak_ a szöveghez viszonyítva szabad nézni-- éppen a különbségekre akartam rámutatni, és arra, hogy szerintem nem lehet (és miért is kellene?) egyértelműen megmondani, mikor 'jobb' a film: ha a szöveghez viszonyítod, vagy ha függetlennek tekinted. Aki olvasta a szöveget, nem is tudja teljesen függetlennek tekinteni; aki nem olvasta, nem is tudja a szöveghez viszonyítani. Felesleges a szöveg részleteit keresni és elvárni, a filmes médium különbsége természetesen nem enged meg teljes szöveghűséget. És ez nem baj, mert így alakul ki egy játéktér a film és a szöveg közt. Egyébként minderről fogok beszélni egy recenzióban, amit most írok, és még nem tudom, hol lesz hozzáférhető; legvalószínűbb, hogy Völgyzugolyon.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23143 Írta: Anonymous
Skacok és lányok! Mióta olvasom a könyvet, érzem, hogy egy régi vágyam vált valóra.Érzek valami mély megnyugvást, hogy nem volt hiábavaló az eddigi életem, metr most már látom a célt, mely bearanyozza minden egyes nelkülözésben és a rá való várakozás keserű epekedésével töltött minden egyes pillanatot.Megszületett a Mű, és én ezekután nyugodt szívvel megtérhetek, mert tudom, hogy van miért élni, és hogy nem veszett ki még minden érték ebből az eredetiséget teljesen nélkülöző világból.Testvérek!Áldjuk az eget, amiért erre a földre születhettünk, és megadatott a Kegy, hogy részesüljünk, és részévé vcáljunk vallami ésszel fel nem fogható nagyságnak, ami a maga nemében Tökéletes.Szerencsés vagyok.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23142 Írta: Anonymous
Sziasztok ! Baromira kellene a film CD-n a gépre ... Látni csak 15 percet láttam belőle, de az istenség ! Szóval ha vki tud vmi letöltő helyet, vagy vki-t akinek van infója, az írjon ! Köszi! MIG

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23141 Írta: Anonymous
sajnos nem! :) pedig az érdekesebb lenne:)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23140 Írta: Anonymous
Középfölde földrajzát?:-)))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23139 Írta: Anonymous
nem! föcit tanulok... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23138 Írta: Anonymous
Elment angolt tanulni!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #23137 Írta: Anonymous
Sesy?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.641 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére