A HOBBIT
donoroknal írta: Nemesített wargok?
Hány warg faj létezik?
Egy. A varg az egy faj. A fajtáikról Tolkien nem ír semmit, így erről konkrétabbakat nem tudunk.
A hobbit és A Gyűrűk Ura vargjai max. a szőrzetük színében mutatnak változatosságot a könyvek alapján.
De ez itt offtopic, így inkább valami ideillővel folytatom:
Az előzetes megkapta a PG-besorolást, 2:25 hosszúságú.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- donoroknal
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Köszönetek: 0
Hány warg faj létezik?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
Ezek nem Saruman vargjai, ezek Vadonföld vargjai.Olorin.papa írta: Azt azért ne felejtsük el, hogy Szarumán vargjai "nemesítés" utáni tenyésztett jószágok.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Sötét Úr írta:
Gandalf írta: A Vargok új kinézete A GyU-hoz képest farkas-szerűbb:
heirsofdurin.files.wordpress.com/2012/09/warg1.png
heirsofdurin.files.wordpress.com/2012/09/warg2.png
heirsofdurin.files.wordpress.com/2012/09/wargs.jpg
Bár azt nem értem, miért világít a szemük.
Mert visszatükröződik bennük a tűz fénye. (Jó, lehet, hogy gyenge érv, de érv... )
Hali!
Azt azért ne felejtsük el, hogy Szarumán vargjai "nemesítés" utáni tenyésztett jószágok.
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Gandalf írta: A Vargok új kinézete A GyU-hoz képest farkas-szerűbb:
Mert visszatükröződik bennük a tűz fénye. (Jó, lehet, hogy gyenge érv, de érv... )
- Nina
- Látogató
Gandalf írta: Érdekes ez az új, kissé átszabott (spoileres!) kép:
pdl.warnerbros.com/wbmovies/thehobbit/app/thcc_thescroll.jpg
Sokak szerint ez azt jelentheti, hogy az első film esetleg jóval hamarabb fog véget érni, mint ahogy azt a három részre bontás előtt tervezték...
Most már szinte biztos, hogy az első film a sasokkal érhet véget. A film hivatalos leírásában korábban ugyanis az alábbi leírás szerepelt:
"Their journey will take them into the Wild; through treacherous lands swarming with Goblins and Orcs, deadly Wargs and Giant Spiders, Shapeshifters and Sorcerers."
A legújabb szövegváltozatokból azonban kihagyták a felsorolásból a "Giant Spiders-t" (óriáspókok) és a "Shapeshifters-t" (bőreváltók).
pdl.warnerbros.com/wbmovies/thehobbit/app/thcc_thescroll.jpg
Sokak szerint ez azt jelentheti, hogy az első film esetleg jóval hamarabb fog véget érni, mint ahogy azt a három részre bontás előtt tervezték...
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
www.imagebam.com/gallery/itryzqr ... 5uy797lqq/
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lumi
- Látogató
plus.google.com/u/1/11472780924 ... H4Ecqo2LnJ 16 új kép a Hobbitból
forrás: www.herr-der-ringe-film.de/v3/de ... ge-film.de
enjoy
Pataricza Eszter alighanem a magyar szinkronszakma legismertebb és legelismertebb fordítója, olyan szinkrontrófeákkal, mint a Vészhelyzet, a Szex és New York, vagy A Gyűrűk Ura trilógia. Amellett, hogy mindmáig aktív szinkronos, az HBO művészeti vezetőjeként a csatorna valamennyi sorozatának szinkronjáért is ő felel.
[...]
narancs.hu: Voltak megosztó szinkronjai?
Pataricza Eszter: Hamarosan jön A Hobbit. Rettegve várom, mert A Gyűrűk Uránál megosztóbb filmet nem nagyon tudok elképzelni. Hosszas vitát folytattam például a Magyar Tolkien Társasággal, hogy a filmnek a rajongóknak vagy az átlagnézőnek kell-e szólnia. Az én dolgom az, hogy az átlagnézőt képviseljem, de ebben nem nagyon jutottunk dűlőre. Ahhoz például, hogy a regény híres mondata, az „Egy Gyűrű mind felett…” pontos szinkron legyen, bele kellett szuszakolni egy „és”-t is valahova. Hogy én ezért az egy „és”-ért mit kaptam! Mindennek elmondtak, csak szépasszonynak nem. Lábjegyzetet azonban nem lehet fűzni a szinkronhoz. A rengeteg dilemmához pedig még hozzájárult, amit a külvilág sosem lát, hogy egy olyan féltve őrzött filmnél, mint A Gyűrűk Ura, a fordító mivel dolgozik. Én A Gyűrűk Ura első változatát egy olyan kópiából írtam, ahol nem volt más, csak egy fekete képernyő, s ha valaki megszólalt, megnyílt egy kis ablak és egy szájat láttál.
magyarnarancs.hu/film2/pataricza-eszter-78921
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Mondjuk ebben van valami. PJ is ért az ilyen dolgokhoz, de azt hiszem a spanyol ebben a tekintetben verhetetlen. A Faun labirintusában is a hideg kirázott attól a "szemes" valamitől.Talán GDT hatása?
Mondjuk ezekből is látható, hogy a könyvekhez képest jóval komolyabbak lesznek a filmek. Meg hát GDT is részt vett a szkript írásában, úgyhogy mesefilmek már biztosan nem lesznek.
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
Egy kicsit hasonlítanak rájuk. Gondolom, a kiindulási alap a moriai ork volt, csak tovább torzították a vonásaikat. (Talán GDT hatása? Vagy csak "gothmogosították" őket?).Elessar király. írta: Én is inkább úgy tudnám elképzelni őket, mint a Fotr-ban a móriai orkok.
A Nagy Kobold (és Azog is) egyébként Gollamhoz hasonlóan motion capture alapú CGI lesz. A korábbi produkciós videókban meg láttunk animatronix-típusú technológiával készült kobold-fejet is. Szóval valószínűleg itt a legtöbb ork nem gumimaszkos ember lesz, legalább is a fontosabb szereplők közül.
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- donoroknal
- Nem elérhető
Thorinról az Annualból beszkennelve:
lh3.googleusercontent.com/-_SI7LUie58s/U...HobbitAnnual2013.jpg
A Ködhegység koboldjai egy társasjátékból (az egyikük talán maga a Nagy Kobold lenne?):
i939.photobucket.com/albums/ad238/alicat...obbit/GoblinMaze.jpg
i939.photobucket.com/albums/ad238/alicat...obbit/GoblinGame.jpg
Bónuszként Thorin kulcsa:
www.herr-der-ringe-film.de/v3/media/gale...almanac-cb113261.jpg
www.herr-der-ringe-film.de/v3/media/gale...haenger-cb113220.jpg
www.herr-der-ringe-film.de/v3/media/gale...rinsKey-cb113214.jpg
Köszönöm! (Remek az időzítés a Hobbit Születésnap kapcsán!)Grondir írta:
Gandalf írta: Nem tudom.
Gondolom, ez is decemberre lehet időzítve, mint a Befejezetlen Regék. De ha az Európa honlapján megjelenik az Előkészületben-rovatban, akkor többet tudunk meg.
www.europakiado.hu/index.php?l=h&s=2&n=1882
Ezek szerint októberben.
- Grondir
- Nem elérhető
Gandalf írta: Nem tudom.
Gondolom, ez is decemberre lehet időzítve, mint a Befejezetlen Regék. De ha az Európa honlapján megjelenik az Előkészületben-rovatban, akkor többet tudunk meg.
www.europakiado.hu/index.php?l=h&s=2&n=1882
Ezek szerint októberben.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Nem tudom.Patiszon írta:
Óh, ez jó hír, szerettem volna már beszerezni a legújabb terminológiájú A hobbitotGandalf írta: Viszont az Európa Könyvkiadó a film miatt újra kiadja A hobbitot, méghozzá filmes borítóval, és újabb terminológiai dolgokat javítanak ki benne az MTT kérésére (a 2011-es, már egyszer javított kiadáshoz képest).
A megjelenés idejéről van már infó, vagy csak terv egyelőre a kiadás?
- Patiszon
- Nem elérhető
- Ismerd meg magad!
Óh, ez jó hír, szerettem volna már beszerezni a legújabb terminológiájú A hobbitotGandalf írta: Viszont az Európa Könyvkiadó a film miatt újra kiadja A hobbitot, méghozzá filmes borítóval, és újabb terminológiai dolgokat javítanak ki benne az MTT kérésére (a 2011-es, már egyszer javított kiadáshoz képest).
A megjelenés idejéről van már infó, vagy csak terv egyelőre a kiadás?
A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.
Mivel ezeket a könyveket még csak pár napja jelentették be, nem tud senki semmit a hazai megjelenésről. A Forum Hungarynak még arról sincsen tudomása, hogy kihez kerülhetnek ezeknek a könyveknek a kiadási jogai. (A Gyűrűk Ura filmkönyveket anno az Alexandra adta ki, nem kizárt, hogy megint ők kaphatják majd meg...)Sil írta: A következő kísérőkönyvek fognak megjelenni a Hobbithoz:
www.theonering.net/torwp/2012/09 ... ok-covers/
Magyarul ezek közül melyik várható? Gondolom, az utolsó tuti nem...
Viszont az Európa Könyvkiadó a film miatt újra kiadja A hobbitot, méghozzá filmes borítóval, és újabb terminológiai dolgokat javítanak ki benne az MTT kérésére (a 2011-es, már egyszer javított kiadáshoz képest).
- Sil
- Nem elérhető
www.theonering.net/torwp/2012/09 ... ok-covers/
Magyarul ezek közül melyik várható? Gondolom, az utolsó tuti nem...
Tears unnumbered
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Rájöttem, amikor már elküldtem a hozzászólást, de utólag korrigáltam.Dehogy is! Az Öt Sereg Csatája egészen biztosan a harmadik filmbe kerül!
rajta a béke napjaiban!"
THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY (A hobbit: Váratlan utazás) - 2012. december 14.
THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG - 2013. december 13.
THE HOBBIT: THERE AND BACK AGAIN - 2014. július 18.
.Elessar király. írta: Egy kicsit spoileres a címe. Viszont ezek szerint, a Hobbit története véget ér a 2. filmmel, minden más meg marad a harmadikra.
Dehogy is! Az Öt Sereg Csatája egészen biztosan a harmadik filmbe kerül!
A legvalószínűbb opció, hogy a második film Smaug halálával ér majd véget, így a Sárkányé lesz a teljes második film. A kincs-konfliktus, összeveszések és a háború (meg a hazaút) pedig a harmadikba.
- .Elessar király.
- Nem elérhető
rajta a béke napjaiban!"
- Sil
- Nem elérhető
insidemovies.ew.com/2012/08/31/t ... ease-date/
Tears unnumbered
Egy probléma van ezzel a verzióval: Gandalfnak ott kell lennie mindkét helyszínen egyszerre (Dol Guldur ostrománál és az Öt Sereg Csatájánál is). Tehát nem történhetnek meg párhuzamosan.Tevildo írta: A csúcspontot biztos a harmadik részre tartohatják - íg az Öt Sereg Csatája vélhetőleg egybeesik majd a Dol Guldur-szál tetőpntjával, és Szauron elkergetésével.
Égő is lene Szauronra nézve, ha a harmadik részben csak holmi sárkánnyal meg orkokkal bajlódnának és nem vele...
Szerintem a Bakacsinerdő-dizájnt jelenítik meg a koronával is: a produkciós videókban láthattuk, hogy az erdőt beszövik a tüskés indák, valószínűleg ezekre a tüskékre utalhat a korona talán...donoroknal írta: Először elég furcsa volt Thranduil koronája,de mostanra már megtetszett.
Ezt akkor lehetne egyértelműen megállapítani, ha egymás mellé raknánk a két képet. Nekem így nem tűnik úgy, hogy hobbit-füle lenne.Tyria írta: A másik, ami feltűnt, hogy hobbit-szerű füle van. Az előző making of vidiben is mutattak egy pillanatra egy tündelányt és neki is olyan füle volt. Miért nem olyan a tündék füle, mint a LoTR-ban?
- donoroknal
- Nem elérhető
- Tyria
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
A másik, ami feltűnt, hogy hobbit-szerű füle van. Az előző making of vidiben is mutattak egy pillanatra egy tündelányt és neki is olyan füle volt. Miért nem olyan a tündék füle, mint a LoTR-ban?