Éowyn

Több
21 éve 4 hónapja #131554 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Éowyn
Lyra: egyetértek veled ebben...

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 4 hónapja #131516 Írta: Lalaith Scarlett
Lalaith Scarlett válaszolt a következő témában: Éowyn
Nem akarok kötekedni, de egy betegnek (az Ispotályban az volt) nem az első dolga a séróját beállítani... A betegeknek más filmekben általában ki van bontva a hajuk... (persze a film töbib részében nem az de mindegy).
Na abbahagyom, a hozzászólásom kezd értelmetlenné válni... :oops: :roll:

Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 4 hónapja #131492 Írta: Lyra
Lyra válaszolt a következő témában: Éowyn
Ezt a "kedves hercegnőt" nem így értettem egészen. Meg az azért más dolog, hogy az ispotályban ki van bontva a haja...
De mondjuk azért nekem is tetszett Mir, ezektől függetlenül, És nekem már a könyvben is ő volt az egyik kedvenc szereplőm :wink:

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
21 éve 4 hónapja #131490 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Éowyn
Kedves hercegnő? De hát az ;)
Szerintem a kibontott haj is stimmel, máskülönben hogy keveredhetne az aranyhaj a feketével az Ispotály udvarán? :D
Kíváncsi vagyok rá, milyen Dernhelmként, de szerintem jó lesz. Szerintem Miranda nagyon jó választás volt, még ha vannak is eltérések a könyvhöz képest...

Éowyn a kedvenc női főszereplőm, és eddig nem csalódtam a filmbeli Éowynben sem.

Több
21 éve 4 hónapja #131487 Írta: Lyra
Nos, hát külsőleg nem nagy az eltérés, meg lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam. Nekem az olvasottak alapján egy hideg, nem túl sokat mosolygó úrnőt képzeltem el. Ezzel szemben a filmbeli Éowyn mosolyog, és nem tudom, de nem keltett bennem egy nagyon úrnős hatást. Inkább egy kedves hercegnőfélét. Ja, meg hogy Aragornhoz való kötődése a könyvben nekem egész másmilyennek tűnt. De lehet, hogy ezt csak én látom így, és nagyon rosszul látom :roll: Szóljatok, ha ez nem így van :oops:
Meg lehet, hogy ez nem egy lényeges dolog, de nézzétek meg pl. a haját. Egyszerű, kibontott. Na, például ez az, ami nekem egy kicsit úrnőtlenné teszi a filmbéli alakot.Meg valahogy nem tudom olyan férfiasnak, és harcosnak elképzelni őt, mint amilyet a könyben elképzeltem :roll:

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Több
21 éve 4 hónapja #131470 Írta: lázadó
lázadó válaszolt a következő témában: Éowyn
Mire gondolsz?
Nekem elsőre nem tűnt fel semmi, ezért is várom észrevételed.
Hol maradtam le már megint? Miben tér el Eowyn a könyvtől?

Több
21 éve 4 hónapja #131446 Írta: Lyra
Szerintem Tolkien se úgy gondolta, hogy úgy kell mondani, hogy Éowüüüüüüüüüüüüüüüüüüün, hanem a fordításban valami olyasmit alart érzékeltetni a magyarázó, hogy talán egy kicsit "el kell nyelni" azt a hangot. Mert ha tényleg Tolien is így gondolkodott, nem tudom, magyarul hogy másképp lehetett volna leírni :roll:
Meg egyébként a film nem lehet alap ilyen kérdésekben ! PJ sokkal lényegesebb dolgokban eltért a könyvtől(pl. egy kicsit Éowynban is), mint a név kiejtése :roll:

Lyra

Több
21 éve 4 hónapja #131154 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Éowyn

lázadó írta: Szóval ü. Régen olvastam a könyvet, és azért mindenre nem emlékszem. De a forgatáson okos emberek voltak, és ha ők is i-nek mondják, hát biztos úgy van.
Maradjunk az i-nél, jó? Az sokkal jobb. :D

Bocsi, hogy megint előhozom a témát, de nem tudom kihagyni. Nekem ez az ü-dolog elég új, én is i-nek ejtem. De ahogy nekünk nincs th-nk, az angoloknak nincs ü-jük, szóval ha még úgy is lenne, akkor sem biztos, hogy úgy ejették volna a filmben, mert számukra elég kimondhatatlan.

Több
21 éve 4 hónapja #131149 Írta: Vilya
Vilya válaszolt a következő témában: Éowyn

Nimrodel O Lorien írta: Visszatérve egy kicsit a kedvenc képekhez:
www.theonering.net/scrapbook/vie ... tn=12&ts=0
(Ugyan Éowyn kicsit komor, de azért nekem tetszik a kép. És szerintem a ruhája is jó.)
Már csak itt találtam meg. Remélem, meg lehet nyitni.

Hűűűű!!! Ez a kép szerintem nagyon nagyon nagyon jó!!
Amit Lalaith talált azok pedig a feljebb írtak ellenkezője! :roll: :evil: Egyett értek Lázadóval!

[size=9:17rof5fd](Frodó & Samu)[/size]

Több
21 éve 4 hónapja #130581 Írta: lázadó
Ha-ha-ha! Ez nagyon jó. :D
Úgy értem, annyira szánalmas, hogy már jó. Annak, aki ezt csinálta, jobb lenne, ha semmi köze nem lenne Eowynhez, még annyi se, hogy olvasta a könyvet.

Több
21 éve 4 hónapja #130489 Írta: Lalaith Scarlett
Lalaith Scarlett válaszolt a következő témában: Éowyn
Arrgh!Ne csináljanak már lollipoppot szegény Éowynből!!! :arrow:
fan.theonering.net/art/gallery/large/1296
A többi szereplő is elég elcs*szett... :evil: :evil: :evil:

Nagy király hangja zeng a messzeségbe,
Kit akár a halálba is követne a népe...

Több
21 éve 4 hónapja #130357 Írta: Lyra
_Egyetértek, olyan hülyén hangzik az, hogy ÉowÜn :roll:
Niph:érdekesek :roll:
A baba viszont szörnyű :!: :evil: :? :roll:

Lyra

Több
21 éve 4 hónapja #130131 Írta: lázadó
Ühüm.

Több
21 éve 4 hónapja #130128 Írta: Nilraen
Nilraen válaszolt a következő témában: Éowyn
Ez tényleg nagyon jó kép!!!

a kiejtéshez:szerintem még mindig Éovin

"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."

Több
21 éve 4 hónapja #130125 Írta: lázadó
Köszi a magyarázatot, most már azért világosabb.

Ezek a képek olyannyira nem tetszenek, hogy mindjárt rajzolok én is egy Eowynt. Azt hiszem jobbat tudnék. Ne nézzetek beképzeltnek, amúgy nem vagyok az, de ezek a képek... :?

Több
21 éve 4 hónapja #130124 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Éowyn
Visszatérve egy kicsit a kedvenc képekhez:
www.theonering.net/scrapbook/vie ... tn=12&ts=0
(Ugyan Éowyn kicsit komor, de azért nekem tetszik a kép. És szerintem a ruhája is jó.)
Már csak itt találtam meg. Remélem, meg lehet nyitni.

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
21 éve 4 hónapja #129859 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Éowyn
1. Érdekes...
2. Nekem nem jön be. :(
3. Elmegy.
4. Furcsa ábrázolás, de azért jó.
5. Kicsit nekem gyerekesnek tűnik az arca.
6. Igazad van.
7. Hát igen, én is láttam már ezt a babát, és eléggé elborzadtam. :x

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
21 éve 4 hónapja #129858 Írta: Arden Borough
Arden Borough válaszolt a következő témában: Éowyn
Niph:hm... érdekesek a képek...
a kiejtésvitához:én "éovin"-nek ejtem és számomra furcsa lenne ü-vel ejteni...

Örökké nem eshet...

Több
21 éve 4 hónapja #129848 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Éowyn
Az a hang elvileg valahol a t és az sz között helyezkedik el, "pösze sz'-nek szokták hívni. De hogy ne offoljak annyira, még néhány fanart (nyugodtan lehet szörnyülködni, azért rakom be, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre :D ):
Katt
Klikk
Ez nem is rossz
Még egy
Itt is egy
Ez elég nyomott...

Jaj nee! :evil:

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Több
21 éve 4 hónapja #129842 Írta: Lara
Lara válaszolt a következő témában: Éowyn
Hát a mithrilt csak a nem bővített változatban mondták 'mitrilnek',a bővítettben már 'miszril'.Szerintem a 'mitril' jobban illik a magyar nyelvhez.

I make my own luck.

Több
21 éve 4 hónapja #129818 Írta: lázadó
Izé, utánanéztem, tényleg nem sz :oops:
Csak azért gondoltam, mert a mithrilt angolul, (már ha jól emlékszem) sz-szel mondták, magyarul meg t-vel.
Akkor most mi van?
Nem vagyok járatos a tolkieni nyelvekben (látszik, mi), úgyhogy megmagyarázhatnátok.

Az az Eowyn kép, hát...
mondjuk úgy, hogy messze van Eowyntól.

Több
21 éve 4 hónapja #129817 Írta: Niphredil/Szméagol
Egy Éowyn-fanart:
Katt

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 4 hónapja #129814 Írta: Niphredil/Szméagol
Egy Éowyn-fanart:
Katt

I've seen the moon
And the first sunrise

Több
21 éve 4 hónapja #129744 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Éowyn
A khuzdulban például a th az t+h hangoknak felel meg. Amúgy meg az angol kiejtés szerint, amit a szinkronszínészek hol produkálnak, hol nem.
Gollam sem pöszített egyformán a magyar változatban, néha el is felejtkezett róla.

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 4 hónapja #129728 Írta: lázadó
Bocs, ezt nem tudtam. Csak annyi rémlik, hogy sz-nek kell mondani, de akkor átnyálazom mégegyszer.
És azok az sz-ek tényleg furán hangzanak a magyarban. Nem azért mondtam. :(
Most biztos azt hiszitek, hogy csak okoskodom...

Több
21 éve 4 hónapja #129724 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Éowyn

lázadó írta: Tom, hogy nem tartozik ide, de a th-hát a könyv szerint sz-nek kell mondani. Ez az angol változatban meg is valósul, de magyarul már kevésbbé.

A th-t nem kell sz-nek mondani, sőt. Nincs magyar megfelelője. :? A FotR bővített változat előtt épp mi hívtuk fel a szinkronosok figyelmét, hogy a magyar szinkronban bizony mindenhol nagyon sziszegnek, és jó lenne, ha ezen változtatnának a jövőben... :roll:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 4 hónapja #129719 Írta: lázadó
Tom, hogy nem tartozik ide, de a th-hát a könyv szerint sz-nek kell mondani. Ez az angol változatban meg is valósul, de magyarul már kevésbbé.
És ha kihagyjuk azt az y-t, akkor olyan, mintha egy kicsit ü-nek hangzana. Ez sem rossz megoldás.

Több
21 éve 4 hónapja #129703 Írta: Nilraen

Több
21 éve 4 hónapja #129592 Írta: Laivinë
Laivinë válaszolt a következő témában: Éowyn

lázadó írta: Szóval ü. Régen olvastam a könyvet, és azért mindenre nem emlékszem. De a forgatáson okos emberek voltak, és ha ők is i-nek mondják, hát biztos úgy van.
Maradjunk az i-nél, jó? Az sokkal jobb. :D

No, ez tény. :)
És szerintem is jobb. :bounce:

Laivinë Laurelassë

Több
21 éve 4 hónapja #129555 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Éowyn
Szerintem akár el is lehet nyelni azt az y-t, s Éown-nek ejteni....

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.783 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére