- Köszönetek: 0
Éowyn
- Adrael
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
De ne felejtsük el, hogy Aragornhoz épp egy olyasvalaki illik, mint Arwen.
Míg Éowyn tökéletesen kiegészíti Faramirt. Tudjátok, a Biblia is azt mondja, a házaspárok ketten alkotnak egy embert...
:faramir1: :eowyn1: :arwen2: :aragorn3:
[size=9:1tpzhr3m]Ui.: Most diplomáztam teológián. A diplomaosztómra a barátnőim megleptek a Fegyverek és hadviselés Középföldén c. remekművel. Olyan rég vágytam rá, és most megkaptam! Ez nem tartozik szorosan véve - vagy lazán sem - a tárgyhoz, csak el akartam mesélni... [/size]
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Fennasiel
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Enna Silme
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
EZT akarva sem mondhattam volna el jobban. Ugyanígy érzek Éowyn iránt! Annyira eleven, cselekvő személyiség! (Arwen a filmben sem tesz sokkal többet... ja, de! Kibővíti a szerepét egy-két liter műkönny felhasználásával... )Adrael írta:
nahar. írta: Én azért kedvelem Éowynt, mert valódi.
Bocs, Arwen fanok, de mit tesz Arwen a könyvben? Énekel és zászlót hímez. Meg lemond a halhatatlanságáról-sztorin kívül. (Ui.:Kedvelem Arwent is, pont olyan, amilyennek lennie kell Aragorn mellett. Nőideál az adott korban.)
Éowyn ellenben cselekedni akar a nagybátyjáért, cselekedni a hazájáért.
Aktív. Korát megelőző alak.
[size=9:yf7o67qe]És van elég bátor felvállalni a megaláztatást is, bár abszolúte rosszul tűri.[/size]
(Bocs.... szemét Enna, csúnya Enna, gonosz Enna....)
"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Igen, az első hármat már beraktad. Nem baj, ismétlés a tudás anyja...
- Coralie
- Nem elérhető
Annyira szeretem ezt a képet! (Ancalima, gondolom te is )Ancalima Anarórë írta: arwen-undomiel.com/images/Eowyn_pale.jpg
Én is keresgéltem még képeket:
http://anna_panicalex.webpark.pl/lotr2_36.jpg Éowyn
http://anna_panicalex.webpark.pl/lotr2_43.jpg Éowyn és Éomer
artwiola.webpark.pl/lotr45.jpg Éowyn
loreena24.webpark.pl/lotr66.jpg Éowyn
loreena24.webpark.pl/lotr86.jpg Éomerrel
loreena24.webpark.pl/lotr89.jpg Aragornnal
[size=9:bxsfbyq3](Hogy őszinte legyek, azon gondolkodom, lehet, hogy ezeket egyszer már beraktam...)[/size]
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Adrael
- Nem elérhető
nahar. írta:
Hát igen, neki nincs 10 centis dereka!!!Enna írta: De Éowyn nem ilyen.
Az attól függ, melyik képet nézzük...
Én azért kedvelem Éowynt, mert valódi.
Bocs, Arwen fanok, de mit tesz Arwen a könyvben? Énekel és zászlót hímez. Meg lemond a halhatatlanságáról-sztorin kívül. (Ui.:Kedvelem Arwent is, pont olyan, amilyennek lennie kell Aragorn mellett. Nőideál az adott korban.)
Éowyn ellenben cselekedni akar a nagybátyjáért, cselekedni a hazájáért.
Aktív. Korát megelőző alak.
[size=9:3q1fdxtm]És van elég bátor felvállalni a megaláztatást is, bár abszolúte rosszul tűri.[/size]
- nahar.
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Enna Silme
- Nem elérhető
Igen, ez érdekes. Én is (és szerintem elég sokan) negatívan állunk hozzá a szőkékhez. Ha azt a szót halljuk, hogy "szőke", mindig a festett hajú, alaposan kipingált arcú hölgyemények jutnak eszünkbe, akik a mai kor szépségideálját képezik 10 centis derekukkal egyetemben. A normális nőben ez naná, hogy ellenséges érzületeket lébreszt!!! De Éowyn nem ilyen.Adrael írta: [size=9:24kqwcg3]
Egyébként nemigen szokom kedvelni a szőkéket, Éowyn a dicséretes kivétel. [/size]
"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
arwen-undomiel.com/images/Eowyn_RotK_11.jpg
arwen-undomiel.com/images/Eowyn_pale.jpg
arwen-undomiel.com/images/Eowyn_halfsmile.jpg
www.arwen-undomiel.com/wallpaper ... aper_2.jpg
www.arwen-undomiel.com/wallpaper ... aper_2.jpg
www.arwen-undomiel.com/wallpaper ... /Eowyn.jpg
- Adrael
- Nem elérhető
Ezért is volt olyan szimpi első olvasatra mindjárt Éowyn, mert erőst rokonlélek. Leszámítva a szőkeségét, de az ebben az esetben genetikus, népe sajátja....
Egyébként nemigen szokom kedvelni a szőkéket, Éowyn a dicséretes kivétel. [/size]
- Enna Silme
- Nem elérhető
Húúúúúúú! Ez nagyon igaz! 8O Láttad a Bridget Jones naplóját, mi?Adrael írta: 2, a megzabolázás nem azonos a megalázással és az eltiprással. Csak sztem minden feminista nő arra vágyik a szíve méllyén, hogy találkozzék egy olyasvalakivel, mint Faramir, aki megérti, és utat mutat neki, mert a feminizmusból a saját maga megalázása nélkül nagyon nehéz bárkinek is kikeveredni, és Faramir pontosan ezt a lehetőséget mutatta meg Éowynnek, aki boldogan elfogadta, mert arra vágyott ő is, hogy valaki fedezze már fel a nőiességét és a lelki szépségét a fagyos burok alatt. Éowyn talán a feminista nő prototípusa lehetett, aki épp olyan, mint a többi nő, csak a megbántottságát próbálja leplezni... De ez csak a magánvéleményem.
- Adrael
- Nem elérhető
Különösen ez tetszett:
www.arwen-undomiel.com/avatars/miranda1.gif
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Ilyenkor jobb egérgomb - cél mentése más néven, és a saját gépedről már meg tudod nyitni. Vagy az is segít, ha nyitsz egy új ablakot, egyenként kimásolod innen a linkeket, és az új ablak címsorába beilleszted, aztán nyomsz egy entert... (Ha elsőre így se megy, érdemes még egyszer megcsinálni ezt.)Adrael írta: Drága aranyos Nimrodel, egyiket sem nyitja meg!!!
VÁÁÁÁ! :confused2: :closed:
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Adrael
- Nem elérhető
- Coralie
- Nem elérhető
[size=9:bch88epr](Címeket szorgalmasan bemásolgatni!)[/size]
www.arwen-undomiel.com/avatars/eowyn1.gif Éowyn avatar
www.arwen-undomiel.com/avatars/eowyn2.jpg ez is
www.arwen-undomiel.com/avatars/eowyn3.jpg szintén
www.arwen-undomiel.com/avatars/eowyn4.gif ez még mozog is
www.arwen-undomiel.com/fan/avata ... atar_2.jpg ez már nem
www.arwen-undomiel.com/icons/Eowyn_anim.gif Ikon...
www.arwen-undomiel.com/icons/Eowyn_anim_2.gif és még...
www.arwen-undomiel.com/icons/Eowyn_anim_3.gif és még
www.arwen-undomiel.com/avatars/miranda1.gif Miranda avatar
www.arwen-undomiel.com/avatars/miranda2.gif van még
www.arwen-undomiel.com/fan/icons/Jen_icon_2.gif Éowyn & Faramir
Nimrodel
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Szvsz egy párnak ki kell egészítenie egymást. Aragorn meg Éowyn harciaak meg minden, szal folyton veszekednének. Arwen nem az a szívbajos típus.
- Adrael
- Nem elérhető
- Adrael
- Nem elérhető
látom, mindenki kellőképpen felháborodott és hőzöngött, úgyhogy minden magyarázatra szorul.
1, nem mondtam, hogy Arwen+Aragorn nem szerelmesek, csak azt mondtam, egészen másképpen szerették egymást - minden ember más, Arwennél meg Éowynnél különbözőbbelet meg aztán végképp nem hordott hátán a föld!
2, a megzabolázás nem azonos a megalázással és az eltiprással. Csak sztem minden feminista nő arra vágyik a szíve méllyén, hogy találkozzék egy olyasvalakivel, mint Faramir, aki megérti, és utat mutat neki, mert a feminizmusból a saját maga megalázása nélkül nagyon nehéz bárkinek is kikeveredni, és Faramir pontosan ezt a lehetőséget mutatta meg Éowynnek, aki boldogan elfogadta, mert arra vágyott ő is, hogy valaki fedezze már fel a nőiességét és a lelki szépségét a fagyos burok alatt. Éowyn talán a feminista nő prototípusa lehetett, aki épp olyan, mint a többi nő, csak a megbántottságát próbálja leplezni... De ez csak a magánvéleményem.
3, Éowyn csak abban változik, hogy meg merje mutatni saját vágyait. Erre előzőleg nem volt lehetősége. Bátornak és harciasnak kellett mutatkoznia, mert ezt várták el tőle. A nagybátyja betegeskedett, és neki férfimód kellett helyt állnia. Nem csoda hát, ha úgy érezte, ha férfi lenne, nem kellene itthon penészednie, hanem mindent megtehetne. Eszébe sem jutott, hogy mindezt nőként is megteheti, hogy nőként is van hatalma. Aragorn volt az első újdonság az életében, csoda-e, ha belezúgott? Mellette azonban nem kaphatta volna meg a lehetőséget, hogy megtalálja önmagát. Olyasvalakire volt szüksége, mint Faramir, akivel egyenrangúnak érezhette magát, ezért, és csak ezért tudta elfogadni a nőiségét, mert Faramir egy szóval sem vonta kétségbe az egyenrangúságát. Aragorn megértette őt (Éowynt), viszont a saját életében nem lett volna képes elfogadni.
De ez is csak magánvélemény.
- Timona
- Nem elérhető
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Minden szereplő változik, fejlődik, ha megfigyeled (a legtöbbet talán a hobbitok). Tolkien ezt kb úgy fogalmazta meg, hogy a történet során a szereplők - még az olyan hétköznapiak is, mint pl Samu - "nemessé" válnak. Szóval nemcsak Éowyn változik.Csele írta: Nekem Éowyn mindig is az egyik legkidolgozottabb karakternek tünt, éppen azért mert a többiekkel szemben ő változik.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Csele
- Nem elérhető
A változásával meg maximálisan egyetértek. Bebizonyította (amit már régen tudtunk), hogy a nők is képesek mindenre, amire a férfiak, csak éppen úgy kevés nő (de szerintem a nagy harcos férfiak se) tud boldog lenni, mert a női lélek igazából (általában) nem erre vágyik.
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
- Coralie
- Nem elérhető
Én is! Éowyn tele volt bizonyítási vággyal, hogy megmutassa, egy nö is lehet olyan jó, mint egy férfi, hogy ö is ér annyit, mint híres elödei. Csak közben kicsit megfeledkezett arról, hogy egy nönek is lehetnek értékei, és ha Faramir nincs, talán erre sohasem jön rá.Artemisz (Celebthil) írta:
Ha a megzabolázást Adrael így értette, ahogyan te itt elmondtad, akkor 100%-ig egyetértek vele! :up:Namarie/Alatariel írta: Szerintem itt nincs szó megzabolázásról és betörésről, mert az, legalábbis számomra erőszakon és a másik megalázásán alapul. Faramir inkább megvilágította Eowyn előtt, mi az ő igazi útja, és visszavezetet őt saját magaához, az igazi, gyengéd, nőies énjéhez, amit addig - és erre nagyon jó oka volt- nem hozhatott felszínre.
Nimrodel
- Artemisz
- Nem elérhető
Ha a megzabolázást Adrael így értette, ahogyan te itt elmondtad, akkor 100%-ig egyetértek vele! :up:Namarie/Alatariel írta: Szerintem itt nincs szó megzabolázásról és betörésről, mert az, legalábbis számomra erőszakon és a másik megalázásán alapul. Faramir inkább megvilágította Eowyn előtt, mi az ő igazi útja, és visszavezetet őt saját magaához, az igazi, gyengéd, nőies énjéhez, amit addig - és erre nagyon jó oka volt- nem hozhatott felszínre.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Suhifarok
- Nem elérhető
Adrael írta: Azt hiszem, kicsit unalmas is lehetett Arwen további élete, mert háttérbe szorult, míg Faramir sohasem fog unatkozni Éowyn mellett
Má mé lett volna unalmas Arwen élete Aragorn mellett?! És hogy érted azt, hogy háttérbe szorult?! :hein: Miért lett volna más Éowyn élete Faramir mellett?! Mindkettő igaz és erős szerelem volt, csak máshogy!
- Rochgil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Adrael írta: Vélemény: Nagyon-nagyon Faramir párti vagyok. És Éowyn párti.
Sztem azért illenek össze, mert egész egyszerűen az az igazi szerelem, amit Éowyn Faramir iránt érez.
Szép dolog az epekedés, a hűség, a vágyakozás, önfeláldozás is, ami Arwent és Aragornt köti össze, és távol álljon tőlem, hogy az nem szerelem!
De gondoljatok bele! Éowyn és Faramir olyan tökéletesen kiegészíti egymást, ahogy Aragornnal sohasem történt volna. Aragornnak olyasvalakire volt szüksége, aki megérti és támogatja őt, aki bátorítja, és ezt Éowyn nem tudta volna megadni neki. Aragornnak egy bölcs tünde-asszony kellett, ha ma élne, vszeg idősebb nőbe szeretne bele. Míg Éowyn olyan temperamentumos, lüktető, ÉLŐ valaki, akinek szintén bölcsességre volt szüksége, és nem viseltetett volna megértéssel Aragorn iránt. Aragorn bölcs ugyan, de túlságosan elfoglalja őt az ország, a közjó, semhogy eltűrné a felesége útkeresését.
Faramir néhány szóval megtalálta a helyes utat Éowynhez. Elsőre felmérte a helyzetet, ahogy Aragorn is, de volt elég ideje és türelme betörni. Éowyn elfogadta az ő véleményét, és elfogadta az igazát. Nem biztos, hogy Aragornnak lett volna türelme betörni és megzabolázni őt.
Éowyn ember. Igazi ember. Olyan, mint egy közűlünk. Arwen távol áll az emberektől. Azt hiszem, kicsit unalmas is lehetett Arwen további élete, mert háttérbe szorult, míg Faramir sohasem fog unatkozni Éowyn mellett [/color]
hát... nm tulságosn értek veled 1et, legalbbis abba tuti nem hogy Arwen és Aragorn szerelme nem volt szerelem... AZ VOLT!
és elég érdekes nézeteket vallasz, de nem szólok bele, mert minden ember más nem hiszem hogy Aragorn "betörte" volna Éowynt. DE azt monDom hogy sztem nem volt unalmas Arwen élete Aragorn mellett.
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Adrael
- Nem elérhető
Sztem azért illenek össze, mert egész egyszerűen az az igazi szerelem, amit Éowyn Faramir iránt érez.
Szép dolog az epekedés, a hűség, a vágyakozás, önfeláldozás is, ami Arwent és Aragornt köti össze, és távol álljon tőlem, hogy az nem szerelem!
De gondoljatok bele! Éowyn és Faramir olyan tökéletesen kiegészíti egymást, ahogy Aragornnal sohasem történt volna. Aragornnak olyasvalakire volt szüksége, aki megérti és támogatja őt, aki bátorítja, és ezt Éowyn nem tudta volna megadni neki. Aragornnak egy bölcs tünde-asszony kellett, ha ma élne, vszeg idősebb nőbe szeretne bele. Míg Éowyn olyan temperamentumos, lüktető, ÉLŐ valaki, akinek szintén bölcsességre volt szüksége, és nem viseltetett volna megértéssel Aragorn iránt. Aragorn bölcs ugyan, de túlságosan elfoglalja őt az ország, a közjó, semhogy eltűrné a felesége útkeresését.
Faramir néhány szóval megtalálta a helyes utat Éowynhez. Elsőre felmérte a helyzetet, ahogy Aragorn is, de volt elég ideje és türelme betörni. Éowyn elfogadta az ő véleményét, és elfogadta az igazát. Nem biztos, hogy Aragornnak lett volna türelme betörni és megzabolázni őt.
Éowyn ember. Igazi ember. Olyan, mint egy közűlünk. Arwen távol áll az emberektől. Azt hiszem, kicsit unalmas is lehetett Arwen további élete, mert háttérbe szorult, míg Faramir sohasem fog unatkozni Éowyn mellett [/color]
- Rochgil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Namarie/Alatariel írta: Miért nem? Nem egymáshoz valók szerinted? Faramirral miért illenek össze?
szvsz nem. hogy miért? 1xűen nem illettek össze... Faramir jelleméhez szvsz jobban illik Éowyn, nem is tudom.. nincs jó szó erre túl magasröptű lett vona Aragornnal a kapcsolata, bár remélem értitek hogy akarom ezt monadni. ellentétbe Faramírral tökéletesen összeillenek
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Rochgil írta: szerintem is jó volt így én mikozbe olvastam a könyvet és megjelent Faramir, rögtön arra gondltam h millllyen jó lenne már Éowynhoz
ez igy nagyon jó
nekem nem teccett volna ha Aragorn Eowynal jött volna össze....
Miért nem? Nem egymáshoz valók szerinted? Faramirral miért illenek össze?
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"