Elrond (Hugo Weaving)

Több
20 éve 7 hónapja #186624 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Kira írta: aki annyi mindent meg-, tú-, átélt, mégis tud örülni minden egyes napkeltének.. :oops: :oops:

Nos, ennél szebben meg se fogalmazhattad volna! :up:

Ami azt illeti, nekem Hugo ébresztette fel az imádatomat Elrond iránt, így bajos volna másképp látnom (talán igen, ez, hogy kék helyett szürke a szeme, de semmi több!).

de mindegy végülis. Smithként is szenzációs. És SZVSZ LEHETETLEN ÖSSZEVETNI A KETTŐT! EGÉSZEN MÁS!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 7 hónapja #186620 Írta: Kira
Kira válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Neframíel írta:
Igen, igen, tanusíthatom. ;) Tényleg jó fordítás. Majd még átfutom párszor.
Ígérem, a héten nekikezdek a fejezetemnek!! És aktivizáljuk magunkat, lányok! Szép kis hosszú novcsi lett választva, mindenkinek jut bőven. :)

Szerintem is jó lett az első két fejezet :D

Neframíel írta: Ellana, Smith ügynök halálos. 8O [size=9:2cul0lfk]meg leszek kövezve, ha azt mondom, szinte jobb mint Elrondnként? :D [/size]

Én nem kövezlek meg - Hugo Weaving csodás Elrondnak, de Elrond... (az én képzeletemben) szebb, jobb, vékonyabb, magasabb, izmosabb, fekete hajúbb, szürkébb szeműbb, nyugodtabb, aki annyi mindent meg-, tú-, átélt, mégis tud örülni minden egyes napkeltének.. :oops: :oops:
Olvadós emotikon miért nincs? ;)

Agent Smith-t viszont a képzeletem nem alakította át - éppen ezért Hugo Weaving alakításában is 100%os. :)

-Kíra-

"Spread your little wings and
Fly away, Far away, Fly away" - Queen

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 7 hónapja #186330 Írta: Neframíel
Neframíel válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Eleniel (csillaglany) írta: Aki kíváncsi az első két fejezet fordítására, dobjon meg egy privivel, aztán nyugodtan kritizálja meg, ha nyelvtanilag aggályosnak találja itt-ott. [size=9:28c2gzyq]Nefrának mindenesetre tetszett... [/size]:wink:

A fák óvjanak titeket!

Igen, igen, tanusíthatom. ;) Tényleg jó fordítás. Majd még átfutom párszor.
Ígérem, a héten nekikezdek a fejezetemnek!! És aktivizáljuk magunkat, lányok! Szép kis hosszú novcsi lett választva, mindenkinek jut bőven. :)

Üdvözlet!
N.

Ellana, Smith ügynök halálos. 8O [size=9:28c2gzyq]meg leszek kövezve, ha azt mondom, szinte jobb mint Elrondnként? :D [/size]

Több
20 éve 7 hónapja #186272 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én tegnap megnéztem (megint) a Matrix2-őt, és ismét megállapítottam, hogy Smith ügynökként is nagyon bejön. Mint már említettem egy párszor, engem a mimikája fogott meg. És itt aztán használja rendesen. Bár szerintem, nála mindegy, milyen szerepet, mert mindent profin játszik. :wink:

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

Több
20 éve 7 hónapja #186195 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Én ma egy zenés videón olvadozok épp, egy Hugo-s levlistán kaptam a linket (jobb egérgomb, cél mentése...):
webzoom.freewebs.com/smithfan/hugo.zip

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
20 éve 7 hónapja #185874 Írta: Kira

Sil írta: Na, népek, csináltam screencapeket a Priscillából (nemcsak Hugo-ról), itt lehet őket megtekinteni:
sil.uw.hu/priscilla1.htm

Sil, Sil, Sil! Honnan van meg neked a Priscilla? 8O
ÉN is akarom! :oops: Meg lehet valahogyan oldani, hogy hozzám is elkerüljön? (mail v privi, pls.)

A képek. Jujj. Wow! És hasonlók felváltva :D :oops: :roll: 8)

-K-

Több
20 éve 7 hónapja #185845 Írta: Sil
Na, népek, csináltam screencapeket a Priscillából (nemcsak Hugo-ról), itt lehet őket megtekinteni:
sil.uw.hu/priscilla1.htm

Tears unnumbered

Több
20 éve 7 hónapja #185699 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Eleniel (csillaglany) írta: Üdv Mindenkinek!
Lenne egy óvatos felvetés részemről... Van egy fantasztikusan jó angol nyelvű fanfic Elrondról és Celebríanról, szerintem már többen olvastátok is (Sil biztosan:))).
Arra gondoltam, hogy összeállhatna néhány angolul tudó ember/tünde, és leferdíthetnénk. Ez akkor jutott eszembe, mikor nagy hősiesen nekiálltam, hogy na majd én... De bevallom, iszonyat lassan megy, mert nem vagyok valami profi. Még csak a második fejezetet csinálom, de már jó pár órát belefeccöltem, és nem úgy tűnik, hogy egyhamar a 22. fejezet végére fogok érni.
Szóval ha többen csinálnánk, három-négy fejezettel mindenki megúszná, és kapna egy kész sztorit. Magyarul mégiscsak más olvasni, mint angolul, nemde?
A végén meg egyvalaki átfutná az egészet, hogy egységes legyen.
Akár felkerülhetne az oldalra is -[size=9:27rdjywu] leszámítva az utolsó fejezetet, ami enyhén szólva korhatáros, de nem is tartozik szervesen a történethez - itt legfeljebb csak megadnánk az angol nyelvű forrást, aztán fordítsa le magának, aki akarja.[/size] :twisted:

Nagyon rossz az ötlet?

[size=9:27rdjywu](Amúgy a sztori itt található:
www.fanfiction.net/read.php?storyid=641074 )
[/size]

Ez hogy halad? Mert ha kell, én szívesen segítek!!!!!! (Fordítás, magyarosítás, bármi jöhet.)

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

Több
20 éve 7 hónapja #185442 Írta: Nellas
Nellas válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Én az Ulmo által fordított Arda Króniká-t olvastam, abban I. 532-re datálják a születést. Amúgy kár. Mármint, hogy nem tudjuk, milyen évszakban született. Sztem kifejezetten téltípus (fekete haj, szürke szemek... hja! :oops: )...

"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."

Több
20 éve 7 hónapja #185314 Írta: Aldaron (büzsü)
Aldaron (büzsü) válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Ha már a szülinapoknál tartottatok, kaptam egy jó kalendáriumot:

January
3 - JRR Tolkien ~ Author ~ Birthday
13 - Orlando Bloom ~ Legolas ~ Birthday
28 - Elijah Wood ~ Frodo ~ Birthday

February
25 - Sean Astin ~ Sam ~ Birthday
15-16 - Days of Mourning (Boromir death, Theodred death)

March
5 - Ocean Eyes anniversary
10 - Dawnless Day
15 - Leaders Memorial Day (Théoden death, Denethor death)
25 - Ring Day (Destruction of One Ring)
25 - Elanor the Fair ~ Character ~ Birthday

April
4 - Hugo Weaving ~ Elrond ~ Birthday -ez volt
8 - Ring-bearer Memorial Day - most ez jön :D
17 - Sean Bean ~ Boromir ~ Birthday
20 - Andy Serkis ~ Gollum ~ Birthday

May
1 - Aragorn Son of Arathorn Day
1 - Samwise and Rose Anniversary
5 - John Rhys-Davies ~ Gimli ~ Birthday
9 - Sammii ~ Hostess ~ Birthday
14 - Cate Blanchett ~ Galadriel ~ Birthday
25 - Ian McKellen ~ Gandalf ~ Birthday
27 - Christopher Lee ~ Saruman ~ Birthday

June
7 - Karl Urban ~ Eomer ~ Birthday
25 - Aragorn and Arwen Anniversary

July
1 - Liv Tyler ~ Arwen ~ Birthday

August
18 - Hope ~ Hostess ~ Birthday
20 - John Noble ~ Denethor ~ Birthday
28 - Billy Boyd ~ Pippin ~ Birthday

September
12 - Ian Holm ~ Bilbo ~ Birthday
21 - David Wenham ~ Faramir ~ Birthday
22 - Frodo Baggins ~ Character ~ Birthday
22 - Bilbo Baggins ~ Character ~ Birthday
29 - Grey Havens Day (Frodo and Bilbo leave for Grey Havens)

October
20 - Viggo Mortensen ~ Aragorn ~ Birthday

25 - Day of Council (Council of Elrond)

31 - Peter Jackson ~ Director ~ Birthday

November
3 - Back Again Memorial Day (End of the War of the Ring)

December
8 - Demonic Monaghan ~ Merry ~ Birthday
13 - Holli ~ Hostess ~ Birthday
16 - Miranda Otto ~ Eowyn ~ Birthday

:elrond1:

Forrás: www.ocean-eyes.com

Több
20 éve 7 hónapja #185169 Írta: Sil
Az Izzó Harag Háborúja volt az, nem a Nirnaeth Arnoediad, az egy másik csata... :wink: Egyébként szegény Elrond születési évére is elég sokféle adatot találni, hiszen az egyetlen biztos támpont az, hogy a Gyűrű keresése szerint Elros a Másodkor kezdete előtt 58 évvel született (és így Elrond is)... viszont hogy ez I. 525, 528 vagy pl 532 volt, az attól függ, melyik szövegváltozatot vesszük figyelembe...

Tears unnumbered

Több
20 éve 7 hónapja #185157 Írta: Kira

Nellas írta: Persze van, akit megemlít, hogy mikor született, de az nem Elrond. Ne kérdezzétek, kit, de biztos van... :roll:

Tudtommal 3 szereplőről lehet tudni, mikor született.
Aragorn - március valahány, most nem akarok hülyeséget írni, de az eleje.
Frodó és Bilbó - szeptember 22.

Elrondról és Elrosról amit lehet tudni, hogy az Első kor végén születtek. A (hmm, mi lehet a magyar neve?) Megszámlálhatatlan Könnyek Csatája (biztos nem ez) végén, amikor itt voltak már a maiak, már felnőttek. Mer' akkor döntöttek, hogy elf/ember sors-e.

Ehrg.. Sokat segítettem, mi? :P :wink:

-Kíra

Több
20 éve 7 hónapja #185142 Írta: Sil
Szvsz örülhetünk, hogy az évet kb tudjuk... :wink:

Eleniel: hallom és engedelmeskedem... :wink:

Tears unnumbered

Több
20 éve 7 hónapja #185130 Írta: Nellas
Tudható az, hogy Elrond mikor született? Mármint hónap vagy évszak (napot nem kérdezek, nem akarok telhetetlen lenni... :P )? Bár nem hiszem, hogy Tolkien ilyen "apróságokkal" is foglalkozott. Persze van, akit megemlít, hogy mikor született, de az nem Elrond. Ne kérdezzétek, kit, de biztos van... :roll:

Több
20 éve 7 hónapja #185055 Írta: Elwing.
Elwing. válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Nekem személy szerint a kékruhás nem igazán jön be....

" ...Vakként mentem végig a halandó életen..."

Több
20 éve 7 hónapja #185053 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Hmm... Elladan és Elrohir naggyon jó...!!! 8O :dance:

Azon a képen, amin Hugo a feleségével van... tényleg kicsit nyúzottabbnak tűnik, bár valszeg a szakáll is soványítja az arcát... de a felesége tök szimpi! :D Még nem is láttam róla képet!

Kira: a fordításhoz még nem kell engedély, szerintem. Hiszen ő tette fel az oldalra, azzal a szándékkal, hogy bárki elolvashatja. Az már más kérdés, ha a fordítást fel is akarjuk tenni valahova. Ahhoz természetesen engedélyt kérünk majd tőle.
[size=9:2emobcii]Az erotikus fejezettel pedig személy szerint semmi bajom, a fordítás is jórészt megvan (Artemisz: árulkodós! :lol: ), csak kérdés, hogy pl. ide feltehető-e. Vagy a hugoweaving-re. :roll: Nehéz megoldani, hogy a korhatárvonalat betartassuk... Persze erre lehet mondani, hogy Nemis is feltette, szóval... Na mindegy, ezt még eldönthetjük később is.[/size]
Lektornak pedig bárki jelentkezhet, aki jó angolból, én speciel Silt akartam megkérni (hallod, Sil? :wink: - illetve: olvasod?), de akár Alcarcalimót is megkérhetjük, elvégre ő civilben mégiscsak angoltanár... :lol:
Eddig úgy állunk, hogy az első kettő megvan, a harmadikat most nyűvöm, Neframíel pedig bevállalta a negyediket. Szóval választék még van bőven, lehet jelentkezni hosszú tömött sorokban... :twisted: :lol:

Aki kíváncsi az első két fejezet fordítására, dobjon meg egy privivel, aztán nyugodtan kritizálja meg, ha nyelvtanilag aggályosnak találja itt-ott. [size=9:2emobcii]Nefrának mindenesetre tetszett... [/size]:wink:

A fák óvjanak titeket!

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Több
20 éve 7 hónapja #184973 Írta: Nellas
Ja... Tegnap este egyfolytában a két fiúkát nézegettem, és rájöttem, hogy nemcsak nem rosszak, hanem egyenesen... öö, méltóak apjukhoz (ez hatalmas dícséret :wink: )

Több
20 éve 7 hónapja #184822 Írta: Sil
Hát... csak száz évet tévedtél... :P (Igaz, már így is bőven nagykorúak voltak addigra...)

Tears unnumbered

Több
20 éve 7 hónapja #184820 Írta: Nellas
Hmmm... :P Nem rossz...

Amúgy engem nagyon fejbe vágott, hogy elképzelésemmel ellentétben a fiúk nem 2-3 évesek voltak Arwen születésekor... :oops:

Több
20 éve 7 hónapja #184697 Írta: Artemisz
Nellaskám, emléxel, vitáztunk egyszer azon, hogy hogy nézhettek ki az ikrek, mikor Arwen született.

Szvsz. ÍGY:

Adrael írta: www.warofthering.net/photoforum/ ... =514&page=

Hm? :wink:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #184696 Írta: Artemisz
ÍÍjááááj!!!

:bawling: :bawling: :closed: :crying:

Láátni akaroom!!!!

Az interjút talán máskor elolvasom, de a képen Hugo ISTENIÉDES! A felesége is egész szimpi...

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #184691 Írta: Sil
Hugo és Cate Blanchett játsszák majd a két főszerepet Ibsen: Hedda Gabler c. darabjában, júliustól. (Még egy ok az Ausztráliába költözésre...)
katt ide

És egy új fotó Hugo-ról a feleségével (sajna vízjeles):
www.newsphotos.com.au/ImageDetai ... m=14542264
Csak nekem tűnik most nagyon soványnak?

Tears unnumbered

Több
20 éve 7 hónapja - 20 éve 7 hónapja #184680 Írta: Artemisz

Kira írta: (És szerintem az erotikus fejezetet is illik lefordítani... )

Eleniel már megtette! :wink:

Gyönyörű lett!!

Jó, hogy újra itt vagy, Kira!! :D

És:

HAPPY BIRTHDAY, HUGO!!!!!

04. 04. 04. = 44!!!! 8O

Cifra! :lol: :o

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #184604 Írta: Kira
Boldog szülinapot, boldog szülinapot
Boldog szülinapot Elrond, boldog szülinapot!
:up: :cheers: :itscool: :bounce: :smokin: :dance: :dance: :elrond1:

Hm. Nincsen torta-ikon. :)

Maradok tisztelettel:
-Kíra-

Több
20 éve 7 hónapja #184462 Írta: Nellas

büzsü2003 írta:
www.warofthering.net/photoforum/ ... =1&cat=525

Hűűűű, be szép...!! 8O

Több
20 éve 7 hónapja #184443 Írta: Kira
hello.

Régen jártam erre. Mindegy.

Fordítás? (nem néztem meg a linket) Hm. Lehet bevállalnék 1 v 2 fejezetet, de ne felejtsünk engedélyt kérni az írótól. Meg nem szabad elfelejteni valakit megkérni, aki jól beszél magyarul, esetleg angolul is tud, hogy a fordításból adódó magyartalanságokat (ami mindig van) kijavítsa, megmutassa. Akár úgy is lehet, hogy A megcsinálja az x. fejezetet, B pedig az x+1-ket, és lelektorálják egymásnak...

(És szerintem az erotikus fejezetet is illik lefordítani... )

Maradok tisztelettel,
-Kíra-

Több
20 éve 7 hónapja #184231 Írta: Amariel
Amariel válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Hát lennék a helyében.... :D

Renich i beth i pennen?

Több
20 éve 7 hónapja #184227 Írta: Aldaron (büzsü)
Aldaron (büzsü) válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Ti nem irigyelitek Elrondot? :eek2:

www.warofthering.net/photoforum/ ... =1&cat=525

Több
20 éve 7 hónapja #184211 Írta: Artemisz

Sil írta:

Artemisz (Celebthil) írta: Elrond walks toward his daughter and picking up the book, places it in her hand.

Na, ez speciel hülyeség, az ágyra dobja. Kit érdekel egy vacak könyv, amikor a lányának valami baja van? :wink:

:roll:

Na igen...

Micsoda ökörségeket írnak némelyek... :evil:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
20 éve 7 hónapja #184195 Írta: Sil

Artemisz (Celebthil) írta: Elrond walks toward his daughter and picking up the book, places it in her hand.

Na, ez speciel hülyeség, az ágyra dobja. Kit érdekel egy vacak könyv, amikor a lányának valami baja van? :wink:

Tears unnumbered

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.653 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére