Elrond (Hugo Weaving)

Több
21 éve 2 hete #151257 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Felagund írta: Az 'el-' előtag rengeteg helyen lehet 'tünde' jelentésű is, pl. az "elleth alfírin, edhelhael" verssorban az 'elleth' 'tündelány'-t jelent (Lúthienről van szó)

Bátorkodom megjegyezni, hogy a csillagok előbb voltak mint a tündék.
Az elda szóban is a csillag szerepel (bár ez részemről csupán feltételezés, s ezt egy kompetensebb személynek kellene megerősítenie, vagy cáfolnia).

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hete #151255 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Sil írta: Hugo-nak meg mellesleg kifejezetten jó énekhangja van...

Ha visszatalálsz, ezt majd magyarázd meg, hogy honnét tudod!!! Nagyon kíváncsivá tett!!!!
Puszi! :closed: :crying:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hete #151253 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

sherry írta:

Sil írta: Hopp, ezt a képet miért nem láttam eddig? 8O
katt ide

Ez kép, vagy olyan kis szobrocska, amelyet az Éowyn-es topic-ban is lehetett látni (az elég gnóm volt 8O ).
Ha szobor, akkor tök jó :D , mert élethű, ha fénykép akkor sem rossz!! :twisted:

Fénykép, vannak ilyen ruhapróbás fotók, de Elronddal még nem láttam.

Mivel szombaton behalt a gépem (miközben épp írtam egy bizonyos hozzászólást, miszerint Elrond igenis tudna énekelni, ha akarna, és szvsz énekelt is néha, csak Tolkien bácsi nem írta bele a könyvbe... valamint hogy Hugo-nak meg mellesleg kifejezetten jó énekhangja van...), nem tudok mostanában túl gyakran jönni. :cry: A Hugo-s oldal frissítése is bizonytalan időre elhalasztva, amíg meg nem tudom csináltatni a gépemet... :cry:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 2 hete #151252 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Ery írta: Kénytelen vagyok közbeszólni.
Az El- előtag inkább csillagot jelöl. Vö: Ellen síla lúmenn omentielvo! vagyis csillag ragyogta be találkozásunk óráját.

Én is...

Az 'el-' előtag rengeteg helyen lehet 'tünde' jelentésű is, pl. az "elleth alfírin, edhelhael" verssorban az 'elleth' 'tündelány'-t jelent (Lúthienről van szó)

Mássalhangzó előtt viszont ált rövidül a 'll', így kapunk Elrohirt (és Elrondot, bár róla tudjuk, hogy tényleg 'csillag')

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 2 hete - 21 éve 2 hete #151250 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Kénytelen vagyok közbeszólni.
Az El- előtag inkább csillagot jelöl. Vö: Ellen síla lúmenn omentielvo! vagyis csillag ragyogta be találkozásunk óráját.

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
21 éve 2 hete #151245 Írta: Artemisz

Felagund írta: Inkább

Elladan: tünde-ember(/férfi)
Elrohír: tünde-lovas...

Cöcc..
Kösz, Felagund, én is mintha erre emlékeztem volna.. olyan gyanús volt... Sil is ezt írta nekem!

Amúgy ki mondta, hogy Elrond nevezte el az ikreket? :D :P És Celebrían?!

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
21 éve 2 hete - 21 éve 2 hete #151239 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Aeglos írta:

Iras írta: Nem tudjátok egész véletlenül, hogy Elrond az ikreknek miért pont az Elladan éa Elrohír nevet adta? És mit jelentenek a neveik? Elrondét még tudom, de az ikrekét már nem. :(

Csillagvölgy és Csillaglovas, hogy miért azt nem tudom. Biztos ez volt nekik szimpatikus :D

Inkább

Elladan: tünde-ember(/férfi)
Elrohír: tünde-lovas...

[size=9:1kteugzq]Ha valakit nagyon érdekel, elmondom neki az etimológiáját is... ;) [/size][/i]

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 2 hete #151215 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Én is láttam a Mátrix Forradalmakat, és telis-tele volt Hugoval!!!

Ám sajna rendezőileg kicsit háttérbeszorították, holmi Zioni harcok miatt, és a végén se mondta, hogy "Goodbye, Mr Anderson!" pedig szerintem ez a legjobb mondata a filmben... 8)

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hete #151197 Írta: Artemisz
Kösz, Aeglos, hogy ügyelsz a topic működésére! :up: Ugye, nem baj, hogy kiszedtem a figyelmeztetésed? A linket átszerkesztettem, gond 1 szál se!

_ApocalypiticA_, az a kép nekem is az egyik kedveeenc!! Benn is van az albumomban! (bebebeeeee :tongue: :sungl: )

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
21 éve 2 hete #151122 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Iras írta: Nem tudjátok egész véletlenül, hogy Elrond az ikreknek miért pont az Elladan éa Elrohír nevet adta? És mit jelentenek a neveik? Elrondét még tudom, de az ikrekét már nem. :(

Csillagvölgy és Csillaglovas, hogy miért azt nem tudom. Biztos ez volt nekik szimpatikus :D

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 2 hete - 21 éve 2 hete #151119 Írta: Iras
Iras válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Nem tudjátok egész véletlenül, hogy Elrond az ikreknek miért pont az Elladan és az Elrohír nevet adta? És mit jelentenek a neveik? Elrondét még tudom, de az ikrekét már nem. :(

"Felső-és Alsó-Egyiptom királynőjének szolgálóleánya vagyok én! "

Több
21 éve 2 hete #151068 Írta: Neframíel
Neframíel válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Sziasztok!!
Hoztam egy haláljó linket. :evil3: Közvetve van köze Elrondhoz, de szerintem naggyon jó. Remélem nem baj, hogy berakom. :roll:
[size=9:35lg1fa9]érdemes végigvárni a letöltést!![/size]
www.themeatrix.com

Több
21 éve 2 hete - 21 éve 2 hete #151038 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

_ApocalypiticA_ írta: Ezt nézzétek!:
www.council-of-elrond.com/galler ... ond003.jpg

Elrond a Mátrix-ban kit is játtszik?

De aranyos! Mondjuk egyv kicsit a semmibe néz :roll: Egyébként Smith ügynököt :dance: :bandit:
( Klikk )

Más lett a világ

Több
21 éve 2 hete #151028 Írta: _ApocalypiticA_
_ApocalypiticA_ válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Ezt nézzétek!:
www.council-of-elrond.com/galler ... ond003.jpg

Elrond a Mátrix-ban kit is játtszik?

Az ördög soha nem alszik.

Több
21 éve 2 hete #150937 Írta: sherry
sherry válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

Sil írta: Hopp, ezt a képet miért nem láttam eddig? 8O
katt ide

Ez kép, vagy olyan kis szobrocska, amelyet az Éowyn-es topic-ban is lehetett látni (az elég gnóm volt 8O ).
Ha szobor, akkor tök jó :D , mert élethű, ha fénykép akkor sem rossz!! :twisted:

Vezess, és én követlek. Ne álljon közénk viszály.

Több
21 éve 2 hete #150923 Írta: Sil
Hopp, ezt a képet miért nem láttam eddig? 8O
katt ide

Tears unnumbered

Több
21 éve 2 hete #150774 Írta: Orlando
Orlando válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Láttam a Mátrix-Forradalmakat tegnap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát.....

Több
21 éve 2 hete #150757 Írta: Finarfiel
Finarfiel válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)

_ApocalypiticA_ írta: melyik a kedvenc elrond-os részetek? Gyűrű szövetsége!!!

Nekem ami (remélem csak még) kimaradt, mikor valami iesmit mond Celebornéknak: Ha nem hiszünk az emberekben, akkor a gonosz gőzelmében bízunk.

Megpróbálom este pontosan kikeresni a szöveget.

Végy egy Ezt-vagy-Azt, emeld föl a szívedig
s vigyázva tedd le. (Fodor Ákos)

Több
21 éve 2 hete #150753 Írta: _ApocalypiticA_
köszi, artemisz!

melyik a kedvenc elrond-os részetek? 1.rész. Nekem amikor megalakul a Gyűrű szövetsége!!!

Több
21 éve 2 hete #150749 Írta: Artemisz

_ApocalypiticA_ írta: Art: Ezzel egyet értek, MIÉRT NEM ÉNEKEL ELROND?

Örülök, hogy egyetértünk! [size=9:6ww31k2s]De inkább maradjunk a teljes nevemnél.. [/size]:twisted:

ÜDV A TOPICBAN!!!! :hello: :cheers:
[size=9:6ww31k2s]A hozzászólásod átszerkesztettem picit, de nem változtattam rajta, ugye nem baj? :wink: És választhatnál vmi hozzád illő avatart, hadd "lássunk" is! :D [/size]

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
21 éve 2 hete #150747 Írta: _ApocalypiticA_

Artemisz (Celebthil) írta: Tudjátok, mi nekem a nagy szívfájdalmam?

Egyszer Kira felvetette, hogy Elrond karakteréből sokkal többet ki lehetett volna hozni, mint amit Tolkien végül kihozott. Szvsz igaza van, már szubjektíven nézve.
Nekem amúgy csak az a bajom, hogy MIÉRT NEM ÉNEKEL SOHA ELROND?!! A Bölcsnek az ciki? Olyan jó lenne, ha mondjuk dalban emlékezne vissza vmire!! Nem? :cry: :oops:

Art: Ezzel egyet értek, MIÉRT NEM ÉNEKEL ELROND? (mondjuk talán azért, mert nem szépen énekel!)

Szerintem a tündéknek és a bölcseknek nem ciki, de hátha nem tudnak!:-)

A dalos viszont tényleg jó lenne.

Én megvagyok elégedve Elrond-dal, a filmbelivel.

Több
21 éve 2 hete #150744 Írta: _ApocalypiticA_

Ez volt az a kép, amin elkezdtünk vitatkozni, hogy vajon ő Arwen, vagy Figwit,

ARWEN!? te ....

Természetesen a képen egy férfi látható!

Ki az a Fiwgit? és Kellecske?

Iras írta: ]Isildur kardját a tündekovácsok újra tudják kovácsolni...." Persze ez csak egy feltevés.

Iras: Nem úgy volt a mondat, hogy Isildur kardját csak a tündekovácsok tudják újra kovácsolni? mert nekem így rémlik..

Sil: Tudom, nem engem kérdeztél de azért válaszolok: Én még nem láttam a Rotk előzetest!

Artemisz (Celebthil) írta: Hű.. ez az ing 1 pöttyöt furi..
De a haja milyen édes!!!! A pofijáról már nem is beszélve.. !

Ugye a piros-inges az? húúúúúúú, én ilyen inget fel nem vennék!!!
(ízlések és pofonok!) :wink:

Több
21 éve 2 hete #150728 Írta: Artemisz
Tudjátok, mi nekem a nagy szívfájdalmam?

Egyszer Kira felvetette, hogy Elrond karakteréből sokkal többet ki lehetett volna hozni, mint amit Tolkien végül kihozott. Szvsz igaza van, már szubjektíven nézve.
Nekem amúgy csak az a bajom, hogy MIÉRT NEM ÉNEKEL SOHA ELROND?!! A Bölcsnek az ciki? Olyan jó lenne, ha mondjuk dalban emlékezne vissza vmire!! Nem? :cry: :oops:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
21 éve 2 hete #150725 Írta: Artemisz

Sil írta: A változatosság kedvéért legújabb szerzeményem, azaz Hugo a Mátrix premierjén:
kep.tar.hu/silmarien/images/pic3757819.jpg

Hű.. ez az ing 1 pöttyöt furi.. :? :roll:
De a haja milyen édes!!!! A pofijáról már nem is beszélve.. :oops: :oops: :lol: !

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
21 éve 2 hete #150724 Írta: Sil

Alyr Arkhon írta: Vajon mért néznek 2 felé?

Gondolom nem egy fotós volt, hanem körben egy csomó... :roll:

Tears unnumbered

Több
21 éve 2 hete #150721 Írta: Alyr Arkhon

Sil írta: A változatosság kedvéért legújabb szerzeményem, azaz Hugo a Mátrix premierjén:

Ahányszor kiteszem az ablakot teljesre és onnan zárom be, a fórum is bezáródik... :x
Vajon mért néznek 2 felé?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hete #150720 Írta: Sil
A változatosság kedvéért legújabb szerzeményem, azaz Hugo a Mátrix premierjén:

Tears unnumbered

Több
21 éve 2 hete #150716 Írta: Alyr Arkhon
Hű, de felpörgött a topic!!

Letérdel, vagy leül vele szemben...
Nem lennék a helyében... hozzáadni a többezer éve szerett lányomat egy rövidéltűhöz aki ráadásul mindenféle Eru háta mögötti helyeken mászkál, erős küldetéstudattal... hát... :roll:

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hete #150705 Írta: Sil
Iras: Persze, hogy azt a kardot... Nem láttad a RotK előzetest?

Tears unnumbered

Több
21 éve 2 hete #150703 Írta: Iras
Iras válaszolt a következő témában: Elrond (Hugo Weaving)
Na, asszem én már tudom, hogy milyen kardot kovácsolnak ottan. Szerintem Isilduré lehet ama becses fegyver, ugyanis volt az első részben Elrondnak az a beszólása hogy: "Isildur kardját a tündekovácsok újra tudják kovácsolni...." Persze ez csak egy feltevés. :roll:

"Felső-és Alsó-Egyiptom királynőjének szolgálóleánya vagyok én! "

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.748 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére