- Köszönetek: 0
Legolas (Orlando Bloom)
- Artemisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Fekete, egész sötétbarna(lásd:Elrond) meg aranyszőke. Szerintem.Ivó írta: 3:A tündéknél vajon milyen hajszínek lehetnek?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ivó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Tünde-barátság: Szerintem, ha valaki igaz barát, az mindenben mellé „áll”. Ez a tündéknél szerintem egészen máshogy van. Mégpedig úgy, hogy ők, - ugye bár érző teremtmények-, megmentik az életveszélytől azt is, akit úgymond, „utálnak”. És ez csakis azért van, mert ők, felsőbbrendűek, mint az emberek.
A tündeszem, amit áraszt: A tündék szemében egyfajta melegséget lehet látni. És ezt a bizonyos „lángot”, ami a melegséget árassza el szemükben, csakis fajtársaik láthatják. Egy bizonyos módon, az emberek is láthatják, de csak egy pillanatra.
Nos, ennyi lenne.
A témafeldobásokkal kapcsolatban, teszek föl még néhányat.
1:Szerintetek miben különböznek a tündék az emberektől, -vagyis- miben "felsőbbrendűek"?
2:Szerintetek hogyan/mire használják a tündék azt a tudást, amit szüleiktől, vagy mestereiktől tanulnak?
3:A tündéknél vajon milyen hajszínek lehetnek?
Akkor hát remélem, hogy jó sok vélemény fog születni
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Szenvedés Kapuját... :rmad2:
Ivó
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Neframíel
- Nem elérhető
Ivó írta: 2Szerintetek a tünde-szemek mit "árasztanak"? Úgy
értem, hogy jóságot, vagy valami ilyesmit..
Fülledt erotikát. Na jó, komolyra fordítva a szót, mindenképp bölcsességet, szépséget /belsőt és külsőt egyaránt / és szerintem egyfajta felsőbbrendűséget is. /most ne ilyen beképzelt tüncikre gondoljatok - habár egy-kettő olyan is van - de szerintem vhogy a többiek fölött állnak vmiben... Most nem tudom megfogalmazni, talán szellemi meg gyakorlati tudás //hiszen ha azt nézzük, a valák a tudásuk egy részét nekik mondták elsőnek el, és csak a tüncik jóságán múlik majd, hogy később átadják egy részét az embereknek//.
Tünde-barátság?? Hát, most egy-két squidge-os kép betett nekem, úgyhogy erről inkább most nem nyilatkozok.
/aki járt már azon az oldalon, gondolom érti, miről beszélek. /
- Artemisz
- Nem elérhető
A tekintetük szerintem ált. olyan szemlélődő; szelíd nyugalmat, bölcsességet, megértést tükröz, és szemük sokkal fényesebb, mint az embereké ˙(+ természetesen extrahosszú szempillákkal ). Erről Tolkien 1ébként sztem a Lórienről szóló fejezetnél ír a legszebben, Celeborn és Galadriel kapcsán, nyilván emlékeztek: "tekintetük éles volt, mint a kard a csillagfényben, és mégis mély, mint az emlékek kútja." De Legsinél is sokx megemlíti "csillogó tündeszemét".
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ivó
- Nem elérhető
1Ti mit gondoltok a tünde-barátságról? [size=9:2vzbpbj0]Kérek mindenkit, ha lehet, ennél a témafelhozásnál kicsit bővebben válaszoljon, ha lehet. [/size]
2Szerintetek a tünde-szemek mit "árasztanak"? [size=9:2vzbpbj0]Úgy
értem, hogy jóságot, vagy valami ilyesmit.. 8O [/size]
Ennyit egyenlőre, remélem, hogy sokakat érdekel a téma! Majd egy kicsit később, én is beteszem, hogy mit gondolok a barátságról, meg arról is, hogy mit "áraszt" a tündeszem. Remélem, érthetően fejeztem ki magamat.
Ui: Nem tudjátok véletlenül, hogy lesz-e egyáltalán valamilyen Orlandós film mostanában?
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Roheryn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Ekkor jövök én és elmagyarázom nekik A Gyűrűk Ura mibenlétét...
Erre azért gondolkodóba esnek, de teljesen meggyőzni valakit nagyon nehéz...Nem is akarom, de ne nézzék le és ne fikázzák, mert arra ugrok!!!!!!!
- Neframíel
- Nem elérhető
[size=9:civ6zssk]/PL. látta vki a "Koboldok csodálatos világát"? Egy régebbi, "ősfantasy", abban pl. tündérek vannak. Nekem személy szerint nem tetszettek, ilyen idegesítő röpködő kis izék, akik el vannak hallva maguktól.
Tolkien mester tündéi abban is eltérnek a tündérektől; és alapjáraton a fantasy mint olyan a mesétől, hogy addig soha nem látott módon szerkeszti meg a történetet, kiforratja az egész képzelt világát, a legapróbb részletektől a legnagyobbakig, így pl. a tündék származását, viszályait, szerelmeit, stb. stb. mint részletesen leírja. Míg a mese egy könnyed történet, általában gyerekeknek szánt népi, esetleg legenda-irodalom. /[/size]És ugye abban azért egyet értünk, hogy a Gyűrűk Ura mondanivalója nem igazán gyerekeknek szól? Úgyhogy ezért szoktam harapni, ha vki "leinti" azzal a Gyűrűk Urát, hogy "mese" , ami sajna néha előfordul egy-két ismerősöm között. Akkor aztán jöhet "Nefra szélmalomharca" , hogy aki egyáltalán nem tudja, miről van szó, az nehogy már lenézze a fantasy-t, mint olyan!!
Nektek nincs néha ilyen "szélmalomharcotok"?
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Eldafinde
- Nem elérhető
Na látod, ez is egy másfajta tünci-kép.
Tök mindegy, akkor is tünci ez is, meg az is....
De azért, remélem, abban egyetértünk, hogy a legtüncibb tünci a Legsie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(És: szerintem nem is volt off ez a téma, mert vitáztunk valamiről, nem cseteltünk témába nem illő dolgokról -mielőtt még valaki "leoffolna" minket....)
"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"
- Roheryn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
A TÜNDÉR alapjában nem igazán barátságos lény. A forgószelekkel érkeznek, és ha valaki épp ott tartózkodik elrabolhatják! Ha eszik az ételükből vagy meghallja a zenéjüket örökre Tündérország rabja lesz... Vissza is hozhatják az egyént... Ez úgy történik, hogy ugyanabban az időben pl. délben hozzák vissza, ha akkor rabolták el...
Nem hiszem, hogy Tolkien ezekről a lényekről mintázta volna a TÜNDÉKET. Legalábbis nem egészen...
Hisz Legolas olyan öhöm, hogy is fogalmazzak: aranyos és rendes "fickó"
Bár nem tagadom, ha elrabolna biztos nem kéne 2-szer mondani, hogy velemaradjak örökre!!!!!!!
- Eldafinde
- Nem elérhető
Ez egy tök más világ, mint amilyen a többi, de ebben pont ez a jó. Itt ilyenek a tüncik (szándékosan írtam "gyűjtőnévvel")
- Ellana
- Nem elérhető
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
- Eldafinde
- Nem elérhető
Neframíel írta: Egy másik téma: Lehet, már kiveséztétek, de ugye van az a szó, hogy tündér, meg hogy tünde /amit ha nem személynévként vesszük, akkor Göncz bácsi alkotta/. Tehát, néhány ismerősömmel, akik GyU-szerepjátékot játszanak, vitáztunk; és azt mondják, hogy a Realm szabályai szerint két különálló dolog a tünde, meg a tündér. Mivel Tolkien által alkotott szó: a tünde a mi fordításunkban /eredetileg elf/ a tündér pedig fairy, ami már mást jelent /pl. a kelta, vagy ó-dán, ír, skót, stb. stb. mondavilágban található, és általában/ kis röpködő, örökéletű izék, amik sokszor nem vmi észlények. De általánosságban, a mondavilág szerint van egy mini birodalmuk, amiben élnek /Tündérkirálynő, Tündérkirály, stb./ és nem nagyon szeretnek kapcsolatba lépni az emberekkel. Egyébként általában jóindulatúak, alapjáraton pozitív meselények.
Nna, és azon vitáztunk, hogy pl. Szobotka Tibi mennyire elfordította a Babóban, hogy tündéreknek, meg törpéknek írja a szereplőket. Merthogy pl. Tolkien eredetileg is elf-eket írt, nem fairy-kat, ami ebben az értelmezésben már mást jelent.
Erről Nektek mi a véleményetek :
Szerintem tök mindegy, hogy tünde-e vagy tündér.
A személynév is a tündér szóból van, csak egy női név született belőle - a jelentése ugyanaz.
Nekem speciel a tünde azért tetszik jobban, mert valahogy úgy érzem, ha meghallom, hogy valami tűnékeny, törékeny, de gyönyörű lényről van szó. Nem tolkien-témájú versekben is előfordul:
"tünde-fény" =illékony, tűnékeny, múlandó
elf=tündér/tünde, manó....stb is lehet. Sztem a mese fajtájától függ a fordítás.
- Eldafinde
- Nem elérhető
Ivó írta:
Ezek a jellegzetes tünde-fülek!
Meg lehetne harapdálni, az biztos... :legolas3:
- Ringil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Minden ember a Holdhoz hasonló;túlsó homályos oldalát senkinek sem mutatja meg"
- Supersonica
- Nem elérhető
Ellana írta: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem valahogy jobban tetszik Legolasként, mint civilben. Persze, amúgy sem rossz, de én szőke hosszú hajjal jobban csípem. (Remélem, nem én vagyok az egyetlen.
Ne aggódj, én is főleg a tünde énjéért rajongok (de a többi tünde énjéért is )
Mondjuk Jason Secto és Craig Parker sokkal jobb "eredetiben" mint tündében
- Neframíel
- Nem elérhető
- Neframíel
- Nem elérhető
2931? Hú, hát akkor nem egy korosztályban vagyok vele...
Egy másik téma: Lehet, már kiveséztétek, de ugye van az a szó, hogy tündér, meg hogy tünde /amit ha nem személynévként vesszük, akkor Göncz bácsi alkotta/. Tehát, néhány ismerősömmel, akik GyU-szerepjátékot játszanak, vitáztunk; és azt mondják, hogy a Realm szabályai szerint két különálló dolog a tünde, meg a tündér. Mivel Tolkien által alkotott szó: a tünde a mi fordításunkban /eredetileg elf/ a tündér pedig fairy, ami már mást jelent /pl. a kelta, vagy ó-dán, ír, skót, stb. stb. mondavilágban található, és általában/ kis röpködő, örökéletű izék, amik sokszor nem vmi észlények. De általánosságban, a mondavilág szerint van egy mini birodalmuk, amiben élnek /Tündérkirálynő, Tündérkirály, stb./ és nem nagyon szeretnek kapcsolatba lépni az emberekkel. Egyébként általában jóindulatúak, alapjáraton pozitív meselények.
Nna, és azon vitáztunk, hogy pl. Szobotka Tibi mennyire elfordította a Babóban, hogy tündéreknek, meg törpéknek írja a szereplőket. Merthogy pl. Tolkien eredetileg is elf-eket írt, nem fairy-kat, ami ebben az értelmezésben már mást jelent.
Erről Nektek mi a véleményetek :
- Ellana
- Nem elérhető
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
- Ivó
- Nem elérhető
szerintem is szép kép...
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Vic
- Nem elérhető
Viszont megkérnélek, hogy ne csinálj rendszert belőle, mert én is "ki fogok kapni" Svindlertől, nemcsak Te. Tényleg nagyon szép kép.
- Ivó
- Nem elérhető
Ezek a jellegzetes tünde-fülek!
ui: milyen a kép? remélem tetszik.
ui2:szóljatok mindenképpen, ha baj..
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ivó
- Nem elérhető
"A tündék vajon kb. hény éves kortól számítanak felnőtnek? : "
Artemisz, légyszíves, olvass vissza, és csak utána kérdezz. Szerintem Iras elég érthetően leírta...
Iras írta: Mimóna: A tündék 50 éves korukban érik el a felnőtt kort mind biológiai, mind jogi értelemben. De ha többet akarsz tudni, nézd meg a Relytélyek tpicot a 22 , 23. old. tályán, ott találsz még sok minden mást is a tüncikről!!
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Artemisz
- Nem elérhető
A tündék vajon kb hány éves kortól számítanak felnőttnek? :
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Vic
- Nem elérhető
Minerva írta: Ha megengeditek, hoztam néhány manga-fanartot... :rool:
prettyanimeboys.com/lotrstationary.html
prettyanimeboys.com/lotrsta1.html
prettyanimeboys.com/lotr2mirk7.jpg
prettyanimeboys.com/lotr2mirk8.jpg
prettyanimeboys.com/lotr2roar9.jpg
prettyanimeboys.com/lotrpieta1.html
prettyanimeboys.com/lotrlegolas1.html
prettyanimeboys.com/lotrleg2.html
prettyanimeboys.com/lotrleg3.html
prettyanimeboys.com/lotrleg5.html
prettyanimeboys.com/lotrleg6.html
Aragorn :quasi: Lego aranyos
prettyanimeboys.com/lotraraleg2.html
prettyanimeboys.com/lotraraleg3.html
prettyanimeboys.com/lotrll.html
Minerva: ezek a mangák hihetetlenek!!! Nagyon-nagyon-nagyon szépek!!! Köszönöm!!! :bounce:
- Arwena
- Nem elérhető
de hozzáteszem hogy én még interjóban nem hallottam és a filmkönyvet még nem olvastam ezt még régebben olvastam egy külföldi oldalon.
most akkor anyi v nem mostmár télleg érdekel
Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Úgy konkrétan sehol, de a szereplők emlegetik ezt a 2931 évet interjúkban, meg szó van róla FotR filmkönyvben is.Arwena írta: PJ ezt hol említi???
Mindenesetre Tolkiennek tulajdonítható forrásban nem fordul elő...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Arwena
- Nem elérhető
Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Legalábbis Peter Jackson szerint... A könyvekből nem derül ki.Arwena írta: 2931
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain