Legolas (Orlando Bloom)

Több
21 éve 6 hónapja - 21 éve 6 hónapja #122139 Írta: Artemisz
Artemisz válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Ivó írta: 3:A tündéknél vajon milyen hajszínek lehetnek?

Fekete, egész sötétbarna(lásd:Elrond) meg aranyszőke. Szerintem.

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #122138 Írta: Ivó
Ivó válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Akkor hát, elmondom a saját véleményemet.

Tünde-barátság: Szerintem, ha valaki igaz barát, az mindenben mellé „áll”. Ez a tündéknél szerintem egészen máshogy van. Mégpedig úgy, hogy ők, - ugye bár érző teremtmények-, megmentik az életveszélytől azt is, akit úgymond, „utálnak”. És ez csakis azért van, mert ők, felsőbbrendűek, mint az emberek.

A tündeszem, amit áraszt: A tündék szemében egyfajta melegséget lehet látni. És ezt a bizonyos „lángot”, ami a melegséget árassza el szemükben, csakis fajtársaik láthatják. Egy bizonyos módon, az emberek is láthatják, de csak egy pillanatra.

Nos, ennyi lenne.
A témafeldobásokkal kapcsolatban, teszek föl még néhányat.
1:Szerintetek miben különböznek a tündék az emberektől, -vagyis- miben "felsőbbrendűek"?
2:Szerintetek hogyan/mire használják a tündék azt a tudást, amit szüleiktől, vagy mestereiktől tanulnak?
3:A tündéknél vajon milyen hajszínek lehetnek?

Akkor hát remélem, hogy jó sok vélemény fog születni :!:

Ahol tűz van,
ott leled meg a
Szenvedés Kapuját... :rmad2:

Ivó

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #122133 Írta: Neframíel
Neframíel válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Ivó írta: 2Szerintetek a tünde-szemek mit "árasztanak"? Úgy
értem, hogy jóságot, vagy valami ilyesmit..

Fülledt erotikát. :twisted: Na jó, komolyra fordítva a szót, mindenképp bölcsességet, szépséget /belsőt és külsőt egyaránt :wink: / és szerintem egyfajta felsőbbrendűséget is. /most ne ilyen beképzelt tüncikre gondoljatok - habár egy-kettő olyan is van - de szerintem vhogy a többiek fölött állnak vmiben... Most nem tudom megfogalmazni, talán szellemi meg gyakorlati tudás //hiszen ha azt nézzük, a valák a tudásuk egy részét nekik mondták elsőnek el, és csak a tüncik jóságán múlik majd, hogy később átadják egy részét az embereknek//.

Tünde-barátság?? Hát, most egy-két squidge-os kép betett nekem, úgyhogy erről inkább most nem nyilatkozok. :lol:
/aki járt már azon az oldalon, gondolom érti, miről beszélek. :D /

Több
21 éve 6 hónapja #122120 Írta: Artemisz
A tündék véleményem szerint hűséges szívűek, és komolyan veszik a barátságokat, bármilyen sokáig élnek is.
A tekintetük szerintem ált. olyan szemlélődő; szelíd nyugalmat, bölcsességet, megértést tükröz, és szemük sokkal fényesebb, mint az embereké ˙(+ természetesen extrahosszú szempillákkal :wink: ). Erről Tolkien 1ébként sztem a Lórienről szóló fejezetnél ír a legszebben, Celeborn és Galadriel kapcsán, nyilván emlékeztek: "tekintetük éles volt, mint a kard a csillagfényben, és mégis mély, mint az emlékek kútja." De Legsinél is sokx megemlíti "csillogó tündeszemét".

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
21 éve 6 hónapja #122115 Írta: Ivó
Egy kicsit, úgy látom, már kibeszéltük azokat a témákat, amelyeket felhoztem, így hát, most jöhetnek az újabbak:
1Ti mit gondoltok a tünde-barátságról? [size=9:2vzbpbj0]Kérek mindenkit, ha lehet, ennél a témafelhozásnál kicsit bővebben válaszoljon, ha lehet. :wink: [/size]
2Szerintetek a tünde-szemek mit "árasztanak"? [size=9:2vzbpbj0]Úgy
értem, hogy jóságot, vagy valami ilyesmit.. 8O
[/size]

Ennyit egyenlőre, remélem, hogy sokakat érdekel a téma! Majd egy kicsit később, én is beteszem, hogy mit gondolok a barátságról, meg arról is, hogy mit "áraszt" a tündeszem. Remélem, érthetően fejeztem ki magamat.

:arrow: Ui: Nem tudjátok véletlenül, hogy lesz-e egyáltalán valamilyen Orlandós film mostanában?

Ahol tűz van,
ott leled meg a

Ivó

Több
21 éve 6 hónapja #122026 Írta: Roheryn
Roheryn válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Neframíel:Dehogy nincs szélmalomharcunk. Szerintem mindenkinek van, aki szereti a Gyűrűk Urát. Rengetegen leszólják(bár mégtöbben szeretik).Elég dúrva, hogy úgy mondabak véleményt, hogy azt se tudják miről van szó!!!! :evil:
Ekkor jövök én és elmagyarázom nekik A Gyűrűk Ura mibenlétét...
Erre azért gondolkodóba esnek, de teljesen meggyőzni valakit nagyon nehéz...Nem is akarom, de ne nézzék le és ne fikázzák, mert arra ugrok!!!!!!! :twisted:

Több
21 éve 6 hónapja #121921 Írta: Neframíel
NNa! Látom jó kis vitát robbantottam ki! :D Csak úgy magánvéleményként, szerintem más a tünde meg a tündér. Alapjáraton abban különböznek, hogy a tündér szó a MESÉBEN fordul elő, a tünde pedig a FANTASY-ben. És azért nem ugyanaz a kettő! :wink: Sőt!

[size=9:civ6zssk]/PL. látta vki a "Koboldok csodálatos világát"? Egy régebbi, "ősfantasy", abban pl. tündérek vannak. Nekem személy szerint nem tetszettek, ilyen idegesítő röpködő kis izék, akik el vannak hallva maguktól. :?
Tolkien mester tündéi abban is eltérnek a tündérektől; és alapjáraton a fantasy mint olyan a mesétől, hogy addig soha nem látott módon szerkeszti meg a történetet, kiforratja az egész képzelt világát, a legapróbb részletektől a legnagyobbakig, így pl. a tündék származását, viszályait, szerelmeit, stb. stb. mint részletesen leírja. Míg a mese egy könnyed történet, általában gyerekeknek szánt népi, esetleg legenda-irodalom. /[/size]És ugye abban azért egyet értünk, hogy a Gyűrűk Ura mondanivalója nem igazán gyerekeknek szól? :wink: Úgyhogy ezért szoktam harapni, ha vki "leinti" azzal a Gyűrűk Urát, hogy "mese" , ami sajna néha előfordul egy-két ismerősöm között. :evil: Akkor aztán jöhet "Nefra szélmalomharca" , hogy aki egyáltalán nem tudja, miről van szó, az nehogy már lenézze a fantasy-t, mint olyan!!
Nektek nincs néha ilyen "szélmalomharcotok"?

Több
21 éve 6 hónapja #121912 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Magyarul azért lettek Tolkien "elf"-jei tündének fordítva, mert kultúrális különbségek miatt nincs erre magyar szó, de mindenképpen különbözik a tündértől, ami (apró) szárnyas lény (angolul ez utóbbit "fairy"-nek hívják). A magyar mesékben pedig a tündérnek is más formája van: általában emberformájú és -méretű, női alakot jelöl, akinek varázsereje van. Ezért célszerű a tündéket és a tündéreket külön névvel illetni, mert más kép kapcsolódik hozzájuk.

Több
21 éve 6 hónapja #121899 Írta: Eldafinde
Eldafinde válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Akkor is vitázom: :lol: :lol: :lol:
Na látod, ez is egy másfajta tünci-kép.
Tök mindegy, akkor is tünci ez is, meg az is.... :twisted: :twisted: :twisted:

De azért, remélem, abban egyetértünk, hogy a legtüncibb tünci a Legsie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(És: szerintem nem is volt off ez a téma, mert vitáztunk valamiről, nem cseteltünk témába nem illő dolgokról -mielőtt még valaki "leoffolna" minket....)

"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"

Több
21 éve 6 hónapja #121849 Írta: Roheryn
Roheryn válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Csak hogy segíthessek:tehát
A TÜNDÉR alapjában nem igazán barátságos lény. A forgószelekkel érkeznek, és ha valaki épp ott tartózkodik elrabolhatják! Ha eszik az ételükből vagy meghallja a zenéjüket örökre Tündérország rabja lesz... Vissza is hozhatják az egyént... Ez úgy történik, hogy ugyanabban az időben pl. délben hozzák vissza, ha akkor rabolták el...
Nem hiszem, hogy Tolkien ezekről a lényekről mintázta volna a TÜNDÉKET. Legalábbis nem egészen...
Hisz Legolas olyan öhöm, hogy is fogalmazzak: aranyos és rendes "fickó" :oops:
Bár nem tagadom, ha elrabolna biztos nem kéne 2-szer mondani, hogy velemaradjak örökre!!!!!!! :D

Több
21 éve 6 hónapja #121832 Írta: Eldafinde
Tolkien tündéi különböznek a megszokott mesebeliektől, de attól még tündérek!
Ez egy tök más világ, mint amilyen a többi, de ebben pont ez a jó. Itt ilyenek a tüncik (szándékosan írtam "gyűjtőnévvel")

Több
21 éve 6 hónapja #121827 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Valahogy szerintem is különbözik a "tünde" és a "tündér". Szóval én (ahogy olvastam ilyenjellegű, mitológiai könyveket) én a tündéreket szárnyas lényeknek képzelem, el, és nem is olyan magasnak, mint Tolkien tündéi. És valahogy szerintem a tündérek valóban nem olyan bölcsek, és sokszor szeretik bosszantani az utazókat kicsi csínyekkel, de nem valami jó harcosok, inkább elrejtőznek. Szóval elég gyerekesek, ellentétben Tolkien tündéivel, akik magasak, kiváló harcosok, és módfelett bölcsek. Szerintem nagyon is van különbség a kettő között.

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

Több
21 éve 6 hónapja #121819 Írta: Eldafinde

Neframíel írta: Egy másik téma: Lehet, már kiveséztétek, de ugye van az a szó, hogy tündér, meg hogy tünde /amit ha nem személynévként vesszük, akkor Göncz bácsi alkotta/. Tehát, néhány ismerősömmel, akik GyU-szerepjátékot játszanak, vitáztunk; és azt mondják, hogy a Realm szabályai szerint két különálló dolog a tünde, meg a tündér. Mivel Tolkien által alkotott szó: a tünde a mi fordításunkban /eredetileg elf/ a tündér pedig fairy, ami már mást jelent /pl. a kelta, vagy ó-dán, ír, skót, stb. stb. mondavilágban található, és általában/ kis röpködő, örökéletű izék, amik sokszor nem vmi észlények. De általánosságban, a mondavilág szerint van egy mini birodalmuk, amiben élnek /Tündérkirálynő, Tündérkirály, stb./ és nem nagyon szeretnek kapcsolatba lépni az emberekkel. Egyébként általában jóindulatúak, alapjáraton pozitív meselények.
Nna, és azon vitáztunk, hogy pl. Szobotka Tibi mennyire elfordította a Babóban, hogy tündéreknek, meg törpéknek írja a szereplőket. Merthogy pl. Tolkien eredetileg is elf-eket írt, nem fairy-kat, ami ebben az értelmezésben már mást jelent.

Erről Nektek mi a véleményetek :?:

Szerintem tök mindegy, hogy tünde-e vagy tündér.
A személynév is a tündér szóból van, csak egy női név született belőle - a jelentése ugyanaz.
Nekem speciel a tünde azért tetszik jobban, mert valahogy úgy érzem, ha meghallom, hogy valami tűnékeny, törékeny, de gyönyörű lényről van szó. Nem tolkien-témájú versekben is előfordul:
"tünde-fény" =illékony, tűnékeny, múlandó
elf=tündér/tünde, manó....stb is lehet. Sztem a mese fajtájától függ a fordítás.

Több
21 éve 6 hónapja #121815 Írta: Eldafinde

Ivó írta:
:o :o Ezek a jellegzetes tünde-fülek! :-)

Meg lehetne harapdálni, az biztos... :legolas3: :lol: :twisted: :D :lol: 8)

Több
21 éve 6 hónapja #121674 Írta: Ringil
Ringil válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Nekem is jobban tetszik tündének,bár a kalózképek,aztán a film után lehet,gondolkodóba esek.. :wink:

"Minden ember a Holdhoz hasonló;túlsó homályos oldalát senkinek sem mutatja meg"

Több
21 éve 6 hónapja #121672 Írta: Supersonica
Supersonica válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Ellana írta: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem valahogy jobban tetszik Legolasként, mint civilben. Persze, amúgy sem rossz, de én szőke hosszú hajjal jobban csípem. (Remélem, nem én vagyok az egyetlen. :roll:

Ne aggódj, én is főleg a tünde énjéért rajongok (de a többi tünde énjéért is ;) )

Mondjuk Jason Secto és Craig Parker sokkal jobb "eredetiben" mint tündében :oops:

Több
21 éve 6 hónapja #121665 Írta: Neframíel
Jaj, megint elnyomtam vmit... :(

Több
21 éve 6 hónapja - 21 éve 6 hónapja #121664 Írta: Neframíel
Ellana: hidd el, hogy nem vagy ezzel egyedül! :D Személy szerint nekem "eredetiben" tetszik, tetszik, de csak egy jól kinéző, helyes srác, amilyen helyeset akár a Városligetben is találsz, vagy akárhol, csak ki kell várni az alkalmat! :) [size=9:2uxc1xhh]/Most remélem ezért a mondatért nem köveztek meg 8) /[/size] De Legsiként... hááát... nem semmi. :wink: [size=9:2uxc1xhh]/Legalábbis nekem/[/size]

2931? Hú, hát akkor nem egy korosztályban vagyok vele... :( :lol:

Egy másik téma: Lehet, már kiveséztétek, de ugye van az a szó, hogy tündér, meg hogy tünde /amit ha nem személynévként vesszük, akkor Göncz bácsi alkotta/. Tehát, néhány ismerősömmel, akik GyU-szerepjátékot játszanak, vitáztunk; és azt mondják, hogy a Realm szabályai szerint két különálló dolog a tünde, meg a tündér. Mivel Tolkien által alkotott szó: a tünde a mi fordításunkban /eredetileg elf/ a tündér pedig fairy, ami már mást jelent /pl. a kelta, vagy ó-dán, ír, skót, stb. stb. mondavilágban található, és általában/ kis röpködő, örökéletű izék, amik sokszor nem vmi észlények. De általánosságban, a mondavilág szerint van egy mini birodalmuk, amiben élnek /Tündérkirálynő, Tündérkirály, stb./ és nem nagyon szeretnek kapcsolatba lépni az emberekkel. Egyébként általában jóindulatúak, alapjáraton pozitív meselények.
Nna, és azon vitáztunk, hogy pl. Szobotka Tibi mennyire elfordította a Babóban, hogy tündéreknek, meg törpéknek írja a szereplőket. Merthogy pl. Tolkien eredetileg is elf-eket írt, nem fairy-kat, ami ebben az értelmezésben már mást jelent.

Erről Nektek mi a véleményetek :?:

Több
21 éve 6 hónapja #121658 Írta: Ellana
Ellana válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem valahogy jobban tetszik Legolasként, mint civilben. Persze, amúgy sem rossz, de én szőke hosszú hajjal jobban csípem. (Remélem, nem én vagyok az egyetlen. :roll:

"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/

Több
21 éve 6 hónapja #121608 Írta: Ivó
Vic, ez volt az első, és az utolsó.
szerintem is szép kép...

Ahol tűz van,
ott leled meg a

Ivó

Több
21 éve 6 hónapja #121606 Írta: Vic
Vic válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Ivó: Egyetlen ilyen képért nem fogjuk leharapni a füledet. Legfeljebb Legsie-ét. Na jó, csak egy kicsit... :wink:
Viszont megkérnélek, hogy ne csinálj rendszert belőle, mert én is "ki fogok kapni" Svindlertől, nemcsak Te. 8) Tényleg nagyon szép kép. :wink:

Több
21 éve 6 hónapja #121601 Írta: Ivó
Na, itt vagyok, egy képpel. Elég jó kép, és ugye nem baj, hogy így teszem be? Bátran szóljatok, ha igen, mert akkor szerkesztem a hozzászólásomat, és "átváltoztatom" linkké a képet.

:o :o Ezek a jellegzetes tünde-fülek! :-)

ui: milyen a kép? remélem tetszik. :wink:

ui2:szóljatok mindenképpen, ha baj.. :!: :!: :!:

Ahol tűz van,
ott leled meg a

Ivó

Több
21 éve 6 hónapja #121595 Írta: Artemisz
Oké, köszi szépen! Már megyek is!! :D

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
21 éve 6 hónapja #121592 Írta: Ivó
Artemisz írta:
"A tündék vajon kb. hény éves kortól számítanak felnőtnek? :?: "

Artemisz, légyszíves, olvass vissza, és csak utána kérdezz. Szerintem Iras elég érthetően leírta...

Iras írta: Mimóna: A tündék 50 éves korukban érik el a felnőtt kort mind biológiai, mind jogi értelemben. De ha többet akarsz tudni, nézd meg a Relytélyek tpicot a 22 , 23. old. tályán, ott találsz még sok minden mást is a tüncikről!! :D :D :D

Ahol tűz van,
ott leled meg a

Ivó

Több
21 éve 6 hónapja #121591 Írta: Artemisz
Nem tudom, volt-e már szó itt erről, de szeretném tudni, mi a véleményetek.
A tündék vajon kb hány éves kortól számítanak felnőttnek? :?:

lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén

Az Erdő legyen Veletek!

Több
Több
21 éve 6 hónapja #121535 Írta: Arwena
Arwena válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
Nem tudom de ha így emlegetik akkor csak van valami alapja.
de hozzáteszem hogy én még interjóban nem hallottam és a filmkönyvet még nem olvastam ezt még régebben olvastam egy külföldi oldalon.
most akkor anyi v nem mostmár télleg érdekel

Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.

Több
21 éve 6 hónapja #121525 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Arwena írta: PJ ezt hol említi???

Úgy konkrétan sehol, de a szereplők emlegetik ezt a 2931 évet interjúkban, meg szó van róla FotR filmkönyvben is. :roll:

Mindenesetre Tolkiennek tulajdonítható forrásban nem fordul elő...

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 6 hónapja #121523 Írta: Arwena
Arwena válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)
PJ ezt hol említi???

Hatan jönnek sorjában
Sorsukat még nem sejtik
Égnek pokol lángjában
Bosszúm sosem feledik.

Több
21 éve 6 hónapja #121516 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Legolas (Orlando Bloom)

Arwena írta: 2931

Legalábbis Peter Jackson szerint... :wink: A könyvekből nem derül ki.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.623 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére