- Köszönetek: 0
Legolas (Orlando Bloom)
- Inczy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Engem speciel hobbitnak néznének, mert olyan kicsi vagyok. Amúgy meg emberek vagyunk. Szal többségünket embernek néznék.
Szal hála az égnek nincsenek orkok a Földön...
De gondoljatok bele, most oda meg vissza volnánk, ha egy tündével lehetnénk, ha Legolassal élhetnénk stb. De azrét egy idő után idegesítő lenne, aza fene nagy nyugalmuk, bölcsességük, merevségük. Vhogy nem az a bulizós és hülyülős nép, szal ha egyszer ki akarsz rúgni a hámból, akkor nem velük fogod megtenni. Báár,m erre is van megoldás: csak átrucansz a Megyébe a Hobbitokhoz!
Feel the sunshine
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Jó ha én, akkor tündének néznének mivel szőke vagyok ( jelenleg). De a szerelésünk?
Ők mit szólnának hozzá? Vinnének Szarumánhoz.............
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Inczy
- Nem elérhető
Azért bizonyos fokon jó, hogy nem létezik Középfölde, mert vele együtt Szarumán, és orkok sem léteznek.
Feel the sunshine
- Ivó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Tényleg nagy szívás lenne,ha egy orkhoz kerülne valaki Legolas helyett,
de kíváncsi voltam hogy belemennétek egy ilyenbe e.
Igen Szarumán biztos nem engedne el senkit se,de mit csinálnátok akkor?
:
(Ha csak nem mondaná Szarumán azt a nagy meglepőtőtségtől,hogy:)
Menny innen!
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Szenvedés Kapuját... :rmad2:
Ivó
- Inczy
- Nem elérhető
Egyébként én inkább nem mennék bele olyanba, hogy vmi mágia folytán kikötnék vhol. Mert igggen nagy szívás, ha Szarumánhoz kerülnék, az el nem enegdne engem... Vagy orkok közé...: "visszakerült a hús az életlapra srácok" Szal inkább maradok ott ahol vagyok.
Feel the sunshine
- Ivó
- Nem elérhető
Gyémánt_Hajnal írta: Ivó:
Szerintem is úgy van.
Én meg a növérem sokszor beszélgettünk már erről. A könyvben nem nagyon tünik ki, de míg a többieken látszik az út pora, addig Legolas mindig úgy néz ki, mint aki épp most lépett ki a fürdőszobából.
Szerintem a tündéknél ezzel is kifejezik a "felsőbbrendűséget" többek között. Végtére is, ők tiszta lények; lelkíleg és szellemileg is. Akkor ez miért ne mutatkozna meg rajtuk így is?
Legolasból árad a tisztaság, és sokszor tényleg gyermekien tiszta. Itt belsőleg értem elsősorban. Ha pl. az ember a 2 filmet nézi, ez Orlandón teljesen látszik. Ártatlanul tiszta.
Jó, nem mondom teljességgel, hogy ők tényleg annyira felsőbbrendüek, mert Frodóban is van egy gyermeki ártatlanság és tisztaság, ami idővel a külsején már nem látszik meg.
Gyémánt_Hajnal:
A tündék tényleg "felsőbbrendűek" mint az emberek a Gyűrűk Urában! De csak ott!Mert nincsenek igazából tündék ugyebár.....
Iras írta:
Ha mágia segítségével Legsihez kerülnék? hmmmmmm......
Iras:És ha nem Legsihez hanem pl:egy orkhoz kerülnél Legolas helyett
mit csinálnál??????
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Fereste
- Nem elérhető
természetükböl fakadva odafigyelnek arra, hogy hogyan néznek ki, de azt hiszem ennek boncolgatásába érdemtelen belemenni (most komolyan, el tudjátok képzelni, ahogy egy tünde reggel felkel, félig ébren, félig álmosan betántorog a fürdöszobába és fogat mos??? ugyanmár..)
nem hiába nem tér ki erre (tudtommal) Tolkien. nem erre kell koncentrálni a tündék esetében
- Iras
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
De most azért milyen lehet szegény tünde lányoknak,ha megjön a havi. Vajon mit csinálnak akkor,ha már van nekik olyan.Na most azért Elrondon is elgondolkoznék,mert én ugyanis nem láttam rajta nacit.De lehet,hogy csak nekem van ilyen piszkos fantáziám.Meg amikor Arwen lovagol. Most már tényleg abba kéne hagynom.
Komolyra fordítva a szót ,de ha mosnak is fogat azt mivel teszik?
Ivó:Ha mágia segítségével Legsihez kerülnék? Hmmmmmm..............
"Felső-és Alsó-Egyiptom királynőjének szolgálóleánya vagyok én! "
- Inczy
- Nem elérhető
Én amondó vagyok, a tündék nemigen foglalkoznak világi dolgokkal. Ha megszólalnak, általában böcls dolgokat mondanak vagy rímekben beszélnek (lásd Legolas). Szóval elég furcsa elképzelnem őket, ahogy leisszák magukat...
Higiénia? Szerintem rendesen moskaszanak, hisz van egy rakat vízesés forrás a tündék környékén. És egyéb dolgokat meg nem hiszem, hogy a könyv fejtegetne, mert elég illúzió romboló tud lenni... Szal bizonyos témákba jobb nem belemenni!
És visszatérve arra, hogy mitől ijednének meg... Szerintem bármilyen 20-21. századi cuccot, elektronika cikket, vagy ilyen herkentyűt elvinnénk oda, és használnánk előttük, akkor egyből 3 íj ránkszegeződne, mert sötét mágiának vélnék!
Feel the sunshine
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Szerintem is úgy van.
Én meg a növérem sokszor beszélgettünk már erről. A könyvben nem nagyon tünik ki, de míg a többieken látszik az út pora, addig Legolas mindig úgy néz ki, mint aki épp most lépett ki a fürdőszobából.
Szerintem a tündéknél ezzel is kifejezik a "felsőbbrendűséget" többek között. Végtére is, ők tiszta lények; lelkíleg és szellemileg is. Akkor ez miért ne mutatkozna meg rajtuk így is?
Legolasból árad a tisztaság, és sokszor tényleg gyermekien tiszta. Itt belsőleg értem elsősorban. Ha pl. az ember a 2 filmet nézi, ez Orlandón teljesen látszik. Ártatlanul tiszta.
Jó, nem mondom teljességgel, hogy ők tényleg annyira felsőbbrendüek, mert Frodóban is van egy gyermeki ártatlanság és tisztaság, ami idővel a külsején már nem látszik meg.
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
1. tünde-higénia: sztem elég sokat foglalkoznak a tisztálkodással és magával a tisztasággal, mert nem tudnék elképzelni egy koszos tündehajlékot.
Hajmosás, fésülködés, fogmosás sztem törődnek vele, mondjuk talán kevésbé lesznek piszkosak, nem lesz korpáés a hajuk stb...stb...
2. mit viselnek a ruhájuk alatt:
sztem semmit..most komolyan Ti el tudnátok képzelni, hogy hordanak vmi alsóneműt (mert én nem )
Namarië!
Thaur
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Ivó
- Nem elérhető
Iras írta: Egy gyengécske témafelvetés:(ha nem jó a helyesírás verjetek meg!!!!!)
Szerintetek a tündék mennyire ügyelnek a higiéniára?És egyáltalán mit hordanak a ruhájuk alatt?
Higéniára(?)Hát! Szerintem a tündéknek nem kell fogatmosni ahoz,hogy szép,tiszta legyen a foguk. Vagy pl:hajat mosni sem kell nekik,mert tündék (legalábbis szerintem így van)
De mosakodni szerintem mosakodnak mint minden más ember.
De az embereknek (pl: Aragornak) kell fogat,hajat mosni,mert ő ember és nem tünde
Ruhájuk alatt(?
Nézd meg! :evil3:
Hunnai írta:
Szerintem nem olyan ijedősek Ha már az orkoktól és az uruk-haiktól nem ijedtek meg
Hunnai:Hát ja,de az az ő világukban van NEM? (pl:tünde-világ)
:up:
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Iras
- Nem elérhető
Szerintetek a tündék mennyire ügyelnek a higiéniára?És egyáltalán mit hordanak a ruhájuk alatt?
"Felső-és Alsó-Egyiptom királynőjének szolgálóleánya vagyok én! "
- Saczy
- Nem elérhető
Elen síla lúmenn omentilelvo!
- Hunnai
- Nem elérhető
Szerintem nem olyan ijedősek Ha már az orkoktól és uruk-haiktól nem ijedtek megIvó írta: Viszont fényképezőgépet nembiztos hogy vinnék,mert lehet hogy elriasztja a tündéket a "csattogása"
Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!
- Ivó
- Nem elérhető
Supersonica írta: www.elflady.com/legolasgreenleaf/newpics/hq_001.jpg
Hát, ha én egyszer Középföldére kerülnék... de nagyon boldog lennék...
Vinnék egy laptopot, hogy tudjam veletek tartani a kapcsolatot , beszámolhassak élményeimről...
Supersonica:Én a mobilomat is elvinném,hátha tudom használni valamire!
Nem? Pl: Felhívok valakit vagy pl:elkezd csörögni,!(szegény tündék,hobbitok,nem fogják érteni,hogy mi az a valami a kezemben!
Viszont fényképezőgépet nembiztos hogy vinnék,mert lehet hogy elriasztja a tündéket a "csattogása"
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Supersonica
- Nem elérhető
www.rayknight.co.uk/
MIÉRT NEM LAKOM ÉN LONDONBAN
- Supersonica
- Nem elérhető
Hát, ha én egyszer Középföldére kerülnék... de nagyon boldog lennék...
Vinnék egy laptopot, hogy tudjam veletek tartani a kapcsolatot , beszámolhassak élményeimről...
- Hunnai
- Nem elérhető
Megkérném egy körútra Középföldén (hm... sorrend nagyjából: Bakacsinerdő - Rohan - Orthanc - Völgyzugoly - Mordor( ) - Megye - Lórien - és végül Szürkerév Ajjaj, földrajzilag enyhén szólva nem ésszerű sorrend. Na mindegy, megkérjük Gwaihirt, ő biztos segít majd ). Aztán íjászkodni megtaníthatna, bemutathatna Haldírnak ( )
Mit vinnék? Telefont semmiképp, fényképezőgépet viszont igen (digitális kéne... kilenc nap alatt négy tekercs filmet elfényképeztem Angliában. Középföldére mennyi kellene? 8O ) Ruhát meg ami rajtam van. Majd kérnék a tündéktől valami olyat amilyen Legolasnak van (naaaaaaagyon tetszik!!!) Nem baj, hogy nem nőies
Szerintem a tündék túl okosak ahhoz, hogy sértődékenyek legyenek. Jobb a békesség (na jó, az orkok más lapra tartoznak :biggrin2: )
Az evés pedig bizti fontos nekik. Finoman főznek, szeretik a jó bort, megválogatják, mit miből készítenek, és hogy hogyan. Legalábbis szerintem
Na jó, puszika: Hunnai (ex-Maffia )
[size=9:1fi2hyox]ui.: még nem kaptam autogramot [/size]
Én vagyok az, aki nem jó, fellegajtó-nyitogató - Jaj!
Nyitogatom a felleget, sírok alatt eleget - Jaj!
- Ivó
- Nem elérhető
Nektek mi a kedvenc részetek benne? (Bocs ha már ezt kibeszéltétek)
Már említettem nekem az amikor Gandal megy Bilbóhoz,aztán még amikor Szarumán végezni akar Gandalfal,meg amikor a Feket lovasok elől menekülnek stb...... Nagyon sok kedvenc részem van,mert már maga a film a kedvencem! Kedvenc filmem
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Hmm... Ez kicsit off lesz, de tessék újraolvasni a könyvet Haldír nem olyan morgós eredetiben, bár nekem a filmbeli gőgös Haldír is tetszik Szerintem nagyonis segítőkész lenneNamarie írta: Attól függ, mikor kerülnék oda. Mert ha a háborúba, akkor szélsebesen igyekeznék valami védett helyre, ahol jó sok tünde van, és minekutána Haldír végigmorogta velem fél Lórient, hogy hogy lehetek iylen ügyetlen, megpróbálnám magam valahogy hasznossá tenni, és megtanulnék mindent, amit csak lehet.
- Namarie
- Nem elérhető
Attól függ, mikor kerülnék oda. Mert ha a háborúba, akkor szélsebesen igyekeznék valami védett helyre, ahol jó sok tünde van, és minekutána Haldír végigmorogta velem fél Lórient, hogy hogy lehetek iylen ügyetlen, megpróbálnám magam valahogy hasznossá tenni, és megtanulnék mindent, amit csak lehet. Vini nem vinnék semmit, hacsak nem pár dolgot ajándékba.
Persze, ha Legolas is ott lenne, és épp ráérne, rá bíznám, merre- hova visz. Ő jobban tudja, mi ott a jó..Szerintem kicsit meglepné, hogy állandóan zavarba jönnék famászás esetén...
Szerintem bárminek örülne, ha látja, hogy szívből adják..
Ha a háború után kerülnék oda, akkor feltétlenül meglátogatnám Eowynt, és járkálnék a szép zöld erdőkben, és Szilszakállt meg galadrielt is is megkeresném. Természetesen tünde- társaságban.
Szerintem, ha a tündék esznek, akkor csakis és kizárólag jó minőségű és tiszta dolgokat. Szerintem az, hogy mennyire tekintik élvezetnek, attól függ, hol járunk. Mert pl. ha Thranduil őrei el is kábulnak az italtól, a völgxzugolyi miruvuor inkább gyógyital. Lórienben meg a legenyhébb ital is alkalmi. Amúgy kizártnak tartom, hogy egy tünde ha el is kábult az italtól, oly alpári legyen, mint egy ember..
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Fereste
- Nem elérhető
bár szentem egy tünde alakját nem köthetjük össze olyan szorosan az evéssel, mint ahogyan az emberével alapvetöen szépek
- erwianne
- Nem elérhető
Hidd el, nekem az se volna gond, ha nehezen lehetne felhúzni őket, nekem a legtürelmesebb emberek is csak másodpercekbe kerülnek, ha akaromArden Borough írta: a nagy bölcsességük miatt szerintem csak nehezen lehet felhúzni őket!de nem tudhatjuk pontosan mert nincs tünde ismerősünk...
Evés: Sz'tem esznek, csak 1) sokat mozognak is (persze nem úgy, hogy minden reggel körbe-joggingolják Lórient, de harcolnak, mászkálnak meg minden) 2)biztos nagyon lassan esznek, közben meg beszélgetnek, meg ének meg miacsuda
- Saczy
- Nem elérhető
- Ivó
- Nem elérhető
Cat írta: Hú én nem tudom mit csinálnék.Valószinűleg előszőr is elájulnék a meglepetéstől! Aztán körbejárnám vele egész Közép Földét megátogatnánk mindenkit.
Hogy mit vinnék?Ruhát,(bár valószinűleg kérnék tőlük is,hogy ne legyek teljesen e világi.)kamerát, ,vinnék neki egy fésűt. :up: (he-he)
Szerintem én nem vagyok az az idegesitő tipus de tuti,hogy a sok kérdésemmel előbb utóbb felidegesiteném.
Minek örülne?Viszek neki valami szép ijat meg valami szép dolgot ebből a világból.
Én nem vinnék semmit minek? Persze én is meglátogatnék mindenkit!
Bocs,ezt kihagytam Bár a Fekete lovasokat inkább nem! Annyira szép Középfölde! Amikor kezdődik a film,mármint aGyűrű szövetsége és megy Gandalf Bilbó 111edik születésnapjára ott lehet látni azt azokat a szép fákat,meg maga a környék is szép szerintem! Szerintetek?
Tényleg! Vállalnátok olyan kockázatot,hogy egy mágia segítségével valahova eljutnátok? De persze nemtudnátok hogy hova kerültök,lehet hogy Legolashoz,Gandalfhoz,Szarumánhoz, vagy a Fekete lovagosok közé csöppentek!
Ahol tűz van,
ott leled meg a
Ivó
- Saczy
- Nem elérhető
vinnék neki ilyen extra modern íjat.... meg tőrt.....vadászkést! á nem vm szép fegyvert....meg persze magamat!!
- Cat
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Hogy mit vinnék?Ruhát,(bár valószinűleg kérnék tőlük is,hogy ne legyek teljesen e világi.)kamerát, ,vinnék neki egy fésűt. :up: (he-he)
Szerintem én nem vagyok az az idegesitő tipus de tuti,hogy a sok kérdésemmel előbb utóbb felidegesiteném.
Minek örülne?Viszek neki valami szép ijat meg valami szép dolgot ebből a világból.
- Saczy
- Nem elérhető
ha én ott lennék...akor először tuti völgyzugolyba mennék...fürödnék egyet a vízesésekbe.... hátha megles legolas. vagy aragorn!