THK

Több
20 éve 1 hete #227869 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: THK
Egy kis kedvcsináló: :D

Kung-fu.hu írta: Az itt támasztott elvárásokat hűen tükrözte, amikor a szervezéssel elfoglalt Si Heng Ambruzs Szabolcs és egy tizenéves tanítványa között a következő párbeszéd zajlott le:
- Legközelebb jobban kapd össze magad!
- De hát első lettem Si Heng...
- Lehettél volna jobb is...

A srácot amúgy asszem ismerem és elég jól csinálja... ;)

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 1 hete #227846 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: THK

Felagund írta:

Alyr Arkhon írta: Angwen: én is ajánlom a szemüveget, még inkább a lencse implantot mert azt nem lehet csak úgy leszedni... ;)

Felagund: Szerintem sokkal előbb sokkal hasznosabb dolgokat is megtanulhatsz mint a szemkikapás ami látványos, de elég nehéz azért... (még Ms Kiddo is csak akkor alkalmazza ha az ellenfél mozdulatlan. asszem)
Na meg undorító is ( mint fő szempont :mrgreen: ) meg Angwen egyébként is allergiás erre...

Nem is gusztustalan...
:duzzog:

Nem is mondtam hogy az.
Undorító...

:kötözködőbölcsész:

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 1 hete #227838 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta: Angwen: én is ajánlom a szemüveget, még inkább a lencse implantot mert azt nem lehet csak úgy leszedni... ;)

Felagund: Szerintem sokkal előbb sokkal hasznosabb dolgokat is megtanulhatsz mint a szemkikapás ami látványos, de elég nehéz azért... (még Ms Kiddo is csak akkor alkalmazza ha az ellenfél mozdulatlan. asszem)
Na meg undorító is ( mint fő szempont :mrgreen: ) meg Angwen egyébként is allergiás erre...

Nem is gusztustalan...
:duzzog:

Több
20 éve 1 hete #227837 Írta: Alyr Arkhon
Angwen: én is ajánlom a szemüveget, még inkább a lencse implantot mert azt nem lehet csak úgy leszedni... ;)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hete #227833 Írta: Felagund

Angwen írta:

Felagund írta:

Angwen írta: Azanyád! Ha a szemgolyóimnak bármiféle bántódása esik, azt másféle golyóid fogják bánni!!! :evil: :evil: :evil: (Tudhatod, hogy nem beszélek levegőbe! :P )

Vakon? Aligha :twisted:

Most egy biológusnak magyarázzam, hogy két szemem van, és az egyik tökéletesen elég ahhoz, hogy a lábamat megfelelően használni tudjam? Abban pedig ne reménykedj, hogy egyidejűleg koordinálni tudod a két kezedet, gyenge vagy te még ahhoz!

Elfér két szem az egyik kezembe is :twisted:
(Gyorstüzelő-darucsőr :mrgreen: )

Több
20 éve 1 hete - 20 éve 1 hete #227832 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: THK
Ne szemtelenkedjetek! :nono: ;)
[size=9:19a87l11]Angwen, ha zavar a téma, miért nem szerzel be egy szemüveget?[/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
20 éve 1 hete #227831 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: THK

Felagund írta:

Angwen írta: Azanyád! Ha a szemgolyóimnak bármiféle bántódása esik, azt másféle golyóid fogják bánni!!! :evil: :evil: :evil: (Tudhatod, hogy nem beszélek levegőbe! :P )

Most egy biológusnak magyarázzam, hogy két szemem van, és az egyik tökéletesen elég ahhoz, hogy a lábamat megfelelően használni tudjam? Abban pedig ne reménykedj, hogy egyidejűleg koordinálni tudod a két kezedet, gyenge vagy te még ahhoz!

Felagund írta:

Angwen írta: (Egyébként meg a továbbiakban nem lehetne mellőzni a témát?! :könyörög:)

Neeeeeem! Vesézzük csak ki :P :twisted:

A vesézéssel semmi bajom, csak a szemeket hagyjuk!

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
20 éve 1 hete #227828 Írta: Felagund

Angwen írta: (Egyébként meg a továbbiakban nem lehetne mellőzni a témát?! :könyörög:)

Neeeeeem! Vesézzük csak ki :P :twisted:

Több
20 éve 1 hete #227821 Írta: Angwen

Felagund írta:

Alyr Arkhon írta:

Felagund írta: (Feltűnően sok hasonlóságot találtam a daru stílus és a fű útja közt :biggrin2:)

Mióta tör a daru-pap fogpiszkálóval fegyvert? ;)

Nem az, csak a sok kitérés, elhajlás és dinamikus mozgás...

Őszintén szólva engem inkább a sáskára emlékeztet... De lehet, hogy csak elfogult vagyok, mert abból tanultunk szinte a legtöbbet (már az ökölstílusok mellett).

Több
20 éve 1 hete #227818 Írta: Angwen

Felagund írta: (mindenki dugja el a szemét, ha a közelben vagyok :twisted: )
[size=9:2gfyv8xx](Miss Kiddo szemkiszedős akciója, na az daru-technika volt :biggrin2:)[/size]

Azanyád! Ha a szemgolyóimnak bármiféle bántódása esik, azt másféle golyóid fogják bánni!!! :evil: :evil: :evil: (Tudhatod, hogy nem beszélek levegőbe! :P )
Egyébként kötve hiszem, hogy a daru a filmben látott szemgolyó-egyben-kikapásra specializálódott volna. Rendkívül látványos, de semmi más haszna nincs: sokkal egyszerűbb és sanszosabb szimplán kiszúrni. (Egyébként meg a továbbiakban nem lehetne mellőzni a témát?! :könyörög:)

Több
20 éve 1 hete #227708 Írta: Alyr Arkhon

Felagund írta:

Alyr Arkhon írta: Majd meggondolja magát... :D

Szvsz ennyi idő után még ne kötelezd el magad. (teljesen)

Ami azt illeti sok választásom nincs.
A kung-fuhoz én elég magas vagyok, ráadásul vékony, hosszú és az ilyeneknél a daru-stílus szinte törvényszerű.

(mindenki dugja el a szemét, ha a közelben vagyok :twisted: )

[size=9:25f1cw29](Miss Kiddo szemkiszedős akciója, na az daru-technika volt :biggrin2:)[/size]

Imádkozó sáska?
Tudom, nem tartozik az öt alapstílus közé, viszont azisjó. (bár nemtom mennyire magas emberek űzik)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hete #227707 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta: Majd meggondolja magát... :D

Ami azt illeti sok választásom nincs.
A kung-fuhoz én elég magas vagyok, ráadásul vékony, hosszú és az ilyeneknél a daru-stílus szinte törvényszerű.

(mindenki dugja el a szemét, ha a közelben vagyok :twisted: )

[size=9:144ui04f](Miss Kiddo szemkiszedős akciója, na az daru-technika volt :biggrin2:)[/size]

Több
20 éve 1 hete #227706 Írta: Alyr Arkhon
Majd meggondolja magát... :D

Megin más:

A Székely Budo-ban most vettem szamuráj díszkard készletet, állvánnyal együtt össz 8800 Ft volt. (illetve diák-kedvezménnyel 7920)
(jaigen, made in china :D )

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hete #227705 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta:

Felagund írta: (Feltűnően sok hasonlóságot találtam a daru stílus és a fű útja közt :biggrin2:)

Nem az, csak a sok kitérés, elhajlás és dinamikus mozgás...

(Amúgy nagyon örülök a fejemnek, mert a shia-shangom azt mondta, hogy azok alapján, amit látott tőlem, nyugodt szívvel tudja majd ajánlani a darus stílust! JEEEEEEE! :D )

Több
20 éve 1 hete #227690 Írta: Alyr Arkhon

Felagund írta: Wáááááááá! :lol: :mrgreen: :D

Alyr ez beteeeeg! :itscool:

Mééééég!!!!!!! :twisted:

(Feltűnően sok hasonlóságot találtam a daru stílus és a fű útja közt :biggrin2:)

Folytatása fog következni, de még nincs teljesen kész...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 1 hete #227662 Írta: Felagund
Wáááááááá! :lol: :mrgreen: :D

Alyr ez beteeeeg! :itscool:

Mééééég!!!!!!! :twisted:

(Feltűnően sok hasonlóságot találtam a daru stílus és a fű útja közt :biggrin2:)

Amúgy meg hogy a baranta mennyiben autentikus, az más lapra tartozik... :?

Több
20 éve 1 hete #227398 Írta: Alyr Arkhon
Hogy egy kicsit feldobjam a topicot, begépelek valamit, egy igen fáradt pillanatomban írtam, egyébként ez a topic ihlette, pontosabban Áfonya azon hozzászólása miszerint egyesek a surikendobálást külön harcművészetnek tartják. (az alant következőknek nincs köze a barantához, attól függetlenül jutott eszembe)
Most következzék tehát:

A Fogpiszkáló Útja
Echte Ungarische Kampfkunst mit Gulaschsuppe

A történeti gyökerek megismertetésének céljából következzen az alapító Nagymester, nemes és nemzetes Harczhy Hugó könyvéből: A' fogpiszkáló pálczának az harczban való használatjárul" -ból. ( az írás többféle másolatban került elő, az esetleges zavarok ennek köszönhetőek)

"Vala akkoron házamnak vendége két messziről jött utazó. Chinából és Japáni országból jövének. Valának egymással jó ismeretségben és énvélem barátságban, de nem valának barátjai az fene Habsburg-párti ebeknek kik betilták az jó magyar kardoknak használatját. Ez okból azonban megnehezült az ellenük való háborúskodás, lévén rögtön felismerék azt ha az jó betyár fegyverrel sétála feléjük, hogy ez vala egy betyár, és ott helyben lelövék jól. S valánk sokan kívül az törvényen, kiket neveznek betyárnak, és úton állóknak.
Ekkor merült fel mibennünk az idea, miszerint oly harczi fegyverre volna szükség, melyet nem ismer az ellen, de mi annál inkább jól használunk. Elébb a fokost és a karikásnak nevezett ostort próbáltam ki, de miután felépültem sérüléseimből, ezen fegyvereket elvetettük a tóba és mást kerestünk.
Az chinai barátom ajánlotta vala a botot, és sokat beszélénk hárman, s ezek után találánk egy ehhez hasonlatos ám jobb fegyvert: az pálcikát melyet eleddig csak fogaknak piszkálására használánk.
Az ideát aztán közltük Sebes József magyar népi tájharcművésszel*, és együtt megalkotánk a fogpiszkáló pálcának a művészetes forgatásának iskoláját..."

A fogpiszkálódobálás az első magyar iskolarendszerű harcművészet, gyökerei a 18. századig nyúlnak vissza, de tartalmaz japán és kínai hatásokat is. Az évszázadok során megmaradt titkos tannak, amit magányos mesterek oktattak, művelői kevesen akadtak, ebben a korban alakult ki a legtöbb stílus.
A fogpiszkáló, bár ártatlan dolognak tűnik, bármilyen fegyvernek megfelelő ellenfele lehet egy mester kezében.
A művészet az idők során három fő ágra bomlott amik többféle stíust foglalnak magukba.

Az ágak (utak):

A fák útja:

Az egyik legkorábban kialakult út, a keménységet és rendíthetetlenséget tartja a legfontosabbnak. Harc közben nagyon keveset vagy egyáltalán nem váltztat helyet, rövid, átütő erejű mozdulatokkal küzd, egy vagy két fegyverrel.

Fű (nád) útja:

Folyton mozog, elhajlik, csavar, nemritkán fegyvert tör. A fák útjának majdnem teljes ellentéte, sok ugrást, néha akrobatikus mozdulatokat használ. Gyakoriak a körkörös, lágynak tűnő mozdulatok.

Pitypang útja:

A fogpiszkáló dobásának művészete. Közelharcra nem is használja.

Futórózsa Útja:

Lényege, hogy a lehető leggyorsabban kereket old az ellenfél láttán. Sok követője van mert kevés gyakorlást igényel.

Legendás mesterek:

Harczhy János: Az alapító fia, írásos források bizonyítják, hogy egy félkész fogpiszkálóval** felfogta egy szamurájkard csapását.

"Szakállas" József: A szomorúfűz stílus (csak egyszer mozdul a harc során de akkor tökéletesen) egyik legnagyobb mestere. 30 éves korában kiállt a folyópartra, hogy megvárja a tökéletes mozdulatra való tökéletes pillanatot, de nem sokkal később eltűnt. Állítólag a folyamatos koncentrációtól olyan magas szintre került, hogy képes lett láthatatlanná válni. A stílust művelők szerint a legnagyobb mesterek előtt megjelenik és tanácsokat ad, ha betartják a szent utasításokat (24 órán át csakis szilvapálinkát szabad fogyasztani és kiállni a folyópartra)

Kovács "Ittas" Péter: A fütyülős barack (a legnagyobb 20. századi iskola, máig számos követője van) stílus legendás alakja, '56-ban állítólag egy fogpiszkálóval öt T34-est szúrt át és tett harcképtelenné.

Lépési János: A pitypang stílus fekete báránya, legalább húsz kocsmai darts bajnokot hívott ki párbajra és alázott meg. Állítólag nyolcnak repülés közben csapta ketté a darts nyilát.

egyelőre ennyi, folyt köv... ha van igény rá.

Alyr Arkhon,
Pitypang Útja 5.38 dan
Nád útja 4.15 dan
Fák útja 4.24 dan

*= Az eredetiszvegben harcot művelő ember van
**= még petrencerúdként

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hete #225977 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta: iai.whaleeaters.org

Akit érdekel a japán kard (szamurájkard) és annak használata, sok érdekes videót találhat itt.
(a linket az rpg.hu-n találtam, szerintem jó)

Hát innen szedte _Neo azt a tömérdek videót :D

Ez itt különösen aranyos :D

Több
20 éve 2 hete #225954 Írta: Alyr Arkhon
iai.whaleeaters.org

Akit érdekel a japán kard (szamurájkard) és annak használata, sok érdekes videót találhat itt.
(a linket az rpg.hu-n találtam, szerintem jó)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 2 hete #225862 Írta: Estel Adániel
Addig meg egyenként, fakultatíve.. ;)

Több
20 éve 2 hete #225859 Írta: Felagund
Majd tavasszal...
Most már késő van...

:neutral:

Több
20 éve 2 hete #225840 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: THK
Ez ugyben mi dolgok jelenlegi allasa? Hogy haladtok? :twisted:

Felagund írta: Nah...

Tanulni vágyó népek!

Alyr, Angwen, és én tegnap nagyjából megegyeztünk abban, hogy kielégítjük a társaság egyes tagjaiban felmerülő igényt, miszerint szeretnének megtanulni "harcolni".

Mivel valamennyien úgy találtuk, hogy az általunk ismert "harc" fogalom túl tág ahhoz, hogy ilyesmit taníthassunk (és - mi tűrés-tagadás - ennek tanítása meghaladná az "edzők" képességeit), a következő kompromisszumos megoldással állunk elő (fönt nevezettek, + Beleg):

Amit mi tanítani tudnánk, az nem több, mint egyszerű színpadi harc/vívás, ami természetesen magába foglalja a legalapvetőbb technikák (esés, gurulás, ütések, rúgások, védések) elsajátítását.

Ezek megtanulása hangsúlyozottan NEM jelenti azt, hogy az illető bármiféle harcművészeti ágban jártas volna! még annyira sem jelenti azt, hogy egy esetleges harci szituációban elboldogul!!!

Ezzel együtt bátorítunk mindenkit, hogyha - az edzések során, vagy máshogy - kedvet kapna valamilyen komolyabb harcművészeti edzésre járni, tegye! Ezügyben bizalommal fordulhat az "edzők" bármelyikéhez, illetve egyéb illetőkhöz, biztos hogy tudunk neki megfelelő dojot vagy egyebet keresni!

Az edzések péntekenként 16.00-18.00-ig lennének, amíg az időjárás engedi szabad téren (feltehetően a Margitszigeten), a rossz idő beálltával pedig... Nos ezen még dolgozunk... :?
Ha bárkinek van tudomása arról, hogy egy nagyobb tesiterem kiadó lenne ingyen, vagy nagyon olcsón, nagyon kérem jelezze nekem!

Jelentkezni lehet Alyrnál, illetve nálam, priviben!

Üdv!
Felagund

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Több
20 éve 3 hete #225476 Írta: Angwen

Felagund írta: Népek: Halloweenon lesz az első nagy THK-s eksön első évfordulója!!!

Erre való tekintettel mindenki jöjjön "alkalomhoz illő" ruhában! :twisted:

A magam részéről annyira fogok alkalomhoz illő ruhában jönni, mint tavaly ilyenkor... (értsd: semennyire.) Pusztán a stílszerűség kedvéért.

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 3 hete #225335 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: THK
Alyr: nagyon szépen köszi, választ és az útbaigazítást is.

Több
20 éve 3 hete #225251 Írta: Alyr Arkhon
gilloth: Pontos adatok (hossz, markolat hossz, hajlás, egyensúly, efféle) nincsenek, vagy legalábbis nem nagyon vannak mert ahány bokken annyiféle, ámde tudtommal ezek nem egyszerű fakardok és nem tartom valószínűnek, hogy egyszerűen elkészíthetőek volnának, szvsz többéves előtanulmány kell hozzá.

Van aki Magyarországon ért hozzá, a Székely Budo-ban az olcsóbbik kategória darabjai magyar készítésűek, de nem tudom ki csinálja és hol.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 3 hete #225140 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: THK
Kedves, tisztelt harcosok,
egy abszolút kezdő kérné a segítséget.
Néhány egyszerű gyakorlatot tanultam Pécsett, naon eccerűt de nincs bokkenem. Vki el tudja mondani hogy készül egy bokken, mekkora kell legyen.. stb. mert asztalos szakmunkás tanítványaim megcsinálnák, szakvezető megengedte...
Nem használnám ok nélkül. Sőt okkal sem, csak otthon, gyakorlás céljából.
ELőre is kösz. Ha nem, nem. :D

Felagund, elnézést, h ideszemtelenkedtem a topicba. :)

Semmi gáz, erre (is) vagyunk ;)
Felagund

Több
20 éve 3 hete #224979 Írta: Felagund
No, majd kérünk... :D

Vagy elveszünk... :twisted:

Több
20 éve 4 hete #224850 Írta: Alyr Arkhon
Meg nem erősített ám biztosnak látszó információk szerint _Neo és Beleg vívni fognak, pontosabban fognak vívni.
Ergo lesz bokken.

(az infó egy másik fórumról származik ámde biztosnak látszik mivel még rám is szóltak hogy ne menjek közönségnek... :D )

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 4 hete #224799 Írta: Estel Adániel
Halottak napja előtt?
Viccelsz? 8)
Naná!

Több
20 éve 4 hete #224797 Írta: Felagund
Ha annyira komolyra akarod :P

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.749 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére