THK

Több
19 éve 5 hónapja #259884 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: THK
Steven Seagalt en sem javasolnam ha szep tiszta aikidot akarsz latni. Inkab Koichi Tohei kazettat probalj meg beszerezni ha van.
O aztan igen!
Egyebkent van eszkozhasznalat, boken, tanto, jo. Nemtom manapsag miziujs, van-e meg valami - anno amikor en aikidoztam (kb 15 eve es csak ket evig), akkor meg csak ezek voltak.

Magyarorszagon tobb aikido iranyzat kepviseloi is jelen vannak. De azt hiszem legbiztosabb ha Varszegi Rudolf mestert keresed meg ez ugyben, o egy biztos pont amin elindulhatsz.

Beleg

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 5 hónapja #259882 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: THK
Végre valami élet.
Amit olorin.papa leírt az ok, annyit tennék hozzá, hogy: csak kezet használ, illetve hogy kardon/kendon is alapul, úgyhogy szoktak kardos gyakorlatokat csinálni. Elsősorban azonban pusztakezes.

Steven Segallal meg vigyázni tessék, mert ugyan 6. danos mester, de sok más elemet is használ - főleg az utóbbi filmjeiben, gondolom a látvány kedvéért.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 5 hónapja #259866 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: THK

Ben Kenobi írta: Gondoltam, benézek ide. :) Harcművészetek rúlzanak számomra, bár soha nem gyakoroltam semmiféle ilyet, szóval érteni nem értek hozzá, de rulzanak. :D Elvileg valamikor a közeljövőben elkezdek aikidot tanulni. :) Csak egy kérdés evel kapcs.: elvileg abban is lehet kardot hasznákni? Egy oldalon olvastam, hogy lehet fegyverrel is, gondoltam, megkérdezlek Titeket, biztos jobban tudjátok. :) )

Üdv: Ben

Aikido lényege, az, hogy a támadó erejét felhasználva, azt ellene fordítjuk.
A fegyver használatot nem tudom...

Ha szép aikido technikát akarsz látni, akkor nézzél Steven Segál fimet. Ő ennek a mestere.
Ajánlom a Nico, Halálra jelölve, Ölve vagy halva, Úszó erőd című filmjeit.

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 5 hónapja #259860 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: THK
Gondoltam, benézek ide. :) Harcművészetek rúlzanak számomra, bár soha nem gyakoroltam semmiféle ilyet, szóval érteni nem értek hozzá, de rulzanak. :D Elvileg valamikor a közeljövőben elkezdek aikidot tanulni. :) Csak egy kérdés evel kapcs.: elvileg abban is lehet kardot hasznákni? Egy oldalon olvastam, hogy lehet fegyverrel is, gondoltam, megkérdezlek Titeket, biztos jobban tudjátok. :) )

Üdv: Ben

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
19 éve 5 hónapja #259211 Írta: Beleg Cúthalion
Hat akkor errol ennyit ... :twisted: :lol:

Több
19 éve 6 hónapja #257337 Írta: Aranill
Aranill válaszolt a következő témában: THK
Te jó gatyamadzag! Most jubilálunk, egy hónapja senki se írt, vagy szólt be e helyre. :oops:

Mensch werden ist eine Kunst.

06 20 99 29 525

Több
19 éve 7 hónapja #252315 Írta: Beleg Cúthalion

Aranill írta: Mikor és hol lesz az vizsgaelőadásod? S mi is ez? :gimliaxe:

Csak roviden hogy ne offoljuk szet a topicot:

Valszeg Junius 19, 8. ker. Gutenberg Muvelodesi Otthon. Idot meg nem tudok. Majd figyeljetek a szinmuves topicot, oda fogom berakni a reszleteket kb egy honap mulva.
Ha meg erdekel valami ez ugyben akkor inkabb privatban, ne itt. Mert meg kidobnak minket. :D A cshühe... :mrgreen:

Beleg

Több
19 éve 7 hónapja #252307 Írta: Aranill

Beleg Cúthalion írta: :twisted: Azota is figyelek es varom a tovabbi infokat. :twisted:

Felagund es tobbiek,

Nekem most nagyon felporog az eletem, ket honap mulva lesz a vizsgaeloadasom (es Nim vizsgaeloadasa is - nagyon remelem hogy eljottok megnezni :deal: ) , es addig minden szabad percemet a probak teszik ki.
Amint levizsgaztam, tudom vallalni amit anno igertem.

Beleg

Mikor és hol lesz az vizsgaelőadásod? S mi is ez? :gimliaxe:

06 20 99 29 525

Több
19 éve 7 hónapja #252220 Írta: Beleg Cúthalion
:twisted: Azota is figyelek es varom a tovabbi infokat. :twisted:

Felagund es tobbiek,

Nekem most nagyon felporog az eletem, ket honap mulva lesz a vizsgaeloadasom (es Nim vizsgaeloadasa is - nagyon remelem hogy eljottok megnezni :deal: ) , es addig minden szabad percemet a probak teszik ki.
Amint levizsgaztam, tudom vallalni amit anno igertem.

Beleg

Több
19 éve 7 hónapja #251564 Írta: Alyr Arkhon
Egyelőre még mindig nincs új infó.
Javaslom legalábbis egy összeülés létrehozását, amiben elmondjuk/ják/játok hogy mire is gondoltunk ezzel a képzéssel vagy miaszösszel kapcsolatban.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 8 hónapja #248739 Írta: Aranill
A nemes ügy engem is érdekel! Értesítést kérek a hol és mikor kérdésében :arrow: :idea: :!:

06 20 99 29 525

Több
19 éve 8 hónapja #247371 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: THK
Sziasztok!

Engem is érdekelne ez a lehetőség, csak attól függ, hol és mikor lenne...

[size=9:ghge48p5]Felagundnak egy kis revans: és Nálatok, biológuséknál, az "egyenlőre" nem számít hibának? :twisted: (nagyon gonosz vagyok, tudom, de a többit élőben mondom el;) [/size]

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
19 éve 8 hónapja #247073 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: THK
Egyenlőre legyen meg a megfelelő létszám. (6-7 ember)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 8 hónapja #246973 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: THK
én is mennék ha lehet...
baj hogyha pl nem minden edzésre tudok elmenni (mivel Alsóörsi vagyok, és nem Budapesti)? :oops:

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
19 éve 8 hónapja #246956 Írta: Felagund
A dolog megbeszélés tárgya lehet :D

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 8 hónapja #246635 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: THK
Az már eccer hótbiztos, h nem én vok erre a legmegfelelőbb ember, és hát az idő is eléggé zimój még, de....

Felagund írta: Nah...

Tanulni vágyó népek!

Alyr, Angwen, és én tegnap nagyjából megegyeztünk abban, hogy kielégítjük a társaság egyes tagjaiban felmerülő igényt, miszerint szeretnének megtanulni "harcolni".

Mivel valamennyien úgy találtuk, hogy az általunk ismert "harc" fogalom túl tág ahhoz, hogy ilyesmit taníthassunk (és - mi tűrés-tagadás - ennek tanítása meghaladná az "edzők" képességeit), a következő kompromisszumos megoldással állunk elő (fönt nevezettek, + Beleg):

Amit mi tanítani tudnánk, az nem több, mint egyszerű színpadi harc/vívás, ami természetesen magába foglalja a legalapvetőbb technikák (esés, gurulás, ütések, rúgások, védések) elsajátítását.

Ezek megtanulása hangsúlyozottan NEM jelenti azt, hogy az illető bármiféle harcművészeti ágban jártas volna! még annyira sem jelenti azt, hogy egy esetleges harci szituációban elboldogul!!!

Ezzel együtt bátorítunk mindenkit, hogyha - az edzések során, vagy máshogy - kedvet kapna valamilyen komolyabb harcművészeti edzésre járni, tegye! Ezügyben bizalommal fordulhat az "edzők" bármelyikéhez, illetve egyéb illetőkhöz, biztos hogy tudunk neki megfelelő dojot vagy egyebet keresni!

Az edzések péntekenként 16.00-18.00-ig lennének, amíg az időjárás engedi szabad téren (feltehetően a Margitszigeten), a rossz idő beálltával pedig... Nos ezen még dolgozunk... :?
Ha bárkinek van tudomása arról, hogy egy nagyobb tesiterem kiadó lenne ingyen, vagy nagyon olcsón, nagyon kérem jelezze nekem!

Jelentkezni lehet Alyrnál, illetve nálam, priviben!

Üdv!
Felagund

Lesz ebből vmi? 8) és esetleg reményleni lehet azt, h hétvégén lesz? :oops: :)
[size=9:xqiuz9g7]Bocsánat h h belekotty, de engem is érdekelne, ígérem a leghátsó sorba állok... :oops: :P :wink: [/size]

Több
19 éve 10 hónapja #237578 Írta: Alyr Arkhon
Kedves KFC-sek, mostan adják a mozikban Tarantino első filmjét, nem kéne megnézni???

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #232340 Írta: Alyr Arkhon
Ejhaj, nem mentem a nyílt edzésre, mert lett volna Ars magica... (de nem volt, ezért ejhaj)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #231305 Írta: Felagund
Nálam továbbra is működik a link, de ha nálatok nem, menjetek a briefcase.yahoo.com-ra, (itt alant megtalálható) és itt válasszátok a "Kirándulás" mappát, és ott a "Görény" c. képet ;)

Több
19 éve 11 hónapja #231304 Írta: Alyr Arkhon

Angwen írta:

Holtak vezére írta: szerintem ez hibás link, vagy csak nekem nem működik.. :?

Utóbbi eshetőség kizárva, mert nekem sem...

Pedig most látom hogy Felagund javította a linket.
De mindhiába...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #231092 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: THK

Holtak vezére írta: szerintem ez hibás link, vagy csak nekem nem működik.. :?

Utóbbi eshetőség kizárva, mert nekem sem...

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
19 éve 11 hónapja #231061 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: THK
szerintem ez hibás link, vagy csak nekem nem működik.. :?

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
19 éve 11 hónapja - 19 éve 11 hónapja #231028 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: THK
bunyó!! :mrgreen:
vagy inkább nézzétek meg ezt: shaolingörény egyenesen Felagundtól:
us.f2.yahoofs.com/bc/41a88f1a_af ... BBCai6JufR

[size=9:3nqjp1bl]*Link (és a nevem ;) ) javítva by Felagund[/size]

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
19 éve 11 hónapja #231014 Írta: Angwen
Angwen válaszolt a következő témában: THK

Felagund írta:

Alyr Arkhon írta: Van egy ősi szamuráj/shaolin/értelmesember mondás:
Ne becsüld alá az ellenfeled.

Nem érdekel, mennyire jó. Beszólt a shia-shangomra, lakolnia kell. Ha belepusztulok is :twisted:
Kíváncsi vagyok a szemébe is belemondaná-e... :lol:

1) Szögezzük le, hogy pusztán téged idéztelek--magad mondtad, hogy erősen gyúr a részeges stílusra. ;) Amennyiben a téged való idézés beszólásnak minősül, akkor mintha valami nem stimmelne a hirtelen támadt nagy védelmezhetnékeddel... :P
2) Tudhatod, hogy a harag csak csökkenti az esélyeket egy higgadt ellenféllel szemben, úgyhogy talán a legjobb taktika az lenne részemről, ha tényleg beszólnék rá... :D
3) Még ha abba is hagytam a kung fut, azért köt még némi szolidaritás a shaolinosokhoz, tehát nem áll szándékomban bárkinek is beszólni--de nem azért, mert félek, hogy kicsinál, hanem tiszteletből. ;)

"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)

Több
19 éve 11 hónapja #230704 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: THK
félOFF*: Lám, mennyire pontos már megint a magyar nyelv... :) Egy szamurájnak ugyebár éppen az (volna) a feladata, hogy ellenfelének az agresszióját ellene fordítsa, és ezzel minél hamarabb a saját karmájával szembesítse... vagyis aki verekedni próbál vele, az végsősoron tényleg önmagára hat vissza ezzel... ;)

*[size=9:3el9jqlk]jelen esetben, ahogy elnézem, inkább félig tele (ON), mint félig üres(OFF) :) [/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 11 hónapja #230703 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta: Van egy ősi szamuráj/shaolin/értelmesember mondás:

Nem érdekel, mennyire jó. Beszólt a shia-shangomra, lakolnia kell. Ha belepusztulok is :twisted:
Kíváncsi vagyok a szemébe is belemondaná-e... :lol:

Több
19 éve 11 hónapja #230701 Írta: Alyr Arkhon

Felagund írta:

Alyr Arkhon írta:
Ha verekedtek, hívjatok meg nézőnek... :D :D

Nem verekedés lesz... Az ugyanis egy visszaható ige (ugye, bölcsészkéim? :mrgreen: ), ez meg egészen más cselekvéssor lesz... :twisted:

Van egy ősi szamuráj/shaolin/értelmesember mondás:

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #230700 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta:

Nem verekedés lesz... Az ugyanis egy visszaható ige (ugye, bölcsészkéim? :mrgreen: ), ez meg egészen más cselekvéssor lesz... :twisted:

Több
19 éve 11 hónapja #230698 Írta: Alyr Arkhon

Felagund írta:

Angwen írta:

Felagund írta: Khm...

Én északi stílust tanulok, és az északiak hacsak lehet elkerülik az atrocitást... ;)

Tudhatnád, hogy az alkoholfogyasztás mint olyan nem éppen egyezik a shaolin életmóddal... Kivéve persze a részeges kung fut. (És ne gyere nekem a shia-shangok erkölcseivel, nem az a mérvadó.)

HÉ!
Beszóltál a shia-shangom erkölcseire, he!?
Hú, mit fogsz ezért kapni... :twisted:

Más.
Ezt nézzétek meg
No comment

A kis gif-videot ismertem már. Aranyos.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #230697 Írta: Felagund

Angwen írta:

Felagund írta: Khm...

Én északi stílust tanulok, és az északiak hacsak lehet elkerülik az atrocitást... ;)

Tudhatnád, hogy az alkoholfogyasztás mint olyan nem éppen egyezik a shaolin életmóddal... Kivéve persze a részeges kung fut. (És ne gyere nekem a shia-shangok erkölcseivel, nem az a mérvadó.)

HÉ!
Beszóltál a shia-shangom erkölcseire, he!?
Hú, mit fogsz ezért kapni... :twisted:

Más.
Ezt nézzétek meg
No comment

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.804 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére