THK

Több
19 éve 3 hónapja #266875 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: THK

Beleg Cúthalion írta: Az jo hogy bovult, de mukodik egyaltalan a THK? Vagy csak letezik oszt' annyi? :twisted:

Létezik oszt annyi.
Legalábbis nekem erősen úgy tűnik.

Vagy szervezzünk mi is valami bűnözőizét?

Hozzátenném a tegnapihoz, hogy Eglar kivételével mind boken- vagy ütőfavívásban kerültek be általam, de többekkel harcoltam puszta kézzel csak úgy tét nélkül.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 3 hónapja #266780 Írta: Beleg Cúthalion
Beleg Cúthalion válaszolt a következő témában: THK
Az jo hogy bovult, de mukodik egyaltalan a THK? Vagy csak letezik oszt' annyi? :twisted:

"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 3 hónapja - 19 éve 3 hónapja #266709 Írta: Alyr Arkhon
Örömmel jlentem, hogy a THK jópár új taggal bővült.

Holtak Vezére
Ranamarth
Eglacarien
Rohin
Gergő (aki nem Arden hanem a másik)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 4 hónapja #265735 Írta: Ranamarth (Endóriel)
Ranamarth (Endóriel) válaszolt a következő témában: THK
egyetértek Beleggel...egyébként készítenek gyerekeknek is csigés íjat...a hétvégi versenyen is volt egy 20 fontos...bár ezen nincs irányzék :roll:

"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."

Több
19 éve 4 hónapja #265726 Írta: Beleg Cúthalion
A csigas ijat inkabb vadasz vagy 3D ijaszatra szoktak ajanlani, eros mivolta miatt.
Csigasban nemigen fogtok talalni gyengusz verziot, mivel epp arra lett kifejlesztve a csigas attet, hogy nagyobb lovoerot tudjanak kicsiholni belole.
Ugyhogy en kezdoknek egyaltalan nem ajanlom a csigas ijjal valo kezdest. Raadasul az igazi, erosebb (50 font es felette) csigas ijaknal nem a hagyomanyos modon, ujjakkal oldanak, hanem oldogep segitsegevel, mivel akkora huzashossznal es foleg huzoeronel mar nem lehet pontosan oldani. Mig oldogep eseteben csak egy pontnal van kifeszitve az ideg, igy pontosabb oldas lehetseges.

Aki kezdo annak vagy tradi vagy reflexijat ajanlok, attol fuggoen hogy milyen ijaszat erdekli.
Palyaijaszatra (ahol a cel cm vagy mm pontos eltalalasa a cel) mindenkepp a modern reflex ijat, mivel azon mindenfele iranyzekok segitik a pontos celzast es talalatot.
"Oromijaszatra" meg a tradi ijat is, azon viszont normal esetben nincs semmilyen iranyzek, ott erzesre szoktak loni ugy tudom (legalabbis en).
Pl tradi ijnal hiaba alkalmazom a palyaijaszaton reflexijnal hasznalatos celzast, nem fog mukodni.

Szoval szerintem erdemes mindkettot kiprobalni, de a csigasat nem ajanlom kezdeshez.

Ja, es mindenkeppen egy gyengebb ijjal erdemes kezdeni: 25-30 fontossal, hogy szokja az ember. Es tenyleg lapockabol kell huzni, nem konyokbol meg felkarbol.

Több
19 éve 4 hónapja #265675 Írta: Ranamarth (Endóriel)
egyébként minden íjat válból,lapockából kell kihúzni,nem kézzel....amit pedig te láttál hv az az,amikor nagy lendületet véve húzzák ki az íjat...ennek a nagy erőkifejtés az oka,ami a kihúzáshoz kell... :wink:

S kíméli kérges lábait,

Több
19 éve 4 hónapja #265665 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: THK
a csigás íjat egy furcsa mozdulattal szokták kihúzni amit nem tudok leírni, de olyan mintha nem kézzel húznák hanem inkább vállal vagy háttal.. de lehet h nem így van, nem nagyon értek hozzá.

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
19 éve 4 hónapja #265619 Írta: Ranamarth (Endóriel)

Alyr Arkhon írta: Én tavaly táborban lőttem egy 50 fontos csigás íjjal. Nagyon erősen lő, de a célzószerkezetén nem tudtam kiigazodni.

hááát...az íjásznak idő kell,hogy kiismerje fegyverét.... :wink:

S kíméli kérges lábait,

Több
19 éve 4 hónapja #265617 Írta: Alyr Arkhon
Én tavaly táborban lőttem egy 50 fontos csigás íjjal. Nagyon erősen lő, de a célzószerkezetén nem tudtam kiigazodni.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 4 hónapja #265609 Írta: Ranamarth (Endóriel)
na igen...nekem már volt szerencsém minden féle íjhoz,de a csigásat kedvelem a legkevésbbé....már ha szabad ilyen személyesnek lennem..7 hónapja íjászkodom és próbáltam már egy csomó tradi,vadászreflex íjat,sőt még olimpiait is....de a csigás nehéz ügy az már egy szerkezet...majdhogynem puska stílus...rohadt nehéz kihúzni...legalábbis a felnőtt és irányzékos csigás íjakat...nekem eddig nem sikerült...bár az 60 fontos volt,amit én próbáltam...ha már irányzékost akartok,én az olimpiait javaslom...könnyebb,mint súlyra,mint használatra....persze számomra akkor is a tradi marad a favorit...mint az enyém :wink:

ja egyébként Pécs mellett lakom...[size=9:1mi1fyt9]pont most volt a hétvégén íjász versenyünk[/size]

S kíméli kérges lábait,

Több
19 éve 4 hónapja #265530 Írta: Holtak vezére
a csigás íj azért jó mert ha kihúzod, utána a csigák miatt nagyon könnyű kihúzva tartani és fél óráig nézegetheted h hova lőjj, akkor se fáradsz el nagyon. meg a többségük tele van pakolva irányzékokkal meg hasonló cuccokkal..

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
19 éve 4 hónapja #265453 Írta: Aranill
Aranill válaszolt a következő témában: THK

Ranamarth (Endóriel) írta: én benne lennék,csak nem vagyok pesti :roll: :?

Hová valósi vagy? Majd jól elmegyünk kihelyezett íjászkodásra :lol: , úgyis sokat kell még gyakorolnom.

Csigás íjat használtatok már? Egy ismerősöm ajánlotta, hogy ez is 1 jó megoldás, a célzás is könnyebb vele. Én csak azt tudom, hogy vadászatokon is használják, és könnyebb felajzani, de még sosem használtam. Van valakinek tapasztalata ez ügyben?

Mensch werden ist eine Kunst.

06 20 99 29 525

Több
19 éve 4 hónapja #265176 Írta: Holtak vezére
de most már tagjai is lennének :P

Több
19 éve 4 hónapja #265144 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: THK
Íjász szekcióról volt szó már a megalakuláskor is ;) :D

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 4 hónapja #265011 Írta: Holtak vezére
én is belépnék..

Több
19 éve 4 hónapja #264968 Írta: Aranill
Ez nem lehet akadály :wink: , biztos van erre is megoldás!

06 20 99 29 525

Több
19 éve 4 hónapja #264943 Írta: Ranamarth (Endóriel)

Aranill írta: Köszönöm a küldött priv-eket+hasznos információkat. Kiváncsi vagyok, hogy itt Bp-en, vagy Pest megyében szervezett formában jár valaki íjászkodni? Esetleg megalakítjuk az MTT íjász-szekcióját/csoportját :lol: !

én benne lennék,csak nem vagyok pesti :roll: :?

S kíméli kérges lábait,

Több
19 éve 4 hónapja #264930 Írta: Aranill
Köszönöm a küldött priv-eket+hasznos információkat. Kiváncsi vagyok, hogy itt Bp-en, vagy Pest megyében szervezett formában jár valaki íjászkodni? Esetleg megalakítjuk az MTT íjász-szekcióját/csoportját :lol: !

06 20 99 29 525

Több
19 éve 4 hónapja #264898 Írta: Ranamarth (Endóriel)
hát néha igen...mert egy 3D-s vaddisznó hátáról könnyen lecsúszhat a vessző,ha nem elég pontos a célzás,míg egy 2D-s nél van egy szakítási lehetőség,ha pont a vonalat találod el :wink:

S kíméli kérges lábait,

Több
19 éve 4 hónapja #264897 Írta: Alyr Arkhon

Ranamarth (Endóriel) írta: a 3D íjászat lényege,hogy 3D figurákra lősz,míg a 2D-nél csak egy lap célra :wink:

Aham.
És olyan nagy különbség?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 4 hónapja #264896 Írta: Ranamarth (Endóriel)
a 3D íjászat lényege,hogy 3D figurákra lősz,míg a 2D-nél csak egy lap célra :wink:

S kíméli kérges lábait,

Több
19 éve 4 hónapja #264892 Írta: Alyr Arkhon

Beleg Cúthalion írta: Szerintem ez abszolute belefer a THK temaba. :twisted:

Pontosan milyen ijaszat erdekel?
Palya-, futas-, 3D, tradicionalis vagy mas egyeb?

Van par klub/egyesulet Pesten.

Beleg

Szerintem is belefér.
De mi az a 3D íjászat? A többi rajzfilm?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 4 hónapja #264888 Írta: Aranill
A hagyományos íjászatra gondolok. Elég sok honlapon jártam már, de érdekelne, milyen tapasztalataitok vannak. A felszerelés sem olcsó (íj, nyilak, tegez stb), +egyéb költségek (teremhasználat, egyesületi tagdíj ...). Jelenleg a momgol íj érdekel, ahogy írtam ez tetszett meg.

06 20 99 29 525

Több
19 éve 4 hónapja #264824 Írta: Beleg Cúthalion
Szerintem ez abszolute belefer a THK temaba. :twisted:

Pontosan milyen ijaszat erdekel?
Palya-, futas-, 3D, tradicionalis vagy mas egyeb?

Van par klub/egyesulet Pesten.

Beleg

Több
19 éve 4 hónapja #264503 Írta: Aranill
Jóemberek keresésemben segítsetek! Bp-en ( legjobb esetben Gödöllőn) íjászklubot keresek, ohne azaz semmi tapasztalatom, viszont Líthas óta már már nemcsak dédelgetett vágyam, hogy íjászkodni fogok!!! Alcarnak köszönet a lehetőségért, hogy kipróbálhattam a mongol íjat. Eddig ez tetszett a legjobban. A többi hagyományos íjjal tett kísérletem kevesebbé volt sikeres. :legolas3: Aki bárminő infoval bír szívesen fogadom.
Azt hiszem a beérkező infokat priviben kérem, nehogy letakarítassunk. :oops:

06 20 99 29 525

Több
19 éve 5 hónapja #260290 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: THK

Beleg Cúthalion írta: Szoval Monoron lax? :twisted: Vecsesen tudtommal nincs Aikido. Te mit hallottal hol van?
Viszont tudok valakit Vecsesen aki ninjutsuval foglalkozik, bar az kisse mas mint az aikido.

A ninjustsu annyira nem izgat. :) Legjobb tudomásom szerint az egyik általános suliban van (nevét nem tudom, volt matektanárom tanított ott anno, a Kis hullám sörözőtől nem messze, ha minden igaz :D ), de nem biztos az info, szal elképzelhető, hogy igazad van. ;) Elvileg holnapra lesznek infoim, hogy a környéken van-e valahol (Üllő, vagy ilyesmi). Na meg, hogy nyáron van-e. :roll: Én is jókor tudok időzíteni. :P

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
19 éve 5 hónapja #260263 Írta: Beleg Cúthalion
Szoval Monoron lax? :twisted: Vecsesen tudtommal nincs Aikido. Te mit hallottal hol van?
Viszont tudok valakit Vecsesen aki ninjutsuval foglalkozik, bar az kisse mas mint az aikido.

Több
19 éve 5 hónapja #259923 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: THK
Igen, tudom, hogy pusztakezes. Nagyjából tájékozódtam az aikido felől csöppet. :) Először kendot szerettem volna tanulni, de az nincs a környéken, Pestre bejárni túl hosszadalmas lenne későbbiekben, Vecsésen viszont, ha jól tudom, van aikido. :) (monori lakos vagyok) Majd megpróbálok szétnézni tékákban, remélem van valami. :) Köszi a segítséget! :)

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
19 éve 5 hónapja #259907 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: THK
Alyr!
Természetesen igazad van Segallal kapcsolatban, azért írtam régebbi filmjeit, mert ott szvsz tisztább aikidoval harcol.

A fenntebb említett filmekről, sajna, nem tudok semmit, mert nem láttam.
Segal egyébként szvsz könnyebben megszerezhető, bármelyik tékából.

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 5 hónapja #259891 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: THK
Én meg a Nihon Tai Jutsut tudom ajánlani.

Thereon, a vándorló varázsló

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.694 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére