Istarok

Több
20 éve 9 hónapja #173345 Írta: Zarándok(Mist)
Zarándok(Mist) válaszolt a következő témában: Istarok
Ezt írja valahol?

a soul in tension thats learning to fly
condition grounded but determined to try

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #173016 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Istarok

Zarándok írta: Az, hogy öregszenek, a mágusoknak sem megszorítás. Pl, Gandalf is öregszik, de a Gyu filozófiájában írják, hogy amikor visszatért az kb reinkarnáció volt. Szóval nem sokat számít, ha a testüknek vége, nem?

De, nagyon sokat számít. Gandalf kivételesként térhetett vissza, hatalmában megerősítve, Ilúvatar beavatkozása folytán.

love is the shadow that ripens the wine

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #173008 Írta: Zarándok(Mist)
Az, hogy öregszenek, a mágusoknak sem megszorítás. Pl, Gandalf is öregszik, de a Gyu filozófiájában írják, hogy amikor visszatért az kb reinkarnáció volt. Szóval nem sokat számít, ha a testüknek vége, nem?

Több
20 éve 9 hónapja #172958 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Istarok

Zarándok írta: De az első kötetben írja, hogy a föld mélyén még szauron által sem ismert ősi és hatalmas lények élnek, akik minden újkorinál hatalmasabbak. :?: Akkor most mi van?

Bár nincs előttem a szöveg, valami ilyesmi szerepel benne:

A világot névtelen lények rágják, akiket még Szauron sem ismer. Vénebbek, mint ő.

Arról sehol sincs szó, hogy nála hatalmasabbak lennének. A maiák hatalom szerint közvetlenül a Valák után kövtkeznek, nincs más lény, aki hatalmasabb lenne náluk. Szauron pedig azért erősebb a mágusoknál, mert őt nem kötik olyan megszorítások, mint az embertestbe zárt Szaurmánt vagy Gandalfot. Ő nem vesztette el a hatalmát, csak amit a Gyűrűbe zárt, és nem öregszik.

Több
20 éve 9 hónapja #172940 Írta: Zarándok(Mist)
De az első kötetben írja, hogy a föld mélyén még szauron által sem ismert ősi és hatalmas lények élnek, akik minden újkorinál hatalmasabbak. :?: Akkor most mi van?

Több
20 éve 9 hónapja #172676 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Istarok
És nem voltak olyan hatalmasak mint Szauron. Szvsz a maiák sem egyformák, a balrog pl legyőzetett Gandalf által (éppenhogycsak) de Szauron jóval erősebb volt a balrognál.
Nekik nem volt hatalmuk sikerrel megmérkőzni a Sötét Úrral, ráadásul amikor átértek, hatalmuk egy részét elvesztették...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 9 hónapja #172674 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: Istarok

alfred írta: Sziasztok, új vagyok!

"És Gandalfnak szvsz nagyobb hatalma volt mint Szarumánnak, csak nem mutatta ki, és ezért volt Szarumán a vezető"

Szerintem Gandalf csak akkor lett hatalmasabb mint Szarumán, amikor fehér lett.

Engem az is foglalkoztat, hogy ha Szauron is Maia volt, akkor elvileg az Istárok egyenrangú ellenfelei voltak. Mért nem szálltak vele egyből szembe?

Mert ez benne volt a küldetésükben. Bele kellett olvadniuk Középfölde népei közé, és koordinálniuk kelett őket. Lelki, szellemi és nem fizikai segítséget kellett nyújtaniuk. (csak egy kevés fizikait...) Ezért is érkeztek öregember képében...

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
20 éve 9 hónapja #171721 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Istarok
Az istárok testükhöz kötöttek; maia-létük mellett az embertest minden nehézségével is együtt kellett élniük. Fájtak-fáztak stb. Mindamellett feladatuk az ellenállás szervezése volt és nem a nyílt szembeszállás.

love is the shadow that ripens the wine

Több
20 éve 9 hónapja #171711 Írta: alfred
alfred válaszolt a következő témában: Istarok
Sziasztok, új vagyok!

"És Gandalfnak szvsz nagyobb hatalma volt mint Szarumánnak, csak nem mutatta ki, és ezért volt Szarumán a vezető"

Szerintem Gandalf csak akkor lett hatalmasabb mint Szarumán, amikor fehér lett.

Engem az is foglalkoztat, hogy ha Szauron is Maia volt, akkor elvileg az Istárok egyenrangú ellenfelei voltak. Mért nem szálltak vele egyből szembe?

Több
20 éve 9 hónapja #170500 Írta: Nóli i linantea

Felagund írta: Szvsz nem helyes egyfajta "sorrendet" felállítani az istarok közt. Nem voltak egyformák, sem egy csökkenő erejű "sorozat" tagja. Úgy értem Szarumán volt a vezető, ez OK, de én utána nem kezdenék rangsorolni, mert mindegyiküknek más jellegű feladata, és ehhez mérten más jellegű hatalma volt.
Alatar és Pallando pl Szarumánhoz hasonló befolyásúak lehettek keleten, hogy "kellő" megosztottságot hozzanak létre, mert máskülönben a keletiek/déliek az óriási számbeli fölényükkel már rég letarolták volna Gondort. Radagast nélkül meglehet, hogy Középfölde állatai nem segítenek a Beszélő Népeknek", vagy éppenséggel Sauron "karmai" közé kerülnek...

Miből gondolod, hogy Alatar és Pallando olyan hatalmasak mint Szarumán?
Szerintem semmit nem tudhatunk a hatalmukról. És Gandalfnak szvsz nagyobb hatalma volt mint Szarumánnak, csak nem mutatta ki, és ezért volt Szarumán a vezető, hiszen ő volt Manwe maiája, csak nem volt annyi bátorsága, mint a becsvágyó Szarumánnak...
De a más jellegű feladat hatalommal teljesen egyetértek.

Több
20 éve 9 hónapja #170071 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Istarok
Szvsz nem helyes egyfajta "sorrendet" felállítani az istarok közt. Nem voltak egyformák, sem egy csökkenő erejű "sorozat" tagja. Úgy értem Szarumán volt a vezető, ez OK, de én utána nem kezdenék rangsorolni, mert mindegyiküknek más jellegű feladata, és ehhez mérten más jellegű hatalma volt.
Alatar és Pallando pl Szarumánhoz hasonló befolyásúak lehettek keleten, hogy "kellő" megosztottságot hozzanak létre, mert máskülönben a keletiek/déliek az óriási számbeli fölényükkel már rég letarolták volna Gondort. Radagast nélkül meglehet, hogy Középfölde állatai nem segítenek a Beszélő Népeknek", vagy éppenséggel Sauron "karmai" közé kerülnek...

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 9 hónapja #169685 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Istarok

Endóre írta: Szerintetek a fehér színű mágus után jön még valamilyen szín?

Szarumán szerint igen ;) de az nem bizonyult valódinak :D

Több
20 éve 9 hónapja #169673 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Istarok
pontosan

1 fehér 1 szürke 1 barna 2 kék áll. testvérek

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
20 éve 9 hónapja #169653 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: Istarok

Endóre írta: A mágusok színei hogy jönnek sorba?

Fehér, Szürke, Barna, Kék... :roll: Vagy mégse :?

Más lett a világ

Több
20 éve 9 hónapja #169626 Írta: Endóre
Endóre válaszolt a következő témában: Istarok
A mágusok színei hogy jönnek sorba?

A Nap ragyogja be utadat.

Több
20 éve 9 hónapja #169606 Írta: Nóli i linantea

Endóre írta: Hát, hogy például Gandalf szürke volt, de fehér lett belőle. És, hogy a fehér mágus a legnagyobb mágus?

A fehér szín magába foglal minden színt, meg lehet törni, és akkor bármely színt ki lehet hozni a részeiből, mind fölött áll... Ez mondjuk nem mondja ki h az istároknál is ez a legfelsőbb szín, de az életben az. És az istároknál meg amúgyis.
Na ez elég zagyva...

Több
20 éve 9 hónapja #169305 Írta: Endóre
Köszi

Több
20 éve 9 hónapja #169304 Írta: Alyr Arkhon

Endóre írta: Hát, hogy például Gandalf szürke volt, de fehér lett belőle. És, hogy a fehér mágus a legnagyobb mágus?

Igen

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 9 hónapja #169302 Írta: Endóre
Hát, hogy például Gandalf szürke volt, de fehér lett belőle. És, hogy a fehér mágus a legnagyobb mágus?

Több
20 éve 9 hónapja #169277 Írta: Alyr Arkhon

Endóre írta: Szerintetek a fehér színű mágus után jön még valamilyen szín?

Ezt hogy érted?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 9 hónapja #169046 Írta: Endóre
Szerintetek a fehér színű mágus után jön még valamilyen szín?

Több
20 éve 10 hónapja #168153 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Istarok
Lectori Salutem!
Végre a kedvenc témám közt.
Na szóval, szerintem mindenki írt valami igazságot, de nem teljesen pontos. 8)
De persze neked adok igazat, Mester :gandalf2:

Thereon, a vándorló varázsló

Több
20 éve 10 hónapja #167593 Írta: Endóre
Győztél

Több
20 éve 10 hónapja #167576 Írta: Alyr Arkhon

Endóre írta: Alyr Arkhon igazad van, DE minden szabad nép, az Istárok is (mindannyian) Szauron ellenségei voltak.

Kivéve ha behódoltak neki...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #167574 Írta: Endóre
Alyr Arkhon igazad van, DE minden szabad nép, az Istárok is (mindannyian) Szauron ellenségei voltak.

Több
20 éve 10 hónapja #167570 Írta: Alyr Arkhon

Endóre írta: Azt, hogy Gandalf mégis ellen tudott neki álni, pedig ő akkor még szürke volt.

De ő nem foglalkozott vele évszázadokon át...
És rá akkor nem hárult olyan felelősség, mivel még Szürke volt és nem neki kellett Szauron ellenfelévé válnia.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #167569 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: Istarok

Szerintem mindenképpen vissza kellett térnie a lelküknek Valinorba, ahonnan jöttek. Én mindig úgy gondoltam, hogy nekik is felelniük kell tetteikről a Végzet Gyűrűjében. Aztán eldöntik, hogy mi lesz a sorsuk.

No jó de Szauron sem tért vissza, nem?

Testetöltésnapi ajándékként a Boszorkányúrtól megkapta a morguli palantírt is...

Ez jó, ez tetszik. Sőt lehetne ilyen napot rendezni is; a Testetöltés napja, jól hangzik. Szauron ünnepi kigúnyolásáról szólna: gúnyos versikék felovasása, rövid kis színpadi performanszok, buláj, stb. :idea:

Több
20 éve 10 hónapja #167565 Írta: Endóre
Azt, hogy Gandalf mégis ellen tudott neki álni, pedig ő akkor még szürke volt.

Több
20 éve 10 hónapja #167564 Írta: Alyr Arkhon

Endóre írta: Alyr Arkhon ezt mind tudom, csak nem bírom felfogni!

Mit nem tudsz rajta felfogni?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #167562 Írta: Endóre
Alyr Arkhon ezt mind tudom, csak nem bírom felfogni!

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.624 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére