Megye - Hobbitok

Több
21 éve 7 hónapja #110173 Írta: Elanor
Elanor válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok

Rabyn írta: De Elanorrol csak említést tesz hogy megszületik... Semmi banzáj semmi-))))

Hát igen, szipp, szipp... :lol: Egyébként sztem azért is lehet, mert akkor kisebb gondjuk is nagyobb volt ennél, pl. Megye rendbehozatala, stb...

I feel complete when I feel sick inside

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #110027 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
De Elanorrol csak említést tesz hogy megszületik... Semmi banzáj semmi-))))

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #109572 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Sziasztok!

A születéssel kapcsolatban: Elanor... 8)

A neveléssel kapcsolatban: Szerintem azért nevelgették őket... Például... (ööö) Samu arra nevelte a gyermekeit, hogy tiszteljék Frodó urat. :wink: Mindenki tovább adta a maga tapasztaltait, de nem volt semmiféle sablon. (Értem ez alatt azt, hogy biztos nem volt "Hogyan neveljünk gyereket?" c. könyvük.)

Több
21 éve 7 hónapja #109361 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Szerintem a hobbitok nem nevelik a gyerekeiket csak szeretik őket és hagyják, hogy éljenek. Persze a Megye és a szomszédok szabályai által...

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 7 hónapja #109144 Írta: Elanor
A nevekhez visszatérve: sztem azért náluk is vannak ismétlődő, szokásos nevek, szóval nem hinném, hogy akárhányszor szükletik egy gyerek, akkor újfajta nevet kap. Persze biztos vannak ilyenek is, de nem hinném, hogy nagyon sűrűn.

Rabyn kérédsére: sztem biztosan megünneplik!! Ahogy én a hobbitokat ismerem, minden alkalmat megragadnak egy kis ünneplésre :lol: És főelg olyan kisebb településeken, mint pl. Hobbitfalva, ahol mindenki ismer mindenkit, biztos nagy murit csapnak! :)

Több
21 éve 7 hónapja #109060 Írta: Rabyn
aha...
Újabb kérdés követkzeik amit jó lenne sztem megvitatni.. szerinetek mekkora dolgo egy Hobbitgyerek születsése? mmint megüneplik meg ilyenek?
Vagy csak megszületik boldogok azt jóvan.

Több
21 éve 7 hónapja #109055 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Rabyn írta: dodie-))) Igen a Gyémántka naon naon cééép)))
De pl.: azon csodálokztam, hogy azt adnak névnek ami akarnak? TEhát ha akarom lehet káposztástészta is a gyerekük neve?-)

Szerintem tényleg nincs semmi szabályszerűség. Csupán megfigyelhetünk néhány dolgot:
1. Az ősök közül választanak nevet. (Samu egyik gyermeke, Bende)
2. Fiú esetében az Apa, lány esetében az Anya nevének magánhangzóit (vagy néhány mássalhangzóját is) megőrzi a gyermek neve. (Drogó-->Frodó)
3. Számukra kedves dolog, vagy személy nevét adják a gyereknek. :wink: (Faramir, Elanor, Frodó, Pippin stb.)
4. Kitalálhatnak nevet. (Frodó, Trufiádok-->2.)
5. Anya vagy Apa neve.

Háááát... Tényleg nincs semmilyen szabály. :lol: :wink: További megfigyelések?

Gyerek nevelés legjellemzőbb példája: Bilbó 111. születésnapja. :twisted: :wink:

Több
21 éve 7 hónapja #108998 Írta: Rabyn
dodie-))) Igen a Gyémántka naon naon cééép)))
De pl.: azon csodálokztam, hogy azt adnak névnek ami akarnak? TEhát ha akarom lehet káposztástészta is a gyerekük neve?-)

Több
21 éve 7 hónapja #108833 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Nekem az egyik kedvencem a Gyémántka:)) az ooolyan szééép!!! amúgy a gyereknevelés.. háát..nem hiszem hogy nagyon szigorúak lennének.

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 7 hónapja #108821 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Elanor írta: Gyermek-nevelés? Sztem Tolkien azért nem fektetett rá nagy hangsúlyt, mert egyszerűen nincs benne semmi extra...legalábbis ahogy a hobbitokat ismerem :D

Degeszre tömik a gyermekeiket minden jóval és itt kimerülnek a szülői kötelességek hobbitéknál.? :D
Ez kegyetlen. :?

Több
21 éve 7 hónapja #108814 Írta: Elanor
Hát igen, nem semmi nevek vannak az biztos... :) pl. a Függelékben található családfákban elég sok van, és nem egy kissé mulatságos is tud lenni... :roll: :lol:

Gyermek-nevelés? Sztem Tolkien azért nem fektetett rá nagy hangsúlyt, mert egyszerűen nincs benne semmi extra...legalábbis ahogy a hobbitokat ismerem :D

Több
21 éve 7 hónapja #108808 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Nekem a Pipitér a kedvencem...
Most, hogy nézegetem a könyvet, döbbenek rá, hogy Samunak 13 azaz tizenhárom gyermeke volt...
Ez ám a szapora gyermek áldás! :wink: (Hogy Bilbó (filmbeli) szavaival éljek.)
A hobbitok gyermek nevelési szokásai. Hmmm. Amit Tolkien nem nyúzott agyon...

Több
21 éve 7 hónapja #108587 Írta: Rabyn
dodieee-))))))))))))

Tényleg milyen hobbit neveket tudutnk méég?

Egyszer bevittem a régisulimba a könyet.. Háát összevissza röhögték magkat a többiek a neveken. NEm értették a lényegét..

Több
21 éve 7 hónapja #108554 Írta: Dodiee
Nekem a Faramir is tetszik:)) az is valahogy különleges:))

Több
21 éve 7 hónapja #108263 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Dodiee: Fura volt a kifejezés... De nevettem egy nagyot :D

Elanor: Már megint... 8)

Több
21 éve 7 hónapja #108117 Írta: Elanor

Rabyn írta: Dodie-))))

Nekem i az egyik kedvenc reészem amikor nem tudja hogyan nevezze el a lányát..
-Forodnak akartuk de hát lány az istenadta-))

Akkor miért nem lett Frodina? ;)
Najó, nekem tetszik az Elanor név (nem is sejtettétek, mi? :) )
Vhogy kifejezi azt, hogy Samu lánya kicsit más, mitn a többi hobbit, kicsit tündésebb, ezért illik hozzá egy tünde-földön virágzó virág neve :)

Több
21 éve 7 hónapja #108080 Írta: Rabyn
Dodie-))))

Nekem i az egyik kedvenc reészem amikor nem tudja hogyan nevezze el a lányát..
-Forodnak akartuk de hát lány az istenadta-))

Több
21 éve 7 hónapja #107944 Írta: Dodiee
Szméagol: azért használtam ezt a kifejezést, meg amikor pénteken erről dumáltunk, emelkedett hangulat volt, és akkor is ezt a kifejezést használtam:)) egyébként meg kell erőltetnem magam, hogy el tudjam képzelni Galadrielt amint térdel a mezőn, kertészkesztyűben, kezében lapátka, és pakolja bele a földet a dobozba...

Több
21 éve 7 hónapja #107943 Írta: Elanor
Szméagol ezzel sztem mindnyájan hasonlóan voltunk. Legalábbis engem is eléggé megdöbbentett a dobozka hiánya. Ez erősen alátámasztja, hogy a Megye megtisztítása nagyon el lesz hanyagolva a RotK-ban :(

Több
21 éve 7 hónapja #107878 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Dodiee Took írta: Rabyn: nem, a Mallornak nem a elanor a virága:)) tudod "az a kis virág, ott Lórien gyepén" érdekesen néznének ki kis Mallornok Lórien gyepén:)) és akkor hol laknának a tündék??:)) ja, szóba került tegnap, hogy Galadriel csak belemarkolt valami gyomos földbe, belecsúrta a dobozba, mellégvágott egy magot, aztán had menjen.. akkor kerülhetett bele elanor is. de nem tudom.. végülis lehet.

Azért nem hiszem, hogy csak úgy "belecsúrta". :D Az megszentelt föld volt...
No, látjátok, mikor először láttam a bővített változatot, teljesen kiborultam és újra meg újra visszatekertem és nem hittem a szememnek. (Rátapadtam a képernyőre és egyre csak kiabáltam "KÖTELET?!" :cry: . Hülyének nézett a családom.)
Annyira szép az a jelenet, mikor Samu nem tudja, hogy nevezze el a kislányát... :wink: :cry:

Több
21 éve 7 hónapja #107850 Írta: Dodiee
Rabyn, ne idegesíts!! :) az elanor NEM FA! :x VIRÁG...uhhh...direkt idegelsz?? :)

Több
21 éve 7 hónapja #107848 Írta: Rabyn
naugye vot abban olyan famag is ami Elanorhoz kell-))
És kész-))

Több
21 éve 7 hónapja #107847 Írta: Elanor

Dodiee Took írta: erről különben az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen Samu kapta a legnagyobb ajándékot.. nemcsakhogy meg tudta menteni a Megye erdeit, de kapott egy Mallornt, ami eddig csak Lórienben nőtt... és a Mallornnak biztos lesznek csemetéi, és végül a Megyében is sok lesz majd a Mallorn.. és ez nagyon nagy ajándék..valami kézzelfogható is marad Galadriel birodalmából, miután elhajózik.

Igen, és ő kapta talán a legmaradandóbb ajándékot is. És ez az ajándék van a legnagyobb hatással Középfölde további életére, történetére.

Több
21 éve 7 hónapja #107840 Írta: Dodiee
erről különben az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen Samu kapta a legnagyobb ajándékot.. nemcsakhogy meg tudta menteni a Megye erdeit, de kapott egy Mallornt, ami eddig csak Lórienben nőtt... és a Mallornnak biztos lesznek csemetéi, és végül a Megyében is sok lesz majd a Mallorn.. és ez nagyon nagy ajándék..valami kézzelfogható is marad Galadriel birodalmából, miután elhajózik.

Több
21 éve 7 hónapja #107837 Írta: Dodiee
Rabyn: nem, a Mallornak nem a elanor a virága:)) tudod "az a kis virág, ott Lórien gyepén" érdekesen néznének ki kis Mallornok Lórien gyepén:)) és akkor hol laknának a tündék??:)) ja, szóba került tegnap, hogy Galadriel csak belemarkolt valami gyomos földbe, belecsúrta a dobozba, mellégvágott egy magot, aztán had menjen.. akkor kerülhetett bele elanor is. de nem tudom.. végülis lehet.

Több
21 éve 7 hónapja #107623 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Na, ja a mallorn magvas ládika. Abba tényleg csak egy mag volt.
De ott van az a lehetőség is, hogy Samu eszes hobbit-kertész létére ellopott egy-két elanort Lórienből, konzerválta, majd otthon elszaporította... :? :wink:

Több
21 éve 8 hónapja #107346 Írta: Rabyn
Annak nem Elanor a virága?-))
De ha nem hát akor meg voltak benne más virágmagok is csak azt nem írta le Tolkien mert ő sem tudott róla-) :twisted:

Több
21 éve 8 hónapja #107339 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
Rabyn, emlékezetem szerint egy mag volt benne, egy mallorn fáé.

Több
21 éve 8 hónapja #107317 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Megye - Hobbitok
FANTÁZIA :wink:

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
21 éve 8 hónapja #107312 Írta: Rabyn
)))
Ültettettt))
Elvégre Galadireltől kapott egy ládikót, abban meg föld volt abban meg magvak Ki tudja milyen magvak?-)) :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.565 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére