Tanulószoba

Több
17 éve 6 hónapja #324584 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Annis írta: amikor ajándékba megkapod a kidolgozott tételsorokat 4 tárgyból...

Pfff, de jó egyeseknek... :mrgreen:

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #324582 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Akkor az a vidék kontra város tétel volt inkább...

Amúgy meg lécci lécci ne szóljá be hogy hogyan írok (egyébként tudok szépn is) amikor ajándékba megkapod a kidolgozott tételsorokat 4 tárgyból... ha nem teccik írd meg magad drága :wink:
(egyébként a te gyöngybetűid valóban sokkal sokkal olvashatóbbak - két amőba között :P )

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
17 éve 6 hónapja #324559 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Jah igen tényleg. :D
Bár abban egy környezet téma van és leginkább a lakókörnyezetről szól és nem környezetvédelemről.

(OFF: Amúgy meg írj szebben. :P Mondom én. :D )

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
17 éve 6 hónapja #324558 Írta: Annis

Ecthelion írta:

Annis írta: Viszont nekem is csak vázlatos anyagom van, mert a rendes kidolgozott tételt Ecthelionnak adtam.

Hö? Nekem? Angol tételt? :D

Jaja belekukkantasz a biológia tételes füzetbe akkor elvileg abban van pár angol tétel is... (az én logikámmal nézd tehát nemtom hol van benne de nem egyértelmű helyen) ha nincs akkor most hirtelen én se tudom hol vannak...

Több
17 éve 6 hónapja #324555 Írta: Ecthelion
Ecthelion válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Annis írta: Viszont nekem is csak vázlatos anyagom van, mert a rendes kidolgozott tételt Ecthelionnak adtam.

Hö? Nekem? Angol tételt? :D

"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."

Több
17 éve 6 hónapja #324547 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Annis írta: Ha lenne scannerem valószínüleg eszembe se jutna begépelni :wink:

Viszont nekem is csak vázlatos anyagom van, mert a rendes kidolgozott tételt Ecthelionnak adtam.
Vázlatosan találtam cuccot energiáról és az időjárásról meg egy "Friends of the Earth" nevezetű tesztet amit betehetsz érdekességként mert rizsázni remekül lehet róla...

Csak azt várd meg amíg két képriportot összerakok és elküldök utána gépelek :wink:

Ráérek :D Vázlatosan is jó :D Mindenhogy :wink:

Több
17 éve 6 hónapja #324546 Írta: Annis
Ha lenne scannerem valószínüleg eszembe se jutna begépelni :wink:

Viszont nekem is csak vázlatos anyagom van, mert a rendes kidolgozott tételt Ecthelionnak adtam.
Vázlatosan találtam cuccot energiáról és az időjárásról meg egy "Friends of the Earth" nevezetű tesztet amit betehetsz érdekességként mert rizsázni remekül lehet róla...

Csak azt várd meg amíg két képriportot összerakok és elküldök utána gépelek :wink:

Több
17 éve 6 hónapja #324544 Írta: Arzeen

Annis írta:

Ethuil írta: Kedves feleim!

Véletlenül nincs valakinek gépen egy másfél tucat mondatot felölelő szövege a környezetvédelemről és az emberekről, szóval a kettejük "ntim" kapcsolatáról, angolul? Megköszönném :)

Csak nem angol tétel? :wink:

Amúgy anyagom sztem van mert nekünk is volt ez a témakör csak nincs begépelve mert ezt még hagyományosan papíron dolgoztam ki...
De ha kell és szépen nézel és ráér mondjuk még egy órát akkor begépelem neked amit megtalálok...

Hááát :D Ha netántán scan-eled, az sem rossz, és gyorsabb is, bár nem emlékszem, hogy van-e rá lehetőséged :D De ha nagyon ráérsz, akkor megköszönném :roll:

Amúgy van nekem anyagom, csak kevés, és több benne a megjegyezhetetlen szó, mint az értelem :D

Több
17 éve 6 hónapja #324543 Írta: Annis

Ethuil írta: Kedves feleim!

Véletlenül nincs valakinek gépen egy másfél tucat mondatot felölelő szövege a környezetvédelemről és az emberekről, szóval a kettejük "ntim" kapcsolatáról, angolul? Megköszönném :)

Csak nem angol tétel? :wink:

Amúgy anyagom sztem van mert nekünk is volt ez a témakör csak nincs begépelve mert ezt még hagyományosan papíron dolgoztam ki...
De ha kell és szépen nézel és ráér mondjuk még egy órát akkor begépelem neked amit megtalálok...

Több
17 éve 6 hónapja #324539 Írta: Arzeen
Kedves feleim!

Több
17 éve 6 hónapja #324247 Írta: Ben
Elég nekem az, ami havonta egyszer-kétszer jön, az is asszem a freemailes címemre amit meg alig használok. :P :D (de ez itt már OFF :P )

Több
17 éve 6 hónapja #324246 Írta: Annis
Naaaaaaaaaaaaa lécci léccci léccccííííííííí mert nekem se nagyon hiányzik... vagy lehet jelentkezni ha valakinek kell és akkor már csak az átirányítással kell bajlódni...

Több
17 éve 6 hónapja #324243 Írta: Ben
Nem, köszönöm, valahogy nem hiányzik... :lol:

Több
17 éve 6 hónapja #324242 Írta: Annis
Ahhhhhhha akkor lehet hogy én kapom a tieidet is... igazán visszavehetnéd :P

Több
17 éve 6 hónapja #324239 Írta: Ben
Annis, lekopogom (*KOPP-KOPP*), de nekem meg elvétve jön egy... :D :D

Több
17 éve 6 hónapja - 17 éve 6 hónapja #324237 Írta: Annis
Értem én... :D :wink:

Csakhát levelet ők küldtek nekem, hogy elévült a dolog stb stb (merthát a felvételi jelentkezési lapon jelöltem be hogy küldhetnek tájékoztató üzenetet és az elvileg csak a felvételi évében érvényes) és azt írták hogy amennyiben szeretném meghosszabbítani küldjek válaszlevelet...
Én kitöröltem a levelet mondván hogy hála égnek megszabadultam tőlük és azóta kapok napi kettőt - hármat a napi egy helyett...

Már helyből a levélszemét mappába van irányítva (bár féltem először megtenni nehogy aztán napi hármat - négyet is kapjak) de így is jönnek rendületlenül...

A végén még hiányozni fognak ha egyszer végre leállnak...

Több
17 éve 6 hónapja #324235 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Tanulószoba
OFF: talán az _un_subscribe-ra kéne levelet küldeni, nem a _subscribe_-ra ;)

Remélem érted :D

Our knees do not bend easily

Több
17 éve 6 hónapja #324159 Írta: Annis
Én viszont a hírlevelüktől szeretnék végre megszabadulni :P
Tavaly leérettségiztem és azóta is folyamtosan küldik az érettségis szóróanyagokat...
Miután nem vettek fel egyetemre akkor meg a kollégiumokról kaptam...

Aztán leiratkoztam a hírlevélről és azóta már napi kettőt kapok :P

Több
17 éve 6 hónapja #324156 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Ennek a FISZnek jó cuccai vannak, voltam körülbelül egy hónapja egy szóbeli érettségi felkészítő napon, bár a konkrét előadáson nem, de olcsón hozzá lehetett jutni minden jelentkezőnek egy-egy szóbeli tételeket tartalmazó könyvhöz, minden tantárgyból. Emelt szinten és középszinten is, egy könyvben van a kettő, én biológiát vettem, és azt kell, hogy mondjam, hogy csúcsszuper.

"Well, I'm back."

Több
17 éve 6 hónapja #324143 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Tanulószoba
gondoltam hasznos....Felsőoktatási hírlevél:

Nyilvános Próbaérettségi Vizsganap
Kiknek szól a Nyilvános Próbaérettségi Vizsganap?

2008-ban emelt szinten érettségizőknek

Kik állítják össze a próbaérettségi feladatsorokat?

Középiskolai tankönyvszerzők, vezető szaktanárok, akik teljes körűen ismerik a kétszintű érettségi követelményrendszerét. (A feladatsorokat abból az ismeretanyagból állítják össze, amellyel a 11-es diákoknak az év végén rendelkezniük kell.)

Mi a célja a rendezvénynek?

1. A diákok megismerjék az emelt szintű érettségi felépítését, típuskérdéseit.

2. A diákok megtudják, hogy egy évvel az érettségi előtt mit ér a tudásuk.

3. A kijavított, kiértékelt próbaérettségin keresztül visszajelzést kapjanak a diákok, hogy a felkészülés során mire kell hangsúlyt fektetniük.

4. Támpontot szolgáljon az érettségi szintjének kiválasztásában, hiszen egy emelt szintű próbaérettségi vizsga megírásával rengeteg tapasztalatot lehet szerezni.

5. A diákok valós körülmények (helyszín, felügyelőtanárok, rendelkezésre álló idő) között mérhessék le magukat

Mikor és hol lesz a Nyilvános Próbaérettségi Vizsganap?

A rendezvény 2007. május 7-én lesz (ELTE Állam-és Jogtudományi Kar – Budapest). A pontos helyszínről, kezdési időpontról a jelentkezők levélben kapnak értesítést.

Hol lehet jelentkezni a rendezvényre?

1) Jelentkezem most az alábbi regisztrációs felületen (hogy le ne maradjak a rendezvényről) :arrow: a regisztrációs felület eléréséhez szóljatok, továbbküldöm az e-mailt.

2) A 06/1 473 0769-es ügyfélszolgálati telefonszámon hétköznap 9 és 17 óra között

3) Az info@fisz.hu e-mail címen

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Több
17 éve 7 hónapja #322745 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Iiiigen, egyik szegény osztálytársamat is zaklattam vele tegnap este fél11kor msn-en, és reggelre megálmodta nekem, hogy felveszek egy pontot az egyenesen, felírok rá egy 3 egység sugarú kört, valamint egy merőleges egyenest, és a kör és a merőleges metszéspontjaival már megvan 2 párhuzamos egyenes. (És nem volt ilyen a TZ-ben. :P )

Köszönöm a segítséget Nektek is! :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 7 hónapja #322699 Írta: keshu
keshu válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Ezer bocsánat, csak már késő volt én meg olyankor hülye vagyok :oops:
Silnek van igaza, kiszámoltam és úgy meg lehet oldani :itscool:

"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"

Több
17 éve 7 hónapja #322697 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Keshu, nekem még régebben volt, de ez így nem 3 egységnyire lesz... Mondjuk kijelölsz egy pontot az egyenesen, felírod az azon átmenő, az eredetire merőleges egyenes egyenletét, meg egy 3 egységnyi sugarú kör egyenletét (ugyanezzel a középponttal), és a kettő metszéspontjain áthaladó, az eredetivel párhuzamos (azonos meredekségű) egyenesekre van szükséged szvsz. Vagy valami ilyesmi, koordinátageometriából sosem voltam túl jó, és tényleg nagyon régen nem foglalkoztam matekkal. (Lehet, hogy van olyan megoldás is, hogy csak a kört írod fel, és úgy tolod el az egyenest, hogy érintse, de ez nagyon homályosan rémlik.)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
17 éve 7 hónapja #322696 Írta: keshu
keshu válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Kincső:
4x-5y=-1 :arrow: y=4/5x+1/5

A párhuzamos egyeneseknek a meredeksége megegyezik, tehát csak a metszéspontot( 1/5) kell eltolni 3mal azaz:
:arrow: y=4/5x+16/5
:arrow: y=4/5x- 14/5

[size=9:2g9bkq1b]bár rég volt már a koordináta geo, de sztem így van[/size]

"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"

Több
17 éve 7 hónapja #322668 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Ha valaki tudna segíteni egy koordináta-geometriás példában, még ma este, azt megköszönném! :)
Íme:

Határozd meg az e: 4x - 5y = -1 egyenessel párhuzamos, tőle 3 egységnyire haladó egyenesek egyenletét!

(Megoldásmenet is elég... :) )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
17 éve 7 hónapja #322424 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: Tanulószoba
itt is ezer hála és köszönet nektek apu nevében is :D

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
17 éve 7 hónapja #322419 Írta: dorwinion
dorwinion válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Panni írta: Tudna esetleg valaki ajánlani egy olyan ingyenes programot, ami a pdf formátumot át tudja alakítani Exelben olvasható formátummá? (ha lehet linkkel együtt :oops: )

Apumnak ezen múlik, hogy megy-e hétvégén is dolgozni :(

Privi ment!

Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek... :-)

Több
17 éve 7 hónapja #322414 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Tudna esetleg valaki ajánlani egy olyan ingyenes programot, ami a pdf formátumot át tudja alakítani Exelben olvasható formátummá? (ha lehet linkkel együtt :oops: )

Apumnak ezen múlik, hogy megy-e hétvégén is dolgozni :(

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
17 éve 7 hónapja #322333 Írta: Missy
Missy válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Ben írta:

Missy írta: Cucu(fizikatanárnő) meg még élvezte is (komolyan mondom látszott a fején!!!!), hogy szivathat. :evil:

Hú, most hirtelen azt olvastam, h "még el is élvezte"... :shock: :lol: :lol: Későre jár. :D

Peredhil, hatalmasnagy UNGABUNGA! :) ))

Ben! :D :D :D Különben meg ki tudja??? Bár remélem, sőt ajánlom neki, hogy ne!!! De ahogy elnézem ezen hozzászólásod, erős a gyanúm, hogy azt a bizonyos pizsit már rég föllőtték. :arrow: Nyomás a Tollasbálba.

Peredhil: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:

Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)

Több
17 éve 7 hónapja #322331 Írta: Ben

Peredhil írta: U.I.: Ben...kövesd a példámat is menj szépen aludni. :D

Az lesz, az lesz... :D iocundemur socii, sectatores otii :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.580 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére