- Köszönetek: 4
BESZÉLGETŐS topic
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Szűrőket sokféleképpen lehet hozzáadni: pl jobb egérgomb a tiltandó elemen, és Kép/stb letiltása, de van olyan beállítási lehetőség is, hogy a Flash és a Java elemekre rakjon egy fület, amire rá lehet kattintani a tiltáshoz, lehet egyes kulcsszavakat hozzáadni (szótöredékekre is tud szűrni, még * se kell hozzá - érdemes pl ilyeneket hozzáadni, hogy keymedia, meg adverticum...), és persze meg tudja jeleníteni az oldal összes letiltható elemét is egy listában (és ha rámész egy sorra, mutatja, hogy hol van az az oldalon belül, illetve ha kép, hogy néz ki). A szűrőket persze lehet szerkeszteni is hozzáadáskor, pl érdemes kiválasztani az elem linkjéből egy jellemző részletet, és kihagyni belőle azokat a részeket, amik dinamikusan változnak (így több legyet is lehet ütni egy csapásra). És fel lehet iratkozni különböző szűrőlistákra, meg integrálni külső szűrőprogramokat, importálni/exportálni a szűrőket, stb...
Az AdBlock Plus-hoz van egy Element Hiding Helper nevű kiterjesztés is, ami pedig megkönnyíti az amúgy nehezen letiltható elemek (pl DIV, IFRAME...) tiltását.
Szemléltetésül: az Index pl nálam így néz ki [size=9:24jylqhk](jó, nem 100%-ig így: az IndaFotós képek persze látszanak, csak az olyan fajta beágyazott objektum, amit a kedvenc ScreenGrab kiterjesztésem pont nem visz, a több képből való összeillesztéssel meg nem fogok szenvedni ilyen apróság miatt, ha amúgy két kattintás az egész)[/size], a blokkolható elemek listája így , az Element Hiding Helper meg így .
Összességében egyébként még mindig ez a legjobb a különböző böngészők hasonló megoldásai közül. Az Operáé is sokat fejlődött, de annak még eléggé nehézkes a használata.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Ezen kívül meg lehet adni egy tiltólistát és egy engedélyezési listát a reklámblokkoló programoknak (gondolom az AdBlock-nak is), az egyikben felvenni azokat az URL-eket, ahonnan zavaró reklámok szoktak jönni, egy másikra meg azokat az URL-eket, amik reklámgyanúsak a program szerint, de kiváncsi vagy rájuk. Tehát, ha sikerül egy egész oldalt letiltanod, fel is tudod oldani a tiltást. Nekem például egy utazással kapcsolatos honlapon a Weather Underground időjárás-bannerei mutatják az egyes helyek pillanatnyi időjárását, de az AdBlock ezt letiltja, mert a bannerek nevében és elérési útvonalában is szerepel a "banner" szó. Ezeket tehát külön engedélyeznem kellett, hogy megjelenjenek.
(Nem, a Weather Underground-nak nincs a Megyére vonatkozó időjárás-bannere....)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ben
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 0
Alyr: Az AdBlock egy nagyon hasznos kiterjesztés firefoxhoz, le lehet vele tiltani az idegesítő reklámcsíkokat, meg ha nem vigyázol, egy egész oldalt is. Lényege asszem, h kvázi elemeire bontja az oldalt, te megnézheted ezeknek az elemeknek (img, iframe, object, stb.) a listáját, és ami nem kell, azt letiltod.
Sil: A helyzet az, hogy én a könyvjelzőim körülbelül 90%-át nem használom. Ha valamit anno elmentettem, és sürgősen kell, akkor kikeresem, de a gyakran látogatott oldalaknak egyszerűen csak beírom az url-jét a címsorba, nekem az egyszerűbb, mint kattintgatni. (Ja, meg be van rakva pár oldal, amit automatikusan betölt megnyitáskor.) Ezért örülnék neki, hogyha az ilyen egyszerlátogatott oldalakat, amit mondjuk aznap megnéztem, vissza tudjam keresni úgy, hogy elkezdem beírni az url-t és kiadja.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
A hülyeség az egészben az, hogy akinek szüksége van a ClearType-ra, az úgyis bekapcsolja a Windowsban. Akinek a Word-nél nem kell ClearType, miért akarna a böngészőn külön ilyet? A választ csak Ajtós Bill ismeri. Izé, Kapus... És ezen túl megy a Webkit böngészőmotor, mert az meg alapban még rátesz a Windows élsimítására, és nincs kikapcsolt állása, csak normál, erős, nagyon erős. Nekem meg ez a legfőbb érvem a Safari ellen (meg az, hogy igen erőszakos Opera-ellenes propagandát folytatnak - talán azért, mert az áll még a legközelebb elterjedtségben a Safarihoz).
(Amúgy annak idején még próbálkoztam OpenSUSE Linux-szal, és pontosan az utáltatta meg velem végképp, hogy ott sem lehetett kikapcsolni az élsimítást, tehát minden életlen és homályos volt. Hajlandó vagyok új oprendszereket megtanulni, új gondolkodásmódhoz hozzászokni, de a szemem világát nem adom! OpenSUSE-t meg uninstalltam, hogy belekékül... Ha véletlenül mégis Linuxra van szükségem (honlap tesztelések során), akkor LiveCD-ről indítok egy Ubuntu-t...)
- Sil
- Nem elérhető
Hmm. Akkor lehetnek még mondjuk a pluginok (nem mindegyik van a plugins mappában), vagy pl valami vírusirtó/tűzfal gond. A két gépen ugyanaz az oprendszer, és ugyanazokat a biztonsági programokat is használod?Sötét Úr írta: Sil, köszi a tippeket, de ezeken már többszörösen túl vagyok.
Tears unnumbered
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Nemtom láttam-e kiterjesztéseit, mert igen ritkán használok firefoxot. (itthon nincs is, örülök h a szüleim megtanulták az IE-t és nem rohangálnak folyton hozzám "ezmértvan" "ezt csináld meg" dolgokkal)
Ben: Az a könnyű olvasást elősegítő izécucc, amit ki lehet kapcsolni. Én rögtön telepítés és beállítgatások során kikapcsoltam, mert bár kevésbé zavarja a látást hogy elmossa a kontúrokat (vagymi) de marhára zavart.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Egyébként egy nagyon fontos érvem van még az Opera mellett: nem amerikai, hanem európai fejlesztés. Én meg igyekszem minél kevesebb amerikai dolgot használni. Mert jól megmutatom nekik
Ben: nincs véletlenül beállítva a honlapok ClearType megjelenítése* nálad? Ha van, akkor kapcsold ki, és csoda fog történni. Ha nincs, akkor nem tudom, mi lehet a gond.
Ja, és eszedbe ne jusson Webkit-motoros böngészőt használni (Safari, Konqueror), mert azokban alapban kikapcsolhatatlan a betűsimítás (anti-alias, ClearType, ki hogy hívja), és az CRT-n borzalom. LCD-ken még elmegy...
(Mielőtt valaki szóvá tenné a Safari-t, van Windowsra is...)
*ClearType ki- és bekapcsolása: Eszközök menü Internetbeállítások Speciális fül - Beállítások lista alsó nyolcadánál van egy "Multimédia" szekció, azon az utolsó kiválasztónégyzet (eggyel a "Nemzetközi" szekciócím fölött). Ha átállítod, újra kell indítani az IE-t.
- Sil
- Nem elérhető
Mert alapból használ betűsimítást, ami bizonyos monitorfajtáknál állítólag jót tesz az olvashatóságnak. Ki lehet valahogy kapcsolni, de passz, évek óta nem használom. De utánanézek.Ben írta: Ha már így szóbajött az IE7, csak nekem jeleníti meg elmosódottan (sic!) a weblapokat (értsd: a szöveget, ami nekem, mint gyengén látónak, k zavaró, mit ne mondjak...), vagy másnak is? Mondjuk nem csak emiatt nem használom, már évek óta leszoktam az IE-ről.
Szerk.: Meg is van: Eszközök/Internet beállítások/Speciális/Multimédia/"Mindig a ClearType technológiát használja" elől vedd ki a pipát.
Az új algoritmust nem lehet teljesen kiiktatni, ebben már az ún. Places van, azaz egységesen kezeli az Előzményeket és a Könyvjelzőket. Egyébként ez teljesen jól használható, csak az elején nem látszik annyira a haszna. De ahogy használod (mondjuk pár napig), igen hamar ki fognak kopni azok a linkek, amiket nem látogatsz (több szempont szerint van súlyozva, pl hogy milyen típusú link, hogyan, mikor és milyen gyakran látogattad meg). Jó ez, csak használni kell.Ben írta: * - Sil, nem tudod véletlenül, azt ki lehet iktatni vhol, hogyha a címsorba url-t írok, akkor ne kezdjen el keresni a könyvjelzők között? (arra ott a keresés bal oldalt). illetve ehhez kapcsolódóan, hogy ha már látogatott oldal url-jét kezdem el beírni, akkor hajlandó legyen megjeleníteni azt?
Egyébként van egy oldbar nevű kiterjesztés, ami visszahozza a Címsor régi (egysoros) kinézetét, és ha nagyon zavarnak a könyvjelzők, akkor van egy Hide Unvisited nevű is, ami elrejti azokat a linkeket, amiket nem látogattál meg (ez gyakorlatilag a súlyozáson változtat).
Tears unnumbered
- Ulmo
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Pont ez a bajom az SP3-mmal, mivel az XP durcás lesz ha nem frissítem ezért letöltöttem minden vacak frissítést és nemtom mi újat adhat azon kívül h elront valami beállítást és nem fog tőle működni a vindóz.
A service pakkoknak (szépen, magyarul) nem az a fő céljuk, hogy újdonságokat hozzanak, hanem a rendszer biztonsági réseit, hibáit foltozzák be. Ennyit a hatékony programozói munkáról és az alapos tesztelésről.
- Ben
- Nem elérhető
Ha már így szóbajött az IE7, csak nekem jeleníti meg elmosódottan (sic!) a weblapokat (értsd: a szöveget, ami nekem, mint gyengén látónak, k zavaró, mit ne mondjak...), vagy másnak is? Mondjuk nem csak emiatt nem használom, már évek óta leszoktam az IE-ről.
* - Sil, nem tudod véletlenül, azt ki lehet iktatni vhol, hogyha a címsorba url-t írok, akkor ne kezdjen el keresni a könyvjelzők között? (arra ott a keresés bal oldalt). illetve ehhez kapcsolódóan, hogy ha már látogatott oldal url-jét kezdem el beírni, akkor hajlandó legyen megjeleníteni azt?
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Sil
- Nem elérhető
Jó, de alapból ilyet nem csinál. Ha nem akarsz vele sokat foglalkozni (pl megnézni, hogy melyik modulra/pluginra hivatkozik), de azért szeretnéd, hogy normálisan működjön, akkor próbálj meg egy tiszta, új telepítést. (Max a könyvjelzőidet exportáld ki előtte, ha vannak. Ne csak uninstallád a Firefoxot, hanem töröld a mappáit is a Program Files-ból és a profilodat is az Application Datából, vagy ahova az oprendszeredtől függően rakja.)Sötét Úr írta: Sil, Firefoxhoz már semmiféle kiterjesztést nem használok, AVG-t meg azt se tudom, mi fán terem (csak azt, hogy mire való), de a teljesen csupasz, naprakész FF is folyton suxx.
Egyébként tesztelési célokra van egy nagyon hasznos kis kiterjesztés, a Web Developer, amit a webfejlesztők szoktak dícsérni, még az Operások/IE-sek is.
Tears unnumbered
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Alyr, az IE7-tel semmi gond nincs, ha nem vársz olyat egy böngészőtől, hogy szabványos kódot szabványos módon jelenítsen meg, stb... Ellenben érdekes módon az IE7-re optimalizált oldalak szétesnek, vagy akár nem is működnek más böngészővel, és a W3C-nek megfelelő oldalak (azaz a szabvány szerint készített oldalak) vagy csomó hibával jelennek meg (például az IE7 bizonyos elemeket, amik a képernyő jobb oldalán kellene legyenek, de még csak nem is jobbra igazítva, kitol a képernyőn kívülre), vagy egyáltalán meg sem jeleníti őket.
Bár sokáig IE-t használtam, és nem értettem miért vannak oda más bönégszőkért emberek (sőt, IE-konform oldalakat tákoltam össze, és tettem a W3C-re), mostanra az IE7 teljesen leszoktatott arról, hogy a végszükség esetének kivételével ne mást használjak. Operát, FF-ot, esetleg Safarit - csak IE-t ne kelljen! Egy előnye van az IE7-nek: letisztult, egyszerű felülete van. Igazából tartalom már nem is kell rá.
- Sil
- Nem elérhető
Ha csak ennyit irigyeltél, akkor nem sok tűzrókát láthattál még működés közben. Még az AdBlock sem tetszett, vagy nem is láttál még kiterjesztéseket? 8O (Nagyon meg tudja ám könnyíteni az ember életét. A kiterjesztések különösen rúlzanak. :itscool: )Alyr Arkhon írta: átvette az egyetlen dolgot ami miatt irigyeltem a tűzrókát ti. az egy ablakon belüli több lapot
Tears unnumbered
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Az ugyanis már egy sokhónappal ezelőtti frissítésben rátette magát az IE6ra. (mi több, elítélendő módon saját akaratból töltöttem le és tetszik mert átvette az egyetlen dolgot ami miatt irigyeltem a tűzrókát ti. az egy ablakon belüli több lapot)
Pont ez a bajom az SP3-mmal, mivel az XP durcás lesz ha nem frissítem ezért letöltöttem minden vacak frissítést és nemtom mi újat adhat azon kívül h elront valami beállítást és nem fog tőle működni a vindóz.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Sil
- Nem elérhető
Nem használsz véletlenül AVG 8-at? Egy másik fórumban ez lett a megoldás az állandó fagyásokra, merthogy alapból nem fagy, az AVG viszont feltesz egy olyan kiterjesztést, ami nem kompatibilis a Firefox-szal (ezt le kell tiltani az Eszközök / Kiegészítők / Kiterjesztések ablakban, vagy közvetlenül az AVG-ben kikapcsolni a LinkScanner modult).Sötét Úr írta: (esetleg a Firefox, de azt nem szeretem, mert állandóan fagy két gépemen is)
Ha nem ez a baja, akkor légyszi nézd meg a legközelebbi fagyáskor, melyik fájlt írja ki, hogy melyik miatt omlik össze, és szólj.
Egyébként én sem értem, mi a baj az IE7-tel, egyszerűen nem kell használni és kész.
Tears unnumbered
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
WinXP SP3, IE7: mindenki szidja szerencsétlen IE7-et, pedig nincs azzal sok baj, csak nem kell használni. Böngészésre az Opera való (esetleg a Firefox, de azt nem szeretem, mert állandóan fagy két gépemen is). És az, ha nem fut egy játék a gépen, valószínűleg legkevésbé az SP baja. Eddig legalábbis azt tapasztaltam, hogy a Windows magától veszít el ilyen képességeket (addig szemetel maga alá, pl. a registrybe, amíg elfogyasztja az erőforrásait), és az SP-k inkább segíteni szoktak ezen. Én úgy vagyok vele (ezek, meg a tapasztalataim alapján), hogy ha már hajlandó frissíteni magát a Windows, akkor tegye. (Eredeti Windows, Valódi Előny suxxx, ha nem tiszta valami...)
- Nessa
- Nem elérhető
Szerintem a többi 30 ember is értékelni fogja az ötleteket, mivel mindenki hasonló problémákkal küzd... De hát végülis ilyen a sportolás.
Bírom, mikor hülyének néznek, hogy 5 napon keresztül napi 7 órában szadiznak minket végkimerülésig mindennel, és mi ezért még fizetünk is
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Aeglos
- Nem elérhető
Nessa írta: Lenne 1 kérdésem, jelenleg elég fontos a dolog...
Nem tud valaki véletlenül valami olyan módszert amivel megszüntethezném vagy legalábbis csökkenthetném az izomlázam?
Ezen a héten ritmikus gimnasztika edzőtáborunk van, és már hétfőn úgy kikészítettek minket, hogy másnap alig bírtunk megmozdulni. Márpedig ugye nekünk elég fontos lenne a hajlékonyság és különben is elég sz*r érzés, hogy egy lépcsőn nem tudok normálisan lemenni, nemhogy mondjuk spárgázni
Már írtak előttem néhány jól használható tippet.
Az én javaslatom:
kend be sportkrémmel, a gyógyszertárban számtalan kencefice van izomlázra.
nyújts rá az izomra (óvatosan), az sokat segít.
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Meg masszírozzátok le egymást.
És kálcium
Meg sok K vitamin, ha az emlékeim nem csalnak, azaz sok banán
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
1. ugyanazon izmok mozgatása, amelyek izomlázasak
2. kálcium, kálcium, kálcium. esetleg magnéziummal kiegészítve, de mindenképpen kálcium.
"Well, I'm back."
- Nessa
- Nem elérhető
Nem tud valaki véletlenül valami olyan módszert amivel megszüntethezném vagy legalábbis csökkenthetném az izomlázam?
Ezen a héten ritmikus gimnasztika edzőtáborunk van, és már hétfőn úgy kikészítettek minket, hogy másnap alig bírtunk megmozdulni. Márpedig ugye nekünk elég fontos lenne a hajlékonyság és különben is elég sz*r érzés, hogy egy lépcsőn nem tudok normálisan lemenni, nemhogy mondjuk spárgázni
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Kar_sa
- Nem elérhető
Monkey Islandhez pedig szerény személyem a ScummVM nevű csodát ajánlja.Ulmo írta: A régi DOS-os játékok futtatásához ajánlom a DosBox-ot, nekem fut vele a Civ, a Railroad Tycoon, Transport Tycoon, Monkey Island, Panzer General 1, stb.
Kārātārānen a áirâë...
- Ulmo
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Tök más téma: Akarjak én a gépemre Win XP ServicePack 3-mat?
Kissé gyanakvó vagyok mert utóbbi időben inkább mintha lefele építenék az XP-t. (pl nem fut rajta a Panzer General 1 játék, pedig régen még ment)
Ha egyszer újratelepíted az SP2-es XP-t, kb egy fél napig csak a szükséges frissítéseket fogja neked töltögetni (már ha nem tiltod le az automatikus frissítést). Az SP3 minden ilyen frissítést tartalmaz. Nem, IE7-et nem (update: most pakolta fel nekem a SP3-at az SP2-re, és nem volt benne IE7), de használhatsz helyette egy rakat másik böngészőt.
A régi DOS-os játékok futtatásához ajánlom a DosBox-ot, nekem fut vele a Civ, a Railroad Tycoon, Transport Tycoon, Monkey Island, Panzer General 1, stb.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Ne akarj. Csak IE7-tel megy. Azt pedig, hidd el nekem, nem akarod...Alyr Arkhon írta: Tök más téma: Akarjak én a gépemre Win XP ServicePack 3-mat?
Kissé gyanakvó vagyok mert utóbbi időben inkább mintha lefele építenék az XP-t. (pl nem fut rajta a Panzer General 1 játék, pedig régen még ment)
Kārātārānen a áirâë...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
"Google (& Wikipédia) Is Your Friend" - angol író, aki a fantasy paródiáival és a gyerekkönyveivel zúz. Leginkább a Korongvilág sorozata ismert, de van pár nagyon jó cucca ezen kívül is, például a Good Omens (Elveszett Próféciák címmel jelent meg, de létezik egy unofficial fordítása Istenijó előjelek címmel is. Ezt Neil Gaimannal közösen írta. Mellesleg másik nagy sikere a Truckers - Diggers - Wings (Sofőrök) trilógia, amiből a BBC sorozatot is készített. Más könyveit is megfilmesítették, de ez nem biztos, hogy jó ötlet volt, mert a humora inkább verbális, illetve filozófiai jellegű, elég lehetetlen képi humorra átültetni.Peredhil/Phoenix írta: Mi vagy Ki az a Pratchett?
Amúgy, kinézetre meg tisztára Bombadil Toma. Legalábbis a Tolkien-filmben, ahol ő is beszél Tolkien hatásáról egyszer-kétszer. Érdekes módon a neten nem sikerült olyan képet találnom róla, amin ez igazán jól érvényesülne (a filmben a viselkedése kiegészíti a látvány megalapozta Bombadil-feelinget), de azért itt van egy, amin sejthető, miről beszélek:
<center> </center>
- Peredhil/Phoenix
- Nem elérhető
Peredhil - Thor
"Eladom az Internet teljes másolatát 5689 db DVD-n (vagy 2 DVD-n pornó nélkül)."
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Ulmo
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: Mi a véleményetek arról: nem lenne jó a Vegyes-ben egy-egy Pratchett illetve Gaiman topik? Mostanában egyre többektől hallom, hogy mennyire kedvelik ezt a két szerzőt, és ha már HP meg hasolnók lehetnek, talán érdemes lenne ilyeneket is nyitni.
Aki szerint jó lenne ilyen, és látogatná, az (és e témában csak az) jelezzen itt, hogy lássuk, érdemes-e Ulmót megfűzni topiknyitásra
A szabályok ismertek, próbálkozni lehet.
Kar'sa: értem a tréfát, de nem szeretem...
Az iskolai témával nem lehetne átvonulni a Tanulószoba topicba? Nem utasítás, csak javaslat. Oda jobban illik.
- Rabyn
- Nem elérhető
Nekem sincsen nyelvvizsgám még is egyetemre járok. Persze a diplomához kell nyelvvizsga, de azon kívül nagyjából úgy is azt nézik mennyire beszélsz és nem azt, hogy milyen a papírod.
Szerintem döntsd el most, hogy mi a fontosabb, az, hogy két nyelvből legyen egy nyelvvizsgád, vagy, hogy a zenével foglalkozhass profibb szinten. Nyelvvizsgát bármikor lehet tenni, nyelvet bármikor, bárhol lehet tanulni, de zenét nem.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."