- Köszönetek: 0
Díjak
- Esgal
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
amúgy valaki tudja, miért nem volt ott Viggo az átadáson? Én nem néztem, de anyám belekukkantott, és azóta ezen rágja a fülem, hogy mért. Amennyiben persze tényleg távol volt...
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Lara
- Nem elérhető
Reggel fél 6-kor keltem fel(tehát nagyon korán),ami nem szokott előfordulni .Biztos tudat alatt halálra izgultam magam.Lehet hogy pont akkor kaptak meg egy Oscart?
:dance:
I make my own luck.
- Robert B
- Nem elérhető
kovacstimi írta: Hát, én is két éve mondogatom, hogy majd a harmadik résznél fogják az egész trilógiát díjazni, dde nem nagyon hitt nekem senki....
Aztán mégis!!!!!!!
Egyébként pedig: az Oscart valóban nem kell túlmisztifikálni, de azért jó érzés, hogy a fantasztikus közönségsiker mellett végre a kritikusok is elismerték!!! És itt nem csak az Oscarra gondolok (ami tkp. nem is kritikusok által adott díj ) hanem a többi jelentős díjra is, amit összeszedett!
Szvsz ezek az emberek nagyon megérdemelték, hogy azt a hétéves munkát, amit ebbe a csodás trilógiába öltek, végre díjazzák!!!! Ez a fanatizmus azért páratlan Hollywoodban.......
[size=9:3vcfdlqr]És ha már ott tartunk, hogy minek lehetett volna nyernie a ROTK helyett, akkor szerintem nem a Master and Commandernek, az egy jól megcsinált iparosmunka, szép, látványos, jó színészi játékkal, de semmi extra ; hanem a Mistic Rivernek, ami az utóbbi évek egyik legkülönösebb és legjobb drámai alkotása. [/size]
Én éjszaka végignéztem a díjátadót, jó sok kávéval és tövig rágott körmökkel, folyamatosan kapta a díjakat, és én el se mertem hinni, a fordulópont a hetedik díj volt (a vágásért) ott valahogy már tudtam, hogy nincs megállás!!!!! Mindenesetre jó kis éjszaka volt!
Azért az durva volt, hogy mekkora a különbség ezek közt a kedves, szerény, egyszerű új-zélandi emberkék és az elszállt hollywoodi sztárok között!!!!! És jó, hogy megmutatták a világnak, hogy lehet jó és sikeres filmet készíteni Hollywoodon kívül is.
Hát, száz szónak is egy a vége: GRATULA PJ!!!!!!!!! :hello:
Nem akarlak elkeseríteni, de A gyűrűk ura trilógia a szépen elkészített iparos munka (-semmi extra), nem a M&C. Sajnos nincs mit tenni, ugyanis ez a helyzet. PJ-ék nagyon szépen feldolgoztak egy irodalmi eposzt, amit szinte mindvégig a könyvhöz és az ábrázoló művészek festményeihez igazítottak. Semmi merész elrugaszkodás, belülről kiragadott történeti száll, karakter nincs a filmben. Egy az egyben megfilmesítették a könyvet. Azzal meg ne jöjjön senki, hogy megváltoztatott egy csomó mindent, mert a történet menetén, mondanivalóján, végkifejletén nem változtattak ezek a kisebb elrugaszkodások semmit. A filmben benne van az összes jelentős karakter, hellyszín, történés. Nincs semmi változtatás. Nem volt egyetlen egy nagyon kiemelkedő színészi teljesítmény sem (az nem kiemelkedő, hogy valaki teljesen magáévá teszi a karaktert). Persze maga a cselekmény sem engedte, hogy bármelyik színésznek kijöhessen az igazi tehetsége. A film rendezés szempontjából sem a legnagyobb. Nem rossz, de látszik rajta, hogy inkább egy profi szakember PJ, mint művész. A film valódi sikerét az újító technikai bravúrok, megoldások hozták meg. Ha nem ilyen látványos a film, akkor ma senki sem beszélne róla.
A M&C meg egy mesteri rendezésssel, csodás operatőri munkával és nagyon jó színészi teljesítménnyel megáldott film. A története csodálatosan emberi. Rengeteg merész ötlet van benne. Művészi értelemben lekörözii a LOTR-et (a Mistic Riverről nem is beszélve).
BOCS AZ OFFÉRT!
The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
- Prérifarkas
- Nem elérhető
csak gratulálni tudok hozzá!
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Ilweran
- Nem elérhető
Aztán mégis!!!!!!!
Egyébként pedig: az Oscart valóban nem kell túlmisztifikálni, de azért jó érzés, hogy a fantasztikus közönségsiker mellett végre a kritikusok is elismerték!!! És itt nem csak az Oscarra gondolok (ami tkp. nem is kritikusok által adott díj ) hanem a többi jelentős díjra is, amit összeszedett!
Szvsz ezek az emberek nagyon megérdemelték, hogy azt a hétéves munkát, amit ebbe a csodás trilógiába öltek, végre díjazzák!!!! Ez a fanatizmus azért páratlan Hollywoodban.......
[size=9:1eaim2qo]És ha már ott tartunk, hogy minek lehetett volna nyernie a ROTK helyett, akkor szerintem nem a Master and Commandernek, az egy jól megcsinált iparosmunka, szép, látványos, jó színészi játékkal, de semmi extra ; hanem a Mistic Rivernek, ami az utóbbi évek egyik legkülönösebb és legjobb drámai alkotása. [/size]
Én éjszaka végignéztem a díjátadót, jó sok kávéval és tövig rágott körmökkel, folyamatosan kapta a díjakat, és én el se mertem hinni, a fordulópont a hetedik díj volt (a vágásért) ott valahogy már tudtam, hogy nincs megállás!!!!! Mindenesetre jó kis éjszaka volt!
Azért az durva volt, hogy mekkora a különbség ezek közt a kedves, szerény, egyszerű új-zélandi emberkék és az elszállt hollywoodi sztárok között!!!!! És jó, hogy megmutatták a világnak, hogy lehet jó és sikeres filmet készíteni Hollywoodon kívül is.
Hát, száz szónak is egy a vége: GRATULA PJ!!!!!!!!! :hello:
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Timona
- Nem elérhető
www.fantasyplanet.cz/gfx/picture ... 551687.jpg
www.fantasyplanet.cz/gfx/picture ... 554897.jpg
www.fantasyplanet.cz/gfx/picture ... 461387.jpg
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Áfonya
- Nem elérhető
- Enia
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Artemisz
- Nem elérhető
- Jocii
- Nem elérhető
Nagyon meglepödtem az eredményen , hisz ezt még csak 2 filmnek sikerült megtenni, és álmomba nem gondoltam volna , hogy maximálist hoz ki . Azaz 11-ből 11.
Viszont a filmes szakemberek már előre megmondták , hogy a harmadik rész után sok díjat fog kapni.
Remélem ezután a sok GYU-t ocsárló ember talán megváltoztatja a véleményét , mert azért 11 Oscar mond valamit .
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Réz András: "A zsűri nem tudta elsőre, mekkora siker lesz a trilógia, így az előző műveket figyelmen kívül hagyták. A diadalmenet láttán, egyszerre öntötték a díjakat a filmre."
Jancsó Miklós: "Nekem is nagyon tetszett a Gyűrűk Ura 3. része. Ezt a filmet egyaránt élvezik gyerekek és felnőttek, ez pedig nagy dolog. Fantasztikus technikai bravurral készült, és manapság ezt díjjazzák az Oscart osztók. Egyébként a technika nem ment az álom rovására. Az álom pedig magával ragadja a nézőket."
- Orsie
- Nem elérhető
Én élőben néztem végig, hol az HBO-n, hol a Pro7en, mert ott nem volt alámondás, hanem ment az egész angolul...
Amikor sorra nyerte egymás után a díjakat, azt gondoltam, hogy biztos nem vihet el mindent, még akkor sem, ha olyan jó lenne! (7-8 díjban reménykedtem, illetve többen is de nem mertem többet mondani) És végül mégis elvitte mind a 11-et!
Szerintem megérdemelte mind a 11-et! Nem azért, mert elfogult vagyok. A filmnek vannak hibái, de amit PJ és az egész csapat tett, az hihetetlen, a rengeteg munka, a másfél éves forgatás, a 3 rész egyszerre, a színészek, a kaszkadőrök, a trükkök, a WETA, a zene... nem is sorolom tovább. Valószínűleg nem akarták rögtön az első két résznél elhalmozni őket, meg tuti a rajongók nyomása is közrejátszott, de végre tarolt a Gyűrűk Ura! Ez a sok Oscar szerintem mind3 résznek szólt, mert együtt egység az egész!
És nagyon jó, hogy végre egy fantasy film is ekkorát tudott tarolni, és hogy ezzel rekordot döntött, 17 Oscarja van összesen, ami még a Titanicnak sem volt!
Úgyhogy GRATULA!!! :evil3: :dance: :cheers: :cheers: :up: :bounce: :bounce: :hello: :hello: :itscool: :itscool: :cheers: :cheers: :up: :dance: :evil3:
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Áfonya
- Nem elérhető
Angolul tudók előnyben!
Jah, a dal pedig A muzsika hangjából a My Favourite Things (by Julie Andrews). Thx, Pók!
---
Hobbits with feet big and hairy and smelly
And more epic battles than Cress and Manally (sic?) (-> ez fogalmam sincs, micsoda)
Ian and Viggo, a queen and some kings
And this is the gang in the Lord of the Rings!
Frodo and Sam on a mystical planet
then Sméagol pops out like the right boob of Janet ( )
Britney and J. Lo both wanted their flings -
They thought it was called the Return of the Rings! (:tongue:)
Liffy and socky some pills and P.O.T.
Moonshine and prickling from Truman capody (-> ezek vmi hallucinogének lehetnek )
JRR Tolkien was taking these things
When he conceived the Lord of The Rings!
Peter Jackson! Made this trilo
He sure got it right -
I loved every frame of the Lord of the Rings,
so I downloaded it last night... all night...all night! - it's so damn LONG!
---
:itscool:
És még egy, szinten ugyanerre a dallamra - ezt már rajongók írták, de ez is tuti.
Kiwis with Oscars and hobbits all crying
Tolkien the victor and PJ just flying
Open the envelope: "Lord of the Rings!"
Those were a few of my favourite things
Jackson and Rygiel, Taylor and Osborne
Dom, Lij and Ian and Billy and Sean
All of those film makers, treated like kings
That was just one of my favourite things
Costumes and art design, shots done by Weta
Music and screenplay and then best director
When it won best film they all were on wings
That was the best of my favourite things
When the losers
Look dejected
When they say they were had
I simply remember my favourite things
And then I don't feel so bad!
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Toma gazda
- Nem elérhető
mert itt tetőzik minden!
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Aldarion
- Nem elérhető
Egyébként én is furcsállom ezt a hirtelen ugrást... Miért kapott például a TTT csak kettőt? Szvsz ez a film nem volt sokkal jobb mint az előző kettő.
De azért örülök a 11 Oscarnak :hello:
Más lett a világ
- Suhifarok
- Nem elérhető
Morgul írta: Én például csak azért vagyok a filmek nagy rajongója és híve, mert a kedvenc könyvem alapján készült. Egyébként láttam már sokkal jobb filmeket is. Na megyek felcsatolom a fehér fás pajzsomat, hogy álljam a kőzuhatagot....
Öhm...talán nem is kell leírnom, hogy ezzel teljes mértékben egyetértek. Jobb lesz, ha én is menekülök a kőzápor elöl?
- Artemisz
- Nem elérhető
És a belefektetett temérdek munka mindenképpen indokolja a sok elismerést, ha más nem is.
Az emberek anyagiasak. Ha vkinek ez jelenti a munkája elismerését, ami a világ számára: egy féligarany szobrocska, ne ítéljük el! Madame Curie-n kívül nem sok ilyen fakír lélek volt, aki képes volt csupán az eszmei és szellemi elégedettségből erőt meríteni..
Bocs az OFFért..
Egyébként szvsz a Titanic is sokkal inkább monumentális film, mint jó..
A Ben-HUrt pedig éppen azért gyűlölöm, mert a kedvenc könyvem alapján készült, és szvsz RÉMES!! Erről ennyit..
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Robert B
- Nem elérhető
Gyémánt_Hajnal írta: Éjjel azt álmodtam, hogy ott vagyok a gálán, mert valami miatt mégiscsak el tudtam menni, de az emberek nyüzsögtek, és nekem valami miatt kikellett mennem, de mikor visszajöttem, hallottam az ujjongásokat és a ricsajt, a tapsot, és tudtam, megkapták az Oscart....
Igaz az álom...
De az ő álmuk az igazabb, ámbár kérdezik, mikor ébrednek majd fel...
Reggel már írtam, de most csak azt tudom írni:
A világ 7 csodája mellé megalkották mégegyszer a világ 8. csodáját, mert egyszer már megtette Tolkien, de PJék így most újrateremtettek mindent.... mintha csak a világ újrateremtésének lehettünk volna tanúi.
Ennyire azért nem kell túlmisztifikálni egy filmakadémiai elismerést. Nincs ekkora jelentősége. A gyűrűk ura trilógia egy csodálatos film, de közel sem a legjobb és legművészíbb film. Én például személy szerint a Kapitány és katonát, mint filmet jobbnak tartom a LOTR-nál. Örültem volna neki, ha nem hanyagolták volna el ennyire, mert művészi értelemben sokkal kifinomultabb. Persze nagyon örülök PJ-ék sikerének, de úgy gondolom, hogy sikerükben sokkal több dolog közrejátszott, mint a művészeti megvalósítás és a mondanivaló (1 milliárd dolláros kasszasiker, rajongói és média nyomás, a trilógia és a vele járó munka szakmai elismerése, a könyv óriási méretű kultusza stb.). Én például csak azért vagyok a filmek nagy rajongója és híve, mert a kedvenc könyvem alapján készült. Egyébként láttam már sokkal jobb filmeket is. Na megyek felcsatolom a fehér fás pajzsomat, hogy álljam a kőzuhatagot....
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
- Timona
- Nem elérhető
- Haebrethilien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Elveszett, örökre - mondta -, s most minden sötét és üres."
- Timona
- Nem elérhető
Gyémánt_Hajnal írta: A világ 7 csodája mellé megalkották mégegyszer a világ 8. csodáját, mert egyszer már megtette Tolkien, de PJék így most újrateremtettek mindent.... mintha csak a világ újrateremtésének lehettünk volna tanúi.
Ezt nagyon szépen mondtad és teljesen egyetértek!!! :up:
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Igaz az álom...
De az ő álmuk az igazabb, ámbár kérdezik, mikor ébrednek majd fel...
Reggel már írtam, de most csak azt tudom írni:
A világ 7 csodája mellé megalkották mégegyszer a világ 8. csodáját, mert egyszer már megtette Tolkien, de PJék így most újrateremtettek mindent.... mintha csak a világ újrateremtésének lehettünk volna tanúi.
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Lilah
- Nem elérhető
- .Elessar király.
- Nem elérhető
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Arelenwen
- Nem elérhető
:dance: :hello: :dance: :hello: :cheers: :cheers: :up: :itscool:
Reggel a neten néztem meg, és majdnem eldobtam az agyam a sokktól :eek2: , az örömtől :hello: ,meg a meghatottságtól :crying: !!
(Még bátyám is örült, és megbocsátotta,h ez a FILM győzte le a Karib-tenger kalózait!)
Egyébként tegnap este az a merész gondolat villant át az agyamon,h mi lenne,ha mindet megnyerné, de gyorsan elhessegettem magamtól ezt a túlzott optimista ötletet - és tessék!!!!!!
- Robert B
- Nem elérhető
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Nilraen
- Nem elérhető
Én csak a suliban tudtam meg...(bár nem akartam)-mert ma este 9kor lesz egy vágott változat és ott akartam megtudni.De hát mostmár mindegy,mert tudom.Jaaaj.Emberek én olyan boldog vagyok!!!
Először nem hittem el,hogy annyit kapott,10szer kérdeztem vissza,és vagy 8 embertől kérdeztem meg mire meggyőztek!!Aztán úgy vigyorogtam egész nap!
Csak ennyit tudok mondani:
VAN IGAZSÁG A FÖLDÖN,IMÁDOK MINDENKIT,ÉS ÖRÖK HÁLÁM P.J-ÉKNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11!!!!!!! Fel tudjátok ezt fogni???Mert Én nem nagyon.
Ja És Tinúviel!Tinúviel! nevében is jöttem örülni...
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."