- Köszönetek: 0
Tolkien Születésnap 2007 szervezése
- Timona
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
A pontatlan időpontok miatt tényleg én vagyok a ludas, mert nem küldtem át, de csak azért, mert a Játszóház foglalkozásainál sem lett még eldöntve, hogy egész nap menjen mind vagy időközönként változzon, ami pusztán az anyagiakon múlik, hogy mennyi hullámpapírt tudok bevásárolni a keretből...
Akkor Nóli és Newra (vagyis a harisnyavirág és a gyöngyfűzés cseréljen helyet) időpontilag és akkor mindenki elégedett lesz, remélem
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- gillz
- Nem elérhető
Tánc topicban vagy Idhrennél jelentkezzenek az önfeláldozó felajánlók thx.
need more brainz. yourz. now.
- gillz
- Nem elérhető
no mindegy, azért beírnám a felsorolásomat:
19:00 - Tánc: Regardez! - egy senki Tolkien udvarában
Egy Tolkieni ihletésű kampány-paródia, a Gyűrűk Urában szereplő népek és a Tánc kapcsolata.
19:10 - Gondolin (színdarab részlet)
Az MTT tagjai már régóta dolgoznak az utolsó nolda királyság végnapjaiban játszódó egész estés előadáson. Az este összejött, az egész nem - most ebből a nagy műből kerül bemutatásra néhány részlet.
19:30 - Táncok az Óidőkből
Valinor tünde-hölgyei táncaikat magától Nessától tanulták, és romlatlanul táncolják a soha nem hervadó zöld pázsiton. Az MTT táncosai nem pázsiton, a romlatlanságban sem lehetünk biztosak - viszont az ihlet ugyanonnan jött.
19:40 - Fornost bukása (tragédia egy felvonásban)
Harmadkor, Arnor végnapjai. Az ismeretlen gonosszal szemben a királyt és az utolsó várat védői szívének tisztasága megvédi – a többi néma csend.
20:10 - Irodalmi Pályázat eredményhirdetése
20:15 - Earendil utazása (trailer)
Magáért beszél, tényleg. Nem, nem vettünk jogokat. Nem film, trailer.
20:25 - ♫┬§╚[ä˘- humoros jelenet
A cím és a tartalom is szuperkódolt és szigorúan titkos.
20:30 - Hobbit Dalárda
"Jöttek, láttak, ettek. … énekeltek… … ettek.” A Hobbit fogadó kozmopolita közönsége megfelelő mennyiségű hobbit-sör elfogyasztása után alkalmasnak véli magát arra, hogy a nagyközönségnek is bemutassa azt, amit ők Középfölde dalainak gondolnak…
Majd még beérkeznek a további táncok, így még lehet kombinálni, de szvsz sokkal hosszabb nem lesz, mert még így is rászámoltam plusz időket a műsorokhoz.
(ha magyarázat kell, h mért ez a sorrend: a nyitás az a toborzótánc, témájában is. utána a "komoly-blokk", aztán a humorosabb felszabadultabb részleg, felvezésként a koccintáshoz.)
- dorwinion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kincső (Thilanna) írta:
dorwinion írta: Picikét más: a sajtónak milyen képet lehetne adni pl. egy korábbi LEP-ről? A kapcsolatom várakozik türelmesen, de ma már kedd van...
[size=9:pwax512h]Pók, hol vagy?! :look: [/size]
klikk
Elvileg "Tolkien Születésnapk"ra állítottam a kategóriát.
Egy illetékes elvtárs kiválaszt belőlük 3 darabot amit elküldhetek, vagy rám van bízva?
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Kincső
- Nem elérhető
Ankalimon írta: Befőttes üvegekre lehet középföldi (tünde, gondori, rohani) motívumokat festeni, melyekből így szép mécsestartókká válnak,
"mécsestartókká" helyett "mécsestartók", és pont a végére, nem vessző.
De sztem tök jó lenne, ha vki (pl Melian) tényleg átnézné az egészet [size=9:1z7qdigv](megtenném én is, ha ráérnék )[/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Melian
- Nem elérhető
Kukackodni lehet...?Ankalimon írta: Játszóház
Ide elsősorban a kicsiket és szüleiket várjuk, őket szeretnénk játékos formában beavatni Középfölde szépségeibe.
10:00-18:00 Tündefül készítés
A szépek népének jellegzetessége a hegyes fül. Most mindenki készíthet magának ilyent.
10:00-18:00 Címeres pajzskészítés
Hullámpapír forma, és színes festék: pajzs valódi tünde címerrel.
10:00-18:00 Színezők
Különféle, a Gyűrű Urából már jól ismert motívumokat és figurákat lehet kiszínezni.
10:00-11:00 és 14:00-15:00 Meseolvasás
A hobbit, A Gyűrűk Ura és A Szilmarilok legszebb, legkedvesebb történetei kicsiknek
11:00-12:00 és 15:00-16:00 Arcfestés
Rejtélyes és szépséges tünde akarsz lenni? Vagy elszánt ork? 10 perc és a szüleid sem ismernek rád.
12:00-13:00 és 16:00-17:00 Hajfonat készítés
A tündék hosszú élete során kifejlődő hibátlan hajzuhatagok kezelésére különleges hajfonás-technikákat alkalmaznak. Kipróbálhatod te is.
13:00-14:00 és 17:00-18:00 Lufi hajtogatás
Szeretnél emléket hazavinni amely emlékeztet erre a napra? ha szemfüles vagy, kaphatsz vékony lufiból hajtogatott figurákat.
Nem ilyent, hanem ilyet
Hullámpapír forma, és színes festék - itt meg nem kell vessző az és előtt...
Tüzetesebben most nincs időm átnézni, de ha elküldöd priviben, szívesen átrágom magam rajta... :heu:
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Kincső
- Nem elérhető
dorwinion írta: Picikét más: a sajtónak milyen képet lehetne adni pl. egy korábbi LEP-ről? A kapcsolatom várakozik türelmesen, de ma már kedd van...
[size=9:18wu3uwc]Pók, hol vagy?! :look: [/size]
klikk
Elvileg "Tolkien Születésnapk"ra állítottam a kategóriát.
- dorwinion
- Nem elérhető
[size=9:1g62xk2i]Pók, hol vagy?! :look: [/size]
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
gillz írta: Ankalimon: ööö... neked más forrásból is vannak infóid, mint nekem? meg nem baj, ha átszerkeszted a sorrendet, mert olyan katasztrofálisnak véled az én verziómat, de akkor szólj, h ne az általam kitalált és ismert sorrend alapján tájékoztassam a fellépőket Hm, meg szvsz nem szerencsés a humoros előadások és programpontok utánra rakni a Fornostot, mert azért annyira nem bízom magunkban, h úgy is hozzuk a komor hangulatot - ha koccintáshoz felvezetés, akkor azért jobb a vidámkodás a végére.
holnap kapom meg pontosan, h milyen táncok lesznek és hány darab lesz belőlük.
Mint lemértük, a Gondolin 25 perces lesz, a titkos előadás pedig (ha ez még az, amit én terveztem) olyan 5 perc. A táncok max 5 percesek, de annál rövidebbek inkább. a tréler asszem összesen 10 perc. És szvsz nyugodtan le lehet írni, h Earendil utazása, merthogy az lesz. A Dalárda is inkább a 10 perchez közelít. De holnap végre lemérjük.
Nem nincs más információm...
A kapott lista inkább felsorolásnak tűnt, mint sorrendnek, ezért gondoltam, hogy megpróbálom értelmes sorrendbe rakni. De ebben én nem akarok dönteni, ezért nyugodtan szerkesszétek át kedvetek szerint azt a listát, amit csináltam...
ja igen, a koccintás kimaradt, azt még majd beleírom
- Leguanember
- Nem elérhető
Ankalimon írta: Hobbit fogadó
A Hobbit Fogadó Középfölde közismerten legvidámabb, leggondtalanabb zugának, a Megyének híres kocsmáit idézi. Az étlapon a Szabad népek mindegyikének kedvencei megtalálhatók. Az étel- és italfogyasztás hobbitokhoz méltó fesztelen hangulatát műsorok emelik.
10:00-19:00 Étel és ital árusítás
Tünde, törp, hobbit és dúnadán étkek, különleges italok.
10:00 - 14:00 Gyűrűk Ura játékok
Szerepjáték és kártyajáték bemutató, illetve vállalkozó kedvűeknek verseny.
14:00 - 17:00 „Nagy mítoszok kis helyen”
Daltanulás (a dán Tolkien Ensemble által hiteles hangulatúan megzenésített versek A Gyűrűk Urából). Közben bábszínház a Szilmarilok történeteiből (14, 15 és 16 órakor)
17:00 - 19:00 Szabad Népek Mulatsága
Élőzene és táncház, hobbit mulatság, közben élő szerepjáték
A bábszínházat 11, 13 és 15 órára kérném, fel tudunk települni a kézművesekhez (sőt, kérték is), vagy akár a piactérre, ha a fogadóban szerepjáték zajlik. Ismételni tudunk délben és kettőkor, ha szükség és kedv van rá. Fél négykor én illa berek, nádak-erek, eltűnök.
A dalárdát viszem, ha ott vagyok, egy-egy dal belefér napközben, délutánra csak a kottákat, szöveget tudom otthagyni.
Köszönöm a megértést.
Jah, további fejlemények:
Petőfi rádióban lesz szó a rendezvényről (is), csütörtökön vagy pénteken, majd pontosítom.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Igen, mert én egyszer egy olyan infót kaptam, hogy a daltanítás az délelőtt lesz...Kincső (Thilanna) írta: Olosta így pont ütközik a harisnyavirág a dalárdával. (Amúgy komoly, hogy 3 órán át fogunk daltanítani?! 8O mer' elég kevés dal van... )
Ankalimon, küldtem privit h. az előadásokból sztem mi nem olyan hosszú mint írtad.
Gandalf, állítólag lesz konferálás közben, h. legyen idő öltözni. Meg azzal is lehet számolni, h. ha vki csak az x-edik jelenetben szerepel, akkor azalatt átöltözik...
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Olosta
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: Olosta így pont ütközik a harisnyavirág a dalárdával.
Akkor helyet cserél valamelyik másik foglalkozással. Nem gáz.
Én csak az általam javasol időpontokhoz ragaszkodok, az hogy mikor melyik foglalkozás van, teljesen mindegy.
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Kincső
- Nem elérhető
Ankalimon, küldtem privit h. az előadásokból sztem mi nem olyan hosszú mint írtad.
Gandalf, állítólag lesz konferálás közben, h. legyen idő öltözni. Meg azzal is lehet számolni, h. ha vki csak az x-edik jelenetben szerepel, akkor azalatt átöltözik...
- gillz
- Nem elérhető
holnap kapom meg pontosan, h milyen táncok lesznek és hány darab lesz belőlük.
Mint lemértük, a Gondolin 25 perces lesz, a titkos előadás pedig (ha ez még az, amit én terveztem) olyan 5 perc. A táncok max 5 percesek, de annál rövidebbek inkább. a tréler asszem összesen 10 perc. És szvsz nyugodtan le lehet írni, h Earendil utazása, merthogy az lesz. A Dalárda is inkább a 10 perchez közelít. De holnap végre lemérjük.
- Gandalf
- Nem elérhető
(Jelmezek a Gandalf-rezidencián, csütörtökön a főpróbára hozom őket, de öveket mindenki hozzon magával, mert azokkal nem állunk túl jól! Ja, és a biztonság kedvéért biztosítótűket is!)
- Olosta
- Nem elérhető
Ankalimon írta:
Olosta írta:
Ankalimon írta: Kézműves kuckó
A korábbi rendezvényeink egyik nagy sikerű programpontja volt a különböző kézműves dísztárgyak készítése, amelyeket középföldi mítoszok hangulatát idéző motívumokkal díszíthetnek a vállalkozók. Az alkotások hitelességét az MTT szakértőinek útmutatásai és az előre elkészített minták biztosítják.
10:00-18:00 Tünde címer tervezés
A középföldi népek címerei nagyrészt a valinori eredetű tünde heraldikára épülnek. Ebbe a különleges formanyelvbe nyerhetnek betekintést a látogatók, és maguk is elkészíthetik saját címerüket. (A heraldika szabályait ismertető előadás 10, 12, 14 és 16 órakor.)
10:00-18:00 üvegfestés
Befőttes üvegekre lehet középföldi (tünde, gondori, rohani) motívumokat festeni, melyekből így szép mécsestartókká válnak,
10:00-18:00 - Harisnyavirág
Hétköznapi színes harisnyából és drótból gyönyörű, Valinor, Númenor és az érintetlen Beleriand mezőit idéző virágok készíthetőek.
10:00-18:00 gyöngyfűzés
A Gyűrűk Ura világát idéző különféle ékszereket, figurákat lehet készíteni színes gyöngyökből
10:00-18:00 bőrözés
Kisebb bőrdíszek állíthatók elő, törp és tünde mintákkal.
Hmmm...... az időpontok még mindig nem stimmelnek.
De azért jól hangzik, amit írtál.
ű
Akkor mondjátok, hogy milyen időpontokat írjak. Én nem kaptam mást...
Pedig Timonának már elküldtem. Na mindegy.
10:00-12:00: bőrözés
12:00-14:00: gyöngyfűzés
14:00-16:00: harisnyavirág
16:00-18:00: vegyes foglalkozások (ami azt jelenti, hogy azt csináljuk, amit a nép csinálni akar, és amire még marad alapanyag)
Az üvegfestés és a címertervezés pedig egész nap folyamatosan megy.
Bár én még eddig nem tudtam róla, hogy címertervezés is lesz nálunk.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Olosta írta:
A korábbi rendezvényeink egyik nagy sikerű programpontja volt a különböző kézműves dísztárgyak készítése, amelyeket középföldi mítoszok hangulatát idéző motívumokkal díszíthetnek a vállalkozók. Az alkotások hitelességét az MTT szakértőinek útmutatásai és az előre elkészített minták biztosítják.
A középföldi népek címerei nagyrészt a valinori eredetű tünde heraldikára épülnek. Ebbe a különleges formanyelvbe nyerhetnek betekintést a látogatók, és maguk is elkészíthetik saját címerüket. (A heraldika szabályait ismertető előadás 10, 12, 14 és 16 órakor.)
Befőttes üvegekre lehet középföldi (tünde, gondori, rohani) motívumokat festeni, melyekből így szép mécsestartókká válnak,
Hétköznapi színes harisnyából és drótból gyönyörű, Valinor, Númenor és az érintetlen Beleriand mezőit idéző virágok készíthetőek.
A Gyűrűk Ura világát idéző különféle ékszereket, figurákat lehet készíteni színes gyöngyökből
Köszönöm a javízást, de nem minden program lesz egyszerre... Hanem szééépen egymás után. Olyan formában hogy a dalárda és a harisnyavirág ne üsse egymást. Minden egyéb nekem mind1.
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
űOlosta írta:
Akkor mondjátok, hogy milyen időpontokat írjak. Én nem kaptam mást...
- Olosta
- Nem elérhető
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
(Remélem nem beszéltem hülyeségeket, és senki nem harapja le a fejem )
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
Nóli i linantea írta: A kézműves kuckóból kimaradt a harisnyavirág... 8O Pedig ha jól tudom, lesz olyan, sőt mindtha én is csinálnám...
Ellenben ennek olyan időpontban kell lennie hogy ne ütközzön a Hobbit fogadóban a Daltanulással, amin ugyancsak ott leszek.
És a dalárdának úgy kéne lennie időben elhelyezve lennie, hogy Leguán ott tudjon lenni...
vagy megint buta vagyok?
javítva
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
Idhren írta: Bocs, de nekem Gillz azt mondta, hogy mi kezdünk (Középfölde össztánc), és erre is készültünk.
Akkor ezek szerint megváltozott a koncepció?
Mer úgy volt, hogy humorossal kezdünk, és végzünk (ezér uccsó lett vón a dalárda), hogy ne feküdje meg az emberek gyomrát...
De ha hülye vagyok, ugassatok le, csak Gillz erről beszélt, és csak tudni szeretném, hogy akkor úgy módosíthassam a programunkat.
oks, mingyár átszerkesztem...
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
A Tolkien művekhez és a Gyűrűk Ura filmhez kapcsolódó különböző játékok megismerésére, kipróbálására lesz lehetőség ezen a helyszínen.
10:00-18:00 - Gyűrűk Ura társasjáték
A Gyűrűk Ura film nyomán, John Howe remek illusztrációival készült meglepően izgalmas és fordulatos (igaz elég bonyolult szabályrendszer alapján működő) táblás társasjáték. Harc a sötétség erői ellen.
10:00-18:00 - Logikai játékok
Kisebb vizuális logikai fejtörők, és játékok melyek mindegyikének ihletője Középfölde világa.
10:00-18:00 - „Óriás” Puzzle
Nagyméretű, a film képeit feldolgozó kirakó. Összpontosítás, és figyelem. Az elszántabbaknak egész napos elfoglaltság.
(Ez egy kicsit karcsú. Ha valakinek van még ötlete, hogy milyedn játékot lehetne kitalálni, az szóljon.)
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Ellenben ennek olyan időpontban kell lennie hogy ne ütközzön a Hobbit fogadóban a Daltanulással, amin ugyancsak ott leszek.
És a dalárdának úgy kéne lennie időben elhelyezve lennie, hogy Leguán ott tudjon lenni...
vagy megint buta vagyok?
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Akkor ezek szerint megváltozott a koncepció?
Mer úgy volt, hogy humorossal kezdünk, és végzünk (ezér uccsó lett vón a dalárda), hogy ne feküdje meg az emberek gyomrát...
De ha hülye vagyok, ugassatok le, csak Gillz erről beszélt, és csak tudni szeretném, hogy akkor úgy módosíthassam a programunkat.
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
Ide elsősorban a kicsiket és szüleiket várjuk, őket szeretnénk játékos formában beavatni Középfölde szépségeibe.
10:00-18:00 Tündefül készítés
A szépek népének jellegzetessége a hegyes fül. Most mindenki készíthet magának ilyent.
10:00-18:00 Címeres pajzskészítés
Hullámpapír forma, és színes festék: pajzs valódi tünde címerrel.
10:00-18:00 Színezők
Különféle, a Gyűrű Urából már jól ismert motívumokat és figurákat lehet kiszínezni.
10:00-11:00 és 14:00-15:00 Meseolvasás
A hobbit, A Gyűrűk Ura és A Szilmarilok legszebb, legkedvesebb történetei kicsiknek
11:00-12:00 és 15:00-16:00 Arcfestés
Rejtélyes és szépséges tünde akarsz lenni? Vagy elszánt ork? 10 perc és a szüleid sem ismernek rád.
12:00-13:00 és 16:00-17:00 Hajfonat készítés
A tündék hosszú élete során kifejlődő hibátlan hajzuhatagok kezelésére különleges hajfonás-technikákat alkalmaznak. Kipróbálhatod te is.
13:00-14:00 és 17:00-18:00 Lufi hajtogatás
Szeretnél emléket hazavinni amely emlékeztet erre a napra? ha szemfüles vagy, kaphatsz vékony lufiból hajtogatott figurákat.
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
A rendezvény információi mellett itt szerezhetők be a tolkieni világ különböző szövegei és relikviái.
10:00-19:00 Információ
Tájékoztatás a rendezvény programjairól, és a Magyar Tolkien Társaság működéséről.
10:00-18:00 MTT Shop
Az MTT saját kiadványainak (Lassi Laurië újság és a magyar alkotók műveit tartalmazó Tolkien képes-album) értékesítése
10:00-18:00 Könyvesbolt
Lehetőség a különböző magyarul megjelent Tolkien művek megvásárlására.
10:00-18:00 Kalandjáték árusítás
Különböző szerep-, kártya- és társasjátékok beszerzési forrása.
10:00-18:00 Fegyver és ékszer üzlet
A Gyűrűk Ura filmekben szereplő remek tünde, törp és emberi fegyverek valamint ékszerek megvásárolhatók itt.
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
A Magyar Tolkien Társaság már évek óta pártolja a Tolkien által megálmodott mítoszokhoz kapcsolódó különböző művészeti formákban megvalósuló adaptációk létrejöttét. Az elmúlt év legjobb színpadi produkció kerülnek bemutatásra a programban.
19:00-19:15 Középfölde össztánc
Egy Tolkieni ihletésű kampány-paródia, a Gyűrűk Urában szereplő népek és a Tánc. Meg talán más is.
19:15-19-30 Gondolin (színdarab részlet)
Az MTT tagjai már régóta dolgoznak az utolsó nolda királyság végnapjaiban játszódó egész estés előadáson. Most ebből a nagy műből kerül bemutatásra néhány részlet.
19.30-19:45 Szilmarilok film (trailer)
Ugyan a jogi helyzet ma még nem teszi lehetővé, hogy a filmesek komolyan tervezzék A Szilmarilok történetein alapuló nagyszabású filmjeiket, ám a rajongók fantáziája szabadon szárnyal: néhány elszánt alkotó elkészítette a leendő filmek bemutatóit.
19:45-20:00 A titok
Egy meglepetés előadás, humoros és nagyon titkos témában.
20:00-20:15 Táncok az Óidőkből
Valinor tünde-hölgyei táncaikat magától Nessától tanulták, és romlatlanul táncolják a soha nem hervadó zöld pázsiton.
20:15 – 20:45 Fornost bukása (tragédia egy felvonásban)
Harmadkor, Arnor végnapjai. Az ismeretlen gonosszal szemben a királyt és az utolsó várat védői szívének tisztasága védi – a többi néma csend.
20:45-21:00 Hobbit dalárda
„Jöttek, láttak, ettek. … énekeltek… … ettek.” A Hobbit fogadó kozmopolita közönsége megfelelő mennyiségű hobbit-sör elfogyasztása után alkalmasnak véli magát, hogy a nagyközönségnek is bemutassa azt, amit ők Középfölde dalainak gondolnak…
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
A Hobbit Fogadó Középfölde közismerten legvidámabb, leggondtalanabb zugának, a Megyének híres kocsmáit idézi. Az étlapon a Szabad népek mindegyikének kedvencei megtalálhatók. Az étel- és italfogyasztás hobbitokhoz méltó fesztelen hangulatát műsorok emelik.
10:00-19:00 Étel és ital árusítás
Tünde, törp, hobbit és dúnadán étkek, különleges italok.
10:00 - 14:00 Gyűrűk Ura játékok
Szerepjáték és kártyajáték bemutató, illetve vállalkozó kedvűeknek verseny.
14:00 - 17:00 „Nagy mítoszok kis helyen”
Daltanulás (a dán Tolkien Ensemble által hiteles hangulatúan megzenésített versek A Gyűrűk Urából). Közben bábszínház a Szilmarilok történeteiből (14, 15 és 16 órakor)
17:00 - 19:00 Szabad Népek Mulatsága
Élőzene és táncház, hobbit mulatság, közben élő szerepjáték