- Köszönetek: 0
Tolkien Születésnap 2007 szervezése
- Timona
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Természetesen ha van még önként jelentkező szóljon, akkor a többieknek nem kéne annyit dolgozni
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nem szeretnél az ismeretterjesztő előadásoknál teremfelügyelő lenni? Akkor egyben hallgathatnád az előadásokat is.Sil írta: Népek, ha kell még valahova ember, engem is be lehet osztani... Szívesen segítek (bár azért 1-2 programot szeretnék megnézni kivételesen napközben is).
Vagy akár a Nyelvész-teremnél.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Timona
- Nem elérhető
És igen, sokaknak kétszer fél óra szünetet határoztam meg a családi programoknál, mert nincs elég jelentkező segíteni... nem azért mondom, de tavaly én is végignyomtam reggeltől estig egy pisiszünettel, most igyekeztem mindenkinek lehetőséget biztosítani arra, hogy kicsit elhagyja a helyét. Ufff
A beosztás sajnos még nem végleges, ezért nem rakom fel ide, de amint az lesz kirakom, ehhez az kell, hogy mindeki visszajelezzen, hogy neki okés
Namarie, neked elküldtem priviben.
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Rabyn
- Nem elérhető
Vegyétek meg előre a jegyet. Lehet iyet csinálni: )
Feltettem wiwen apróba a lepet:)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Olosta
- Nem elérhető
Ankalimon írta: Nekem egyébként az a véleményem, hogy aki ide eljön az sok élménnyel lesz gazdagabb, és jól fogja érezni magát, egy fél mozijegy áráért. Sőt van egy olyan gyanúm, hogy aki szervező lesz, az ugyan végiggürizi a napot, de tutti, hogy sokkal több élménye lesz, mint egy átlag látogatónak... (Feltéve, hogy az "élmény" fogalmát elég rugalmasan kezeljük... )
Lehet, sőt biztos, hogy nagyon sok élménnyel fogunk gazdagodni. De aki diák, és vidékről jön, az lehet, hogy kellemetlen helyzetbe kerül, mivel utolsó információm szerint diákjegyet januártól csak lakóhely és iskola között lehet venni. Aki nem Pesten tanul, az meg megszívja, mert vehet teljesárút. Tudom, egyéni probléma, való igaz. De aki csóró egyetemista, az az (nem én vagyok az egyedüli, akit ez érnit).
Azt is tudom, hogy nagyon sok mindent figyelembe kell vennetek a belépődíjak kikalkulálásánál, de sajnos ez egy nem elvetendő szempont.
[size=9:srfletv0](Az előző LEP-et végiggüriztem reggeltől estig úgy, hogy csak egyszer volt egy nagyon rövid szünetkém. Nem mondom, valóban nagyon jól éreztem magam, de akkor megfogadtam, hogy soha többé nem fogom így csinálni, mert azért emberből vagyok nem gépből. Elnézést a mártírkodásért, igen, ez is egyéni probléma. De az anyagi kérdések miatt most a kézműves szekció megléte került veszélybe, én biztosan ott leszek, de egyedül nem vagyok hajlandó végigcsinálni az egészet!) És tényleg bocsi a hangnemért.... [/size]
Elnézést, tévedtem: a vonatjegyes baromságot csak februártól vezetik be (én is csak most tudtam meg, 5 perce, de hivatalos forrással nem tudom alátámasztani).
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Gandalf
- Nem elérhető
10:00-11:00
A hét bibliai erény Tolkien műveiben:
Az első ismeretterjesztő előadás azt vizsgálja meg, miként jelenik meg Tolkien professzor művében a hét bibliai erény, mely a keresztény etikának az egyik alapja. Az interaktívra tervezett előadásból megtudhatjuk, mit is értünk azalatt, hogy keresztény moralitás a középföldei történetekben.
Előadó: Ürmössy Zsuzsanna (Angwen)
11:00-12:00
Az Óidők Hajnala:
Az előadás az Idő kezdetéről és fogalmáról, a valinori időszámítási rendszerekről és a Fák Éveiről szól. Arda őstörténetének vizsgálata a kronológia segédtudományának módszereivel, avagy mi határozhatta meg az Időt a Nap és a Hold megteremtése előtt.
Előadó: Barna Bálint (Gandalf)
12:00-12:30
Szünet
12:30-14:00
A mitológiai hagyomány és forrásai I.:
Ez egy több kisebb előadásból álló szekció, mely azokat a mitológiai elemeket és azokat a kultúrköröket mutatja be, melyekből Tolkien világa táplálkozott. A tizenöt perces kiselőadásokat tizenöt perces vita követi, amely során felteheti mindenki a kérdéseit.
12:30-13:00 A mitológiai hagyomány: Általános bevezető rész a mitológiai rendszerről és eredetükről. Előadó: Füzessy Tamás (Ankalimon)
13:00-13:30 A klasszikus antik gyökerek: Az ókori görög és római kultúrkör elemeinek megjelenése a tolkieni világban. Előadó: Uhrmann Iván
13:30-14:00 A kelta hagyományok hatása: A kelta mitológia ismertetése, valamint annak párhuzamai Középföldén. Előadó: Sági Csaba (Oisin)
14:00-14:30
Szünet
14:30-15:30
A mitológiai hagyomány és forrásai II.:
14:30-15:00 Az északi mitológia és Tolkien: Elsősorban a skandináv és viking kultúra elemeit vizsgálja a művekben. Előadó: Reinicke Tamás (icke)
15:00-15:30 A keresztény motívumok Tolkien műveiben: A keresztény vallás struktúrájának, teológiai sajátosságainak, szimbólumainak és moralitásának megjelenése Középföldén. Előadó: Rákos-Zichy Johanna (Eruntale/Hanna)
15:30-16:00
Szünet
16:00-17:00
Egy nyelvész zseni álmai - a latin, a walesi, a finn, a gót, a sumér és a hettita nyelvek:
Arról a 6 nyelvről lesz szó az előadásban, amelyek a nyelvész Tolkient leginkább elkápráztatták, s amelyeket mind felhasznált mitológiájának alkotásakor. Közöttük van ma is élő, beszélt nyelv (a finn), van holt, de tökéletes állapotban fennmaradt nyelv, ez a latin. Van olyan, amit most kezd újjáéledni, sőt, éli immár reneszánszát, ez a velszi, és van három, részlegesen fennmaradt nyelv, mindhárom olyan, ami a történeti nyelvészeknek és kutatóknak hatalmas mennyiségű munkát ad: a gót, a hettita és a sumer.
Előadó: Kaszab Zsuzsanna (Melian)
17:00-18:00
A hét főbűn a Középfölde mitológiában:
Az erényekkel kezdődtek az előadások, a hét főbűnnel fejeződnek be. Felsejlik előttünk a nem is olyan fekete-fehér hősök árnyoldala, gyengesége, gyarlósága. A kereszténység hét fő bűnt ismer, ezeknek a megjelenését ismerteti az előadás Tolkien szereplőin keresztül.
Előadó: Molnár Gyula (Ery)
Szükségem lenne teremfelügyelőkre, lóti-futikra!!! Akinek nincsen még más dolga, jelentkezzen nálam!!!
Szükség lesz egy laptopra és egy vetítőre hozzá!!!
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Snuffles írta:
Annyi érdekes program lesz és az egész rendezvény olyan bámulatosan sokszínű, hogy szerintem abszolút megéri. Csak sajnálom azokat, akik egész nap güriznek, mint a házimanók és nem érzik olyan jól magukat. (Persze ez még nem a múlt, úgyhogy aggodalomra semmi ok )Ankalimon írta: Nekem egyébként az a véleményem, hogy aki ide eljön az sok élménnyel lesz gazdagabb, és jól fogja érezni magát, egy fél mozijegy áráért.
szerintem eddig nem volt olyan, hogy a szervezők ne érezték volna jól magukat
hisz munka, az igaz, de dicsőség is
és mi azért csináljuk, mert szeretjük csinálni, és szeretjük az MTT-t
mint a megszállotak
holnap irakom a büfébeosztást
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Annyi érdekes program lesz és az egész rendezvény olyan bámulatosan sokszínű, hogy szerintem abszolút megéri. Csak sajnálom azokat, akik egész nap güriznek, mint a házimanók és nem érzik olyan jól magukat. (Persze ez még nem a múlt, úgyhogy aggodalomra semmi ok )Ankalimon írta: Nekem egyébként az a véleményem, hogy aki ide eljön az sok élménnyel lesz gazdagabb, és jól fogja érezni magát, egy fél mozijegy áráért.
"Well, I'm back."
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
_Newra írta: Szeretem a társadalmi munkát, egy éve szinte mindenben részt is veszek a környékünkön, de olyat még nem hallottam, hogy ingyen dolgozok és még fizetnem is kelljen...
Az a helyzet, hogy a LEP szervezői várhatóan a teljes látogatói létszám tekintélyes részét teszik ki, ha mind ingyen jöhetnének be, akkor tutti bukta lenne a rendezvény. Abba meg én biztosan nem mennék bele, hogy az 50-60 fős szervezői gárdából ki milyen mértékben jogosult kedvezményre...
Az a helyzet, hogy Tolkien rendezvényeket csakis a befolyó bevételből tudjuk finanszírozni. (A LEP pedig nagy és drága rendezvény.) Aki eljön, annak hozzá kell járulni a költségekhez. Ha MTT tag az illető, akkor kevesebbel, mert ő folyamatosan a tagdíjával finaszirozza azt a Társaságot, amely nélkül a rendezvény nem is lenne. Aki meg szervező az azért fizet kevesebbet, mivel ő a konkrét munkájával segíti a megvalósítást. De teljesen nem tekinthetünk el a fizetéstől, sajnos.
Hogy minden egyedi méricskélést, és kellemetlen vitát megelőzzünk, az utóbbi időben azt a szokást vezettük be, hogy a szervezők az MTT tagok kedvezményével azonos mértékű plusz kedvezményt kapnak. (Ezt a november közgyűlés az Alapszabályban is rögzítette.) ezt az elvet fogjuk itt is követni.
Természetesen megtehetnénk, hogy a külsősöknek még magasabb belépődíjat határozunk meg, és az MTT tagok/szervezők nagyobb kedvezményt kapnak, de félő, hogy akkor sokkal kevesebben jönnének el, márpedig a LEP-et -ugye - nem magunknak szervezzük...
Nekem egyébként az a véleményem, hogy aki ide eljön az sok élménnyel lesz gazdagabb, és jól fogja érezni magát, egy fél mozijegy áráért. Sőt van egy olyan gyanúm, hogy aki szervező lesz, az ugyan végiggürizi a napot, de tutti, hogy sokkal több élménye lesz, mint egy átlag látogatónak... (Feltéve, hogy az "élmény" fogalmát elég rugalmasan kezeljük... )
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ankalimon írta:
Az az egy viszont tutti, hogy az Alyr vezette őrség nem fogja a szervezők kezéből kicsavarni az otthonról hozott körözöttes szendvicset. Legfeljebb kérnek belőle kicsit...
Végül mégis én vezetem az őrséget?
Mert a Csincivel folytatott eddigi kommunikációm eléggé egyoldalú volt...
Kajáról továbbra is: Jó persze, senki nem fogja átvizsgálni a táskátokat, de ha megkérhetlek titeket akkor költsetek a büfében amynnit tudtok hogy ezzel támogassátok a rendezvényt, valamint a magatokkal hozott ételt-italt ne mások előtt egyétek igyátok.
_Newra: Emlékeim szerint nem először van ez így, csak ritka alkalmakkor engedhetjük meg hogy a résztvevők mentesüljenek, jelenleg pedig gyakorlatilag az éppen nem dolgozó résztvevők lesznek a közönség.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ankalimon
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Gandalf írta: És TILOS bevinni kaját, piát, csak az MTT büféjében vett kaját-piát lehet fogyasztani!
Nos, igen. Értem a problémát.
Azt hiszem ezt a szabályt még kicsit cizellálni fogjuk. A cél az, hogy aki pénzt akar költeni kajára, az lehetőleg a mi büfénkben tegye ezt, és ne az iskola melletti hamburgerestől hozza be a cuccot.
Az az egy viszont tutti, hogy az Alyr vezette őrség nem fogja a szervezők kezéből kicsavarni az otthonról hozott körözöttes szendvicset. Legfeljebb kérnek belőle kicsit...
- Newra
- Nem elérhető
Segítőként reggel 10-17 h-ig 2xfél óra pihenőt kaptam. (De lehet, hogy 19-ig leszünk, Timona erről mit tudsz?)
Ezek után még fizessem be a 600 ft-os diákjegyet (-100 kedvezmény) és a büfében egyek?
Szeretem a társadalmi munkát, egy éve szinte mindenben részt is veszek a környékünkön, de olyat még nem hallottam, hogy ingyen dolgozok és még fizetnem is kelljen...
Uff, beszóltam, lehet kövezni...
Van mi arany, bár nem fénylik...
- gillz
- Nem elérhető
a többit inkább nem véleményezem
need more brainz. yourz. now.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
farsangokból ítélve: ha furán nézel ki ;DKincső (Thilanna) írta: És ki dönti el, h. mi számít jelmeznek?
"Well, I'm back."
- Tünde
- Nem elérhető
(Anyut holnap felhívom)
- Kincső
- Nem elérhető
Vagy pedig nagyon sürgönyösen léptessük életbe a támogatói tagságot vagy hogyneveztükel, h. minden ilyen segítő beléphessen még a LEP előtt és megkapja legalább azt a kedvezményt.
Egyébként a kikötés jogos, csak jó lenne, ha nem a segítőket-szervezőket szivatná meg, szóval esetleg nekik/nekünk engedélyezni kéne a saját kaját. Aki megengedheti magának, az úgyis büfézni fog, de ha vki vidéki diák segítőként feljön, nem biztos, h. annyira el van eresztve anyagilag [size=9:1q9x51f9](És remélem lejön, h. nem a magam nevében beszélek.)[/size]
Remélhetőleg lesz annyi résztvevő a LEPen, h. ne azt a pártucat embert kelljen megszivatni, aki amúgyis végiggürizi az egészet... tudniillik még mindig lelkesedésből csináljuk az egészet, és ez igencsak demoralizáló lehet
És ki dönti el, h. mi számít jelmeznek?
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Snuffles írta:
én sem kaptam választ, úgyhogy ez nagyon valószínű.Alyr Arkhon írta: Ezek szerint az enyém megérkezett hozzád?
Na jó de én kérdéseket is tettem fel neki, és reméltem hogy mondjuk válaszol...
A kajáról: Jó persze, senki nem fogja átvizsgálni a táskátokat, de ha megkérhetlek titeket akkor költsetek a büfében amynnit tudtok hogy ezzel támogassátok a rendezvényt, valamint a magatokkal hozott ételt-italt ne mások előtt egyétek igyátok.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
Panni írta:
Remzymama/Tünde írta:
Ben Kenobi írta: És ha valaki visz szendvicset, de az épületen _kívül_ fogyasztja el? (Snuff, egyetértek amúgy. Meg gondolom a büfés szekciónak se mindegy, hány embert is kell eltartani egész nap. )
büfés szekció életét és munkáját az MTTért, minél többet vesztek, annál jobb lesz nekem, mert a célirányos bevételt ki tudom termelni.
Nem lesz semmi olyan drága, hogy ne tudnátok megvenni sztem, a zsíros kenyér minden mennyiségben rendelkezésre fog állni
Najó, csak akadnak, akik annak is örülnek, ha az utiöltséget meg a belépőt össze tudják szedni...
természetesen tudom
csak ha nincs bevétel, akkor miből is fizetjük ki a kifizetnivalókat?
és ha sok a veszteség, akkor bizony legközelebb ilyen sem lesz
- Panni
- Nem elérhető
Remzymama/Tünde írta:
Ben Kenobi írta: És ha valaki visz szendvicset, de az épületen _kívül_ fogyasztja el? (Snuff, egyetértek amúgy. Meg gondolom a büfés szekciónak se mindegy, hány embert is kell eltartani egész nap. )
büfés szekció életét és munkáját az MTTért, minél többet vesztek, annál jobb lesz nekem, mert a célirányos bevételt ki tudom termelni.
Nem lesz semmi olyan drága, hogy ne tudnátok megvenni sztem, a zsíros kenyér minden mennyiségben rendelkezésre fog állni
Najó, csak akadnak, akik annak is örülnek, ha az utiöltséget meg a belépőt össze tudják szedni...
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Kitalálunk valamit, vagy majd meghívlak zsíroskenyérre ;D Annyim leszBen Kenobi írta: Egyetértek, ugyan nekem nem négyórás út, és lehet, hogy csak egy napos program (ha nem alszok fent), de annyi pénzem nincsen, sajnálom. Nem azért mondtam, mert mindenáron ki akarok cseszni az MTT-vel...
"Well, I'm back."
- Ben
- Nem elérhető
Egyetértek, ugyan nekem nem négyórás út, és lehet, hogy csak egy napos program (ha nem alszok fent), de annyi pénzem nincsen, sajnálom. Nem azért mondtam, mert mindenáron ki akarok cseszni az MTT-vel...Sil írta: Hát, halkan jegyzem meg, hogy bizony én is fogok vinni kaját-piát. Méghozzá nem azért, hogy az MTT-t megfosszam a bevételtől, hanem mert az út önmagában 4 óra (+ másnapi visszaút), azaz nemcsak az AKG-ban tartózkodásból áll a program. Ha lesz ruhatár, szívesen berakom táskástól az egész cuccot (bár az kicsit durva, hogy inni is csak az ott vettet lehet egész nap), de kidobni nem fogom. De akkor ugye tényleg lesznek szendvicsek is, nemcsak sütik?
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Tünde
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Hát, halkan jegyzem meg, hogy bizony én is fogok vinni kaját-piát. Méghozzá nem azért, hogy az MTT-t megfosszam a bevételtől, hanem mert az út önmagában 4 óra (+ másnapi visszaút), azaz nemcsak az AKG-ban tartózkodásból áll a program. Ha lesz ruhatár, szívesen berakom táskástól az egész cuccot (bár az kicsit durva, hogy inni is csak az ott vettet lehet egész nap), de kidobni nem fogom. De akkor ugye tényleg lesznek szendvicsek is, nemcsak sütik?Gandalf írta:
Akkor a szabályt talán kicselezted, de az MTT-t megfosztottad a bevételtől. És szégyeld magad érte.Ben Kenobi írta: És ha valaki visz szendvicset, de az épületen _kívül_ fogyasztja el?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Gandalf
- Nem elérhető
Akkor a szabályt talán kicselezted, de az MTT-t megfosztottad a bevételtől. És szégyeld magad érte.Ben Kenobi írta: És ha valaki visz szendvicset, de az épületen _kívül_ fogyasztja el?
- Ben
- Nem elérhető
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
hát... én beállok este hét után oda is szívesen, ha már így is, úgy is kell fizetni... aznap koplalok, az fix [size=9:31pmgkr9]bőven elég a jegy, és hát nem vagyunk eleresztve.[/size]Ben Kenobi írta: Akkor kérdezném, hogyha történetesen a Hobbit Fogadó 19-ig van, és aki marad tovább is, az koplal? Vagy az MTT büfé tovább fog üzemelni, vagy hogy van/lesz ez? (Arról nem is beszélve, hogy gondolom a büfé se lesz két fillér...)
"Well, I'm back."
- Ben
- Nem elérhető
Akkor kérdezném, hogyha történetesen a Hobbit Fogadó 19-ig van, és aki marad tovább is, az koplal? Vagy az MTT büfé tovább fog üzemelni, vagy hogy van/lesz ez? (Arról nem is beszélve, hogy gondolom a büfé se lesz két fillér...)Gandalf írta: - És TILOS bevinni kaját, piát, csak az MTT büféjében vett kaját-piát lehet fogyasztani!
- Gandalf
- Nem elérhető
- MINDENKINEK KELL JEGYET FIZETNIE, DE A SZERVEZŐK MINDEN MÁS ESETLEGES KEDVEZMÉNYEN (MTT TAGSÁG, JELMEZ) KÍVÜL KAPNAK MÉG PLUSZBAN 200 FORINT KEDVEZMÉNYT IS AZ ÁRBÓL!
- És TILOS bevinni kaját, piát, csak az MTT büféjében vett kaját-piát lehet fogyasztani!