Kószák Szövetsége

Több
22 éve 5 hónapja #61244 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Kicsit megkésve, de minden elfnek, tündének és egyéb hegyesfülű népeknek egy-egy nagy Isten éltessen!-t küldök. Tegnap volt ugyanis Tünde-nap! (Június 1-én.)

[size=9:dnlq7cq7](Lehet, hogy ezt nem ide kellett volna írnom, de akkor hova? Elég sok tünde-nevet látok errefelé...)[/size]
Téma zárolva.
  • Arwen
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 5 hónapja #61190 Írta: Arwen
Arwen válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Köszönöm Áfi, akkor holnap lehet, hogy megnézem. :D
Asszem, nekem csak jövő hét utáni héten (ezt jól megaszondtam :D ) lesznek meg a taliról a képek, aztán még be kell scannelni. Majd igyekszem. :D
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #61180 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Brisa: küldöm Svinnek a képeket még ma.
Svin: köszi a közreműködést! :D
OFF-> Arwen: Az Enciklopédiát én személy szerint a Balatoni úti SPAR-ban vettem (heh. :roll: ), de sztem nagyobb könyvesboltokban is van (Pláza, Fő utca, stb.) Ja, és még ajánlom a TESCO-t is, mert ott is nagy választék szokott lenni. Az ára kábé 2200 Ft. OFF over.

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
Téma zárolva.
  • Arwen
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 5 hónapja #61108 Írta: Arwen
Brisa: Huh, ez aztán nem semmi lesz, ha elkészül. :D Máris küldöm Svinnek a bemutatkozásomat! :D Légyszi, írd le az e-mail címét!
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #61094 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Ezt írtam Svinnek:
"Megbeszéltük a dolgokat. Íme az ötletek:
- Áfonya két rajza (hamarosan küldi)
- egy gyűjtemény Tolkientől a kószákra vonatkozóan (Estel küldi)
- Egy képtár, ahová az illusztrátorok, meg a filmből kiragadott kószás képek kerülnének.
- névsor (egy kissé problémás, de intézem)
- szeretnénk, ha a kószás oldalon lenne egy külön (és új!) bemutatkozós rész (Arra gondoltunk, hogy emilben elküldözgetnénk neked, ill. ha neked úgy könnyebb, akkor valaki összegyűjtené és egyben/részletekben postázná neked)
- Felmerült egy 'Alkotások" link terve is, amelyekbe versek, novellák, rajzok stb. kerülhetnének.
- Egy fotóalbum is kellene. (Cicáék remélhetőleg küldik neked a mostaniakat.)
- És természetesen a Kószák Könyvének is szüksége lenne némi helyre (Ezt úgy képzeltük el, hogy minden írónak legyen egy saját helye, amelyet csak ő tud szerkeszteni. Így már a kezdeti vázlatok is felkerülhetnének, amelyek a történet írásának előrehaladásával folyamatosan bővülnének, átalakulnánka. Így végre láthatóvá válna, hogy "ki kivel, hol, hogyan és miképp" Meg lehet ezt oldani?)
- És még egy 'Hírek' link is jól jönne, ahol mindig ki tudnánk tenni pl. a következő tali időpontját és helyszínét, a különböző felhívásokat, közleményeket stb. (Ezt úgy kellene megcsinálni, hogy csak Te esetleg egy moderátor írhasson bele, hogy ne csapjon át fórumozásba.)
- Én már írtam egy rövid bevezetőt a kószákról, és fel is terjesztettem Tündelányhoz jóváhagyásra, de úgy látszik, akkor elveszett. Majd szólok neki.

A profilról: Ha jól emlékszem, akkor Áfonya 2 rajza közül az egyik a kószák jelképe, a másik a Kószák Könyvének a borítója. Nos, az előbbit kellene kirakni a fő-kósza oldalra. A háttér pedig lehetőleg a természet színeiből kerüljön ki (a zöld a legkedveltebb) úgy, hogy jól menjen a rajzhoz. Amúgy a mostani tolkien.hu profilja mindenkinek tetszik, úgyhogy hasonló stílusú lehetne. Bízunk benned."

Svin reakciója az ötleteinkre:
"Wow! Varom az anyagokat es maris kerul fel. Szerintem a bemutatkozas, es sztori reszletek feltoltese ugy fog menni, hogy csak aki regisztralta magat a forumon az tudja megcsinalni oket, egy webes oldal szovegmezojebe kell majd beleirni. (Mint pl mikor valakia forumra ir)
Mindenki csak a sajatjat szerkesztheti majd."

Erről jut eszembe, nem avatjuk Svint-t tiszteletbeli kószává? :lol:

Tehát kószák, Svin várja az anyagokat. Mindent! Lehet neki küldözgetni.
(A Megye térképét mindjárt postázom is.)
Lehet költeni az új bemutatkozásokat is.

Undomiel: Ez nem így működik ám. Svin azt rakja fel a kószás oldalra, amit mi elküldünk neki. Ha tehát szeretnél Aragornos képeket ott látni, akkor már mehetsz is "szanálni" és postázni a kiválasztottakat.

De mehetnek rajzok is és illusztrációk is.

Tündelány: Akkor elküldöd Svinnek azt az "önleírást"? :wink:
Ja, és összegyűjtöd a neveket is a Csoportok-ban?

Szóval kedves kószatársak aktivizáljuk magunkat, hogy minél előbb elkészüljön a Kószák Oldala! :wink: :D

Brisa
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #61065 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Itt egy depi kósza, aki nem tudott a talira elmenni... :cry:
Olvastam, hogy kószás képeket kerestek/keresünk. Az Aragorn topicban, ha pár oldalt visszaolvastok, megvan az összes Aragornos kép egy rakáson, mert Ragoran összeszedte. Csak az a gond, hogy a Viggós képekkel együtt, tehát kicsit szanálni kell... :roll: De remélem segít!!!
Téma zárolva.
  • Arwen
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 5 hónapja #61062 Írta: Arwen
Sziasztok kószák!

Nagyon jó volt a tali! :D :D Régen nevettem már ennyit! :D

Áfonya: Légyszi, írd le, hogy hol vetted a Tolkien-enciklopédiát és mennyiért! Nagyon fontos lenne, mert ha kijön a pénzemből, a héten megvenném. Előre is köszi!
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #61031 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Kedves Mindenki!
Feltettem atalálkozón készült képeket. Igaz most nem lett olyan sok...

kep.tar.hu/vikvuk/index.phtml?aid=27523733

Brisa: majd valahogy továbbitom őket Svinnek.

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #61016 Írta: Brisa
Bocsi. :oops: Nem emlékeztem rá... Akkor most már megcsinálod ezeket?

Brisa
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #61013 Írta: Nuinladien(Tünde-l.)
Nuinladien(Tünde-l.) válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Mint már kb. 15-ször elmondtam, Krakkóban voltam, így elég nehéz lett volna fennlenni.

"To be the sailor of the world, bound for all parts"
W.Whitman
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60995 Írta: Brisa
Megírtam Svinnek a levelet a kószás oldallal kapcsolatosan.

Cica és a többi fényképész: Svinnek is küldjétek el a képeket a Kószás oldalhoz!
Estel, Áfonya: Küldjétek Svinnek, amit megbeszéltünk.

Kellene a névsor is...
Tündelány hol vagy?
1) A névsor összeállításában számítok rád: a 'Csoportok'-ban kihasználhatnád a moderátori funkciódat és elkezdhetnéd összeírni a neveket.
2) Svin várja a rövid leírást rólunk, kószákról. Tudod, én már írtam egyet, és fel is terjesztettem neked jóváhagyásra. Mi lett vele?)

Aztán a Képtárhoz olyan illusztrációk (könyvből, netről), amelyek 'kószásak' valamilyen értelemben, ill. a filmből is lehet gyűjteni ilyeneket (Aragorn-imádók figyelem! :wink: ).

Az 'Alkotásokba' mehetnek a kószák álltal írt versek, novellák és egyéb írások, rajzok stb.

A Kószák Könyvével és az új bemutatkozásokkal még várjuk meg Svin válaszát.

Brisa
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60614 Írta: Rogue
Rogue válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Ez aranyos :)
ja, bocs, t'om, nem chatelünk :) akkor írok sokat...Mit írjak? Ennyi már elég? :)
Üdv :wink:
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60564 Írta: nazgúl
nazgúl válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Hopszi, hálótárs!? Valóban, én sem szívesen alszom egyedül. Ha megfelelek, mint görl, jövök, Aralataion! Persze csak ha nem zavar, hogy álmomban gyakran visítozom, meg tőröket szurkálok a párnákba.... :wink:

Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60410 Írta: E. Eia Ayna
E. Eia Ayna válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Off: Rayan: Privi jött-ment :D

Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60408 Írta: E. Eia Ayna
Rayan: Most, hogy szóba kerülök... :twisted: :twisted: Lécci válaszolj a privikre! :D

hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja - 22 éve 5 hónapja #60407 Írta: Rayan
Rayan válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Aralataion: hidd el, én nagyon szívesen lennék veled (:lol:), de már elígérkeztem: Eiának :twisted: :twisted: ;)

tiltsátok be a kisbetűt

Csinci
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60377 Írta: Aralataion
Aralataion válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Szegedre keresek hálótársat az alakulóülés időtartamára Aralataion a fiú kósza jeligére. :D
Akár fiú is lehet.... :D :D

a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amiből kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel.
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60308 Írta: Áfonya
Cica: kösz az infót! :D
Brisa: megnéztem, Déli Kószák nincsenek. (Legalábbis a könyvben. :wink: ) De igazat adok Silnek. Az Északi Kószák az Arnorban élt dúnadánok maradékai, akik szétszóródtak az angmari fenyegetés miatt - ergo kószáltak. Délen még Gondor "egy helyen tartotta" őket. :roll:

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60165 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Esgal, Sil: Nálam tuti, hogy lesz egy GyU könyv (nevezetesen valószínű, a Király visszatér).

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60135 Írta: Cicaful
Cicaful válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Áfonya: Vörös-kővár kb. 1 órára (gyalog+busz) van a pályaudvaroktól. Ezért én úgy gondolom, hogy 5-6 körül kéne elindulni onnan, és akkor elérhetitek a 6-7 órás vonatokat. Ha az jó? :roll:

Esgal, Sil: nagy csoportot kell keresni, és érdemes nézegetni az elöző talik képeit. A név táblát nem garantálom...múltkor se volt túl sokunknak. De az biztos, hogy nálam és (asszem) Nazgúlnál lesz egy-egy kósza-kutya (az enyém egy északi típusú, hátul jellegzetes farokkal - ha másról nem, hát erről megismerhetőek leszünk)
De ne aggódjatok! eddig senki nem maradt le, keveredett el, ment el mellettünk - még az első tali alkalmával sem... :D

"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60114 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége

Esgal írta: (tudom,hogy ez inkább a Találkozásokba tartozna,de: )
Emberek,a jún.1-i talin hogy ismerhetlek meg titeket?Mert aki már többször volt találkozón,annak jó,de én így arcról nem igazán (ill.hogy pontos legyek:egyáltalán nem) ismerem a társaságot.Úgyhogy amennyiben van vmiféle ismertetőjegyetek,légyszi írjátok már meg!
Előre is köszi,aki szerint meg nyilvánvaló,és hülyét kérdeztem,bocs... :oops: :)

Én sem voltam még. Gondolom egy nagy társaság lesz, ahogy kijövünk a metróból, pokrócokkal meg névkitűzőkkel. :)

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60113 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége

Brisa írta: Áfonya: Nézd már meg, mit ír a könyv a DÉLI kószákról! Van-e egyátalán ilyen? :roll: :wink:

Szerintem déli kószák nincsenek. Hiszen a Gondori Birodalom fennmaradt a Harmadkorban. Olvasd el, mit mond Boromir a Tanácsban. Ők máshogy harcolnak a Homály ellen, mint az északiak. De az északi kószák kószálhatnak dél és kelet felé is, mint Aragorn, aki élt a rohírok közt is.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60096 Írta: E. Eia Ayna

Áfonya írta: "Északi Kószák (Rangers of The North): Azok az északi dúnadánok, akik Eriadort védték az orkoktól, a vad állatoktól, és más gonosz lényektől. A Megyére különös gondot fordítottak, főként a Gyűrűháború idején. A legtöbb dúnadán férfi (!) Kósza volt, vezérük Isildur leszármazottja. Modoruk nyers, életvitelük embertpróbáló, megjelenésük és ruházatuk komor (affranc, pedig én kanárisárga gyatyába akartam öltöztetni a Kószámat... :lol: ). Fekete vagy sötétzöld köpenyt viseltek, egyetlen díszük a hatágú csilagot formázó köpenykapocs volt (Ezt is jó tudni.) Fedetlen fővel vágtattak erős lovaikon. Fegyverzetük: lándzsa, íj, kard. A Megye-beli hobbitok Őrzőknek nevezték őket. A Megyében és Bríben nem örvendtek valami jó hírnévnek. "

Jajj... Jobb szeretem az 5ágú csillagot.... :lol: És hupilila ruhájuk nem lehet? (mint elrondnak) :lol: :lol:

hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60092 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
(tudom,hogy ez inkább a Találkozásokba tartozna,de: )
Emberek,a jún.1-i talin hogy ismerhetlek meg titeket?Mert aki már többször volt találkozón,annak jó,de én így arcról nem igazán (ill.hogy pontos legyek:egyáltalán nem) ismerem a társaságot.Úgyhogy amennyiben van vmiféle ismertetőjegyetek,légyszi írjátok már meg!
Előre is köszi,aki szerint meg nyilvánvaló,és hülyét kérdeztem,bocs... :oops: :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
Téma zárolva.
  • Arwen
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 5 hónapja #60052 Írta: Arwen
Astragan: Az nagyon jó lenne, ha Anduril összejöhetne a kószáddal. :D :D Eljössz a szombati talira? Ott megbeszélhetjük a részleteket. Ha nem, akkor leírom az ötleteimet.
De jó, Anduril sem marad egyedül! :D :D :D :D
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60027 Írta: Brisa
Áfonya: Nézd már meg, mit ír a könyv a DÉLI kószákról! Van-e egyátalán ilyen? :roll: :wink:

Brisa
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #60001 Írta: Áfonya
Cica: egy olyan kérdésem lenne, hogy Vöröskővár milyen messze van Pesttől? Illetve, hogy mikor szándékozunk hazajönni? (Hazafelé menő vonatok miatt, ugye...)
Más: most kaptam meg a Tolkien Enciklopédiát, muszáj megosztanom mit ír a Kószákról, jó kis frappáns megfogalmazás, és lehet, hogy inspiráló erővel hathat! :D (Aki már olvasta, annak bocs.)
"Északi Kószák (Rangers of The North): Azok az északi dúnadánok, akik Eriadort védték az orkoktól, a vad állatoktól, és más gonosz lényektől. A Megyére különös gondot fordítottak, főként a Gyűrűháború idején. A legtöbb dúnadán férfi (!) Kósza volt, vezérük Isildur leszármazottja. Modoruk nyers, életvitelük embertpróbáló, megjelenésük és ruházatuk komor (affranc, pedig én kanárisárga gyatyába akartam öltöztetni a Kószámat... :lol: ). Fekete vagy sötétzöld köpenyt viseltek, egyetlen díszük a hatágú csilagot formázó köpenykapocs volt (Ezt is jó tudni.) Fedetlen fővel vágtattak erős lovaikon. Fegyverzetük: lándzsa, íj, kard. A Megye-beli hobbitok Őrzőknek nevezték őket. A Megyében és Bríben nem örvendtek valami jó hírnévnek. (Na kösz szépen.. :roll: )"

Baby baby ain't it true
Want a pistol in my hand
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #59936 Írta: Szendi
Szendi válaszolt a következő témában: Kószák Szövetsége
Ailess: Az én kószám Arnorban, az északi erdőkben, és Angmarban, a ködhegység nyugati nyúlványa közti erdőben "működik".A történeted szer. szuper :!: Az én kószám az Esthajnal -tónál született, és ott is "szeretne" meghalni, ha a te kószádnak nem baj.

Ai lintulinda Lasselanta
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #59835 Írta: Brisa
Léli: Nem látok semmi kivetnivalót a nyárban, de még a talin megbeszéljük. (Jegyzetelnem kell a témákat. :roll: )

Brisa
Téma zárolva.
Több
22 éve 5 hónapja #59830 Írta: E. Eia Ayna
Off: Rayan, privi ment (még múltkor)...

hajdankorok embereit,
már mások látnak itt.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew