Új MTT póló az 5 éves születésnapra
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Esgal
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Ankalimon írta: Láttam az akvarelleket, de ezeket úgy értelmeztem, mint színes koncepcióvázlatokat, amelyeket még részletesebben ki szeretnél dolgozni, ha több időd lesz rá.
a 3. verzió elvileg a készebb fajta lenne... de ha szeretnéd, csinálok belőle deluxe verziót csak mivel visszajelzés nem jött, nem gondoltam, hogy megkaptad.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Ankalimon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 2
- Esgal
- Nem elérhető
Ankalimon írta: a fehér fa ismertebb, elfogadottabb középföldi heraldikai szimbólum.
Ha Esgal befejezi az Argonath kompozíció színes, festett változatát, szerintem semmi sem menti meg, hogy az egyik Lassi címlapján szerepeljen.
Egyetértek Idhrennel, szerintem is konvencionális a fehér fa - vitathatatlanul felismerhető, de pont azért nem terveztem én is egy huszonhetediket, mert olyat már ezret láttunk, ezért tartottam jó ötletnek, mikor asszem nóli bedobta az argonath-t. Ettől persze lesz pólóm nekem is
A másik meg az, hogy én elküldtem neked legalább három színes akvarellt. Nemtom, hova keverted, a lényeg, hogy kész vagyok vele
/Lucifer/
/Ghymes/
- brokkoli
- Nem elérhető
És Esgalé (esetleg valamelyik színes változata) tényleg megy Lassi címlapra (ha nem ellenzi)
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Ne értsetek félre, nem a saját cuccom miatt dumálok, azt nem tartom elég karakteresnek
De sztem Esgalé kellett volna hátra! De ez egyéni szocproblem, tudom
Csak ha a fehér fa koncepcióját olyan egyformának vesszük, nem kellett volna külön szavaztatni
De azér lesz ám pólóm sztem Kék
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Ez a legjobb
És maguk a képek is jók.
Meg vagyok elégedve veletek
- Ankalimon
- Nem elérhető
Sil írta: :hello:
A hátulján az "elen síla lúmenn omentielvo" felirat már végleges, vagy még mindig csak mintának van ott?
Végleges.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
A hátulján az "elen síla lúmenn omentielvo" felirat már végleges, vagy még mindig csak mintának van ott?
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ankalimon
- Nem elérhető
Mint a szavazós topikok megnyitásakor jeleztem, a döntést nem lehet azon az alapon meghozni, hogy a design tervek alapján most éppen kinek melyik koncepció a legszimpatikusabb. Az a lényeg, hogy az adott grafikai tervek egy valóságos pólón hogy mutatnak, mennyiben fejezik az MTT szellemiségét, milyen mértékben testesítenek meg messziről felismerhető szimbólumokat, amelyek tagjaink és szimpatizánsaink számára felvállalhatók, és megvásárlásra érdemesek.
Az elnökség öt tagja, aki részt vett a döntséhozatalban ezeket az elveket próbálta figyelembe venni. A döntés a közvéleménykutatással összhangban az első oldal tekintetében Idhren nonfiguratív szimbólumjelképe, illetve az Aeglos/Vewy féle illusztrációs jellegű terv közötti választást jelentette (ezek a szavazásban 15 illetve 14 szavazatot kaptak); a hátoldalon pedig a fehér fa szimbólumok valamely változata, és Esgal Argonath interpretációja versenyzett, amelyek szintén toronymagasan kiemelkedtek a közvéleménykutatás mezőnyéből. (A 3 fehér fa olyan mértékben hasonló, és együttesen olyan nagy számú szavazatot kapott, hogy a döntéshozatalban ezt egyetlen tervváltozatnak tekintettük.)
Nem csigázom tovább az érdeklődést: Az elnökség (kisebb módosításokkal), a fehér fa koncepciót (leginkább a Rabyn féléhez hasonló változatban) és az Aeglos/Vewy féle illusztrációt választotta az új MTT poló számára.
A véglegesnek tekinthető póló design tehát a következő:
Első oldal --> Kinagyítva -->
Hátoldal --> Kinagyítva -->
Szerencsére a póló színével kapcsolatban nem kellett választanunk a két legnépszerűbbnek bizonyult szín közül: a pólók felét sötétvörös a másik felét sötétkék színben fogjuk legyártani.
Nem dolgom, hogy magyarázkodjam az eredmény miatt - nem is tudom megtenni, hiszen a döntést 5 ember hozta, és nyilván nem voltak azonosak az indokaink. A személyes véleményemet viszont megosztanám veletek.
Az első oldalnál rendkívüli mértékben bajban voltam, mert Nudli tervét mind eredetisége, mind művészi színvonala miatt toronymagasan a legjobbnak tartottam, ám a közvéleménykutatás azt mutatta, hogy a legtöbben nem értékelték elég karakteresnek, kifejezőnek az MTT póló számára, ezért sajnos nem jöhetett szóba valódi alternatívaként. A Mória kapus terv viszont a véleményem szerint egyértelműbben beazonosítható tolkieni jelkép, mint az egyébként nagyon látványos, és egyszerűségében is remek szimbólumként működő Idhren féle motívum. A hátoldalnál az én döntésemet az befolyásolta, hogy az Argonath szobrok ebben a kétszínnyomású formában nagyobb távolságból szerintem kevésbé egyértelműen beazonosíthatók, illetve a fehér fa ismertebb, elfogadottabb középföldi heraldikai szimbólum.
Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a most "vesztesnek" bizonyult grafikák túl értékesek ahhoz, hogy csak úgy egyszerűen eltűnjenek a süllyesztőben. Ha Esgal befejezi az Argonath kompozíció színes, festett változatát, szerintem semmi sem menti meg, hogy az egyik Lassi címlapján szerepeljen. Nudli és Idhren dizájn koncepcióját pedig valamelyik rendezvényünk vizuális anyagaiban, vagy a Tolkien.hu dizájn részeként tudnám elképzelni - de minden más ötletet is szívesen várok.
Hát, nagyjából ennyi... Már csak le kell gyártani a pólókat.
- Mornambar
- Nem elérhető
Ankalimon írta: Szóval lassan összeáll az összes lehetőség.
A következő design tervek érkeztek a póló színes első oldalára:
Régi design --> Kinagyítva -->
Rabyn design --> Kinagyítva -->
Aeglos/Vewy design --> Kinagyítva -->
Nudli design --> Kinagyítva -->
Idhren design --> Kinagyítva -->
Ankalimon design --> Kinagyítva -->
És a következők az egyszínű hátoldalra:
Rabyn design -->
Aeglos/Vewy design 1 --> Kinagyítva -->
Aeglos/Vewy design 2 --> Kinagyítva -->
Esgal design --> Kinagyítva -->
(A kinagyított grafikák kb. azt a minőséget jelzik, amelyet a szitanyomással el lehet érni: kb ilyen látvány lesz a végleges is.)
A szavazások topikban lehet szavazni, mindkét grafikáról, plusz a póló színéről is.
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=354
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=355
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=353
(Ez csak szimpátiaszavazás. Lévén, hogy nem tud mindenki szavazni, akit érint a póló, az elnökség fog dönteni, és ezt a szavazást amolyan mérsékelten reprezentatív közvélménykutatásként figyelembe veszi.)
Győzzön a jobb!
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Esgal
- Nem elérhető
/Lucifer/
/Ghymes/
- Ankalimon
- Nem elérhető
A következő design tervek érkeztek a póló színes első oldalára:
Rabyn design --> Kinagyítva -->
Aeglos/Vewy design --> Kinagyítva -->
Ankalimon design --> Kinagyítva -->
És a következők az egyszínű hátoldalra:
Rabyn design -->
Aeglos/Vewy design 1 --> Kinagyítva -->
Aeglos/Vewy design 2 --> Kinagyítva -->
Esgal design --> Kinagyítva -->
(A kinagyított grafikák kb. azt a minőséget jelzik, amelyet a szitanyomással el lehet érni: kb ilyen látvány lesz a végleges is.)
A szavazások topikban lehet szavazni, mindkét grafikáról, plusz a póló színéről is.
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=354
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=355
www.tolkien.hu/forum/viewtopic.php?t=353
(Ez csak szimpátiaszavazás. Lévén, hogy nem tud mindenki szavazni, akit érint a póló, az elnökség fog dönteni, és ezt a szavazást amolyan mérsékelten reprezentatív közvélménykutatásként figyelembe veszi.)
- Randír
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kincső (Thilanna) írta: Ezexerint csak nekem nem műxik a link?
Nekem se akar....
A szívünk mélyén mindannyian utazók vagyunk – vagy futók./Dominic Vernius gróf(Dűne)/
- Ben
- Nem elérhető
Már nekem se jön be. A régi verzió viszont müx.Kincső (Thilanna) írta: Ezexerint csak nekem nem műxik a link?
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Felirat? Hm.... két lehetőséget látok: vagy tolkieni idézet vagy valami MTT-s. Bár az lenne a legjobb, ha olyan tolkieni idézetet találnánk, ami az MTT-re teljesen jellemző és lenne emiatt egy "belsős" jelentésrétege is.
- mogy
- Nem elérhető
Esgal írta: kepfeltoltes.hu/view/070605/argonathff_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt van egy javított verzió, Ankalimon kérésére. Nincsenek benne szürkék, élesek a vonalak, így jobb pólóra.
Este dobok fel színeset is.
Feliratötletek?
És persze: hogy tetszik? (egyébként a rajz megtanulható, ha rászánsz pár évet, akkor nem jelent nagy gondot az ilyesmi... és most könnyű dolgom volt, csak az eredetit kellett plagizálni kicsit, magamtól kicsit nehezebb lett volna, bár távolról sem lehetetlen. ezek a képek éppen nem nagy grafikai etwasok.)
"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"
- Felagund
- Nem elérhető
Our knees do not bend easily
- Esgal
- Nem elérhető
Idhren írta:
Itt van egy javított verzió, Ankalimon kérésére. Nincsenek benne szürkék, élesek a vonalak, így jobb pólóra.
Feliratötletek?
És persze: hogy tetszik? (egyébként a rajz megtanulható, ha rászánsz pár évet, akkor nem jelent nagy gondot az ilyesmi... és most könnyű dolgom volt, csak az eredetit kellett plagizálni kicsit, magamtól kicsit nehezebb lett volna, bár távolról sem lehetetlen. ezek a képek éppen nem nagy grafikai etwasok.)
Hmmm... Pedig annak tűnnek
Sztem qva jó lett!!!
És nekem így tecc, fekete-fehérben.
Tisztább (szárazabb...stb ), jobban felhívja a figyelmet
És nem utolsó sorban könnyebb pólóra alkalmazni
Azért csináltam ilyet de lesz színes is, megígértem.
/Lucifer/
/Ghymes/
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Feliratötletek?
Hmmm... Pedig annak tűnnek
Sztem qva jó lett!!!
És nekem így tecc, fekete-fehérben.
Tisztább (szárazabb...stb ), jobban felhívja a figyelmet
És nem utolsó sorban könnyebb pólóra alkalmazni
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Esgal
- Nem elérhető
Feliratötletek?
/Lucifer/
/Ghymes/
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- Ben
- Nem elérhető
Csatlakozom, sztem is k jól néz ki. ))Randír írta: Ezt egy este "dobtad" össze???
Egy élet alatt nem tudnék ilyet rajzolni... Nem semmi.Grat.
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Randír
- Nem elérhető
Esgal írta: kepfeltoltes.hu/070604/argonath_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Na, itt a nagyközönség is látja, mit alkottam. Sajnos az eredeti nagy volt még a kepfeltoltes.hunak is, úgyhogy ilyen béna kicsinyítés sikerült a painttel.
Én arra gondolnék, hogy az ilyen monokróm megoldás egyszerűbb és látványosabb. Bár, ami ezzel a képpel konkrétan gond, az a sok szürke, de elvileg élesebbé tudom tenni a határvonalakat. ha ez kell nekik majd; az elnökség kezében vagyunk.
És mint rajz, tetszik? :ego:
Ezt egy este "dobtad" össze???
Egy élet alatt nem tudnék ilyet rajzolni... Nem semmi.Grat.
A szívünk mélyén mindannyian utazók vagyunk – vagy futók./Dominic Vernius gróf(Dűne)/
- Esgal
- Nem elérhető
Na, itt a nagyközönség is látja, mit alkottam. Sajnos az eredeti nagy volt még a kepfeltoltes.hunak is, úgyhogy ilyen béna kicsinyítés sikerült a painttel.
Én arra gondolnék, hogy az ilyen monokróm megoldás egyszerűbb és látványosabb. Bár, ami ezzel a képpel konkrétan gond, az a sok szürke, de elvileg élesebbé tudom tenni a határvonalakat. ha ez kell nekik majd; az elnökség kezében vagyunk.
És mint rajz, tetszik? :ego:
/Lucifer/
/Ghymes/
- Melian
- Témaindító
- Nem elérhető
Tulkas, ezt meg fogjuk oldani - egyelőre még pólóink sincsenek...Tulkas írta: Olyan vidékiek, mint én, akik nem tudnak ott lenni az MTT szülinapn és rendeltek a pólókból, a rendezvény előtt vagy után juthatnak hozzá?
Esgal, megjött, köszönöm, továbbítottam az illetékeseknek, remélem, az esti elnökségiig meg is nézik
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
- Esgal
- Nem elérhető
De szerintem az, hogy ugyanez, csak újrafestve, az nem annyira jó. Csinálok olyan verziót is, hogy azért kicsit absztrahálva legyen, aztán azt csináltok vele, amit akartok. Meg aztán az a színmegőrzés, az olyan dolog, hogy mondani könnyű... azért inkább Van Gogh szeretek lenni, mint Rembrandt, ha érted, mire gondolok...
Ja, és a feliratokat nem tervezem hozzá, majd eldöntitek, mi legyen mellette, milyen betűvel - azt bármelyik tervhez utólag mellé lehet rakni.
Update éjfél után fél órával
Elküldtem Meliannak egy fekete-fehér verziót, ezen lehet módosítani, ha akartok. próbálkozásaim alapján, ha a színes mellett döntötök, meg fogom tudni festeni, csak idő- és eszközhiány miatt nem lett most. én szerintem jó lett a monokróm is, énszerintem az jobb is, mint egy színes, de ugye, az elnökség és a közvélemény nem én vagyok. majd felpakolom ide is, csak most erre sincs idő.
Ez van.
/Lucifer/
/Ghymes/
- Tulkas
- Nem elérhető
- Melian
- Témaindító
- Nem elérhető
Vasárnap estig!!!Esgal írta: Mikorra kéne legkésőbb? Szívesen elvállalnám, ha.
Melian
*tiuda meina tiutjandei*