- Köszönetek: 0
Vanimalóte - Százszorszép csapat - Előkészületek
- Ringbearer
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Andris: csak egy kicsit, de szerintem oké.
(Amúgy nem leszek egy hétig, jövő hét szerdán jövök haza, addig is ötleteljetek sokat!!!)
"Be the change you want to see." Gandhi
- Rozsomák
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Paraszt vagyok Tanyán lakok
- Annis
- Nem elérhető
Leguanember írta: Hú, Annis, csodaszépek!
Köszönöm
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Leguanember
- Nem elérhető
Aki gondolkodóba esne, hogy hol találja meg: Annis hozzászólásainál az alsó menüsorban a www feliratú gombocska a nyerő.
Nos, le kell adnom az anyaglistánkat mihamarabb, ez a terv:
kendőnek való fehér -> úgy gondoltam, akkora legyen, hogy vállra is teríthessük, ez úgy kb. 80x80 cm egy darab
sárga anyag dekornak - vagy majd sárgával festünk a kendőcskékre
bőrök, bőrdarabkák?
madártollak
még valami? (ha vmi nem férne bele a költségvetésbe - a kendőkön kívül ez bármivel megeshet - , akkor nekünk kell állni)
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Annis
- Nem elérhető
Rana: gyorstalpalót majd beszéljük meg, én szívesen segítek ha tudok.
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
"A mosoly a leger
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Annis írta: Rana: Sok sikert az éréshez
Én szívesen segítek a csomózásban, mert jelenleg időm mint a tenger és még legalább egy hétig táppénzen leszek. A karkötőkre nekem kétféle jutott eszembe, vagy mindenkinek valami egyforma mintájú a csapat színeivel vagy olyat is lehet hogy mindenkinek beleírni a nevét. Te milyet gondoltál?
Hú...hát...én bevallom neked,hogy nekem a kreatví tudásom csak a sima csíkos megoldásig terjed:D De ha tudsz valamilyen gyorstalpalót,én szívesen próbálkozhatom mással is:)
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Leguanember
- Nem elérhető
Címertan gyorstalpaló
Minden más hiábavalóság.
- Annis
- Nem elérhető
Rana: Sok sikert az éréshez
Én szívesen segítek a csomózásban, mert jelenleg időm mint a tenger és még legalább egy hétig táppénzen leszek. A karkötőkre nekem kétféle jutott eszembe, vagy mindenkinek valami egyforma mintájú a csapat színeivel vagy olyat is lehet hogy mindenkinek beleírni a nevét. Te milyet gondoltál?
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Egyértelműen remek ötlet a druida kompozíció...botot szerintem a helyszínen is tudunk szerezni,tekintve,hogy erdős környéken leszünk:)
Én támogatom a sütős ötletet...csak aztán nehogy szenes ízesítésű legyen a kaja:)
Visszatérve a kreatívkodásra...amíg Annis csinál terveket,akkor én elkezdek karkötőket csomózni...sárga és fehér színekből...esetleg legyen még benne valami szín?Ja és természetesen,aki szeretne,az besegíthet,hiszen csak jövő héttől tudom elkezdeni az érettségi miatt
[size=9:31f384po]De jó lenne már túl lenni rajta[/size]
S kíméli kérges lábait,
- Leguanember
- Nem elérhető
felmerült, hogy lehetne sütni is parázs alatt bográcsolás helyett. Ennek előnye, hogy nem kell cígölni bográcsot lánccal, álvánnyal. Hátránya, hogy két turnusban kell ennünk, meg jobban kell vigyázni, oda ne égjenek a finomságok - krumplit, hagymát, szalonnát, kolbászt igényelhetünk alapjáraton, ezt talán kiegészíthetjük ott rendelt gombával, kukorica, borsókonzervvel, de süthetünk akár banánt meg barackot is desszertnek.
További javaslatok? Jah, sok alufólia kell.
Eddig Rozsomák barátunk vándorbot-ötlete jó fogadtatásban részesült.
Ha a druida jelleg is hasonlóan jár majd, akkor be lehet építeni a mozgáskultúránkat is ebbe, de hogy hogyan...
Bármi más profiltípust is szívesen meghallgatnék még, tényleg bármit!
Ehhez kapcsolódóan kérlek Titeket, olvassátok el a Szilmarilok
kb. első 90 oldalát, sok fogódzópontot nyújt a beleéléshez!
Annis, nagyon szívesen látnánk a mintaterveidet, hogyne!
Kislúthien-Panni, szeretettel látunk a családban!
Úgy tűnik, hogy örökbe fogadunk egy kis visszaeső táborozót, megindítottam a valáknál a gyámhatósági ejárást.
Ákosról van szó, aki egy belevaló fiúcska az osztrák határon túlról.
Minden más hiábavalóság.
- KisLúthien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Adtam eletjelet!
Kisluthien, aki mar nagyon varja a tabort!
- Ringbearer
- Nem elérhető
vagy ne legyek már ennyire civilizált, majd a helyszínen találunk?
Én egy csomót gondolkodtam, hogy milyen lehetne az identitásunk, és sztem a nemes druidák nem rossz ötlet! Akkor már ilyen fehér-sárga-barna szín lehetne az alap.
Annis: szerintem tök jó lenne ha csinálnál mintákat!
(Ma a töri tanárunkkal viccelődtünk, hogy mi történik ha megmérgezzük őt.. azt hiszem valami van a levegőben... )
- Rozsomák
- Nem elérhető
Gyógyfőzetek:) Kis Csodaturmixok leszünk:D
- Annis
- Nem elérhető
Gyógytea ötlet nagyon teccik, főleg ha készítünk is majd belőle, mert imádom a teát és ez teljesen összhangban van a természetszerető identitással is.
Nekem a botra kötött amulett, bőrzacskó stb is tetszik
Meg esetleg (ha már úgyis a kézműves csapatban vagyok) csinálok mintákat az eddigi ötletekből (karkötő, virág gyömngyből) meg motívumterveket hátha valamelyik tetszik...
- Leguanember
- Nem elérhető
Adjunk tápot neki? (Vagy nekik? hehe.)
Semmiképp sem rosszindulatú, hanem inkább a kísérletező elmét csodáló, természetes szereket használó vanyák. Csinálhatunk gyógytea-készletet, meg a botunkra mindenféle amulettet, bőrzacskót, ilyesmit.
Amolyan sámán, druida típusú megjelenésű család lehetnénk, de inkább előkelőbbek a fehér és a sárga miatt.
hm- még nem az igazi, csak egy ötlet volt.
Főzés esetére csatlakozhatunk másik csapathoz is, hogy ne kelljen kilenc tüzet rakni. Mondjuk mi vállaljuk a fűszerezést
Minden más hiábavalóság.
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
S kíméli kérges lábait,
- Ringbearer
- Nem elérhető
- Rozsomák
- Nem elérhető
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
A főzéshez szerintem adnak, majd alapanyagot, ha bográcsot nem is, ahogy tavaly.
Egy kicsit tudnék segíteni a bogrács körül, de egyedül inkább nem vállalom be ennyi ember hasmenését
"A mosoly a leger
- Ringbearer
- Nem elérhető
viszont vannak pici bográcsok, ami tálként funkcionálnak, és nagyon aranyosak, ha gondoljátok elhozhatom őket.
szerintem csináljunk koszorút százszorszép virágokból.. vagy ráfonjuk a botra..
- Annis
- Nem elérhető
Főzés: Én magam köztudottan konyhai analfabéta vagyok, de előkészítésben egyebekben tudok segíteni, mert mi gykaran szoktunk bográcsban főzni úgyhogy annyira nem idegen a terep...
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Rozsomák írta: Ha szabadlelkű, természetjáró tündék leszünk, mit szólnátok, ha mindenkinek lenne egy botja? Ami lehet az öregember támasza, de meg is könnyíti az erdőben a haladást. Fel is lehetne díszíteni mint egy sámán botot, vagy éppen ki is faraghatjuk... Vagy lehene valami kis extra, ami ránk jellemző és vicces is. /mint például a hobbit kalap volt/
Tetszik ez a vándorbot ötlet:)))
Kinek van amúgy bográcsa?Hiszen családonként kell egy...és ki tud főzni?))
S kíméli kérges lábait,
- Rozsomák
- Nem elérhető
- Rozsomák
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető
Én személy szerint a kézműves rendben vagyok úgyhogy nem feltétlenül kell a cspatjelzéseknél a könnyebb technikát választani... Tehát a gyöngyfűzést is meg lehet oldani, de a csomózgatós karkötő is nagyon jó ötlet.
- Feanor Faelivrin
- Nem elérhető
"mi a viszonyulásunk Feanorhoz" na ezt énis szeretném tudni
"A mosoly a leger
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
Leguanember írta: A Százszorszép nemzetség ünnepi delegációjaként Nessa védőszárnyai alatt a természet tiszteletét hozzuk a közösségbe. Nessa a valák hölgyei közül bár utolsónak sorolt, de Orome húgaként és Tulkas feleségeként vidám színfolt és előkelőség a maga módján. Mindene a tánc, a szaladás a tágas ég alatt.
Színeink a fehér és a sárga, mint a jelvényként használható virágunké.
Szerintem ezt figyelembe véve kéne egyfajta jelleget kialakítanunk.
Ami a rendi összetételt illeti,ha jól néztem Andris,Feanor és én vagyunk a Vadászok rendjében.Többiek?
Amúgy nekem tetszik ez "Mindene a tánc és a szaladás a tágas ég alatt" jellemzés.Lehetnénk ilyen természet szerető,szabad lelkületű család.Jellemző tulajdonságokként:vidám,táncos,énekes...vagy valami ilyesmi.
És ami a plusz kiegészítőt illeti...a gyöngy mellett még eszembejutott az a bogózós karkötő,ami a 2004-es velemi táborban volt a csapatoknak.Csak,mert én személy szerint ilyet könnyebbn tudok csinálni,mint gyöngyötfűzni:)))
Mit gondoltok?
S kíméli kérges lábait,
- Leguanember
- Nem elérhető
Aki nem fér egykönnyen (még) hozzá, a családunk tizenegy fős létszámát biztosító KisLúthien, azaz Panni, Csudi lánya, és két jó barátnője: Kopper Viki és Klau(dia). A Kopper-testvérek csak a tábor harmadik napján érkeznek Valinorba, de felvesszük velük a kapcsolatot mielőbb.
Nos hát, ezúttal csapatkendőkkel fogjuk magunkat kidíszíteni, Manwe és csapata ezt biztosítják nekünk ajándék gyanánt.
Ha gondoljátok -és amint látom, gondoltátok- lehet másféle kiegészítőnk is, annak figyelembe vételével, hogy a valáknak lesz köpenye (táborszervezők), a maiáknak jelvénye (rendi vezetők), és a családfőknek is valamije :-9.
A kendő az lehet egészen nagy fajta, csak ott kell majd szabni-varrni.
Lehetne konkrétan valamiféle ünneplő hacuka is, ha már feastelni megyünk a hegyekbe: virágkalap vagy koszorú vagy akármi más. Sziromsipka?
A címer idén pajzsra kerül, amelyből egy üres lemezt kap a család, ha ezen felül szeretnétek sajátot, azért kell fizetni, ez volt a levélben.
Lesz majd címeroktatás is, a százszorszépünk még passzol is azokhoz a stílusokhoz. Természetesen lehet rendhagyó címerünk is, de ennek már vonzata lehet a családunk viselkedésében.
Családi hangulat ügyében főleg a táborban fogunk alakulni, előre azt beszélhetnénk meg, hogy milyen céllal vagy legalábbis érzésekkel megyünk az ünnepre, mi a viszonyulásunk Feanorhoz és az ő rögeszméjéhez, hogyan vagyunk mi a valákkal.
Aztán megnézhetnénk még, hogy a családunk mivel foglalkozik, milyen rendekben fogja kamatoztatni a kreativitását, tudását, energiáit.
És hozhatnánk akár példákat is családtípusokra, hogy milyenek szeretnénk lenni, mit próbálnánk ki szívesen.
No, azt hiszem már ez is sok egyszerre; én most három napig nem leszek elérhető csak telepatikusan, ha kedvetek van, próbálkozzatok elérni!
Minden más hiábavalóság.
- Annis
- Nem elérhető
Ranamarth (Endóriel) írta: Százszorszépnek százszorszép,de szerintem úgy kéne,hogy egy nagy virág...és akkor esetleg még az identitásunkat eldöntően valami...bár én nem vagyok vmi kreatív És mondjuk gyöngyből lehetne egy kis virágfejet csinálni mindenkinek...hiszen úgysem vagyunk vmi sokan:)
A százszorszépet lehet stilizálni egy geometrikus motívummá (de boldog lenne most arajztanárnőm ha hallaná ) és onnan a színekkel játszani.
A gyöngyből készült virág ötlet nekem is tetszik, és azt nem is olyan nehéz megcsinálni... (bár én eddig csak tulipánnal próbálkoztam)
Az identitást szerintem először el kéne dönteni, és akkor akár valami arra jellemző idézettel is utalhatunk rá a csapat címerén...