- Köszönetek: 0
J. K. Rowling: Harry Potter
- Fennasiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Igen Hungarian...
Itt a fejezetcímek vannak kínaira, japánra, és vietnámira fordítva:
Klikk
érdekes a Hungarian....
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gilloth
- Látogató
Cerebrum írta: Ja, és még valami. Az eredetiben is magyar az a sárkány, amivel Harry megküzd a próbán?
Igen. "Hungarian Horntail" kb Magyar szarvas/agancs-farkú ha jól fordítom.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Inczy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
A filmre nagyon kiváncsi vagyok, remélem nem szúrják el... De hogy hogy megint rendező váltás lesz?! lennie kell 3 órának a filmnek, hogy minden rendesen benne legyen...
Feel the sunshine
- Cerebrum
- Nem elérhető
Brisa írta: ...melyik fejezetben is van erről szó?
Rögtön a legeslegelején... Amúgy ez a mondat akkor úgy látszik elkerülte a figyelmemet: "Fél évszázada megmagyarázhatatlan, borzalmas dolog történt ott..." Ebből már nyilvánvaló, h. csak a nagyszülőkről lehet szó...
Ja, és még valami. Az eredetiben is magyar az a sárkány, amivel Harry megküzd a próbán?
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Brisa
- Témaindító
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Esgal írta: Ez úgy néz ki, h abban a házban lakik az idősebb Denem, a felesége, a fiuk (na ez az arc Voldi faterja, jelenleg elvált, ill. özvegy), és ide állít be a srác gyilkolászni.
Na várjunk csak, akkor ki az ifjú Denem akit holtan találtak?
Voldi faterjának egy olyan fiatal öccse?
Morgana írta: Én mindig úgy értettem, hogy az az idősebb Denem új házassága, új, 100% mugli felesége és az új nászból való gyerek - ergo Voldemort féltestvére.
Nekem úgy rémlik, hogy szó sem esett arról, hogy Voldemort apja újranősült volna, arról meg pláne nem, hogy született volna egy második gyereke is. (De ha igen, akkor talán megvan a félvér herceg. )
Szerintem egyértelmű, hogy Voldemort nagyszülei és apja volt a házban, és ők lettek legyilkolászva.
(Celebrum, melyik fejezetben is van erről szó?)
Brisa
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Lora
- Nem elérhető
Gyöngycem (voltam valaha)
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Még munka alatt áll, mert várom a sztorikat!!! Jöhet akármilyen!
Ja, és ki tudna nekem linket Weasley ikrek képekhez?
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Lora
- Nem elérhető
de télleg mikor ezt olvastam (hét alkalommal), épp semmi sem merült fel bennem ezzel kapcs...
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Rabyn írta: Voldemort nem a saját apját ölte meg?? Én azt hittem, hogy megölte a nagyszüleit meg a saját apját.
Én meg azt, hogy a saját apját, az apja új feleségét és a féltestvérét.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ranamarth írta: Még jó,hogy mindennek legalább két értelme van!
Vagy több...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Kincső
- Nem elérhető
Morgana írta: Én mindig úgy értettem, hogy az az idősebb Denem új házassága, új, 100% mugli felesége és az új nászból való gyerek - ergo Voldemort féltestvére.
Én is így értettem...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Esgal írta: Ez úgy néz ki, h abban a házban lakik az idősebb Denem, a felesége, a fiuk (na ez az arc Voldi faterja, jelenleg elvált, ill. özvegy), és ide állít be a srác gyilkolászni.
Na várjunk csak, akkor ki az ifjú Denem akit holtan találtak?
Voldi faterjának egy olyan fiatal öccse?
Cerebrum: Annyit elárulok, hogy erről egy szó sem lesz az 5.ben...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Lora
- Nem elérhető
E. Eia Ayna írta: Szerintem véletlenül. Ahogy a Severus Snape-ből is csak véletlenül lehet kirakni a Perseus Evans-t...
viszont ennek semmi köze sem lesz, és szó se fog róla esni a könyvekben, mivel az angolban nem Perselusnak hívják...hanem Severusnak...
- Lin
- Nem elérhető
így sikerült Úgy nyilatkozott, ha jól emlékszem, hogy a 6. majd rövidebb lesz, a 7. pedig megint hosszabb.Cerebrum írta: Amúgy ez a 4. rész hogyhogy ilyen hosszú? Csak szimplán ilyen, vagy volt rá az írónak valami magyarázata?
rendezője: Mike Newell moziba kerül 2005, ha jól emlékszem tél, de ebben nem vagyok biztos.Cerebrum írta: És a moziverzióról lehet már tudni valamit?
eredetileg azt hiszem 2 filmet akartak csinálni belőle, de aztán mégsem. Ha már a 3.-ból ennyi minden kimaradt, nem tudom a 4. résznél hogy fogják megoldaniCerebrum írta: (Már előre félek, h. mennyi minden fog kimaradni a filmből, ha a könyv ilyen hosszú...)
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Cerebrum
- Nem elérhető
Most akkor hogy van ez? Vagy az ötödikből majd kiderülnek még részletek? (Ha igen, akkor ne áruljátok el... )
Amúgy ez a 4. rész hogyhogy ilyen hosszú? Csak szimplán ilyen, vagy volt rá az írónak valami magyarázata?
És a moziverzióról lehet már tudni valamit? Pl. h. mikor kerül a mozikba, ki rendezi, ilyesmiket... (Már előre félek, h. mennyi minden fog kimaradni a filmből, ha a könyv ilyen hosszú...)
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Galadh, nem, ne "vegyétek le a terhet a vállunkról". Ne töröld még.Dínchamion írta: Galadh, megtennéd, hogy törlöd a topikból ArtemisEntreri (azóta "It mindenki paraszt?") összes hozzászólását. Én már a saját topikomban megtettem, és mivel a bannolását már kezdeményeztem, ennyi terhet vegyünk le a modok válláról.
(És persze ezt is töröld. )
Köszi.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Lin
- Nem elérhető
Állítólag Miranda Ricsardson fogja játszani Rita Skeeter-t.
forrás: www.the-leaky-cauldron.org
Jo ( ő "mondta, hogy hívjuk így ) 3. gyermekét várja,aki valamikor a jövő évben jön a világra. Gratula neki :hello:
forrás: www.jkrowling.com
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Dínchamion
- Nem elérhető
(És persze ezt is töröld. )
Köszi.
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Gwathmir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Ezen egy sort röhögtem
Egyébként nem biztos, hogy mindenképpen a "jó" oldalról lesz a fél vér herceg. Lehetne ennyiből Malfoy is, akár, vagy... egy régi Mardekáros. Vagy esetleg Voldemort régi halott rokona. Nem tudom. Vagy vannak bizotos tippek, hogy melyik "oldalról" lesz az a herceg?
Mikor a felkelő nap megérinti a hideg éjszakával mártott földet -mondta Frodó.-Fényben úszó tündöklő gyémánt..
- Lin
- Nem elérhető
más: most néztem meg újra Titkok kamráját, hátha támad valami ötletem, de nem jött be. Most nekiállok a könyvnek
új, jó információs oldal a 6. könyvről: www.halfbloodprince.info
- Lin
- Nem elérhető
www.imdb.com/name/nm0000614/
www.alan-rickman.com
www.cybamuse.com/movieThemes/actors/arickman/index2.htm
alanrickman-fans.com
- Barom Ír
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Látta innen valaki az Őfelsége kapitány (Hornblower) című filmet? Csak mert jáccik benne Tom Denem. : Amúgy tudtok jó oldalakat Alan Rickman-ről?
Üdv:Én
Ha valaki valamiben hisz és feltette rá az életét is azt ne csak sikerhelyzetben vállalja!
- Gwathmir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Keresek olyan weblapot, ahol megtalálom a Mardekárosok kviddics csapatának a fotóit. Tom, hogy furi kérés, de ha tud valaki ilyet akkor kérem írjon.
Ja! És ha lehet még akkori csapat, mikor Harry másodéves volt.
Mikor a felkelő nap megérinti a hideg éjszakával mártott földet -mondta Frodó.-Fényben úszó tündöklő gyémánt..
- Lora
- Nem elérhető
na.
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...