J. K. Rowling: Harry Potter
- Eldamyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ilweran írta:
Drowse / Gurrisurye írta: Engem a cikk címe zavar...
Ha azt nézzük, akkor mindenképpen egy gyerek fog meghalni. :triste: :crying:
Szerintem a cím csak újságírói fogás, Rowling nem mondta hogy egy kis barát hal meg.....
Lupint nem tartom valószínűnek, meredek lenne, ha mindenki meghalna a régi társaságból (kivéve persze Pettigrew-t) szerintem Hagrid! Az azért elég nagy érvágás lenne, ő az egyik legbiztosabb pont Harry és a sorozat életében, igazi háttérember, akire mindig lehet számítani......
Más: Emlékeim szerint az öt kötetben egyszer sem esett szó James Potter rokonairól....... Nyilván meghaltak, ha Harry Petuniához, mint egyetlen élő rokonához került.... De kik voltak? Miért nem beszélnek róluk a varázslóvilágban sem? Miért nem beszélt sem Dumbledore, sem Sirius, sem Lupin Harrynek az apja családjáról?????? Rowling elég alapos, nem hiszem, hogy csak úgy elfeledkezett volna erről a szálról, szóval lehet hogy itt lesz még valami turpisság......
Ezen már én is gondolkoztam.
Van egy utalás az 5. könyvben, amikor Harry és Sirius A Grimmauld téren nézegetik a faliszőnyeget. Sirius mondd egy- két dolgot arról, hogy mi volt, amikor James- éknél lakott.
Hmm. Nem is tudom. Valahogy nem zárnám ki, hogy Dumbi valamikor eltűnik, de most még meghalni? Azt azért nem hinném.
Dobby túl jelentéktelen, ahhoz, hogy ezzel nagyot lehessen kaszálni.
Hagrid: igen, ez már valószínűbb. De nagyon ki lesz Harry, ha ez bekövetkezik. És ugyebár csak nem akar Jo néni teljes idegroncsot csinálni belőle! Meg Hagrid nélkül kicsit lehet, hogy ellaposodna a történet.
Lupin halálát kizárnám. Talán csak megérzés a dolog. De azért ne nyírjunk már ki mindenkit Harry körül, aki pótszülőt játszhat!
Tippjeim: Cho, McGalagony, Flitwick, Percy, Bill, Charlie (Ha már Weasley, ők a legesélyesebbek.)...
Hermione és Ron:Nagyon nem hiszem.
Luna még biztos nem. Harry még nem is ismeri és szemtem neki is lesz még vmi szerepe.
Fricsre is gondoltam, deneki még biztos lesz valami szerepe. Elvégre még mindig nem derült ki, miért tűri meg őt Dumby a Roxfortban. Biztos nem azért, mert olyan eliserésre méltó személyzet.
"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Narmo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gwathmir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Köszönetek: 0
Alyr Arkhon írta: További tippek arra, ki hal meg:
Dumbledore, Hagrid, Dobby...
Esetleg valamelyik Weasley ami után Ron bosszút fogad Voldy ellen...
Nem igazán tudom.. Dumbledornak ott kell maradnia Harry mellett.. Nem lehet ő. Nem hinném, hogy Rowling ekkora "kataszrófát" tenne a szereplőkkel és az olvasókkal. Rendben..a 4.ben egy diák halt meg, de hogy az igazgató..áh! Nem hinném. Hiszen csak Voldemort tudná őt megölni, talán még az se. Dumbledornak nagy ereje van. Emberi ésszel nem hinném, hogy fel lehetne fogni... Dobby, igaz, hogy aranyos és jó szívű, de azt sem hinném, hogy meglna. Egyébként ő Roxfortból el nem mehet, oda meg nem lehet bejutni, kivéve aki tudja a bejáratokat, mint Sirius, de hármukon kívül csak Féregfark tudna bemenni észrevétlenül.... De azt is lehetene érzékelni, nem?
Mikor a felkelő nap megérinti a hideg éjszakával mártott földet -mondta Frodó.-Fényben úszó tündöklő gyémánt..
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Dumbledore, Hagrid, Dobby...
Esetleg valamelyik Weasley ami után Ron bosszút fogad Voldy ellen...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ilweran
- Nem elérhető
Drowse / Gurrisurye írta: Engem a cikk címe zavar...
Szerintem a cím csak újságírói fogás, Rowling nem mondta hogy egy kis barát hal meg.....
Lupint nem tartom valószínűnek, meredek lenne, ha mindenki meghalna a régi társaságból (kivéve persze Pettigrew-t) szerintem Hagrid! Az azért elég nagy érvágás lenne, ő az egyik legbiztosabb pont Harry és a sorozat életében, igazi háttérember, akire mindig lehet számítani......
Más: Emlékeim szerint az öt kötetben egyszer sem esett szó James Potter rokonairól....... Nyilván meghaltak, ha Harry Petuniához, mint egyetlen élő rokonához került.... De kik voltak? Miért nem beszélnek róluk a varázslóvilágban sem? Miért nem beszélt sem Dumbledore, sem Sirius, sem Lupin Harrynek az apja családjáról?????? Rowling elég alapos, nem hiszem, hogy csak úgy elfeledkezett volna erről a szálról, szóval lehet hogy itt lesz még valami turpisság......
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Artemisz
- Nem elérhető
Firefly írta:
Nah, akkor ezek szerint nem csak nekem nem tetszett Harry viselkedése. Első olvasásra csak egy nyávogó, nyavajgó kis mitugrász volt, akinek az volt a legnagyobb problémája, hogy meg akarják óvni és nem ő van a középpontban... Igazság szerint élveztem, mikor Phineas Nigellus párszor kiosztotta...Alyr Arkhon írta: ...(bár ezzel nálam csak azt érte el, hogy Harry lett kevésbé szimpatikus...)...
Nem védeni akarom, de azért mégiscsak egy kamasz kiskölyök....
Én se voltam ekkora koromban megfontoltabb.
És hát látjátok, James is milyen volt ekkorának.. Harryn máshol jön ki ez szvsz.
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Perlanthir
- Nem elérhető
Nah, akkor ezek szerint nem csak nekem nem tetszett Harry viselkedése. Első olvasásra csak egy nyávogó, nyavajgó kis mitugrász volt, akinek az volt a legnagyobb problémája, hogy meg akarják óvni és nem ő van a középpontban... Igazság szerint élveztem, mikor Phineas Nigellus párszor kiosztotta...Alyr Arkhon írta: ...(bár ezzel nálam csak azt érte el, hogy Harry lett kevésbé szimpatikus...)...
"Even the smallest person can change the cause of the future."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Zizzo írta: Pedig Lupin a legesélyesebb... James, Sirius halott... meg egyre vadabb az egész sztori, szal valszeg ő lesz az. Weasleyt ölni durva lenne, Dursleyéknek nem lenne értelme (annyira megátalkodott muglik, hogy még megölni is kár őket!) Tanárok közül meg nem sok olyan van, aki kapott annyi szerepet, hogy nagy was ist das lenne megölni őket... kivéve Lupint... sztm ő lesz.
És ha Dumbledore?
Az ötödikben kicsit eltávolított tőle Harry szemszögén keresztül...
(bár ezzel nálam csak azt érte el, hogy Harry lett kevésbé szimpatikus...)
Elvégre ő a Nagy Ellenfél, akitől még elviekben Tudjátokki is fél. Elviekben...
Harry csak a megybefőtt a gesztenyepüré tetején. Mint varázsló, nem ellenfél. (egyelőre)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Zizzo
- Nem elérhető
Itélet csere van írva a vényre...
- Drowse
- Nem elérhető
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Perlanthir
- Nem elérhető
Sztem ez nem olyan egyértelmű, hogy nem fog gyereket ölni. Végül is Cedric is meghalt... Valamint SZTEM Lupin sem fog meghalni, hiszen ő az egyik legfontosabb felnőtt, tanácsadó Harry számára (Sirius után). És mivel Sirius sincs már (bár remélem valamilyen formában visszatér ), nem hinném, hogy ilyen gyorsan elvenné tőle Lupint is. Szóval sztem egy "kevésbé fontos" szereplő fog meghalni...Rabyn írta: Hogy ki fog meghalni megint? Valszeg gyereket nem öl a sztoriban, esetleg az utolsóban. Ergo egy tanár vagy Lupin vagy valamelyik Weasly. Esettleg még Durslyék. Más elképzelésem nincsen.
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Narmo
- Nem elérhető
- Ilweran
- Nem elérhető
Úgy érzem, kicsit túlspilázták ezt a nyilatkozatot, de azért..... vajon kit ölhetnek meg??????
Szintén az origon olvastam, hogy Rowling egy beszélgetésen adott pár "jó tanácsot" az olvasáshoz. Az egyik így szólt: " azon kéne elgondolkodni, miért nem próbálta Dumbledore egyszer sem megölni Voldemortot"!!!!!! Szerintetek mit jelent??????? Érdekes.....
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Narmo
- Nem elérhető
Minerva írta:
És hányadik szülinapja van a druszámnak? [/i]Kincső írta:
Narmo Poice írta: Lemaradtunk McGalagony szülinapjáról.. Október 4-én volt és nem kívántunk neki Boldog Szülinapot..
Tényleg okt. 4-én van a szülinapja? 8O Honnan tudod??
[size=9:t39n40sd]Az enyém is akkor van... [/size]
Passz.. ezt nem tom ,de majd utánanézek
[size=9:t39n40sd](Amúgy tudom, nem lényeg,de az én szülinapom meg akkor van, mint Viggonak )[/size]
- Gwathmir
- Nem elérhető
Ha már úgyis a pároknál tartok, megmondanátok nékem, hogy tudtok valamit Luna és Harry kapcsolatáról? Mármint lesz folytatása? Mert ugye úgy lett vége az 5.nek, hogy Harry furcsálta azt, hogy Lunával tud Siriusról beszélni... Ez jelent valamit?
Mégvalami:))) Tudtok képeket mutatni a negyedik filmről? Én nem nagyon találtam...
Mikor a felkelő nap megérinti a hideg éjszakával mártott földet -mondta Frodó.-Fényben úszó tündöklő gyémánt..
- Minerva
- Nem elérhető
És hányadik szülinapja van a druszámnak? [/i]Kincső írta:
Narmo Poice írta: Lemaradtunk McGalagony szülinapjáról.. Október 4-én volt és nem kívántunk neki Boldog Szülinapot..
[size=9:2dl4h5mf]Az enyém is akkor van... [/size]
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Mert J.K. Rowling a hivatalos weboldalán akkor kívánt neki boldog szülinapot...Kincső írta:
[size=9:5spmg8wx]Az enyém is akkor van... [/size]
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Kincső
- Nem elérhető
[size=9:2mbm35bj]Az enyém is akkor van... [/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Narmo
- Nem elérhető
- Perlanthir
- Nem elérhető
Hali! Én úgy hallottam, hogy 2005 őszén... De ez sztem megin csúszni fog egy csomót, a Főnix rendje is 1 év késéssel jelent megNarmo Poice írta: Nem tudja valaki,hogy a HP 6. része mikor jelenik meg várhatóan? :
- Narmo
- Nem elérhető
- Lin
- Nem elérhető
Tehát akkor miért és miröl irogathatott Dumbledore Petúniának?
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
Lin! A fordító alatt nem téget értettelek, hanem azt, aki a regényt fordította, viszont neked volt igazad. Én csak angolul olvastam a könyvet magyarul csak részben és nagyon nem tetszett a fordítás...
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Lin
- Nem elérhető
Nos, a fordító én voltam. Azt a kérdést próbáltam lefordítani, ami fenn van a hivatalos oldalon, a www.jkrowling.com-on. Az pedig így szólt: What did Dumbledore's Howler to Aunt Petunia mean? ('Remeember my last') Nekem nincs meg a könyv angolul, de akkor most Rowling nem jól emlékszik, hogy mit írt a saját könyvében?Niniel Nienor írta: Az eredetiben ez úgy hangzik: "Remember my will!" A "will" pedig akaratot, kívánságot, esetenként végrendeletet jelent... Így azért egy kicsit másképp néz ki a dolog. Azt az utolsót gőzöm nincs, honnan szedte a fordító.
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- Lin
- Nem elérhető
A válsz kb.: természetesen a levélre vonatkozott, amit Dumbledore a lépcsőn hagyott, amikor Harry még csak egy éves volt. De akkor miért nem azt mondta, hogy emlékezz a levelemre? Nos azért, mert már korábban is voltak levelek.....
Érdekes, nagyon érdekes
- Sil
- Nem elérhető
"Welcome," he said. "Welcome to a new year at Hogwarts! Before we begin our banquet, I would like to say a few words. And here they are: Nitwit! Blubber! Oddment! Tweak!KÁJ írta: Lehet, h egy aktuális angliai szóvicc HP-s átirata.
(Bár nem biztos, h az angolban is benne van= akkor a fordítónak borult el az agya! :smokin:)
Ron "varázslata" pedig így hangzik eredetiben:
"Sunshine, daisies, butter mellow,
Turn this stupid, fat rat yellow."
Tears unnumbered
- KÁJ
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Lin írta: Earendil/Peredhil: szvsz erre gondolhattál: "Mielőtt kezdetét veszi a bankett, szeretnék néhány szót szólni. Íme: Filkó! Pityer! Varkocs! Dzsúzli!... Köszönöm." Hogy ez mi volt, azt nem tudom
Lehet, h egy aktuális angliai szóvicc HP-s átirata.
(Bár nem biztos, h az angolban is benne van= akkor a fordítónak borult el az agya! :smokin:)
*****by KÁJ*****