J. K. Rowling: Harry Potter

Több
19 éve 11 hónapja #228603 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Az ilyen nézetekkel kezdődnek a "ha az enyém nem lehetsz, ne legyél senkié sem"-féle gyilkosságok és hasonló ámokfutások. :roll:

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #228602 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Off: Úgy gondolod, hogyha nem történhet mindenkivel jó dolog vagy estleg csoda akkor ne is történjen senkivel? Sajnos nem osztom a nézetedet.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #228598 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Dínchamion írta: Mindenkit nem lehet boldoggá tenni...

Én is úgy gondoltam, hogy akkor már inkább senkit se.

Több
19 éve 11 hónapja #228558 Írta: Dínchamion
Dínchamion válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Panda írta: OFF: Tényleg szomorú. De a lapon található legelső hozzászólásban is van igazság...Sőt, inkább abban.../OFF

Ha jól emlékszem, Hobo mondta, hogy "Minden városban adj pénzt egy koldusnak", vagy hasonló.

Mindenkit nem lehet boldoggá tenni...

Dín

- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?

Több
19 éve 11 hónapja #228554 Írta: Idhren/Ryelnya
Idhren/Ryelnya válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ez olyan szomorú... :crying:

it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini

Több
19 éve 11 hónapja #228460 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
OFF: Tényleg szomorú. De a lapon található legelső hozzászólásban is van igazság...Sőt, inkább abban.../OFF

Több
19 éve 11 hónapja #228372 Írta: Niniel Nienor
A fordítást most nem vállalnám, de a cikk arról szól, hogy létezett egy Natalie McDonald nevű lány, aki nagyon szerette a Harry Pottert, de halálos beteg volt. Tudta, hogy meg fog halni mielőtt befejeződik a sorozat, ezért írt egy levelet Rowlingnak, hogy mondja el, mi fog történni. Rowling meg is írta, de a kislány addigra már meghalt, ezért módosított a Tűz serlegén és beleírta a lányt ahogy a házakba való osztáskor a Griffendélbe kerül. A cikk továbbá megadja az oldalszámot, hogy Natalie McDonaldot a kemény kötésű angol könyv 180-adik oldalán találjuk. Ennek utána néztem és nem a 180-adik, hanem a 159-edik oldal alja. A magyar kiadásban ugyanez a 177. oldal közepén van. A továbbiakban nem tudom, hogy szerepel-e.

Több
19 éve 11 hónapja #228353 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
valaki fordítsda le..

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 11 hónapja #228319 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Zizzo írta: Hallottátok már a Natalie McDonald storit... nagyon aranyos és szomorú...
itt lehet olvasni

Ejjaj...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #228303 Írta: Zizzo
Zizzo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hallottátok már a Natalie McDonald storit... nagyon aranyos és szomorú...
itt lehet olvasni

Itélet csere van írva a vényre...

Több
19 éve 11 hónapja #227184 Írta: Zsizsik gazda
Zsizsik gazda válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Tök Jó csak hosszú!

üdv Zsizsik

Több
19 éve 11 hónapja #227012 Írta: Celebriel
Celebriel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Hát igen a kölykök nem tudnak nagyon játszani (ill szerintem Rupertben van azért valami)
Hallotátok, hogy Pierce Brosmann azt mondta, hogy szerinte a jövöben lehet, hogy Daniel lesz a következö Bond? Szerintem ez nevetséges.

Szerintem ari lenne egy vígjátékban...
Rupertben pedig egy komikus veszett el. De majd meglátjuk! :wink:

Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...

Több
19 éve 11 hónapja #226970 Írta: krezike
krezike válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A köv. Bond??????? 8O Hát ez kész... lehet én vagyok túl kritikus, de ez azért talán mégis tulzás...
Pfff...most hirtelen nem jut a fejembe, hogy ki segített a rejtvény ügyben...öregszem...na mindenesetre köszönöm szépen!!!

Több
19 éve 11 hónapja #226949 Írta: Rabyn
Hát igen a kölykök nem tudnak nagyon játszani (ill szerintem Rupertben van azért valami)
Hallotátok, hogy Pierce Brosmann azt mondta, hogy szerinte a jövöben lehet, hogy Daniel lesz a következö Bond? Szerintem ez nevetséges.

Több
19 éve 11 hónapja #226856 Írta: Zizzo

Celebriel írta: Kérdés (igen, műveletlen vagyok, kíváncsi, stb. :roll: ): a további részekben is ugyanaz a színész (neve nem jut eszembe, mea culpa!) játssza majd Lucius Malfoyt??? :?:

Hát én spec naon ajánlom... ;) Jó sináta az ember! Bezzeg a "naagy" trió... alig tudnak szinészkedni... reméljük belejönnek...

Több
19 éve 11 hónapja #226838 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
OFF

Estel Adániel írta: "...Mennyivel könnyebb lenne, ha nem lennék színvak!" (by Szamár, SHREK) :lol: ;)

És milyen nehéz a rendőrség dolga, a tanúk visszaemlékezéseivel.
ON

Több
19 éve 11 hónapja #226766 Írta: Celebriel
Kérdés (igen, műveletlen vagyok, kíváncsi, stb. :roll: ): a további részekben is ugyanaz a színész (neve nem jut eszembe, mea culpa!) játssza majd Lucius Malfoyt??? :?:

Több
19 éve 11 hónapja #226762 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
"...Mennyivel könnyebb lenne, ha nem lennék színvak!" (by Szamár, SHREK) :lol: ;)
[size=9:31sqliml]Elnézést, nem bírtam kihagyni... :oops: :D [/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 11 hónapja #226737 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A Hugrabug színe sárga és fekete :)

A Hollóhátnak kék és bronz (a filmben ezüst), a Hugrabugnak sárga és asszem fehér.

[/quote]

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Több
19 éve 11 hónapja #226732 Írta: Zizzo
A hugrában tuti van zöld... sztm sárga-zöld... a sárga-fehér nagyon üti egymást...

Több
19 éve 11 hónapja #226696 Írta: *Niko*
*Niko* válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

gilloth írta: Minden háznak KÉT színe van, nem? :heu: :hein:
Mert, a Griffendél, piros/vörös és arany, a Mardekár zöld és ezüst...
A másik két háznál nincs vmi másik szín? 8O :hein:

A Hollóhátnak kék és bronz (a filmben ezüst), a Hugrabugnak sárga és asszem fehér.

a gyöngyfűzők valája - by Csele

Több
19 éve 11 hónapja #226692 Írta: Niniel Nienor
Szerintem ez asszociációs alapon megy vagy az állatról vagy ház tulajdonságairól. A griffendélnél a legegyértelműbb: bátorság->oroszlán->arany és vörös. A többinél ugyanígy.

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 11 hónapja #226646 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Minden háznak KÉT színe van, nem? :heu: :hein:
Mert, a Griffendél, piros/vörös és arany, a Mardekár zöld és ezüst...
A másik két háznál nincs vmi másik szín? 8O :hein:
Tudom, h vmelyik könyvben le van írva, de nem tudom felidézni, melyikben és hol... :oops:

:?: Kíváncsi lennék amúgy van-e vmi jelentősége h melyik háznak mi a színe... Szerintetek?

Több
19 éve 11 hónapja #226639 Írta: Celebriel

Zizzo írta: Hugrabugnál nem zöld?

Biztos, hogy sárga.

Több
19 éve 11 hónapja #226636 Írta: Zizzo
Hugrabugnál nem zöld?

Több
19 éve 11 hónapja #226547 Írta: Niniel Nienor
Hollóhát: kék
Hugrabug: sárga

Több
19 éve 11 hónapja #226528 Írta: Rabyn
Én nekem az nem jut eszembe, hogy melyik háznak (a Griffen és a Mardekáron kivül) mia színe?? De komolyan nem jut eszembe, multkor gondolkodztam ezen de nemtomD:DDD

Amugy meg én nem ismerem az angol pénzt de azt tudom, oyg amikor kicsi voltam akkor még fillér és amikor mondta a boltba a bácsi, hogy 5 forint tíz akkor nem tudtam mit akar. De eygbéként télleg nehéz megmagyarázni hogyha valaki ezzel foglalkozik akkor mértnem tudja a pénzeket.. (ez a szakmája és szerintem ezt tanitják a sulijukba is)

Több
19 éve 11 hónapja #226468 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Niniel Nienor írta: Nektek még sose panaszkodtak a szüleitek vagy nagyszüleitek, hogy keverik ezeket az új papírpénzeket, mert olyan egyforma a színük? Pedig a szám jó láthatóan rájuk van írva. Vagy amikor külföldi pénzzel fizet(t)ek. Nem vagyok egy matekzseni, de a számokat felismerem. Ennek ellenére volt már, hogy nem egészen tudtam beazonosítani egy külföldi bankjegyet, főleg az átváltás miatt.
Szerintem Rowling e mögé semmi csalafintaságot nem rejtett, hiszen a pénz összekeverése a varázs mentes világban egy elég hétköznapi probléma.

Abszolút egyetértek! :idea: :wink:
[size=9:2utvq117](Dőltté én tettem a cuccokat benne :P )[/size]

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 11 hónapja #226440 Írta: Niniel Nienor
Nektek még sose panaszkodtak a szüleitek vagy nagyszüleitek, hogy keverik ezeket az új papírpénzeket, mert olyan egyforma a színük? Pedig a szám jó láthatóan rájuk van írva. Vagy amikor külföldi pénzzel fizet(t)ek. Nem vagyok egy matekzseni, de a számokat felismerem. Ennek ellenére volt már, hogy nem egészen tudtam beazonosítani egy külföldi bankjegyet, főleg az átváltás miatt.
Szerintem Rowling e mögé semmi csalafintaságot nem rejtett, hiszen a pénz összekeverése a varázs mentes világban egy elég hétköznapi probléma.

Több
19 éve 11 hónapja #226435 Írta: Thúle'silme
Thúle'silme válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Köszönöm az infót! :D Reméltem, hogy ilyen válaszokat kapok. A könyvet meg tényleg el kellene olvasnom, ha ilyen sokan ajánlják. Majd talán 1szer az is megtörtéik. :)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.164 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére