J. K. Rowling: Harry Potter

Több
19 éve 10 hónapja #234669 Írta: Gwathmir
Gwathmir válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Narmo Poice írta:

Panni írta: Nekem nem feltétlenül a 3. tetszik a legjobban ;) [size=9:gktmjtqp](Bár annak a második felét láttam csak, mert moziba szülőket lehetetlen volt elrángatni, és amikor CD-n kölcsönkaptam, az elsőt nem olvasta ez a vacak gép...) [/size]Ami engem illet, SZVSZ( :!: ) az első volt a legjobban a filmek közül, a könyvekben meg az első és a harmadik. Szóval akkor ezek szerint én nem vagyok mindenki.... De izlések és pofonok...

Szintúgy, ami a filmeket illeti. :wink: Viszont a könyv sztem a 4. a legjobb meg talán az első :)

Osztom véleményedet a könyvben, de nekem a filmben a harmadik a rulez!!Az olyan.. emberibb lett és jobban varázslatosabb..

Mikor a felkelő nap megérinti a hideg éjszakával mártott földet -mondta Frodó.-Fényben úszó tündöklő gyémánt..

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #234661 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Panni írta: Nekem nem feltétlenül a 3. tetszik a legjobban ;) [size=9:26lc901q](Bár annak a második felét láttam csak, mert moziba szülőket lehetetlen volt elrángatni, és amikor CD-n kölcsönkaptam, az elsőt nem olvasta ez a vacak gép...) [/size]Ami engem illet, SZVSZ( :!: ) az első volt a legjobban a filmek közül, a könyvekben meg az első és a harmadik. Szóval akkor ezek szerint én nem vagyok mindenki.... De izlések és pofonok...

Szintúgy, ami a filmeket illeti. :wink: Viszont a könyv sztem a 4. a legjobb meg talán az első :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #234624 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nekem nem feltétlenül a 3. tetszik a legjobban ;) [size=9:1eo2vlxm](Bár annak a második felét láttam csak, mert moziba szülőket lehetetlen volt elrángatni, és amikor CD-n kölcsönkaptam, az elsőt nem olvasta ez a vacak gép...) [/size]Ami engem illet, SZVSZ( :!: ) az első volt a legjobban a filmek közül, a könyvekben meg az első és a harmadik. Szóval akkor ezek szerint én nem vagyok mindenki.... De izlések és pofonok...

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
19 éve 10 hónapja #234574 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hmmm... érdekes, h. mindenkinek a 3. rész tetszik a legjobban... Nekem az első kettő (minden hibájuk ellenére) jobban bejött. De hát ízlések és pofonok... :)

Coronar: Ralph Fiennes fogja játszani Voldemortot. :up:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 10 hónapja #234561 Írta: Coranar
Coranar válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Azt nem tudom ki rendezi a negyedik részt, de a harmadik lett a legjobb..na mindegy...
Igaz az, hogy a negyedikben Ron és Hermione szerelmespárt fog alakítani? Mert sztem ez elég nagy hülyeség lenne...
Ki játsza majd Voldemortot? 8)

Higgyél magadban, és megtörténik a csoda...!

Több
19 éve 10 hónapja #234553 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Alfonso ? nem nem ő rendezi a negyediket, mert csak egy rész rendezését vállalta el, vagy nem is tudom hogy volt.. a lényeg, hogy nem ő.

Gyöngycem (voltam valaha)

Több
19 éve 10 hónapja #234549 Írta: Gwathmir
Nem azé de.. most akkor ki rendezi a negyedik részt? Mert én olyat hallottam, hogy egy nő veszi át a munkákat.. Ez igaz? Mert ha igen, eléggé elkeserítő, mivel a harmadiknak a rendezője (neve nem jut eszembe) nagyon jól csinálta és kár lenne ha nem ő vinné tovább a történetet....

Mikor a felkelő nap megérinti a hideg éjszakával mártott földet -mondta Frodó.-Fényben úszó tündöklő gyémánt..

Több
19 éve 10 hónapja #234518 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 10 hónapja #234483 Írta: Cerebrum
Ezt az oldalt láttátok már?

mkepek.atw.hu/category.php?cat=2 ... d=11,27,28

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 10 hónapja #234450 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Az Animus bejelentette hogy a Félvérherceg magyarul 2006 els

Cameron Duncan Lives!

Több
19 éve 10 hónapja #234342 Írta: Coranar
Nem rossz ötlet, de ki fog szólni Rowlingnak? :wink:
Klassz, legalább angolul meglesz... télre... :?

Több
19 éve 10 hónapja #234198 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta:

Kincső (Thilanna) írta:

Coranar írta: Éljen! Bár ha Kanadában jelenik meg 2005 júliusában, akkor mi várhatunk kb. 2006 januárjáig... :cry: A negyedik film mikor lesz meg???

De angolul gondolom kapható lesz nálunk is megint :wink:

Rá kéne venni Rowlingot hogy alapból magyarul írja meg természetesen Tóth Tamás Boldizsár (ugye jólemléxem a nevére?) segítségével.
:D :D

Jó ötlet [size=9:1baa1jjj](Glóin fia Gimli)[/size] ! :twisted: :D

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 10 hónapja #234195 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kincső (Thilanna) írta:

Coranar írta: Éljen! Bár ha Kanadában jelenik meg 2005 júliusában, akkor mi várhatunk kb. 2006 januárjáig... :cry: A negyedik film mikor lesz meg???

Rá kéne venni Rowlingot hogy alapból magyarul írja meg természetesen Tóth Tamás Boldizsár (ugye jólemléxem a nevére?) segítségével.
:D :D

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 10 hónapja #234194 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 10 hónapja #234192 Írta: Coranar
Éljen! Bár ha Kanadában jelenik meg 2005 júliusában, akkor mi várhatunk kb. 2006 januárjáig... :cry: A negyedik film mikor lesz meg???

Több
19 éve 10 hónapja #234135 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Megvan a 6. kötet megjelenési dátuma: 2005. Júl. 16. vasárnap. :hello: :hello: :bounce: :bounce: Ez vonatkozik a következő országokra: Anglia, USA, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika. Remélem hozzánk is hamar eljut majd.
Forrás: itt

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
19 éve 10 hónapja #233754 Írta: Gwathmir

Alyr Arkhon írta:

Gwathmir írta:

Alyr Arkhon írta:

Idhren írta: Én vhol azt olvastam, h Dumbledore 150 éves. Szép kor, mondhatom...

Gwathmir: Nemtom, te hogy gondolod, de Dumbledore mondta, hogy van egy erő, amiből Harryben van sok, de Voldemortban nincsen, és h ezt a Misztériumügyi főösztályon őrzik. Én úgy gondolom, h a bezárt teremben az az erő vagy mi van, vagy annak a megtestesítője. Persze, lehet, h tévedek.... :roll: :oops: Egyébként a függönt én se értem, de gyanítom, h valami fontos. :roll: Bár, ki tudja.... :hein:

Később közli hogy ez a szeretet.

Igen, igen... :) De ezt hogyan tudják bezárni egy terembe? :? Ez itt a kérdés...

Te végigolvastad azt a könyvet?

Megkésve bár, de válaszolok a megjegyzésedre.. Igggen, olvastam a könyvet és végig! Sőt! Többször is, mert nem tudtam sok mindenre először, rögtön rájönni...

Több
19 éve 10 hónapja #233631 Írta: Alyr Arkhon

Gyöngyszem írta:

egyébként Karkaroffnak felcserélték a polgári és szerepnevét...

hihi, tényleg.. :roll: P

de ő nem Karkarov? vagy ez is angol-magyar fordításban különbözik, netán én emlékszem rosszul? :S :?

De, a magyarban Karakrov, csak ezek a béna inglisülbeszélők nem tudják rendesen leírni...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 10 hónapja #233630 Írta: Lora

egyébként Karkaroffnak felcserélték a polgári és szerepnevét...

hihi, tényleg.. :roll: P

de ő nem Karkarov? vagy ez is angol-magyar fordításban különbözik, netán én emlékszem rosszul? :S :?

Több
19 éve 10 hónapja #233623 Írta: Alyr Arkhon

Rabyn írta:

Cerebrum írta: Pár szereplő a negyedik filmből... (Bocs, ha már voltak...)

Rita Vitrol
Fleur Delacour
Madame Maxime
Alastor "Rémszem" Mordon
Barty Kupor
Igor Karkaroff
Cedric Diggory

nekem csak a föoladlt hozza be...

naigen, a főoldalon katt a Moviesre, és ott az Actorsra. Akkor jól behozza mindenki féynképét.
egyébként Karkaroffnak felcserélték a polgári és szerepnevét... :roll:

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 10 hónapja #233622 Írta: Rabyn

Cerebrum írta: Pár szereplő a negyedik filmből... (Bocs, ha már voltak...)

Rita Vitrol
Fleur Delacour
Madame Maxime
Alastor "Rémszem" Mordon
Barty Kupor
Igor Karkaroff
Cedric Diggory

nekem csak a föoladlt hozza be...

Több
19 éve 10 hónapja #233555 Írta: Lora

Idhren (Ryelnya) írta: Hagridot 13 évesen rúgták ki, azóta eltelt ötven év (a 2. könyvhöz viszonyítva) tehát 63 éves... télleg jól tartja magát... :roll:

Hagrid nem teljesen ember; félóriás. Az óriások biztosan tovább élnek (nem jut eszembe most, hogy ez említve lett volna a könyvbekben), így elképzelhetőbb.

[size=9:341o1nua]Erről a tündék jutnak az eszembe.. meg a hobbitok. [/size]

Több
19 éve 10 hónapja #233525 Írta: Cerebrum

Több
19 éve 10 hónapja #233328 Írta: Rabyn

Sirgon Esgalnor írta:

Gwathmir írta:

Alyr Arkhon írta: Később közli hogy ez a szeretet.

Igen, igen... :) De ezt hogyan tudják bezárni egy terembe? :? Ez itt a kérdés...

Miért és a halált, az időt, és az kimondott jóslatokat hogy tudják bezárni?
Az viszont számomra is kérdéses, hogy mi is van abban a lezárt terembe. A szeretet miért olvasztaná el a kést?

Talán mert az az erőszak eszköze..

Több
19 éve 10 hónapja #233312 Írta: Celeste
Celeste válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Gwathmir írta: Most aztán nagy dilemmában vagyok... Van egy kérdésem, és lehet hogy túl tárgyaltátok már, vagy nem tom.. Mindegy.
Szal.. Az a bajom, hogy nem tudok rájönni, Luna honnét tudja, hogy a függöny mögül egyszer valaha is kijönnek az emberek. Ez most kissé hülyén hangzik de nem értettem meg a célzását Harry felé. Mert ugye akkor mondta, hogy hiszen egyszer fog az édesanyjával találkozni ő, Luna.. :? Most akkor mi van?Ez a része nekem nagyon sötét....

Szasz! Nem tudom, hogy erre a kérdésre válaszolt-e már valaki, de szerintem a függöny mögött egyfajta kapu van a túlvilágra, és a hangok azt bizonyítják, hogy a halál után sem tűnünk el a semmiben, Luna pedig arra célzott, hogy ha egyszer majd ők is meghalnak, akkor ezen a túlvilágon újra együtt lehetnek a szeretteikkel.Szóval kicsit lesarkítva olyan ez az egész , mintha tulajdonképpen Sirius egy másik városba utazott volna, csak épp nem jöhet vissza, de sebaj, egy nap majd Harry is követheti. :)

Több
19 éve 10 hónapja #233292 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem azért vannak ott, hogy tanulmányozhassák, kutathasság ezeket a dolgokat. Azért Rejtély és Misztériumügyi Főosztály.

Több
19 éve 10 hónapja #233286 Írta: Beren Erchamion
Beren Erchamion válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Én egy kicsit érdekesnek tartom, hogy olyan univerzális dolgok vannak a Misztériumügyi Főosztályon, mint az idő és a szeretet.. Ez a két dolog megvan a muglik világában is (tulajdonképpen szeret vagy idő szempontjából nincsen különbség a két világ között). Akkor meg minek őrzik?
És azon is elgondolkoztam már, hogy vajon ezek szerint minden ország mágiaügyi minisztériumában őriznek "egy darabot" az időből vagy a szeretből?
Lehet, hogy Rowlingnak van valami átgondolt koncepciója erre vonatkozólag, de szerintem ami a könyvből lejön, az elég homályos.

"...a quendek szépsége ifjúságukban fölülmúlt minden más szépséget... s a bánat meg a bölcsesség csak gazdagította."

Több
19 éve 10 hónapja #233261 Írta: Panni
Panni válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nekem ezzel a témában kapcsolatban az a véleményem, hogy már maga a történet egy varázsvilágban játszódik. Tele van varázslatos és titokzatos dolgokkal, aminek nincs ésszerú magyarázata. Ha pl. azt meg tudták oldani mágia segítségével, hogy az ebédlő mennyezete tükrözze az dőjárást, vagy lebegő gyertyák viágítják be a termet, miért ne tudnák megoldani azt is, hogy a jóságot bezárják egy terembe...
De még egyszer kihangsúlyoznám, hogy ez csak az én véleményem, és azt is, hogy nem vagyok egy nagy prof. a témában...

"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)

Több
19 éve 10 hónapja #233256 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Gwathmir írta:

Alyr Arkhon írta: Később közli hogy ez a szeretet.

Miért és a halált, az időt, és az kimondott jóslatokat hogy tudják bezárni?
Az viszont számomra is kérdéses, hogy mi is van abban a lezárt terembe. A szeretet miért olvasztaná el a kést?

Több
19 éve 10 hónapja #233248 Írta: Idhren/Ryelnya
Idhren/Ryelnya válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Gwathmir írta:

Alyr Arkhon írta:

Idhren írta: Én vhol azt olvastam, h Dumbledore 150 éves. Szép kor, mondhatom...

Gwathmir: Nemtom, te hogy gondolod, de Dumbledore mondta, hogy van egy erő, amiből Harryben van sok, de Voldemortban nincsen, és h ezt a Misztériumügyi főösztályon őrzik. Én úgy gondolom, h a bezárt teremben az az erő vagy mi van, vagy annak a megtestesítője. Persze, lehet, h tévedek.... :roll: :oops: Egyébként a függönt én se értem, de gyanítom, h valami fontos. :roll: Bár, ki tudja.... :hein:

Később közli hogy ez a szeretet.

Ezek bármire képesek.... :wink:

it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.142 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére